TFL "Julespesial"

Postet av Tistedalen FL den 24. Des 2019

Her har vi årets aktører i TFL Julespesial. Bak fra venstre: Morten, Trond, Marius, Magne, Olav, Petter, Herman og Sebastian. Foran fra venstre: Ingrid, Martine, Per, Hans, Jon og Filip

Det blir ikke jul før den årlige styrkeprøven ”TFL Julespesial” er gjennomført. I år hadde trenerne Renate og Hans invitert sine hjemmeværende disipler til denne hardøkten i skianleggets styrkerom, lille julaften. Alle fulgte trener Hans sitt program, så svetten sprutet og musklene dirret. Etter treningsøkten og en fortjent dusj, ble det servert grøt og gløgg, vel tilrettelagt av Gina, Selma og Morten.  
Årets "Grøtstafett" vel i havn

Postet av Tistedalen FL den 19. Des 2019

Den tradisjonelle ”Grøtstafetten” ble arrangert på Ertehytta torsdag kveld, med godt tilårskomne trimmere og aktive skiløpere på plass. Foreldrene heiet og 45 var tilstede på arrangementet som ble avsluttet med grøt, gløgg, pepperkaker, og ikke minst nissepremier til heldige vinnere inne på hytta. En hyggelig avslutning på et aktivt år.

Her er resultatlister og premiebord fra årets Grøtstafett

Her er årets vinnerlag, Martine, Herman, Vivian og Einar

Bjørn, John og Tor Ivar sikret seg hver sin marsipangris

Det var bra med folk på hytta denne kvelden


Ekstrardinært årsmøte 25. november vedtok å delta i paraplyorganisasjonen "DNT Østfold"

Postet av Tistedalen FL den 10. Nov 2019


Litt i underkant av 30 medlemmer hadde møtt fram på Ertehytta mandag 25. november. En sak på dagsorden: Om laget skulle tilslutte seg den nyopprettede paraplyorganisasjonen "DNT Østfold".

Årsmøtet vedtok enstemmig å delta i denne organisasjonen. En liten diskusjon om økonomiske forpliktelser ble det, uten at det gjorde noen utslag på avstemmingsresultatet. 

Begrunnelse for at Tistedalen Friluftslag bør slutte seg til DNT Østfold:


Gjennom mange år har DNT-foreningene i Østfold hatt et uformelt samarbeid. I de senere år har vi løselig diskutert en paraplyorganisasjon kalt «DNT Østfold». 

Nå når Østfold fylke blir en del av det nye storfylket Viken, er det fare for at våre foreningen hver for seg kan bli litt lite synlige, og derfor falle langt ned på ei prioriteringsliste. Selv Østfold fylkeskommune ønsket at vi burde kunne «tale med en stemme». I Viken fylke vil dette bli langt viktigere. Ved å slå oss sammen under en «paraply», vil vi antakelig oppnå større gjennomslag i forhold til prosjekter/fylkessøknader.

Den enkelte DNT-forening vi fortsette selvstendig som tidligere, men sammen må vi   fremme søknader til felles prosjekter som  gavner oss alle.

Forslag til vedtekter for DNT Østfold er godkjent av de andre foreningene. De vedlegges, og som § 9 viser, har den enkelte forening vetorett mot forslag som en er uenig i. § 11 sier også at en forplikter seg økonomisk kun i forhold til egen medlemsmasse.

Det bes om at ekstraordinært årsmøte i Tistedalen Friluftslag tilslutter seg paraplyorganisasjonen DNT Østfold.

Vedtekter for DNT Østfold - forslag 2019 10 16.pdf
172 små og store var med i søndagens Ertemarka rundt

Postet av Tistedalen FL den 4. Nov 2019

125 voksne og 47 barn deltok i årets Ertemarka Rundt, som ble arrangert for 47.gang.

Det var tre løypevalg og de fleste valgte blå løypa rundt Lille Erte. Her ventet Karsten og Jan Gunnar med grillpølser til barna og kaffe fra svartkjelen til de voksne.

På Ertehytta kunne barna steke pinnebrød på bålet.

Her er de riktige svarene på tippetrimmen. TTIF ble stiftet i 1916. Ugla til Harry Potter heter Hedvig. Planeten nærmest sola er Merkur. Når det er høst i Norge er det vår i Australia. Har du alliumfobi har du fobi for løk. I curling blir lagkaptein kalt «skip».

Lykt fra Stangeskovene ble vunnet av Elin F. Vangen. Fruktkurv fra Rema, Tistedal ble vunnet av Ronny Mathisen og gavekortet fra Kringla Konditori ble vunnet av Frode Handelsby.

                                                               Mange samlet seg rundt "bålplassen" på stien rundt Lille Erte

        Sissel Huseby fra Turgruppa overrekker her premien fra Barnas Turlag til Eivind Jørstad OlsenNå kan det bestilles nye klubbdrakter!

Postet av Tistedalen FL den 11. Okt 2019

Nå åpner Swix for bestilling av klubbtøy, se nedenfor. Stenger om 14 dager for å sikre levering før jul. Leveres hos Sportsenteret som sist.
TUR TIL BUDALSVIKA SØNDAG 29. SEPTEMBER

Postet av Tistedalen FL den 1. Okt 2019


Årets siste tur gikk til Budalsvika – the same procedure as every year. 

Sju personer møtte opp på Tangen brygge klokka ni for å være med på den lange turen. Turen fulgte den blåmerka stien fra Remnevannet forbi Langetjern og over Høgestang. Turens lengde var på ca 11 km og de brukte tre timer, inkludert pause.

Resten av turfølget hadde frammøte klokka ti og kjørte samlet til Råbocken. Herfra fulgte vi den noe kortere turen til Budalsvika, gjennom Tresticklan nasjonalpark.

30 personer fikk servering på Budalsvika, sodd og sjokoladekake. Takk til alle som bidro med diverse oppgaver.

Returen gