Tistedalen Skianlegg: En evig kamp mot været

Postet av Tistedalen FL den 30. Des 2022

Store deler av skianlegget er snølagt med en tykk såle, men nå i skrivende stund, fredag formiddag, er hele løypa steinhard og ubrukelig til skigåing. Det hadde vært mulig å frese opp og lage flotte løyper i dag, men med utsikter til kraftig regn utover kvelden og natta og med påfølgende vind og varmegrader, ville mye av den løse snøen smelte. Derfor er planen å kjøre opp løypa søndag morgen/formiddag, da det igjen er ventet kuldegrader.   

Nå kjøres snøen ut i skianlegget....

Postet av Tistedalen FL den 27. Des 2022

Tirsdag formiddag kjøres snøen ut i skianlegget, og om alt går detter planen vil det i løpet av et par dager bli flotte skiforhold i store deler av den to km lange "kunstsnøløypa" i Tistedalen Skianlegg! https://www.facebook.com/100007593371351/videos/2962520814043926/
Julepressang til skifolket!

Postet av Tistedalen FL den 24. Des 2022

Deler av løypene i skianlegget er preparert og brukt av flere nå i formiddag, på julaften. I følge en av dagens brukere, Olav Lundanes, er det 420 m av løypa som er preparert! Om vær og forhold tillater det vil mer av den lagrede snøen bli kjørt ut og preparert i romjula!

                  Familien Lundanes var noen av aktørene i Tistedalen Skianlegg julaften formiddag!

                                                Muligheter for både klassisk og fristil

                                  Det er håp om å få kjørt ut mer av den lagrede snøen til uka
God jul og godt nytt år! Ertehytta er åpen 2. juledag!

Postet av Tistedalen FL den 21. Des 2022

Vi ønsker alle våre medlemmer, tillitsvalgte, aktive utøvere, samarbeidspartnere og ikke minst alle brukere av Ertemarka, Ankerfjella, våre anlegg og aktivitetstilbud, en riktig god jul og et godt nytt år!

NB! Ertehytta er åpen 2. juledag fra kl. 11 til kl. 15. Vel møtt!

Martine og Filip, stadig i farta...

Postet av Tistedalen FL den 21. Des 2022

              Martine går renn så ofte hun kan. Her et bilde fra Sjusjørennet tidligere i sesongen

Det er ikke lett å følge med på hvor og når det er skirenn, men vi har registrert at Martine Eldre Svendsby og Filip Glittenberg Holt gikk renn sist helg. Martine gikk Arne Rustadstuens minneløp på Lillehammer. Her var hun eneste deltaker i damenes seniorklasse og brukte 32.52 på den 10 km lange løypa. Filip var i Østersund og gikk Skandinavisk cup. Her konkurrerte han med de beste norske og svenske løperne som ikke gikk verdenscup i Davos. I sprinten fredag, var han 10 sekunder fra å gå videre fra prologen. 10 km klassisk på lørdag ble avlyst p.g.a kulde, mens han på søndagens 20 km fri ble nummer 123 av 179 som fullførte. Han ble slått med 5 min og 36 sek av vinneren Jan Thomas Jensen. 
Løypestatus i Ertermarka fredag ettermiddag

Postet av Tistedalen FL den 16. Des 2022

TFLs lysløype (7 km) er "tråkka" med scooter, men ikke sporsatt p.g.a for lite snø. Det går fint å gå på ski der, men å bruke det beste skia er ikke å anbefale. Det var i ettermiddag mange som prøvde seg i løypa. Løypa lyser ikke fredag, lørdag og søndag. De øvrige dagene er det kun halvdelen fra Tistedalen Skianlegget til Ertehytta som lyser. Eventuelle forandringer på dette blir annonsert her på denne siden (tfl.no) 

I Skianlegget er deler av løypenettet hvor det er en blanding av kunst...og natursnø skjørt opp med løypenmaskin, men de store haugene med kunstsnø som er produsert de siste ukene er ennå ikke i kjørt ut i løypenettet. I skianlegget er lyset på hver kveld! 
Ertehytta torsdag kveld: Årets "Grøtfest" samlet 20 personer

Postet av Tistedalen FL den 15. Des 2022

Hei! Flott vintervær med skiføre i lysløypa-  -10 grader . Både Bjørn Oskar Karlsen og Tor Ivar Sandberg tok hele 7 km runden . Her sees i forkant Safia, Vivan, Mikael og på høyre side: Sissel, Gro, Liv, Asbjørn . Tradisjonelt med mandel i grøten og Vivan fikk største marsipan gris , samt 2.plass og Einar 3.plass.  Julequiz : Delt 1.plass på Stein

og  Bjørn Oskar -Liv og Asbjørn. Hurra for dem! Hilsen Hans og Mayna  God jul!

Snøkanonene går for fullt

Postet av Tistedalen FL den 12. Des 2022

Etter en lang kuldeperiode har fire snøkanoner gått for fullt og snøhaugene i skianlegget begynner å bli store. Det er også noe natursnø i anlegget og enkelte har allerede prøvd skiene!

                            Morten Andreassen sjekker her at kanonene går som de skal

Skisamling og renn på Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 12. Des 2022

           Ivar og Maren sesongdebuterte i Nadrudstilrennet lørdag. Bildet er fra sist vinter

                                  Fredrik Signebøen gikk også sitt første renn for sesongen (arkivbilde)

TFLs skigruppe har i helgen 9. til 11 hatt samling på Sjusjøen. Sju løpere benyttet anledningen til å delta i Natrudstilrennet lørdag. Fire av disse er så unge (9 til 10 år) at de ikke får registrert plassering på resultatlisten, men prestasjonen i løypa viste at treningsgrunnlaget er godt. De fire er Ivar Johannes Helgerud og Troy Victor Stokseth, begge i G 9, Tobias Fredrik Haldin i G 8 og Maren Signebøen i J 10. Hanna Josefina Haldin i J 12 ble nummer 8 i sin klasse, mens Fredrik Signebøen kom inn som nummer 21 i G 15. Broder Sondre som nå er junior og går i M 17  ble nummer 11 i sesong debuten. tfl.no håper på å få en fyldigere rapport fra treningssamlingen etter hvert. 

Søndag var det igjen renn på Sjusjøen, det tradisjonelle Sjusjørennet. Her deltok ingen av de ovenfornevnte, men en "gammel" TFL kjenning Martine Eldre Svendsby, nå Lillehammer SK var med. Hun ble nummer 3 i damenes seniorklasse. En meget sterk prestasjon.

Martine hadde en heiagjeng på plass denne søndagen. Fra venstre ser vi Ole Lagerholt (i TFL dress), Tobias Langhoff, Martine og Tor Kristian Horgen. 
Nissesøndag med mye folk og flott vintervær!

Postet av Tistedalen FL den 11. Des 2022

Den tradisjonelle "Nissesøndagen" samlet mange i det flotte vinterværet på Ertehytta i dag! Denne gangen var det bare èn nisse som dukket fram fra skogkanten med poser til de små, men til gjengjeld var han langveisfarende. Han snakket nemlig hardangerdialekt! Det var til tider mye folk både ute og inne, og de fleste fikk seg nok noe å spise og drikke. Det sørget Barnas Turlag-Hyttevakter/Hyttegruppa for, og med julemusikk av Karsten Sandtorp på trekkspill var det en vellykket formiddag på Ertehytta! Det fine vinterværet sammen med med veldig godt oppmøte, gjorde at det minnet veldig om de virkelig store nissesøndagene i "gamle dager".

Frivillighetens dag!

Postet av Tistedalen FL den 6. Des 2022

I går, mandag 5. desember, var det Frivillighetens dag!  I Tistedalen Friluftslag og andre lignende foreninger er det frivillighetens dag hver dag, hele året! I dag tirsdag 6. desember var tfl.no på besøk i Ertemarka. På tre forskjellige arenaer var 15 forskjellige personer og jobbet til laget beste. Det kan legges til at i skianlegget i går ettermiddag og kveld, da snøkanonene ble startet opp og lagets unge skiløpere hadde trening, var det  flere andre enn dagens 15 "dugnadsarbeidere" som var i aktivitet. Så bare de siste 24 timene har rundt 20 personer jobbet frivillig for laget, ute i marka. I tillegg har det sikkert også blitt lagt ned noen timer foran pc og i telefon med planlegging av aktiviteter. Uten frivilligheten stopper Norge, i hvert fall foreningslivet!

             Hyttegruppas Torill, Sissel og John utenfor inngangen på Ertehytta i formiddag 

                                        Juletreet trenger også litt vann......

              Deler av løypegruppa var i dag opptatt med å "sklisikre" løypeplankene med netting

                                               Snøkanonene gikk for fullt i dag 

Her er noen av dem som var i skianlegget i dag, men det er viktig å få med at det mangler noen av dem som var med tidligere i dag, og i går når kanonene ble startet opp

 GDet nye garasjebygget er nå ferdigstilt utvendig, men det innvendige gjøres på dugnad

De som jobber med innredningen i det nye bygget tar seg her en velfortjent matpause

 
Viktig info om utleienøkkel til Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 6. Des 2022

Etter at Tippekiosken, Aulies eftf. i Tistedal er lagt ned, skal utleienøkkel til Ertehytta hentes i Halden Farvehandel, Olav V gt. 2, i åpningstiden fra 09.00 til 17.00 på hverdager og til kl. 14.00 på lørdager. Nøkkel kan leveres tilbake i butikken, eller legges i postkassen på venstre side ved inngangsdøra. Det samme gjelder torsdagsvaktene!  
Skisesongen i gang

Postet av Tistedalen FL den 28. Nov 2022


                                                   Martine i fint driv i løypene på Gålå

Skisesongen 2022-2023 er i gang for fullt, både nasjonalt og internasjonalt. Etter opplysninger vi sitter inne med har ingen av TFLs løpere deltatt i noen renn hittil, men to av "våre" løpere som nå representerer andre klubber har vært i aktivitet, på Beitostølen forrige helg og på Gålå denne helgen. Filip Glittenberg Holt (Nes Ski) gikk 10 km klassisk og 10 km fri på Beitostølen, og på Gålå gikk han både sprint, 10 km fri og 20 km klassisk. På Gålå deltok også Martine Svendsby (Lillehammer SK). Hun gikk både 10 km og 20 km. På Beitostølen vant Johannes H Klæbo begge rennene, og Filip var 3.01 bak ham på lørdag og 2.38 bak på søndag. På Gålå var det Sjur Røthe som vant 10 km og Didrik Tønseth som var best på 20 km. Det er ikke bare "toppene" i Norge som er gode, det er en enorm bredde. Filip var bare 2 min og 21 sek bak Røthe på 10 km, men det holdt kun til plass nummer 103 i klassen. For Martine sin del var hun 3.39 bak Astrid Øyre Slind på lørdagens 10 km fri og ble med det nummer 55, mens hun søndag på 20 km klassisk ble slått med drøye 7 min av vinneren, Margrethe Bergane og kom inn som nummer 35. En respektabel sesongåpning av både Martine og Filip, men som vi må være klar over, konkurransen blant langrenns eliten i Norge er knallhard! Begge foto: Ole Morten Svendsby  


                           Filip Glittenberg Holt har alt gjort unna fem renn denne sesongen
Trilletur til Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 24. Nov 2022

Fire jenter/mødre, med barnevogn var med på trilletur til Ertehytta denne uken. Snøen lavet ned og veien var ikke brøytet, så det ble en tung, men koselig tur. Neste trilletur er 7. desember.
Ekstra ordinært årsmøte 17. oktober: Ny organisasjonsplan ikke vedtatt

Postet av Tistedalen FL den 9. Nov 2022

"Ekstraordinært årsmøte 17. oktober: Forslag til ny organisering ble ikke vedtatt da lovendring krever 2/3 flertall, ikke simpelt flertall.

21 stemte for forslaget til ny organisering. 11 stemte mot".

 

Vedtaket som ble gjort på ekstraordinært årsmøte er ikke gyldig, derfor ny informasjon.

Ertemarka rundt for 50. gang

Postet av Tistedalen FL den 6. Nov 2022Ertemarka rundt ble søndag formiddag arrangert for 50. gang. Etter et par magre år p.g.a pandemien var det igjen litt snev av "gamle dager". Etter hvert som regnet ga seg kom det en god del til Ertemarka og dette populære arrangementet. Noen gikk stien rundt Lille Erte, og andre valgte veien inn til Ertehytta. I begge løypene var det spørsmål for både store og små. På stien rundt Lille Erte ble det også servert pølser, kaffe og pepperkaker.  

Det ble delt ut 340 Tippekort (251 voksne og 84 barn) under dagens 

Ertemarka Rundt.

De riktige svarene på spørsmålene for voksne er:

1. Norges nasjonalfjell er Stetinden.

2. Kommuneblomsten til Halden er Klokkesøte.

3. Elgåfossen har en fallhøyde på 46 m.

4. Ertemarka rundt ble arrangert første gang i 1973.

5. Lyset reiser raskest gjennom luft.

6. Yoga stammer fra Hinduismen.


Fruktkurven ble vunnet av Jeanette Skovrand.

DNT kalenderen, kaffe og sjokolade ble vunnet av Anette Jensen.

DNT turkopp, kaffe og sjokolade ble vunnet av Anders Redi.


Varekurven som ble trukket ut blant alle som leverte tippekort ble 

vunnet av Marianne Grinnbo.


Alle barna fikk velge hver sin deltakerpremie. I tillegg ble det trukket 

ut tre premier som ble vunnet av Martine, Fredrik og Anne.


Ann-Kristin

Trilleturer til Ertehytta!

Postet av Tistedalen FL den 1. Nov 2022

BLI MED PÅ TRILLETUR TIL ERTEHYTTA.

Barnas Turlag arrangerer trilleturer annenhver onsdag. Vi planlegger følgende turer i høst: 9.november, 23. november, og 7. desember. Vi går til Ertehytta hvor store og små kan få dekket sitt behov for mat og stell. Ta med matpakke, drikke kan kjøpes på hytta. Ertehytta er åpen for oss. 

Vi går fra p-plassen ved Tistedalen Skianlegg kl.11.00 og det er 2,5 km inn til hytta på grusvei.

Kontaktperson: Gunhild Fosby, tlf 971 05 945 (send sms).

Følg oss på Facebook: Barnas Turlag Tistedalen eller se hjemmesiden www.tfl.no.

Sprintrenn i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 26. Okt 2022

I TFL går det i blant slag i slag, og skigruppa fikk ikke hvile særlig lenge på laurbærene etter å ha landet det arrangements- og vertskapstekniske i tilknytning til treningssamlingen vi arrangerte i samarbeid med Team  ELON  Oslofjord og skikretsene Oslo, Akershus, Østfold og Telemark & Vestfold i Tistedalen Skianlegg lørdag 22. oktober. Allerede dagen etter, søndag 23. oktober, var det duket for rulleskisprintrenn i Erte i TFL-regi, med et par ti-talls løpere på startlista.

På utøversiden var TFL for anledningen representert ved Ivar Johannes Helgerud i G9, Maren Signebøen i J10, Sigurd Gunnæs-Sørlie i G11 og Fredrik og Sondre Signebøen i hhv. G15 og M17. Til tross for at værgudene disket opp med til dels pøsende regnvær og småsleip asfalt i sprintløypene i Tistedal, ble rennet avviklet så godt som knirkefritt, og samtlige deltagere fullførte prolog, semifinaleheat og finale på sine respektive distanser uten uhell eller uregelmessigheter. Arrangementsgruppa ble også tilgodesett med skryt i rennrapporten fra TD Erland Ensrud, som roste TFL for organisering/gjennomføring generelt, og som spesielt fremhevet de provisoriske overgangene vi for anledningen hadde rigget mellom løypesløyfene, for på den måten å sørge for at samtlige deltagere fikk gå en distanse som var noenlunde fornuftig anpasset mht. nivået i respektive klasser.

Formodentlig vel verdt å nevne at Halden Auto AS var representert i anlegget under rennet, og på sin plass å takke dem spesielt  for kjærkommen sponsorstøtte.

Treningssamling med Team ELON Oslofjord

Postet av Tistedalen FL den 26. Okt 2022

Lørdag 22. oktober arrangerte Tistedalen FL i samarbeid med Team ELON Oslofjord treningssamling for ungdomsløpere hjemmehørende i skikretsene Oslo, Akershus, Østfold og Telemark & Vestfold,  med spennende program både for utøvere og foreldre i skianlegget i Erte.

22 påmeldte utøvere i aldersgruppa fra 12 til 16 fikk ila. to treningsøkter på rulleski Tistedalen skianlegg satt balanse, koordinasjon, hurtighet og generell skiferdighet på alvorlige prøver, kyndig instruert av Team ELON Oslofjord sine løpere. Regien på opplegget var ved Team ELON Oslofjords hovedtrener, Tinus Dahl, som i tillegg til å ha overoppsyn med aktiviteten ute i rulleskiløypa, holdt deltagerne i ånde med foredrag i pausen mellom rulleskiøktene.

Med seg til Tistedal hadde Team Elon Oslofjord rekruttlandslagets smøresjef Markus Emaus Holm, som med en innsiktsfull og lærerik smørekursseanse sørget for at utøvernes foreldre fikk inngrodde smørevillfarelser og selvlært malpraksis i smørebua behørig utfordret. Selv om flere av foreldrene som deltok på smørekurset allerede på forhånd regnet seg selv som temmelig garvede skismørere, har nok leksjonene fra rekruttlandslagets smøresjef gitt noen og enhver noe å tenke på innfor den kommende skisesongen.

Bilde bildetekst

 
TFL med rulleski opplegg på Tistedal og Hjortsberg skole

Postet av Tistedalen FL den 19. Okt 2022

Mandag og onsdag denne uka hadde TFLs skigruppe, med Liv Marit i spissen, organisert rulleskiaktivitet på to barneskoler i distriktet. Mandag på Tistedal skole hvor en rekke barn fikk prøve seg på rulleski i skolegården. Her var de aktive skiløperne Maren og Agnes gode instruktører, mens Liv Marit, Tor Ivar, Mayna og Terje bidro så godt de kunne. Hjelpe elevene med å få på utstyret var viktig. Onsdag var det Hjortsberg skole som var plassen, og mange prøvde seg på rulleski også her, når de fikk muligheten rett utenfor klasserommet. På Hjortsberg var det Hanna, Tobias og Ivar fra de aktive som demonstrerte sine ferdigheter, mens Liv Marit, Torill, Hege og Hans var medhjelpere. Begge skolene var veldig positive og vi fikk snakket med mange foreldre. Planen er at dette kan bli et årlig opplegg, og at vi også kan besøke de andre barneskolene i Halden. Håpet er selvfølgelig å få flere utøvere med i TFLs skiaktiviteter.
Hengekøyetur

Postet av Tistedalen FL den 6. Okt 2022

HENGEKØYETUR.
Vi arrangerte i helgen vår første hengekøyetur. Vi valgte å legge turen til Ertekroken hvor det også var muligheter for å sove inn.
Dessverre var det ikke så mange som kom. Men de som var der koste seg rundt bålet på kvelden og sov godt om natten i vinden.
Det blir ny hengekøyetur til våren og da håper vi mange møter opp.
Dette var den siste ordinære turen i 2022. Neste arrangement er førstehjelpskurs 19.okt og Ertemarka Rundt 6.nov.
Minner også om ekstraordinært årsmøte 17.okt. se www.tfl.no for mer info.

Fra mandag 7. november lyser bare halve TFLs lysløype i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 5. Okt 2022

Lyset er slått på fra mørkets frambrudd til kl. 21.00 i ukas fire første dager! Fredag, lørdag og søndag er lyset slått av!

Fra og med mandag 7. november vil bare halve TFLs lyløype i Ertemarka (ca. 3.5 km)  være tent. Fra parkeringsplassen nedenfor skianlegget til Ertehytta via Bjørnlia vil løypa være mørk ALLE dager! Fra skianlegget over Blæsehøgda til Ertehytta vil det være lys de ovenfornevnte dagene. Årsaken til at bare halve løypa lyser framover er høye strømutgifter, og årsaken til at det er halvdelen over Blæsehøgda som skal lyse, er at den er tilknyttet TTIFs lysløpe som er tent på samme tidspunkt. Slik vil det være til annet blir bestemt!
Fra dagens tur til Hjelmekollen

Postet av Tistedalen FL den 2. Okt 2022

Rapport etter rundtur fra Isebakke til Hjelmkollen tilbake til Isebakke

Tistedalen friluftslag (TFL) inviterte til en rundtur fra Isebakke til Hjelmkollen og tilbake til Isebakke. Det var i alt 10 deltakere + en hund og med Tor-Arild og Ove som turledere. Det var et flott turvær, ca.12 grader, overskyet og ingen vind.

Vi fulgte Kyststien fra oppmøte/P-plass ved Isebakkeveien 75 (baksiden av bygget til JetCarrier) via Unnebergstranda, gjorde en stopp på et utsiktspunkt før Skotta, før vi fortsatte til Blåsopp. Her gikk vi opp på restene etter forsvarsanlegget på Hjelmkollen og tok matpause.

På tilbaketuren stoppet vi først hos Hans på Blåsopp som viste oss en låve/fjøs ombygget til selskapslokaler. Alle var imponert over resultatet. Så gikk vi videre på en sti om Råskogen, delvis i tett og stor skog og når vi nærmet oss Mellomøgla fulgte vi igjen Kyststien tilbake til p-plassen vi startet fra. 

Rapport etter rundtur Isebakke - Hjelmkollen - Isebakke.docx


                           Hans Haakestad viste oss rundt på gården sin på Blåsopp
Ertetrimmen 2022 ble avsluttet med premier og pølser

Postet av Tistedalen FL den 29. Sep 2022

Torsdag kveld ble Ertetrimmen 2022 avsluttet med premietrekning og pølser med tilbehør...  

34 små og store deltok og laget en fin ramme rundt avslutningen av årets Ertetrim i Tistedalen Skianlegg. Treningsrommet i skianlegget var arena for premietrekningen. En stor takk til SpareBank1 Østfold - Akershus som har vært en sikker bidragsyter til Ertetrimmen i mange år! Takk også til medlemmer som stiller opp som funksjonærer til arrangementet. 

Lucas og Nicolay var de to første i mål i årets siste trim

         TFLs Mayna Nossen er klar til å foreta trekningen av premier blant deltakerne

                                            Victor trakk ut den første vinneren
Seniortur til Venabu fjellhotell.

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2022

11.- 15. september reiste seniorene til Venabu. Vi fikk vekslende vær med litt solgløtt, regn og vind. Det var ut på tur hver dag med matpakka i sekken. Det ble gått korte turer, lange turer og toppturer. 

Til middag fikk vi servert nydelige 3-retters middag ([anbefales ). Kveldene ble tradisjon tro avsluttet med quiz og diskusjon om svarene var riktig.

Takk for turen.

                                                               På toppen, Veslefjellet

                                                                  Søre Fiskeløysa

                                      Den øverste fossen i Myfallet. Det er tre fosser.

                                                           På vei til Veslefjellet

                                             Flaksjøen med Svartfjellet i bakgrunn.

                                                        Rundtur om Myåsen

                                       På vei til Spidsbergseter, langs Søre Fiskeløysa
Dugnadshelg i Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 25. Sep 2022

Det kan informeres om at "Budalsvikingene" har hatt en fin arbeidshelg i Vika.

                                                       Arild S importerer bjørkeved

                                                     Viggo lager ny klopp til Larrystien

Arild Hovland rydder og brenner på svensk side av bekken. Det gamle torpet på Bodalsviken ryddes, og vi får mer åpent terreng og gratis ved.

                                                     Drittjobb i dobbelt forstand. 

                                                                     En liten pause
Fin tur til Rødnabben - Skysskafferen i dag

Postet av Tistedalen FL den 25. Sep 2022

Vi var 13 personer som som fikk en fin rundtur i Eskeviken i dag.
Vi startet på Halden torg og gikk gjennom idylliske Sørhalden og ut til Rødnabbene. Derifra fortsatt vi til Skysskafferen hvor vi tok matpakka. Gikk derfra til Engevika før vi avsluttet over jordene til Eskeviken og tilbake til Halden torg.
Takk for turen Ove og for litt historie underveis.
Til minne om Oddvar Fosby

Postet av Tistedalen FL den 25. Sep 2022

Oddvar Martin Fosby, født 16. mars 1930, sovnet stille inn på Kalnes 13. september 2022, 92,5 år gammel. Oddvar bodde i Tistedal hele sitt liv, bortsett fra tiden i militæret.            18. mars 1956 var Oddvar, sammen med sin Eva, blant de 27 som stiftet Tistedalen Friluftslag. Gjennom årene har Oddvar brukt mye tid, ved og omkring Ertehytta. Oddvar og lastebilen var en selvfølge når ting skulle gjøres og ikke minst kjøres. På dugnader og arrangementer var det lett å ty til Oddvar og lastebilen. Det var aldri nei i Oddvars munn, men han kunne si fra om han ikke var helt fornøyd med tingenes tilstand. Oddvar satt noen år i hovedstyret som leder i hyttegruppa og en periode var han ”kjøkkensjef” når ”Torsdagsgubbene” hadde sine sammenkomster. For sin store innsats for Tistedalen Friluftslag helt fra oppstarten i 1956, ble han i 2007 utnevnt til æresmedlem.

Oddvar Fosby har kjørt lastebil i hele sitt voksne yrkesliv, først som ansatt hos andre, men det er med egne biler og kjøring for AS Stangeskovene  vi husker Oddvar best. Det er nok ikke mange byggeplasser i Haldendistriktet som ikke har hatt besøk av Oddvar og lastebilen. Vi takker Oddvar for alt han har gjort for oss og sammen med oss i Tistedalen Friluftslag. Vi lyser fred over hans minne og våre tanker går til Eva, Tor Arild og resten av familien!


                                  Trond Sydskogen                                Terje Jensen

                                         Leder i TFL                                 Tidligere leder i TFL       Lastebilen og Oddvar Fosby kunne brukes til alt. Her fra en fottur på slutten av 1970 årene

                      Her er Oddvar i sving som kjøkkenvakt på Ertehytta påsken 1970

             Oddvar Fosby har hatt mange oppgaver opp gjennom årene i TFL sammenheng

                          
KM på rulleski fristil: Sondre kretsmester

Postet av Tistedalen FL den 22. Sep 2022

KM rulleski skate i Moss, onsdag 21. september. 

Moss skiklubb arrangerte rulleski konkurranse i strålende høstvær. 

TFL stilte med 4 deltakere. 

Første mann ut fra startblokka var Ivar Helgerud i gutter 9 år. Ivar håndterte løypene i Moss på en utmerket måte og var strålende fornøyd da han kom i mål. 

Maren Signebøen gikk i jenter 10 år. Hun gikk, på lik linje med Ivar, den 1.2 km lange løypen en gang og var godt fornøyd med løpet sitt.

I KM klassene gikk Fredrik Signebøen i gutter 15 år. Her ble den en andre plass på Fredrik. I M17 gikk Sondre Signebøen, han vant sin klasse og ble kretsmester. 

Gratulerer til alle.

                    TFLs representanter i rulleski KM, fristil: Fra venstre: Fredrik, Ivar, Maren og Sondre
Tur til Fridtjof Nansen Hotell

Postet av Tistedalen FL den 19. Sep 2022

Det ble en fin tur til Fridtjof Nansen Hotell 18. september i nydelige høstvær. 125 personer var samlet på hotellet. Det var fem forskjellige turer fra 2 km til 12 km. Alle gruppene ankom hotellet omtrent samtidig. Der ble det servert litt å spise og drikke. Det ble holdt tale av grunneier Ingeborg Anker-Rasch, generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang, varaordfører Linn Laupsa, leder i Halden Røde Kors Øyvind Bruflat og forfatter/friluftsmann Svein Syversen. 

Vi fikk også nydelige sang og musikk av Hege Brynildsen og Omar Østlie.

Grunneier Ingeborg Anker-Rasch som avduket et skilt om Nansen Hotell, og generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang som overrakte en turbokkasse til leder i turgruppa

                                                        Info om Nansen Hotell

                                  Sang og musikk av Hege Brynildsen og Omar Østlie

                                Det har nok ikke vært så mange gjester på dette hotellet før

                                                Turgåere på vei til Fridtjof Nansen Hotell

                                                         En gruppe på vei fra Sandsjø

                                                              Varaordfører Lind Laupsa

                                                   Det ble en fin time på hotellet
Tusen takk til alle frivillige som har jobbet dugnad for TFL gjennom sommeren

Postet av Tistedalen FL den 15. Sep 2022

Hei!

Tusen takk til alle frivillige som har jobbet dugnad for TFL gjennom sommeren.

Totalt 38 personer har bidratt med en eller flere dager, - det gir gode penger i kassa!

Det har vært en lang sesong; Startet med Uddaspillet i mai/juni, Opera i festningen litt senere i juni,

Allsang på Grensen startet opp 22. juni og ble arrangert hver onsdag + en lørdag ut juli. I tillegg har vi

hatt 24 timers vakthold uke 30 sammen med Halden Atletklubb. Nordic tour på sykkel gikk hver dag 9-14. august og det hele ble avsluttet med Grenserittet 20. august.

Vi vil takke hver og en av dere for hjelpen!!

Vennlig hilsen

Ellen og Hege

                                                "Gubbegjengen" i Strømstad  

 Klargjort for målgang på Norefjell. I midten Inger Lise og Tor Otto Andersen som jobbet for TFL under rittet

                                             Takk til alle frivillige fra Hege og Ellen
Nytt klubbtøy kan kjøpes. Webshoppen åpen til 23. september

Postet av Tistedalen FL den 15. Sep 2022

Salg av klubbtøy.
Da er webshoppen åpen for kjøp av klubbtøy.
Påloggingsinformasjon finner du på https://www.tfl.no/p/8868/klubbtoy
Shoppen er åpen til fredag 23. september.Kveldstur på Kjeøya 13. september

Postet av Tistedalen FL den 14. Sep 2022


Vi var 10 personer som fikk en fin ettermiddag på historiske Kjeøya.  Fra Pina gikk vi en liten, krevende sti til Kjetangen. Her så vi over til Lervik og Nordbytången. Så gikk vi til Grønnbukt og tok en rast ved sjøen nedenfor skyttergravene. En fin sti førte oss til Sponviken skanse og skyttergravene der. Vi skuet utover sjøen og så for oss slaget ved Svolder i år 1000. Takk til alle for en fin tur.

Hilen Astrid

                                                                Rast i Grønnbukt 

                                          Informasjonsskilt på Sponviken skanse 

                                                     Test av løpegravene?

                                                        Hva har det vært her, tro?


Veteranmesterskapet i orientering: Liv Inger Prangerød vant alle tre løpene!

Postet av Tistedalen FL den 12. Sep 2022

Mesterskapet ble avholdt av Bekkelaget SK fra 2. til 4.september.   TFLs Liv Inger som løper i klasse D 65 slo til med tre seire! Fredag 2.9: Sprint ved Ekeberg idrettspark, Oslo , kart: Ekeberglia. Løyplengde 1,78 km. Hun vant med 53 sek på tiden 13.32 m. 16 deltagere. Lørdag og søndag gikk løpene i skogsterreng sør i Østmarka, Bysetra/Enebakk. Kupert, en del skråli. Dag 2: 3,71 km. Tid 51.21. Vant med 1 minutt og 11 sekunder. 17 deltagere. Dag 3: Mellomdistanse 2,37 km. Tid: 31.34. Vant med 1.30 minutt. 17 deltagere. Mange sterke navn i klassen. Helt klart at Liv Inger har hevet sitt nivå i år. Vi gratulerer! 

Liv Inger Prangerød imponerte stort og gikk til topps tre av tre ganger under årets veteranmesterskap i orientering
Gammel traktorhenger har blitt som ny!

Postet av Tistedalen FL den 31. Aug 2022

TFL har mange grupper som har sine spesialområder. En av dem er vedlikeholdsgruppa som har mange jern i ilden. Tirsdag ble den gamle traktorhengeren ferdigstilt etter å ha gjennomgått en total oppgradering. Her viser to av gruppas medlemmer, Svein Løwengreen og Karsten Sandtorp stolt fram den "nygamle" hengeren!
Rulleskitrening i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 31. Aug 2022

Denne flotte gjengen var på rulleskitrening i Tistedalen Skianlegg sist mandag. Barna her er fra 7 til 11 år og trener hver mandag fra kl 18:00. Kom gjerne innom dersom du ønsker å prøve! Det er plass til mange flere.
Fin tur fra Brekke til Nestangen

Postet av Tistedalen FL den 21. Aug 2022

Sju stk møtte opp på Brekke sluser for å være med på turen til Nestangen med Mayna og meg (Sissel) i dag.
Vi fikk en fin tur langs Femsjøen inn til Nestangen hvor vi spiste matpakka på verandaen på hytta til Mayna.
Mayna er godt kjent i området, så vi fikk litt historie om Lilleøya i Femsjøen hvor Uddaspillet har sin historie fra og gikk forbi flere steder hvor det var husmannsplasser før.
God stemning og hyggelige turgåere.

                                        Takk for følget ønsker Sissel og Mayna

30 glade Ertetrimmere åpnet høstsesongen torsdag kveld

Postet av Tistedalen FL den 19. Aug 2022

Karsten og Geir Sandtorp i tidtakerbua sørget for tid i skogen for den som er kjapp eller treg. Vi takker Gro Olsen og Asbjørn Nao Pedersen for gode vafler i kiosken. Torsdag 25.8. er du velkommen til å delta, kl 18.00 går starten. Dagens vinner av gavekort kr 300, var nr 15, en liten herremann! Takk til Sparebank1 Østfold-Akershus som bidrar til at arrangementet kan gjennomføres. Det er seks torsdager igjen - ut september. Siste gang er 29.9, med ekstra gavekort og premier som trekkes på startnr

                           Kai Nilsen til venstre med startklokka, satte høstsesongen igang

 

Med hilsen TFL, Mayna
Tour of Scandinavia

Postet av Tistedalen FL den 14. Aug 2022


Nytt fra i år er at Ladies Tour of Norway har blitt til Tour of Scandinavia.
Start i København - Helsingør, 
Orust Tjørn - Strømstad , 
Moss - Sarpsborg 
Askim - Mysen
Vikersund - Norefjell
Lillestrøm - Halden

Hege og Sissel var med gubbe gjengen,  og satt opp gjerder og reklame. I Sarpsborg fikk vi forsterkninger av to DNT medlemmer Inger Lise og Tor Otto Andersen. Øyvind Kjelvik stilte på siste etappe og hjalp til.

Lokale funksjonærer i Tour of Scandinavia fra v:. Egil Brekke, Arbeidernes Jeger-og Fiskeforening, Hege Kjelvik, TFL, John Edquist, AJ&F, Bjarne Granli, AJ&F, Roy Egil Nilsen, AJ&F og Ulf Lettenstrøm fra Halden Topphåndball. Fotografen for dette bildet Sissel Huseby, TFL er også en del av disse funksjonærene. 

                       Inger Lise Andersen,Tor Otto Andersen og Sissel Huseby

                  Her er målområdet i Sarpsborg klar til å ta mot rittet, som denne dagen startet i Moss
TFLs Sondre Signebøen med bra innsats i Blinkfestivalen

Postet av Tistedalen FL den 8. Aug 2022

Sondre Signebøen var med med på Blinkfestivalen i uken som var. 

Onsdag stod Lysebotn opp, på programmet. 

Distansen var 7,5 km rulleski skøyting, 640 høydemeter og 27 hårnålssvinger.  

Resultatet var en 7. plass av 17 i klassen M17 med tiden 41,28. Noe han var veldig fornøyd med. 

Torsdag var det klart for 26 km klassisk fellesstart, med dagen før i armene føltes dette litt tyngre. 

Han ble nr. 6 av 9 i sin klasse. Tiden ble 1 time og 9 minutter og en god erfaring rikere. 

                                         En fornøyd Sondre Signebøen på toppen av monsterbakken

                      Det er litt forskjell på Ertebakken og de 27 svingene opp fra Lysebotn!
God innsats av Sondre Signebøen i Blinkfestivalen

Postet av Tistedalen FL den 8. Aug 2022

                               Sondre Signebøen klarte seg godt i sin debut i Blinkfestivalen


Sondre Signebøen var med med på Blinkfestivalen i uken som var. 

Onsdag stod Lysebotn opp, på programmet. 

Distansen var 7,5 km rulleski skøyting, 640 høydemeter og 27 hårnålssvinger.  

Resultatet var en 7. plass av 17 i klassen M17 med tiden 41,28. Noe han var veldig fornøyd med. 

Torsdag var det klart for 26 km klassisk fellesstart. 

Med dagen før i armene føltes dette litt tyngre. 

Han ble nr. 6 av 9 i sin klasse. Tiden ble 1 time og 9 minutter og en god erfaring rikere. 

                       Det er litt forskjell på Ertebakken og de 27 svingene i Lysebotn opp!
Sterk innsats av Liv Inger Prangerød i sesongens sommer o-løp

Postet av Tistedalen FL den 20. Jul 2022


Liv Inger Prangerød er TFLs eneste o-løper som deltar utenfor vårt distrikt. Hun har alltid vært  blant de beste i sin klasse helt fra hun startet opp med orientering i tenårene. Blant de beste i sin klasse er hun fortsatt, noe resultatene fra sommerens o-løp er et klart bevis på!

26.06.2022

Norsk O-Festival Vanlige klasser, langdistanse

Brandval/Kongsvinger OK
Nydalens SK

D 65- (15)

Tistedalen FL (1)

1

36.48


11.11


13.07.2022

Fjord-O 2022, dag 1

Emblem IL
IL Veten

D 65-(16)

Tistedalen FL (1)

3

43.00

+2.51

13.52


14.07.2022

Fjord-O 2022, dag 2

Emblem IL
IL Veten

D 65-(15)

Tistedalen FL (1)

1

55.49


14.18


16.07.2022

Fjord-O 2022, dag 3

Emblem IL
IL Veten

D 65-(16)

Tistedalen FL (1)

1

49.10


12.42


17.07.2022

Fjord-O 2022, dag 4

Emblem IL
IL Veten

D 65-(16)

Tistedalen FL (1)

1

36.03


11.40ll

02/07/2022

Morokulien 2-dagars, etapp 1, medel

Åmotfors OK
OK Hierne

D65(6)

Tistedalen Friluftslag (1)

1

22:59


11:29


03/07/2022

Morokulien 2-dagars, etapp 2, lång

Åmotfors OK
OK Hierne

D65(6)

Tistedalen Friluftslag (1)

1

42:42


12:16

FREDSMARSJ TIL FRIDTJOF NANSEN HOTELL, 18. september

Postet av Tistedalen FL den 3. Jul 2022

Det er i år 100 år siden Fridtjof Nansen ble tildelt Nobels fredspris. TFL ønsker å markere dette jubileet og vi inviterer i samarbeid med andre foreninger til tur i Ankerfjella 18. september. Vi har fått tillatelse til transport av turdeltakere gjennom Hafsrød gård og kan derfor tilby 6 forskjellige traseer til hotellet fra tur på 1 km til   langtur på 12 km.

Arrangementet er tenkt gjennomført på følgende måte:

Deltakerne fraktes med buss til sine valgte startsteder. Det vil være 2 – 4 turledere i hver gruppe. Alle gruppene møtes samtidig ved hotellet. Her vil det bli en enkel servering, underholdning og taler. Vi kommer med mer info om arrangementet og påmelding i midten av august.
Frivillighetens år ble markert i Busterudparken

Postet av Tistedalen FL den 19. Jun 2022

Trond Andersen fra skigruppa var en av flere som representerte TFL i lørdagens arrangement i Busterud parken.  Foto: Linn Laupsa

Frivillighetens år ble markert lørdag ved at en rekke lag i frivillighetens tegn hadde stands i Busterudparken. Blant dem var Tistedalen Friluftslag. TFLs representanter var Mayna Nossen, turorientering, Einar Skontorp Ertekroken/Budalsvika, Trond Andersen Skianlegget/Skigruppa, Agnes Andersen som aktiv skiløper, og ikke minst lagets leder Trond Sydskogen. Tiltaket i parken hadde hard konkurranse med andre arrangementer i Halden denne helgen og utbyttet ble kanskje ikke som håpet. Men, det var noen som ga signaler om at de ønsket å prøve seg i noen av lagets aktiviteter, blant annet å prøve seg på rulleski i skianlegget. 
VELKOMMEN TIL ÅPEN HYTTE.

Postet av Tistedalen FL den 16. Jun 2022

VELKOMMEN TIL ÅPEN HYTTE.
Vi er på vår nye ubetjente hytte, Ertekroken hver mandag fra kl.18.00 til kl.20.00 i hele sommer.
Ta deg en tur innom og se hvordan vi har fått det. Vi spanderer en kopp kaffe.
Hytta ligger ca 500 m sør for Ertehytta, følg blåmerket sti ved bommen rett etter Ertehytta.
Ønsker du å leie hytta kontakt oss på tlf 928 03 195 eller tur@tfl.no.
Ertetrimmen med sommeravslutning i kveld

Postet av Tistedalen FL den 15. Jun 2022

                    Dette bilder er hentet fra 2019, som var den siste sesongen før pandemien slo til.

I kveld, torsdag16. juni, var det sommeravslutning på Ertetrimmen i Tistedalen skianlegg. Blant de 35 startende i kveldens trim var det tre stk som ble premiert med hvert sitt gavekort på kr. 300. Det ble servert pølser og saft til alle deltakerne og stemningen var god i det fine sommerværet. Det har ikke vært den helt store oppslutningen denne våren, men man må ha lov til å håpe på en bedre høstsesong. Totalt har det på vårens åtte trimmer blitt registrert 61 forskjellige personer, i alle aldre!

Oppstart etter ferien er 18. august, så fortsetter det hver torsdag fram til avslutningen 29. september! På avslutningskvelden i september blir det trukket ut premier til deltakere og det blir servert pølser med tilbehør.
Bra av Per Morten Finstad i Birkebeinerløpets 21 km

Postet av Tistedalen FL den 12. Jun 2022

Per Morten Finstad t.h, løp meget godt i helgens Birkebeinerløp over 21 km. Her står han sammen med Gimle IF løperne Helge Harbo Slåtterød, Lars Petter Herft, Benjamin Strøm og Bjørnar Degnes. Vi takker Gimle IF for lån av bildet!

Denne helgen har Birkebenerløpet blitt arrangert i flere varianter og distanser. Det er godt mulig at flere fra TFL har deltatt, men vi har kun klart å få fram tiden på 21 km for Per Morten Finstad som var på sterke 1.25.12!  
Søndagens tur på Asmaløy

Postet av Tistedalen FL den 12. Jun 2022

                                                              Ved Pikesten fyr

Vårsesongen siste tur gikk til Asmaløy for å gå en runde på denne Hvalerøya. Vi var femten personer som startet fra Åsebu p-plass. Det var ganske sterk sørvestlig vind, så vi valgte å gå gjennom skogen forbi Gravningen naturreservat først for å få medvind langs svabergene og strendene senere.

Skumsprøyten sto innover bergene, og det var et fascinerende syn. Vi passerte Pikesten fyr og rundet av mot Brattestø. Rasten tok vi i ly av moloen der. Vi tenkte at hensikten med en molo er å gi ly fra vind og bølger. Det ble også en svipptur innom restauranten hvor desserten etter matpakke ble is fra kiosken. Siste etappe gikk langs stranda og nå var vi glade den retningen vi gjorde fra start.  Vi blåste nærmest av sted mot Åsebu.                          .                                  

Fotografer har vært Egil Minge, Vivan Skontorp og Ingrid Solheim.

Taķk til Vivan for turledelse og til alle dere andre for at dere ble med. Sees i august!

                                                     På kyststien ved svabergene

                                     Herfra var det utsikt i flere retninger utover sjøen

                                                  Rast i ly av moloen på Brattestø

                                         Noen valgte å sette seg nedenfor moloen...

                                                    . ...og noen satte seg oppe på den...

                                                       Stille mellom vindkastene

                                          Vi ser litt av skumsprøyten i kastene

                                            Hele gruppa ved Gravningen naturreservat 

                                             ....og endelig kom skumsprøyten....
Ny sti mellom Tistedal og Iddeveien er ferdig.

Postet av Tistedalen FL den 8. Jun 2022


                                                        Stitraseen slik den nå er merket.


Tirsdag 7.6 gjorde dugnadsgjengen i løypegruppa siste innsats for å gjøre ferdig den nye 2,4 km lange stien mellom Tistedal og Iddeveien. Takket være velvillige grunneiere har det tatt kort tid å få realisert planen om en fotrute gjennom hele dette området. På sikt er det meningen at denne stien skal inngå i prosjekt Hälleveien som det jobbes med nå.

På Tistedalssiden starter stien ved enden av Hårbyveien, straks ovenfor Folkets Hus. Fra Iddeveien går man  opp bakken ved siden av verkstedet. Stien er merket med den vanlige blåmalingen hele veien.

Stien trenger å bli gått skikkelig opp, så oppfordringen går til alle som er glade i år gå tur: Ta en tur gjennom dette området, du har garantert aldri gått der før.

                                               Hans og John sette i de siste skruene.

                                                                   Fin utsikt fra et sted på stien.

                                                                                                                        Tekst og fotos: Jan-Erik Bjerkeli

NB! Fra Ertemarka, i lysløype, rett nedenfor parkeringsplassen ved skianlegget er det merket en ny sti ned til Tistedal. Denne stien kan sees i sammenheng med den nye stien som er beskrevet overfor. Det er foreløbig ikke merket gjennom Tistedal.

Disse bildene viser litt av utsikten fra denne stien som nå er merke fra Ertemarka til Tistedal. Foto:Nossen
Åpning av "Ertekroken" lørdag formiddag

Postet av Tistedalen FL den 4. Jun 2022

I formiddag ble den nye overnattingshytta i Ertemarka, ”Ertekroken” åpnet. Hytta er på ingen måte ny, den har ligget der i årevis, men grunneier Asbjørn Solberg Eriksen har leid den ut til Tistedalen Friluftslag og det er medlemmer herfra og andre interesserte som har pusset den opp. 

Dette er en nærturhytte som kan benyttes som overnattingssted og har plass til familier og grupper inntil seks personer. 

Området rundt hytta passer godt til bruk av telt og hengekøyer, og det er opparbeidet en bålplass og flere sittegrupper.   

Hytta inneholder vedovn, peis og kjøkken med kokemuligheter.

Gangavstand fra parkeringsplassen ved skianlegget er 2,5 kilometer, men den ligger bare 500 m fra Ertehytta. Hytta vil bli registrert DNTs hyttesystem, som f.eks Budalsvika.  

Varaordfører Linn Laupsa overrekker Einar Skontorp blomster fra kommunen. Einar har vært primus motor for dette prosjektet

        TFLs leder Trond Sydskogen informerte litt om hvordan dette med "Ertekroken" var blitt til

Safia Abdi Haase, i midten, forteller de frammøtte hvordan hennes forhold til naturen har formet seg. Tur fra Ertehytta til Budalsvika, Besseggen og tur i Jotunheimen viser at hun har tatt norsk kultur til seg!

Varaordfører Linn Laupsa foretok det offesielle åpningen av Ertekroken ved å låse seg inn på hytta

En gjeng fra Barnas Turlag, TFL, prøver en av hyttas senger, som for anledningen var satt ut på bakken

Kaker hører med i en sådan stund.....

For nærmere informasjon om Ertekroken som overnattingssted, vennligst kontakt Ann-Kristin på tlf. 92803195 / ak-dahl@halden.net    Einar tlf. 94881540/ eiskont@online.no
Forberedelser til Uddaspillet!

Postet av Tistedalen FL den 31. Mai 2022

8. til 12. juni blir Uddaspillet avviklet i Vadet ved Femsjøens bredd! ITistedal forfatteren Fritjof E. Byes romantrilogi som ble skrevet i 1942, 1946 og 1948, er skogskjempen Alv Udda hovedpeson. Derav navnet Uddaspillet. Dette arrangementet krever en del forarbeid i form av dugnad fra lag og foreninger. Tirsdag formiddag var pensjonister fra Tistedalen Turn og IF (TTIF) og Tistedalen Friluftslag (TFL) samlet for å sette opp tribunene hvor publikum for fin oversikt over selve scenen, og ikke minst vakre Femsjøen!


Familiedag i skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 24. Mai 2022

Vår Dag / TFL-dagen

2022 er frivillighetens år og 22.mai feiret DNT frivillighetens dag over hele Norge.

I Halden/Aremark er TFL den lokale DNT foreningen. Alle som melder seg inn i DNT og bor i Halden/Aremark blir også medlemmer av TFL, hvis de ikke har et annet ønske.

22.mai feiret vi frivillige i TFL frivillighetens år med familiedag i Tistedalen Skianlegg. Mange barn og voksne fikk prøve å gå på rulleski, mange var med på sanseløypa. Bildeorientering og natursti var også en av aktivitetene. Naturstien ble vunnet av Fredrik A Ingerød og Maria Badea. 

Mange tippet lengden på tauet som var 17,4 meter. Her vant Casper 5 år som tippet 17 m og Turid Kristiansen som tippet 17,6 m. 

Hengekøye var det også mulig å prøve. Vi presenterte også Budalsvika og Ertekroken, våre ubetjente hytter. Ertekroken åpner 4.juni og her er alle velkommen til åpning kl.12.00. Mer info kommer.

Til slutt fristet det kanskje med kaffe og kake i kiosken og gratis kaffe og saft. Det var premie til alle barna.

Takk til alle de frivillige som hjalp til og takk til alle dere som kom. Velkommen igjen på våre aktiviteter og til våre hytter.

Bilde bildetekst

 Bilde bildetekst

 Bilde bildetekst

 
Seniortur til Venabu

Postet av Tistedalen FL den 23. Mai 2022

SENIORTUR 2022

I år vil seniorturen gå til Venabu Fjellhotell på Venabufjellet, ca 20 km fra Ringebu. Venabu Fjellhotell er 75 år i år og har lange tradisjoner for å ta imot fjellturister.

Det er bestilt opphold til TFL fra søndag 11.september til torsdag 15.september. Hjemreise etter frokost på torsdag.

Det er buss tur/retur.  

Prisen er kr 5530 pr.person i dobbeltrom og kr 5910 for enkeltrom. Prisen dekker reise, frokost, niste med fylt termos, og tre retters middag. Første måltid er middag søndag kveld.

Ønsker du/dere å være med på turen er påmeldingsfristen 15.juli, gjerne på mail til ak-dahl@halden.net eller sms 928 03 195.

To turledere fra TFL er med på turen. 

For mer info om turen kontakt Ann-Kristin Dahl Fosby, tlf 928 03 195.

Bli med på tur, Hardangervidda sør, 29. august til 2. september

Postet av Tistedalen FL den 20. Mai 2022


Vi har ledig plass, håper noen vil være med oss på tur. Sissel og Astrid tlf. 917 24 145.

 
Nytt bygg på plass ved Ertekroken

Postet av Tistedalen FL den 18. Mai 2022


Karsten Sandtorp, Tor Arild Fosby og Kai Nilsen har her klargjort hytta ved Stangeskovene, for transport til Ertemarka.

TFLs vedlikeholdsgruppe er som et svart skjørt, den kan brukes til alt. Denne gangen har de fraktet et lite hytte fra Stangeskovene i Tistedal til Ertekroken, noen hundre meter syd for Ertehytta. Dette huset er bygget av elever ved Halden Videregående skole og skal brukes som et anneks ved Ertekroken, den nye overnattingshytta i Ertemarka. Fotograf for alle bildene: Asbjørn Holmen


                Nå gjenstår bare jobben med å få satt hytta på pilarene som er satt opp til formålet
Rundt Fuglen naturreservat.

Postet av Tistedalen FL den 15. Mai 2022

 TFL-tur 15/5 2022

I strålende vær startet 5 glade vandrere fra Fjell Bru. Vi var lovet en liten omvisning inne på Trollnes, men den får vi ta en annen gang. Første lille stopp var inne ved koia ved tjernet og her i «beverens rike» hadde vi god utsikt over Trollnes. Vi tok nok en liten pause ved Sandsjø, før turen gikk videre til Fridtjof Nansen Hotell. Vi «sjekket inn» i gjesteboka og kom omsider til den fine plassen ved Stensvannet, hvor vi spiste matpakka. I stidelet ved kommunegrensa tok vi nordover mot Korstjernkasa og kom etter hvert inn på veien forbi Halvortjern. Lenger framme tok vi av veien og fulgte umerket sti over Klaretjernhøgda. Det ble tid til en liten stopp med utsikt til Lomtjern før vi etter hvert fikk litt asfalt under bena og fulgte hovedveien tilbake den korte biten til Fjell Bru.

 Vi var alle enig i at det hadde vært en fin tur.

 Takk for 6 flotte timer i Ankerfjella, hilsen Vivan og Einar

                                                                  Stensvannet

                                                                Korstjernkasa

                                                                En fallen kjempe                                                                          

"Ertekroken" nymalt og fin!

Postet av Tistedalen FL den 14. Mai 2022

                 Flinke malere gjør sitt beste for at Ertekroken skal bli klar til åpningen 4 juni.
Vellykket arrangement for Ukraina

Postet av Tistedalen FL den 8. Mai 2022

Arrangementet i Tistedalen Skianlegg søndag formiddag til støtte for Ukraina, samlet mange, ikke minst deltok det et tyvetall flykninger fra Ukraina. Det var flott turvær og flere valgmuligheter til løypelengder, åpen kiosk, trekning av premier til deltakerne og ikke minst salg av diverse gjenstander fra Ukraina. TFLs Liv Marit Bernstrøm var initiativtaker for arrangementet, godt støttet opp av SOS barnebyer og Røde kors. Det kom inn kr. 6000,- på selve arrangementet, og på salget av diverse håndarbeid/kunst fra Ukraina kom det inn kr. 5000,-. Et vellykket arrangement👍

  
Søndagens tur til Krysstjern i Skjebergmarka

Postet av Tistedalen FL den 8. Mai 2022

Krysstjern i Skjebergmarka 

I dag fikk vi en ny tur i en av Haldens nabokommuner, i Sarpsborg denne gangen. For noen av de 22 deltakerne var dette et helt nytt bekjentskaper, mens for andre var det et godt brukt område.                         Fra p-plassen ved Rokkeveien valgte vi en av flere mulige stier opp til Krysstjern for så å gå rundt tjernet. I nordenden tok vi en avstikker inn til Lille Krysstjern og opp på Krysstjernshøgd hvor vi kunne skue mot Sarpsborg og Borregaard. Vel tilbake ved Krysstjern, var det godt med en pause og rast på en av de mange oddene langs vannet. Etter å ha fått påfyll av energi gikk vi videre rundt resten av tjernet og avsluttet turen på samme sti som vi gikk opp. Tusen takk til alle dere som ble med oss  på tur denne flotte vårdagen. Takk til min makker Tor-Arild Fosby og til Sissel Merete Lund Stabekk som også i dag tok mange fine bilder. En del av dem sees nedenfor med tekst til.

                                                           Speilblankt Krysstjern

                          Hele gjengen samlet ved varden på Krysstjernshøgda. Her snudde vi

                       Utsikt mot Borregaard og Sarpsborg fra Krysstjernshøgda

                                                 Flott rasteplass nord i Krysstjern

                                                           To generasjoner Minge

                                Oppstigningen mot Krysstjernshøgda fra Lille Krysstjern

Snart tilbake ved utgangspunktet. Er det derfor vi ser så fornøyde ut? Alltid godt når en tur er over og alt har gått bra.

 

Opptur 2022

Postet av Tistedalen FL den 4. Mai 2022

OPPTUR 

I dag kunne vi endelig gjennomføre Opptur igjen etter to sesonger med kotonapause. 8.klassingene fra Risum ungdomsskole møtte på Ertemoen klare for tur til Skårefjell, og de gjennomførte med sti. Det samme gjorde funksjonærene fra TFL. De holdt følge med ungdommen og inspirerte dem til både friluftslivet og til å bruke kartet.    Tusen takk til både elever, lærere og funksjonærer! Terje Jensen har vært fotograf.   

                                 Funksjonærene er klare og venter på elevene
                         Nå er de kommet og forbereder seg på tur med kart og oppgaver underveis
                                                    Litt informasjon før start må til
 Var quizen vanskelig, eller kunne ungdommen svare lett på spørsmål om allemannsretten og bærekraft?

                                                       Enda mer tankevirksomhet
                                                          Lang, lang rekke...

                            Asbjørn, Arild og Viggo har ei velfortjent pause på Skårefjell
 
                                    Elever og lærere (med gule vester) på Skårefjell
                                                Framme ved målet/vendepunktet
                                              Oj, det var litt av ei jettegryte

         Tilbake ved skianlegget var det godt å kunne slenge deg ned og slappe av etter å ha gått ei mil.
Tur i Lundsneset 1. mai

Postet av Tistedalen FL den 2. Mai 2022

På tur i Lundsneset 1. mai

Turen startet ved grensen til naturreservatet. Viggo tok gruppen med inn mot Nordre Morttjern og vi fulgte vannet sørover til vi møtte på «veien» til Budalsvika og så gikk vi på denne veien vestover. Der veien vender sørover, ledet Viggo oss rett frem og vi passerte på sørsiden av Søndre Stangebråtentjern og kom oss snart inn på den såkalte Larrystien. Denne umerkede stien ligger på toppen av en lang ås og vi kunne gå høyt og fint langs flere små tjern, helt til nedstigningen ved Budalsvika.  

Etter en velfortjent matpause og omvisning på Budalsvika vandret gruppen inn i den svenske nasjonalparken og fulgte den godt merkede Hallevägen før vi tok inn på den mindre tydelige stien nordover over Hallåsen. Ved det lille tjernet, Vike Fiskeløs, tok vi av fra stien og fulgte ryggen av Tordehøyden mot Lysevannet. Her måtte vi gjennom et gammelt hogstfelt, før vi passerte grensen rett sør for vannet, og kom så inn på en liten, men god sti. På en høyde ved Lysevannet ble det tid til en kort pause, før vi tok fatt på siste etappe rett nordover mot parkeringen. Stien her er delvis gjengrodd, men vi brøytet oss vei gjennom granbuskene og kom ut på «veien» ved Latjern (Nilsebua).

Vi var 13 turglade som deltok i «på villspor i Lundsneset». Tørre og fine forhold, godt vær og meget hyggelig turfølge gjorde dette til en flott opplevelse. Turen var ca, 15 kilometer lang og vi brukte litt over 5 timer på denne runden.

 Viggo har allerede begynt å legge planer for neste års tur i reservatet og vi håper at flere vil være med å oppleve dette unike villmarksområdet.

Takk for turen, hilsen Viggo Løvås og Einar Skontorp 

                  
Dugnad i Budalsvika 23 - 24. april

Postet av Tistedalen FL den 2. Mai 2022

Det ble en fin helg med hyggelige folk og 

bra dugnadsinnsats. Vasking ute og inne i tillegg til arbeid med ved.

Vi hadde fint besøk av styret i TFL på lørdagen. De hadde befaring på stallen.

                                                           Viggo og Arild kjører ved

                                                   Arild Hovland lufter madrasser

                                                  På hjemvei over Søndre Boksjø
Historisk vandring fra Juver til Skjæklesæter

Postet av Tistedalen FL den 24. Apr 2022

Mange fikk oppleve spennende lokalhistorie på tur. 

Vi i TFL var i dag invitert til fellestur med DNT Indre Østfold på grensa mellom Halden og Rakkestad. Hele 66 personer hadde funnet veien til Juver gård, av disse var ca 20 fra TFLs område. Det ble en spennende opplevelse med mye god lokalhistorie formidlet på en fengende måte av Trond Fjeld og noen av turdeltakerne, bl.a. Halvard Berg som sitter inne med mye lokalhistorisk kunnskap.

Tusen takk til DNT Indre Østfold med turleder Anne-Kristine Undrum og guide Trond Fjeld, og takk til alle dere som kom!

Bildetekstene forteller mer om turen. Bildene er tatt av Sissel Merete Lund Stabekk og Ingrid Kristine Solheim.

       Anne-Kristine Undrum, Trond Fjeld og Ingrid Kristine Solheim ønsker velkommen til tur på Juver gård. 
                                                       Første stopp var Grasholt 
                                                             ... og så Bjerkebråten...
                                                  Damene her koser seg på tur.
                                          . ... og det gjør resten av flokken også 
                                         Trond Fjeld forteller historie fra Skjeklesæter 
                                                                   Juversaga 

Åpning av Haldens geografiske midtpunkt – Avslutning av prosjektet merking og rydding av stier i Ertemarka.

Postet av Tistedalen FL den 24. Apr 2022

Dette skiltet står der stien til "midtpunktet" tar av fra Olavsleden, rett etter Skårefjell, mot Aspedammen.

Søndag formiddag ble Haldens geografiske midtpunkt "avduket" i Ertemarka i form av en stor karttavle som var satt opp på stedet, av Tistedalen Friluftslags løypegruppe. Arrangementet startet med en fellestur fra Tistedalen Skianlegg, hvor 20 personer var med. Vel framme i området dukket det ytterligere 20 personer opp som hadde gått andre stier fram til området, som ligger litt sør for Skårefjell.  Løypergruppas leder Morten Skadsem ønsket de frammøtte velkommen, og hadde litt informasjon om prosjektet, om ideen, om gjennomføringen og om området som består av flere gamle gravrøyser. Han takket så ALLE som hadde gjort det mulig å få dette til, fra grunneier til de som sørget for søknader, kartarbeid og ikke minst de som utførte den praktiske jobben ved å merke å sette opp karttavlen. Han fortalte også at dette var avslutningen på løypeprosjektet som har foregått i Ertemarka og Ankerfjella et par år nå, med merking og nye skilt og kart i området. Det ble servert kringle og kaffe til alle som hadde møtt fram. En veldig hyggelig søndag på Haldens geografiske midtpunkt. 


           Her følger noen bilder av dem som valgte å gå turen til området fra parkeringen ved skianlegget

                         Vel framme tok Johan og Emil seg en hvil og en liten matbit

     Løypegruppas leder Morten Skadsem ønsket velkommen, og informerte om prosjektet og området

TFLs leder Trond Sydskogen avduket tavlen og takket de frammøtte for oppslutningen og ikke minst en takk til dem som hadde gjennomført prosjektet

Johan Johansen representerte Halden kommune, hadde hilsninger fra ordfører Anne Kari Holm som ikke hadde anledning til å møte, og roste dette prosjektet og påpekte hvor viktig all dugnadsinnsats som drives rundt i lag og foreninger er.

TFLs Morten Skadsem og Trond Sydskogen poserer her foran tavlen som markerer kommunens midtpunkt

                                   Gravrøysen som ligger rett ved den nye karttavlen
Ertetrimmen start i praktfullt vårvær

Postet av Tistedalen FL den 21. Apr 2022

                      Her er en del av deltakerne klare til å starte Ertetrim sesongen 2022

Ertetrimmen startet opp torsdag kveld i et praktfullt vårvær. Det var på ingen måte noen rekorddeltakelse, men vi er igang etter to svært reduserte år p.g.a årsaker vi alle kjenner til. I Tistedalen Skianlegg, som er arena for Ertetrimmen, må det gjerne produseres snø for å få brukbare skiforhold. Før årets Ertetrimstart måtte det brøytes for å få løypene klare! Ertetrimmen forsetter hver torsdag fram til sommeravslutningen 16. juni, bortsett fra Kr.himmelfartsdag 26. mai. Oppstart etter ferien 18. august, så fortsetter det hver torsdag fram til avslutningen 29. september!

                  Lucas, Liam, Filip og bestefar Morten i full fart mot mål i årets første Ertetrim

                                   Tre generasjoner er ikke noe nytt i Ertetrimmens historie

                         Tidtakerne i torsdagens Ertetrim, Kai og Geir hadde alt under kontroll

   Vivan og Hege, som betjente kiosken, hadde vafler og forfriskninger klare da løperne kom til mål

         Karsten informerte de startende om viktige detaljer, før, under og etter arrangementet

              Tor Ivar, Frank, Hans og Trond slapper av med en kopp kaffe og en vaffel etter endt dyst

Deltakerne samlet seg rundt kiosken i det fine vårværet. Primus motor for Ertetrimmen, Mayna Nossen i rød trøye midt på bildet, ønsker seg nok flere deltakere på torsdagene framover
Årets første TFL-tur gikk rundt Holevann og til Stutetjern i Aremark.

Postet av Tistedalen FL den 10. Apr 2022


Årets første TFL-tur gikk rundt Holevann og til Stutetjern i Aremark.  

32 turinteresserte var klare for tur fra Ny Plast i fint turvær i dag. Det var deltakere fra flere steder i Østfold og fra Sverige, og vi fikk en trivelig tur forbi flere vann, med rast ved Holevannet og en avstikker til Kvislerseter.

Takk til dere som ble med TFL på tur i dag og til dere som har delt bilder med oss!


                                                    Hele gjengen samlet
                                         Stranda ved Holevannet var en fin plass å ha rasten Hyggelig med turgåere fra DNT Nedre Glomma. Her ved Stutetjern
                                               Litt snø i stien var ikke til hinder for oss

                                                                     Kvislerseter TFL med lag på Team Sprinten i NM!

Postet av Tistedalen FL den 7. Apr 2022

     Marius Svendsby og Johan Unneberg, TFLs duo i NMs Team Sprint (Foto: Monica Eldre Svendsby)

Ski NM, del 2, startet på Lygna skisenter onsdag ettermiddag, med Team Sprint. Marius Svendsby og Johan Unneberg utgjorde TFLs lag som på ingen måte gjorde "bort seg" i det gode selskap. Dette var Johans første renn denne sesongen og han syntes det var hardt, men moro. Laget gikk ikke videre fra semifinalen, der de brukte 18.52 på de seks etappene og ble nummer 26 totalt. Vinnerne, Heming IL, brukte 16.59 i finalen, mens beste tid i semifinalen var 17.18. Veldig hyggelig at Johan er tilbake i konkurranseløypene! 

I torsdagens Skiathlon over 30 km ble Petter Stokkeland nummer 42 og Filip Glittenberg Holt nummer 50. Martin Løwstrøm Nyenget vant. Ingen andre lokale var med. Fredag var det 5 km for damer og 10 km for herrer. To lokale var med, Filip Glittenberg Holt og Petter Stokkeland. Begge kom litt lenger ned på resultatlisten enn i går, men denne gangen var Filip best av de to med sin 94. plass. Petter ble nummer 96, slått av Filip med 2,5 sek! Det var ingen dårlig prestasjon av disse to, når det kan opplyses at hele 394 stk fullførte! 
NB! Mailer som sendes til TFLs mailadresser kommer ikke fram....

Postet av Tistedalen FL den 3. Apr 2022

Det er for tiden en feil i TFLs mailsystem. Det kan se ut som mailer som er sendt f.eks leder@tfl.no, sek@tfl.no, tur@tfl.no o.s.v ikke kommer fram. De interne mail@tfl.no er linket mot de forskjellige tillitsvalgtes private mailadresser, men de blir ikke sendt videre dit for øyeblikket. Skal det sendes mail til TFL før dette blir rettet, må de private adressene brukes. Vi kommer tilbake med mer info når vi vet mer, eller når feilen er rettet! Adressene finnes under "Om TFL" og videre under Styret eller Tillitsvalgte!

Æresmedlem og en av TFLs stiftere, Gerd Lager, har gått bort

Postet av Tistedalen FL den 31. Mar 2022

 En av TFLs stiftere og Æresmedlem, Gerd Lager er død. Dette bildet ble tatt da hun ble utnevnt som Æresmedlem i 2012.

Det tynnes stadig i rekken av lagets eldste garde. Æresmedlem og en av lagets 27 medlemmer fra TFLs stiftelsesdag, 18. mars 1956, Gerd Lager har gått bort. Hun ble født 22. mars 1932 og døde 21. februar, nær 90 år gammel. Gerd satt i TFLs hovedstyre fra 1958 til 1961 og sammen med sin mann, Kjell, som døde for noen år siden, var Gerd en kjent person i TFLs miljø opp gjennom årene. Dugnadene de første årene var mange og lange, og etter hvert som laget kom i gang med diverse aktiviteter, var Gerd naturligvis blant dem som sørget for at de kunne gjennomføres. Etter at den aktive delen i laget etter hvert ble rundet av, var hun stadig å se på Ertehytta på søndagene, helt til helsa sa stopp. Gerd Johanne Lager ble utnevnt til Æresmedlem i 2012. Vi lyser fred over Gerd Lagers minne!

 

 

Trond Sydskogen (leder)

Terje Jensen (tidl.leder)    
Vakre Lille Erte....

Postet av Tistedalen FL den 28. Mar 2022

Vakre Lille Erte i solnedgang....
Siste nytt fra Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 28. Mar 2022

Vi har dessverre ingen bookingløsning på Budalsvika. Det anbefales derfor at store grupper gir beskjed på forhånd, for å unngå uheldige situasjoner. 
Vi får besøk av store grupper 2-3 april og 17-19 april. 
Hvis noen har lyst til å bli med på dugnad 22-24 april, så bare gi beskjed her, eller ring 948 81 540. Vi tar også gjerne imot besøk den helgen.NM på ski i Harstad: Martine Svendsby gikk 1. etappe på Lillehammer SKs 1. lag som ble nummer fem!!

Postet av Tistedalen FL den 27. Mar 2022

Her har vi Martine t.h, sammen med Magni Smedås i midten og Karoline Grøtting etter at 5. plassen i NM stafetten over 3x5 km er sikret. 

Norgesmesterskapet del 1, går i disse dager i Harstad. Lørdag var det 10 km for damer og 15 km for herrer, begge i klassisk stil. Martine Eldre Svendsby som går for Lillehammer SK ble nummer 37. Hun ble slått med godt over 4 minutter av den suverene vinneren Therese Johaug, men var nest beste løper fra Lillehammer og bare det er en prestasjon. Broder Marius var ikke heldig med ski og smøring på det litt problematiske føret, og var veldig skuffet etter sin 94. plass, slått av kompis og tidligere klubbkamerat i TFL, Filip Glittenberg Holt som ble nummer 86, med drøye minuttet. Suveren vinner herrenes klasse var Martin Løwstrøm Nyenget.

Takket være sin innsats i lørdagens renn ble Martine Eldre Svendsby satt opp på Lillehammer SKs 1. lag! Hun gikk første etappe, klarte seg bra og vekslet som nummer 17, ca et minutt bak landslagstrioen Anna Svendsen, Ragnhild Haga og Anne Kjersti Kalvå. Martine ga skulderklappet til Magni Smedås som gikk en fantastisk etappe, hun hadde nest beste etappetid bare slått av suverene Therese Johaug. Etter 2. etappe var Lillehammer nummer seks.  På siste etappe gikk Karoline Grøtting laget opp en plass og ble nummer fem! Utrolig moro at Martine, fra Halden og Rokke og oppfostret i Tistedalen Friluftslag blir nummer fem i et norsk seniormesterskap på ski! Filip Glittenberg Holt gikk første etappe for Nes Ski som ble nummer 23. Martine og Marius står over mandagens sprint. Tirsdagens 30 km og 50 km i fristil ble en nedtur for de tre lokale løperne. Martine ble syk og kunne ikke starte. Marius fikk det tøft og brøt rennet som mange andre. Filip fullførte ved å bli nummer 80, 38 min bak norgesmesteren. 

                           Filip og Marius klare for innsats i årets NM del 1 i Harstad

Begge foto: Ole Morten Svendsby
Det går mot vår på Lundsneset..

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2022

Det går mot vår på Lundsneset og vi ønsker oss mye besøk. Med 15 sengeplasser fordelt på 4 rom vil det være plass til de fleste. Det er ikke mulig å bestille overnatting. Alle er velkomne, alltid!
Vi informerer om at det kommer en stor gruppe innom 2-3 april.
Vårdugnaden er 22- 24 april.Birkebeineren 2022

Postet av Tistedalen FL den 20. Mar 2022

                           Sondre Signebøen deltok i Ungdomsbirken søndag formiddag

Denne helgen ble et nytt Birkebeinerrenn avviklet, med diverse varianter og lengder. Flere lokale utøvere var med, men det er vanskelig å få den hele og fulle oversikt. Det vi vet er at Sondre Signebøen, TFL gikk Ungdomsbirkens 15 km søndag, fra Sjusjøen til OL stadion på Lillehammer. Han ble nummer 78 i 16 års klassen med tiden 42,37, drøye 5 min bak vinneren. I selve Birkebeinerrennet over 54 km på lørdag, ble TFLs Marius Svendsby totalt nummer 111 med tiden 2,51,39 slått av vinneren Andreas Nygaard med 21 min og 36 sek. Hans tidligere klubbkamerat Petter Stokkeland ble nummer 77 med tiden 2,44,39.

Vi ønsker gjerne informasjon om det har vært flere fra TFL med, gamle eller unge!

   Marius Svendsby og Petter Stokkeland klarte seg godt i lørdagens 54 km lange Birkebeinerrenn
Langrenn: Fire lokale med i helgens Norges cup i Steinkjer

Postet av Tistedalen FL den 13. Mar 2022

                              Marius Svendsby i fint driv under søndagen 15 km i Steinkjer

Lørdag og søndag ble det arrangert et nytt renn i Norges cupen, denne gang i Steinkjer, 10 km og 15 km klassisk lørdag, og 10 km og 15 km fristil søndag. Marius Svendsby er TFLs eneste seniorløper for tiden, men på plass i Steinkjer var også hans tidligere klubbkompiser fra TFL, hans søster Martine Eldre Svendsby (Lillehamer SK), Petter Stokkeland (Bygdøy IL) og Filip Glittenberg Holt (Nes Ski).

At bredden i norsk langrenn er stor, var disse rennene i Steinkjer et bevis på. Lørdag fullførte 149 damer, og av disse ble Martine nummer 68, 2 min og 22 sek bak vinneren. Søndag kom hun på 62. plass av 152 som kom til mål, med ca. samme avstanden til vinneren. I herreklassen var det enda flere med, lørdag i det klassiske rennet fullførte hele 273, mens det var 257 som fullførte søndag. Marius ble nummer 120 lørdag og 121 søndag, Petter hadde plasseringene 56 og 92, mens Filip ble nummer 124 lørdag og 117 søndag.

Petter var drøye to min bak teten på lørdag, mens avstanden opp til vinneren på søndag var litt over tre min. Marius og Filip var ganske jevne seg imellom, og avstanden opp til vinnerne både lørdag og søndag var for begge rundt 4 minutter. Alle de beste norske dame og herreløperne, som ikke gikk WC i Falun, var med i Steinkjer denne helgen.

Alle foto: Ole Morten Svendsby     

 

                                                                      Marius og Petter

                                                                  Martine og Marius

                                                                 Filip og Marius
Aktiv skihelg for Agnes: Møller cup lørdag og Kong Haralds Ungdomsstafett på søndag. Marius Svendsby gikk renn på Lillehammer

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2022

              Her har vi Agnes i fullt driv i Ragdesprinten i Linderudkollen Skiarena lørdag

Denne helgen har for de fleste av oss stått i Holmenkollens tegn. For 15 åringen Agnes Høyven Andersen startet det med et nytt renn i Møller cup, denne gangen innbakt i Ragdesprinten, arrangert av Kjelsås IL på Linderudkollen skiarena lørdag. Her gikk Agnes veldig bra, ble nummer 14 i selskap med de beste 15 åringene fra Østfold, Oslo og Akrshus. Søndag var det så klart for Kong Haralds Ungdomsstafett som ble sendt på TV og arrangert i Holmenkollen under selve Holmenkollrennet. Her var det samlet stafettlag av 15-16 åringer fra hele landet, to gutter og to jenter på hvert lag. Agnes gikk første etappe på Østfolds 2. lag som ble nummer 28, 12 sekunder bak Østfolds 1. lag som kom på plassen foran. En stor opplevelse å få gå i Kollen på selve Holmenkollsøndagen. På Lillehammer søndag ble Arne Rustadstuens Minneløp arrangert. TFLs Marius Svendsby gikk 15 km og ble nummer seks. Tre andre TFL kjenninger var også med. Petter Stokkeland (Bygdøy) ble nummer fire og Filip Glittenberg Holt (Nes) nummer ti i samme klasse som Marius, mens Martine Eldre Svendsby (Lillehammer SK) ble nummer fire i damenes seniorklasse. Damene gikk 10 km. 
TFLs årsmøte tirsdag kveld: Trond Sydskogen gjenvalgt som leder

Postet av Tistedalen FL den 2. Mar 2022

TFLs styre etter årsmøtet i 2022. Bak fra venstre: Einar Skontorp, Budalsvika, Morten Skadsem, løypegruppa, Mayna Nossen, orientering, Sissel Huseby, hyttegruppa, Ann Kristin Dahl Fosby, turgruppa. Foran fra venstre: Hege Kjelvik, sekretær, Trond Sydskogen, leder, Solveig Trollnes, nestleder/økonomi. Kai Nilsen, kunstsnø/vedlikehold og Trond Andersen, skigruppa var ikke tilstede da bildet ble tatt. 


TFLs årsmøte på Ertehytta tirsdag kveld samlet 35 personer. Svein Løwengreen ble valgt til dirigent og Eileen Lind Hansen til referent. Beretninger fra alle gruppene viste at det har vært en god aktivitet gjennom året, tross pandemien. Beretninger og regnskap ble godkjent uten de store bemerkningene, men budsjettet vakte litt debatt da enkelte savnet noe til oppgradering i Budalsvika. Litt diskusjon ble det, men det ble vel fastslått at det ikke var rom for dette før i 2023. Heftigere ble debatten i forbindelse med styrets plan om omorganisering av laget. Her var det mage meninger, men det endte til slutt med at årsmøtet ba styret om mer detaljer om planene, før det eventuelt kunne godkjennes. Det må muligens et ekstraordinært årsmøte til for å godkjenne planene. Trond Sydskogen gikk på sitt sjette år som leder i Tistedalen Friluftslag. Det var som vanlig en enkel, men god bevertning, og blomster til Wenche, Arild og Svein som har gått ut av styret, og til Helga etter mange år i hyttegruppa.

Leder Trond Sydskogen overrekker her Arild Svendsen blomster for sin innsats med TFL-posten gjennom 20 år. Arild gikk av i fjor, men det var i 2021 ikke noe fysisk årsmøte og derfor ingen anledning til å markere dette.

Svein Minge gikk av som sekretær i fjor, men p.g.a pandemien og digitalt årsmøte, fikk heller ikke han blomster ved den anledningen.

Wenche Hauge har vært leder i hyttegruppa i 28 år, og medlem i gruppa i fire år før det også. Wenche fortsetter i gruppa, men nå som "vanlig" medlem.

          Helga Løwengreen gikk ut av hyttegruppa etter over 20 år sammenhengende som medlem der

                                                       Det var 35 tilstede på tirdagens årsmøte

Årsberetning 2021 Hovedstyret

Årsberetning skigruppa 2021

Årsberetning 2021 Halden Tur-o HSK versjon

Årsberetning Budalsvika 2021 

Årsberetning for Barnas Turlag 2021 

ÅRSBERETNING FOR VEDLIKEHOLDSGRUPPA 2021

Årsberetning Hyttegruppa 2021

ÅRSBERETNING kunstsnøgruppa 2021

Årsberetning Turgruppa 2021

ÅRSRAPPORT 2021-Ertetrimmen-o-gruppa

Årsrapport løypegruppa 2021

Turoversikt 2021

Årsmøteprotokoll 2022 - signert.pdf
Agnes og Sondre med i helgens Hovedlandsrenn i Holmenkollen

Postet av Tistedalen FL den 27. Feb 2022

Sondre Signebøen deltok denne helgen i Hovedlandsrennet i Holmenkollen. Dette bildet er fra et tidligere renn.

Dette bildet er hentet fra KM tidligere i år, hvor Agnes (th) ble kretsmester. Agnes gikk siste etappe for Østfolds lag i HL i Kollen i dag. Anna Solberg (tv), fra Spydeberg, gikk den første etappen på laget.

Årets Hovedlandsrenn, norgesmesterskapet for 15 og 16 åringer, ble arrangert i Holmenkollen denne helgen, 25. til 27. februar. TFL var representert med Agnes Høyven Andersen i J 15 og Sondre Signebøen i G 16. 

Begge har nylig vært syke av korona, og det var nok med en viss spenning de stilte til start i Kollen fredag, på ”normaldistansen” i fristil, 5 km for Agnes og 7,5 km for Sondre. Agnes startet, men hun følte seg ikke bra og brøt rennet. Sondre fullførte sin 7,5 km, og ble nummer 118 av 197 som kom til mål, 2 min og 56 sek bak vinneren.

Lørdag var det duket for sprint og langrennscross for begge våre løpere. I sprintprologen ble Agnes nummer 62 av 164 som startet, men var bare snaue 7 sek fra å gå videre til kvartfinalen. For Sondre ble det litt tøffere, han var 15 sek fra kvartfinaleplass ved å bli nummer 134 i prologen, av 199 som fullførte. I langrennscrossen litt seinere på dagen klarte begge seg bra i en øvelse de ikke så ofte går.

På søndagens stafett gikk Sondre 2. etappe på Østfolds 1. lag som ble nummer 26 av 80 startende lag. Han gikk sammen med to fra Trøsken IL og en fra Moss SK. Agnes gikk siste etappe på Østfold 1, og gikk sitt lag inn til en 47. plass. Her fullførte 66 lag. På jentenes lag gikk foruten Agnes fra TFL, to fra Trøsken og en fra Spydeberg. Jentene gikk 4 x 3,75 km, mens guttene hadde 4 x 5 km på programmet.
Velkommen til Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 10. Feb 2022

Skøyteis på tunet og noen glatte partier på stien fra Råbocken, men vi benytter anledningen når restriksjonene minsker og testingen på grensen forsvinner.
Det er kun registrering på entrynorway som kreves ved innreise nå.
Vi håper på en normal sesong med bra turvær og mye besøk😀
Hytta er åpen som vanlig, men vi ber våre gjester følge gjeldende koronaregler
VELKOMMEN INN(UT)

NB! 

Stallen er ikke låst. Det er ingen fyringsmuligheter så stallen er kun beregnet til sommerbruk. Minimal komfort, kun madrasser.
Nøkler til hytta hentes hos Halden Farvehandel.
Betaling på vipps. 250.- for ikkemedlem. 150.- for medlem.
Gruppepriser avtales😀

Marius Svendsby gikk tre NC renn på Gjøvik i helgen

Postet av Tistedalen FL den 30. Jan 2022

                      Marius Svendsby på et TV bilde fra et renn på Beitostølen tidligere i vinter

Marius Svendsby, for tiden TFLs eneste seniorløper, gikk tre Norges Cup renn på Gjøvik i helgen. Det samme gjorde også hans søster Martine som nå representerer Lillehammer SK og Petter Stokkeland som fortsatt går for Bygdøy IL. Alle gjorde sine saker veldig bra, særlig på distanserennene fredag og lørdag. På fredagens 15 km, enkeltstart, ble Petter nummer 45 og Marius nummer 78 av de 142 løperne som fullførte. Martine gikk 10 km og ble nummer 51. I denne klassen var det 73 som kom til mål. Lørdag var det fellesstart, 22,5 km for herrer og 15 km for damer. Petter ble best av "våre" ved å bli nummer 53, mens Marius var ca. 50 sek bak Petter på en 66 plass. Lørdag fullførte 121 herrenes klasse. Martine gikk nok sitt beste renn som senior, da hun gikk inn til en fin 27. plass. På sprinten søndag klarte ingen av løperne å gå videre fra prologen. NRK hadde direktesending fra Gjøvik alle tre dagene!

              TV bilde av Martine Eldre Svendsby ved målgang under sprinten på Gjøvik i dag

Stemningsrapport med bilder fra KM sist helg

Postet av Tistedalen FL den 29. Jan 2022

 

                             Eira, Maren, Tobias og Troy, fotografert under sprint KM i Fredrikstad           

Ørje 22. januar, KM normaldistanse, fristil

Lørdag 22. og søndag 23. januar har det vært arrangert kretsmesterskap i langrenn rundt omkring i skikretsene over det ganske land. Dessverre er antallet navn som figurerer i startlistene i disse konkurransene stort sett færre nå enn hva tilfellet var i vintrene før pandemien, og før mer eller mindre vedvarende snømangel for alvor begynte å tære på rekrutteringen til skisporten. Sammenliknet med ståa for bare noen få år siden, er det dessverre ikke lenger så mange som «går aktivt, som det heter, på ski i Østfold. Tendensen er omtrent den samme overalt, men her nede i vårt sør-østlige hjørne av kongeriket, i skikretsen som så langt tilbake som noen kan huske har kunnet skilte med å være Norges minste og hvor oppslutningen vel egentlig aldri har vært særlig overveldende, oppleves frafallet relativt sett som litt ekstra dramatisk. Ikke desto mindre er nivået blant den engere skare som fremdeles beskjeftiger seg med skiløping i konkurranseøyemed på ingen måte å kimse av, og når det arrangeres KM-renn i regi av Østfold skikrets er det fremdeles, om kanskje ikke akkurat et helt osean, så i alle fall et størrelses- og dybdemessig temmelig anselig skogstjern av prestisje som står på spill, både naboklubbene imellom og individuelt mellom løpere som ofte er hverandres treningsmakkere mer eller mindre i det daglige. Spenningen og rivaliseringen som preget atmosfæren under oppvarming etter ankomst Kjølen Sportcenter, hvor skigruppa i Ørje IL sist lørdag arrangerte kretsmesterskapsrenn over normaldistanse i fristil var da også til å ta og føle på. Stemningen blant utøverne, som til tross for forskjellig klubblogo på overtrekkstøyet har tilbragt mange titalls treningstimer sammen ila. høsten og forvinteren, og som vanligvis pleier svært så gemyttlig omgang, var til dels tydelig preget av stundens gravalvor. I oppvarmingsløypa i utkanten av skianlegget i Ørje, hvor utøvernes veier som ledd i de siste rennforberedelsene mer eller mindre uungåelig krysset hverandre, var det kun subtile gester til markering av gjenkjennelse, anerkjennelse og muligens også revir som vitnet om at de argeste konkurrentene i det hele tatt kjente hverandre fra tidligere. Mao. omtrent slik det bruker å være, også i «normalsesonger» hvor smittevernrestriksjoner og snømangel ikke har representert noen klamp om foten i sesongoppkjøringa.

                               Ivar Johannes og Maren under normaldistanse KM på Ørje

I blant kan imdl. begrensinger representere et ekstra spenningsmoment i positiv forstand, noe vi ila. KM-arraangementet på Ørje fikk oppleve til gangs, om enn kanskje noe utilsiktet. Så langt denne sesongen har det nemlig ikke akkurat vært noen fimbulvinter på Ørje heller, og ettersom det av åpenbare årsaker ikke har latt seg gjøre å oppdrive mer snø enn til en skarve kilometer konkurranseløypetrasé, var grunnen redet for mange passeringer inne på stadion og hyppig sekundering av løperne underveis. Dette gjorde sitt til at oppgjøret om kretsmesterhederen i flere av klassene ble usedvanlig tett og innbitt, og intensiteten i sekundstriden duellantene i mellom kunne tidvis minne om noe man ellers kanskje først og fremst forbinder med langdistanseløp på skøyter, hvor løperne sekunderes hyppig og «svarer» på hverandres passeringstider runde for runde. 

Sett med TFL- øyne utspilte den aller mest innbitte og dramatiske KM-duellen seg i jentenes 15-årsklasse, hvor Tistedalens Agnes Andersen og erkerivalinne Anna Solberg fra Spydeberg med et par fattige sekunders differanse tangerte hverandres passeringstider hele løpet igjennom. Til tross for en aldri så liten disfavør av lavere startnummer klarte imdl. Agnes å avgjøre til sin fordel etter fullgått 5-kilometer, og kunne med et skarve sekunds margin reise hjem til Halden med nok en kretsmestertittel på merittlista. 

Agnesble kretsmester på normaldistansen på Ørje, bare sekundet foran Anna Solberg fra Spydeberg, som vi her ser t.v på bildet

Også i G16 ble oppgjøret om årets KM-tittlel på normaldistanse ikke uventet først og fremst en duell mellom Sondre Signebøen fra TFL og Knut Ole Fredheim Simonsen fra Trøsken IL. All den tid det står fristil på konkurranseprogrammet i et kretsrenn må imdl. unge Signebøen finne seg i et snev av favorittstempel, og Sondre lot heller ikke denne gangen verken anledningen til å innfri eller konkurrenten fra naboklubben løpe fra seg. Sondre ledet, om ikke akkurat komfortabelt, så i alle fall relativt betryggende hele løpet igjennom, og sikret til slutt et nytt KM-gull med snaue 30 sekunders margin.

                     Her har vi Sondre på toppen av pallen under KM normaldistanse på Ørje

I 14-årsklassen, hvor lillebror Fredrik Signebøen konkurrerer denne sesongen, var det imdl. den knallsterke Mosse-løperen Lars Hermund Haug som kunne smykke seg med favorittstempelet før start, dog med Fredrik som den antatt sterkeste utfordreren blant løperne på deltagerlista. Som så ofte før åpnet imdl. Lars Hermund Haug i et forrykende driv, som det etter hvert skulle vise seg vanskelig å matche, selv for en lettbeint skiteknikkeminense fra Asakåsen. Ved målpassering etter at løperne i denne klassen hadde tilbakelagt sine tre normerte kilometersrunder i skianlegget i Kjølen Sportcenter, hadde Lars Hermund Haug sikret seg drøye 40 sekunders forsprang på TFLs Fredriks Signebøen. Fredrik kunne med dette notere seg for andreplass og kan for all fremtid titulere seg Sølvmedeljevinner fra Kretsmesterskapet i Langrenn i Østfold anno 2022. Etter solid gjennomføring og nivået tatt i betraktning, er dette noe vi håper og tror Fredrik er rimelig godt fornøyd med.

                               Joel med seier på Ørje og andreplass i Fredrikstad

Nå deles det riktignok ikke ut KM-titler i aldersklassene for løpere yngre enn 13 år, men for den yngste kontingenten av Tistedalsløperne som hadde tatt turen til Ørje for å delta i skirenn denne lørdagen lot ikke denne formaliteten til å legge noen demper på innsatsen. Også i 12-årsklassen for gutter har vi denne sesongen vært vitne til tidvis innbitt rivalisering og flere svært jevne dueller mellom Trøskens ILs Philip Dahl-Rismyhr og TFLs Joel Bronebakk Johansson. Både Joel og Philip utmerker seg med skiteknikk som er svært moden og velutviklet for alderen, og det er lite som tyder på at noen av dem lar seg begeistre nevneverdig ved tanken på å måtte se seg slått av den andre. Oppskriftsmessig jevnt og spennende ble det også denne gangen i oppgjøret om seieren i G12, og ikke uventet var det nok en gang unge Bronebakk og unge Dahl-Rismyhr det skulle vise seg å handle om. Ved målgang etter et løp hvor ingen av de to forhåndsfavorittene ga inntrykk av å fare skånsomt med verken åndedrettsystem eller muskelfibre, var det imdl. Joel som noterte seg for sterkest sluttid og med dette kunne risse et nytt prestisjefylt hakk i håndtaket på skøytestavene.

Da yngste blad og lillesøster Maren Signebøen, etter å ha tilbakelagt 2 samfulle foreskrevne kilometer i ei løype som strengt tatt må kunne sies å være litt i drøyeste laget for 9-åringer, også kunne notere seg for plettfri renngjennomføring, styrket Signebøen-klanen sin posisjon som en av de sterkest representerte familiedynastiene innenfor langrennsporten i Østfold i nyere tid, mens Maren selv etter all formodning kunne notere seg for styrket selvtillit.

Sist, eller rettere sagt først, i alle fall rent startrekkefølgemessig, så også Ivar Johannes Helgerud sitt snitt til offisielt å debutere i renndress denne lørdagen. Etter å ha oppvist imponerende innsats og ferdighetsutviklig både på rulleski og med ski på beina under aktivitetsøktene som TFL ila. høsten og forvinteren har arrangert for de aller yngste utøverne, stilte Ivar til start i 8-årsklassen for gutter. Og om Ivars innsats og engasjement på treningsfeltet har vært notisverdig, var ikke innsatsen han la for dagen i renndebuten i Ørje noe mindre laudabel. Da de aller yngste løperne gjennomgikk standard debriefingsprosedyre under trening i skianlegget i Erte mandag etter rennet, kunne Ivar meddele en imponert vikartrener at han var godt fornøyd med egen innsats og fortalte med rimelig grad av overbevisning at han også mente å ha passert minst én av konkurrentene i løypa underveis i rennet.

Så, når alt kommer til alt, og årets KM-innsats på normaldistanse skal oppsummeres, kunne de tre TFL-løperne som stilte til start i KM-klassene i rennet på Ørje returnere til Tistdal og Halden med ikke mindre to kretsmestermedaljer av aller edleste valør, samt én litt over gjennomsnittlig hederlig sølvmedalje i bagasjen. I øvrige rangerte klasser utenfor KM sørget Joel Bronebakk Johansson for full pott med sin seier i G12, mens renndeltagerne i den yngste, urangerte TFL-kontingenten begge returnerte fra Ørje med forsterket tillit til egen gjennomføringsevne og egne skiferdigheter.

 

 

Fredrikstad SK 23. januar, KM sprint, fristil

Når man driver og liksom skal være skitrener i en knøttliten klubb hjemmehørende i en knøttliten skikrets i en sesong hvor klimaet i enda litt større grad enn hva vi er vant til, selv nede i vårt sørøstlige utkanthjørne av langrennsgeografien, skaper store utfordringer for planlegging og gjennomføring av treningsaktiviteten. I en tid da skammen vi alle går rundt og kjenner på for nær sagt alt mellom himmel og jord av en eller annen grunn har inntatt en underlig fremtredende plass i samfunnsdebatten og medienes kollektive bevissthet, er det nesten, men bare nesten, så en føler seg litt pinlig berørt når en relativt tidlig en søndagsmorgen i januar ankommer Fredrikstad Skiarena, og under uthenting av startnumrene utøverne skal benytte under årets kretsmesterskap i langrennsprint tar seg i å konstatere at påfallende mange av startnumrene TFL-løperne for anledningen er tildelt er påfallende gulfargede. Dette altså for å markere at løperne disse startnumrene er tiltenkt innehar sammenlagtledelsen i respektive klasser i cup-konkurransen som innbefatter så godt som samtlige ordinære kretsrenn som arrangeres i Østfold denne sesongen. Når TFL i inneværende sesong kun har 7 løpere med i kampen om sammenlagtpoengene, fordelt over 7 av de ulike alders-/konkurranseklassene i denne cupen, føles det nesten litt uforskammet at hele 5 av nevnte 7 Tistedalsløpere kvalifiserer for å stille til start iført de karakteristiske gule cup-ledertrøyene for sine respektive klasser denne rennsøndagen. Og dette til tross for at de av naboklubbene våre løpere først og fremst måler seg mot i slike sammenhenger later til å ha vært langt heldigere med meterologiske forhold og snøproduksjon enn hva tilfellet har vært for oss i TFL denne vinteren. I idrett generelt - og i langrenn spesielt - har det liksom bestandig vært noe potensielt suspekt og følgelig også nærmest kambelagt over å være bedre enn forutsetningene tilsier. 

                                   Agnes gikk inn til et nytt KM gull under sprinten i Fredrikstad

At resultatstatistikken så langt i sesongen indikerer at en kanskje faktisk ER et aldri så lite hakk bedre enn forutsetningene gir en belegg for, er imdl. ikke nødvendigvis noen utlempe, når en stiller til start i et kretsmesterskap i langrenn. Og så gikk det heller ikke så aller verst med de unge skiløperne fra TFL under årets KM i sprinlangrenn på Fredrikstad skiarena. Arrangørgruppa i Fredrikstad skiklubb må sies å ha gjort maksimalt ut av den begrensede kunstsnøen de har hatt til rådighet, og denne vinterens vær- og temperaturforhold tatt i betraktning var det velpreparerte og brede konkurranseløyper velegnet for skisprintkonkurranse som møtte løperne som stilte til KM-start. For Tistedalsløperne, som grunnet temmelig begrenset tilgang på kortreiste treningsløyper i sesongoppkjøringa ikke akkurat har overfokusert på klassisktrening så langt i sesongen, skulle det egentlig heller ikke være noen ulempe at årets utgave av langrennspringkonkurransen i KM gikk i fristil. Med 8 løpere på startstreken, hvorav 4 kunne smykke seg med et slags forhåndsfavorittstempel i form av gul startnummertrøye, fordelt over 6 ulike alders-/konkurranseklasser, hvorav 5 av klassene kvalifiserer for resultatrangering og 4 av disse 5 teller som KM, hadde TFL på papiret et meget godt utgangspunkt mht. å forvare KM-hegemoniet fra rulleskisesongen, og ideelt sett styrke klubbens stilling i resultatstatistikken for inneværende sesong.

 

                                    Fredrik med sterk innsats både på Ørje og i Fredrikstad

Først ut av løperne som skulle i ilden denne rennsøndagen var Troy Victor Stokseth og Tobias Fredrik Haldin, som begge er førstereisgutter og som benyttet KM-anledningen til å renndebutere på langrennski i 8-årsklassen for gutter. Nå er riktignok disse gutta et par år for unge til at innsatsen de la for dagen i KM-løypa i Fredrikstad regnes med i den offisielle kretsmesterskap sammenhengen, men ikke desto mindre forspilte ingen av dem sjansen til å demonstrere skiteknikk og konkurranseinstinkt for et større og mer mangslunget langrennspublikum enn hva de er vant til fra skitreningsøktene i Tistedal.

 

Maren Signebøen, som for øvrig har tilegnet seg en ikke helt ubetydelig rennerfaring ila. de siste helgene, stilte sammen med klubbvennnine og renndebutant Eira Bronebakk Johansson til start i jentenes 9-årsklasse, Heller ikke i denne klassen belønnes innsatsen for noen offisiell rangering eller KM-utmerkelse, men uofisielle sjarm- og stilpoeng høstet begge disse TFL-jentene i rikelig monn.

I 12-årsklassen for gutter var Joel Bronebakk Johansson den yngste av TFL-løperne som skulle til dyst med startnummer på brystet i rangert klasse. At unge Bronebakks startnummer for anledningen var av det kledelig gulfargede slaget bidro neppe til å legge noen demper på selvtilliten før start, og triumfen i kretsrenn over normaldistanse på Ørje dagen i forveien føltes nok heller ikke akkurat som noen mental hemsko. Når den antatt argeste konkurrenten representerer Trøsken IL, heter Dahl-Rismyhr til etternavn og attpåtil har et dagsgammelt nederlag å revansjere, behøver man ikke ha dykket særlig dypt i resultatstatistikken fra tidligere kretsrenn for å ane at det er god grunn til å være litt forsiktig med å ta en evt. triumf på forskudd, noe Joel også skulle få erfare etter hvert som sprintrennet gikk sin gang på Fredrikstad Skiarena. I proglogen noterte nemlig Joel og Philip Dahl-Rismyhr seg for nøyaktig samme tid, og i den grad unge Bronebakk på forhånd hadde noe favorittstempel, var stillingen disse to rivalene imellom langt på vei utlignet etter proglogen. I mellomheatet ga Joel imdl. svar på tiltale, og distanserte Trøsken-løperen med en skilengde eller to på oppløpet. Ikke desto mindre, i finalen slo unge Dahl-Rismyhr nok en gang nådeløst tilbake, og hadde allerede ved utgangen av den siste svingen inn på oppløpet sikret seg en i sprintsammenheng betryggende ledelse på TFLs Joel Bronebakk Johansson. Dermed gikk førsteplassen i sprintkonkurransen velfortjent til Philip Dahl-Rismyhr og Trøsken IL denne gangen, og Joel Bronebakk Johansson måtte til tross for tapper innsats og sedvanlig skitekninsk finslepen gjennomføring ta til takke med den nest gjeveste plassen på seierspallen.

                                       Eira i fint driv under sprint KM i Fredrikstad

Med Fredrik Signebøen på startstreken, også han for anledningen iført gul cup-ledertrøye, i sprintprologen i 14-årsklassen for gutter, opprant konkrransedagens første mulighet for en Tistedalsløper til å feste et aldri så lite grep om offisiell KM-heder. For Fredriks vedkommende bestod imdl. utfordringen i at startlistene i denne klassen også kunne skilte med navn som Lars Hermund Haug fra Moss SK og Mats Emilsen Backström fra Trøsken IL, som begge hadde markert seg med hhv. kretsmestertittel og bronseplass fra normaldistanserenn i Ørje dagen før, og som begge allerede i prologen demonstrerte at ingen av dem på noen som helst måte aktet å gi seg bort på sprintdistansen heller. Og resultatlista fra KM normaldistanse på Ørje skulle vise seg å være et godt holdepunkt for styrkeforholdet disse tre løperne imellom. Både i prolog og i mellomheat var Lars Hermund Haug ganske utilnærmelig, med Fredrik Signebøen og Mats Backström nærmest urovekkende jevnt plassert noen sekunder bak mosseløperen. Urovekkende jevnt, i betydningen åndeløst spennende, ble også det endelige oppgjøret mellom Signebøen og Backstöm om KM-sølvet i finaleheatet i denne klassen. Også i finalen viste nemlig Lars Hermund Haug seg for sterk til at noen av konkurrentene hadde noen reell mulighet til å gi ham kamp om førsteplassen, men spurtduellen mellom TFLs Fredrik Signebøen og Trøsken-løperen Mats Backström på oppløpet endte tilstrekkelig jevnt til at måldommerne måtte granske målfotoene både én og to ganger, før Tistedalens Fredrik Signebøen kunne utropes til KM-sølvmedaljør.

               Maren har til tross for sin unge alder, markert seg godt i sin debut sesong

I J-15, hvor Agnes Høyven Andersen representerte Tistedalens farger, var det i utgangspunktet ikke duket for noen konkurranse. Agnes kunne i egenskap av eneste startende i denne klassen innkassere KM-gullet på forhånd, og i den grad det egentlig knyttet seg særlig spenning til Agnes’ KM-deltagelse i sprint bestod spenningsmomentet i hvor godt hun ville kunne bite fra seg i kamp om heatplasseringene i konkurranse med eldre løpere i J16 og K 17-18. Prologtidene tydet imdl. på at blandingsheatene for jentene i 15- og 16-årsklassen så vel som for K 17-18 ville bli mye jevnere og mer spennende enn hva resultatene fra tidligere renn skulle tilsi. Basert på resultater fra rulleskisesongen og løpstider fra skirenn tidligere i inneværende sesong, var det for så vidt grunn til å forvente at Agnes, sin unge alder til tross, skulle kunne herje ganske stygt med de eldre jentene. At sprintrenn på våt og temmelig grovkornet kunstsnø er noe ganske annet enn rulleskikonkurranse på hard asfalt, er imdl. noe både Agnes og de øvrige KM-deltagerne i de eldste jente- og kvinneklassene fikk erfare på Fredrikstad Skiarene denne søndagen. I prologen gikk Agnes kledelig, men kanskje litt overraskende beskjedent inn til neste beste prologtid blant jentene i aldersklassene fra 15-17/18 år, men vant sitt mellomheat oppskriftsmessig med sikker margin. I finalen var det imdl. først i innspurten at Agnes fant det for godt å demonstrere det tekniske overtaket hun tross alt har på de eldre løperne, og forserte fra andreplass i siste sving inn på oppløpet til overbevisende heatseier i KM-sprinten, og med dette kapret sin tredje av av tre mulige kretsmestertitler i langrenn og på rulleski denne sesongen.

 

                                        Tobias debuterte under sprint KM i Fredrikstad

I guttenes 16-årsklasse, hvor Sondre Signebøen konkurrerer, knyttet spenningsmomentet seg først og fremst til hvor vidt Sondre ville klare å forsvare KM-gullet han sikret seg på normaldistanse dagen i forveien, og da først og fremst mot treningscompadre og evig erkerival Knut Ole Fredheim Simonsen fra Trøsken IL. Til tross for at Sondre når tidligere oppgjør disse to løperne i mellom skal legges til grunn med rimelighet vil kunne sies å ha et aldri så lite overtak på konkurrenten fra Trøsken i fristil, har Knut Ole ofte vist seg særdeles vrien å bryne seg på i langrennsprint, uavhengig av stilart. I prologen var Sondre uheldig og falt ved inngangen til oppløpet, og prologtiden ga således svake holdepunkter for å mene noe om hvordan styrkeforholdet de to argeste konkurrentene i mellom ville utvikle seg utover i konkurransen. Finaleheatet for guttene i 16-årsklassen skulle imdl. vise seg å bli en ren parademarsj for Trøsken-løperen, som vant dette heatet overbevisende, og som med dette henviste TFLs Sondre Signebøen til sølvplass i KM-resultatprotokollen for G16 og oppgjør om andreplassen i heatet mot 17-åringen Aksel Buer Aarum fra Trøgstad Skiklubb, en duell hvor Sondre måtte finne seg i å se seg slått, om enn veldig knepent.

 

                                  Debuterte gjorde ogsåTroy under rennet i Fredrikstad

Når endelig resultatstatus og medaljehøst skal oppsummeres med mildt patriotiske TFL-øye etter to dager med KM-renn i Ørje og i Fredrikstad, markerte Agnes Høyven Andersen seg som dobbel KM-vinner i J15 med seier både på normaldistanse og i sprint, Sondre Signebøen kapret nok en KM-tittel på normaldistanse og en sølvmedalje på sprinten, mens lillebror Fredrik Signebøen kunne føye to nye KM-sølv til i fortegnelsen over trofésamlingen. I rangerte klasser utenfor KM-konkurransen tok Joel Bronebakk Johansson en ny velfortjent seier i kretsrenn over normaldistanse samt en sterk andreplass i langrennsprint. Om snøforholdene i Tistedal kanskje ikke akkurat har vært optimale mht. konkurranserettet trening så langt denne vinteren, er løpernes prestasjoner ikke desto mindre såpass solide at en tidvis tar seg i å tenke at det nesten, men bare nesten, grenser til det uforskammede. 

 Mvh Trond

 

Glimrende KM helg av TFLs unge skiløpere. Agnes med to KM gull, Sondre med et gull og et sølv

Postet av Tistedalen FL den 25. Jan 2022


 

                           Sondre Signebøen var en av ni TFL løpere som deltok i helgens KM

Lørdag arrangerte Ørje IL KM på normaldistanse i fristil, mens KM i sprint, også fristil, ble arrangert av Fredrikstad SK på søndag. Totalt deltok det ni fra vår klubb i disse rennene.         

KM medaljer blir delt ut i klassene fra 13 år og oppover, og TFLs beholdning denne gangen ble tre gull, to sølv og en bronse. Agnes Høyven Andersen (J15), vant begge dager. Lørdagens seier hvor hun slo sin gode venninne og konkurrent Anna Solberg fra Spydeberg med 1 sekund, smakte nok ekstra godt. Sondre Signebøen (G16) vant lørdag og ble nummer to søndag, men broder Fredrik Signebøen (G14) fikk sølv lørdag og bronse søndag. Av de yngre løperne vant Joel Bronebakk Johansson (G12), både lørdag og søndag. I de yngre klassene skal det ikke være rangert rekkefølge, men tider blir tatt og notert! De viser at Maren Signebøen (J9) hadde beste tid både lørdag og søndag. Det samme hadde Ivar Johannes Helgerud (G8) lørdag og Troy Victor Stokseth (G8) på søndag. I sistnevnte klasse hadde Tobias Fredrik Haldin den fjerde beste tiden i søndagens renn, mens Eira Bronebakk Johansson (J10) bare hadde en foran seg i samme renn. 

En veldig god helg for våre unge skiløpere, og vi må gi de tre trenerne Andreas Johansson, Arild Signebøen og Trond Andersen stor honnør for jobben de gjør med de unge. Utfordringene er store, med både pandemi og ustabile ski/værforhold. Det har ikke vært lett å drive rekruttering de siste par årene!

NB! TFLs Marius Svendsby deltok i Opplands KM lørdag, på 10 km. Han ble nummer 11, drøye minuttet bak vinneren! 

Det kommer muligens et fyldigere referat fra rennene litt senere! 
Fem fra TFL med i Oslo Skifestival!

Postet av Tistedalen FL den 15. Jan 2022

Oslo Skifestival 2022, ble innledet i Holmenkollen lørdag med jenter og gutter fra 11 til 16 år. Tistedalen Friluftslag hadde fem løpere til start i dagens renn som gikk i fristil. Hanna Josefine Haldin som går i J 11, ble nummer 25 i av de 84 som fullførte i klassen. Hun brukte 6,59 på den 2 km lange løypa.  

Joel Bronebakk Johansson i G12 gikk også 2 km. Han var bare 47 sek bak vinneren, med tiden 5,37. Det holdt til en sterk 28. plass blant de 100 i klassen som fullførte dagens renn. Johan Fredrik Braarud ble nummer 91 i den store G13 klassen. Han brukte 10,24 på den 3 km lange løypa. 

Sondre Signebøen har sikkert Hovedlandsrennet som sitt store mål for denne sesongen. Det er hard konkurranse i denne G16 klassen, og til tross for sterke 12,31 på 5 km, 1 min og 29 sek bak vinneren, holdt det ”bare” til 65. plass i den over 100 mann store klassen. Agnes Høyven Andersen, J15, har vel også Hovedlandsrennet som et stort mål i år. Agnes har mange sterke konkurrenter i klassen, og gikk slett ingen dårlig renn i dag. Med tiden 14,40 på 5 km, 2 min og 8 sek bak vinneren endte hun som nummer 42 blant de 70 som fullførte. Alt i alt må alle TFLs løpere få honnør for sterke resultater i dagens renn i selveste Holmenkollen! Søndag fortsetter Osloi Skifestival med juniorklassene, og der har TFL ingen med denne gangen! 

Hanna Josefine Haldin gjorde sine saker godt i Holmenkollen i dag. Dette bildet er fra et renn i Spydeberg tidligere.

                          Agnes Høyven Andersen i godt driv under dagens renn i Holmenkollen

Joel Bronebakk Johansson og Johan Fredrik Braarud var også med i "Kollen" i dag. God innsats av begge!
Fine forhold i skianlegget i dag, lørdag!

Postet av Tistedalen FL den 15. Jan 2022

                 Løypemaskinen og Morten Andreassen har igjen sørget for flotte forhold i skianlegget!


Nypreparerte løyper i Tistedalen Skianlegg lørdag ettermiddag! Blir det ingen store værforandringer i løpet av de neste timene, bør det bli en fin skihelg i anlegget!

"Løypekjører" Morten Andreassen er også en brukbar skiløper. Her er han i tet foran treningskompis Martin Glomsrød.
Vil du være med på å støtte driften av lysløypa?

Postet av Tistedalen FL den 14. Jan 2022


Her poserer gjengen som kaller seg "Tællekællæne" foran stolpe 60 som de har vært med på å sponse.      Foto: Ted Olsen


STOLPEFADDERE I LYSLØYPA

For å skaffe mer inntekter til å drifte våre anlegg, starter TFL nå med salg av stolpeskilt i lysløypa vår.

Inntekter fra dette vil blant annet brukes til strømutgifter for å kunne ha lys i lysløypa så mange dager i uka som mulig.

Alle stolpene i lysløypa vår er nummerert, 185 stk, og du kan velge en konkret stolpe hvis det ønskes, og den er ledig.

Det vil bli satt opp et skilt med ditt navn/ firmanavn på en eller så mange stolper som ønskes.

Det vil bli skrevet kontrakt som gjelder for 4 år, med mulighet for forlengelse.

Prisen pr stolpe er:

            For privatpersoner:  Kr 500,- pr år inkl skilt

            For firmaer:               kr 1500,- + mva pr år, og engangsbeløp kr 195,- + mva pr skilt.

Faktura sendes ut årlig.

Håper dette er av interesse for brukere av våre anlegg og løyper i Ertemarka!

 

Kontaktpersoner:

Liv-Marit Bernstrøm– liv.bernstrom@hotmail.com      tlf. 959 72 574  

Hege Kjelvik– heg-kjel@online.no                               tlf. 920 69 816

Karusellrennsesongen avsluttet!

Postet av Tistedalen FL den 10. Jan 2022

Telenorkarusellen som skulle ha fortsatt onsdag 9. februar ble AVLYST. Været de siste dagene hadde ødelagt muligheten til brukbare og sikre forhold. Det blir neppe laget noe mer kunstsnø i vinter, men det er kun tidlig i februar, så det kan kanskje være lov til å håpe på natursnø! 

Karusellrennet i Tistedalen Skianlegg onsdag 2. februar hadde 40 deltakere og rennet uka før samlet 24 jenter og gutter med. Det ble altså beholdningen for sesongen 2022. Det er bare å beklage! 


Søsknene Signebøen gikk Lygnasæterrennet på søndag

Postet av Tistedalen FL den 10. Jan 2022

          Søsknene Fredrik, Maren og Sondre Signebøen, gikk alle Lygnasæterrennet på søndag

                                        Blidest av dem alle var førstereisutøver Maren!

Søndag 9. januar var det duket for Lygnasæterrennet. Dette samlet alt som kunne krype og gå av utøver fra Innlandet. Søsknene Sondre, Fredrik og Maren Signebøen deltok i sine respektive klasser. Sondre ble nr. 8 i G16, Fredrik nr. 16 i G14 og Maren fullførte sitt første skirenn i J9.

   

Marius Svendsby deltok i SC i Falun

Postet av Tistedalen FL den 9. Jan 2022

Ole Marius Svendsby representerte TFLs farger i helgens SC i Falun. Her fotografert på Beitostølen tidligere i vinter.

TFLs Marius Svendsby deltok i helgens Scandinavisk Cup, på selveste Lugnet Skidstadion i Falun. Mange av de beste norske og svenske langrennsløpere var med i helgens renn, også norske og svenske løpere som er klar får neste måneds vinter OL. Marius gikk 15 km klassisk lørdag og 15 km fri søndag. Begge rennene ble vunnet av den svenske landslags.. og OL uttatte William Poromaa. Lørdag ble Marius nummer 123 av de 198 som startet, drøye 5 min bak vinneren. Søndag var avstanden til samme vinner ca. 4 min, det holdt til plass nummer 115. Søndag startet det 182 i Marius sin klasse.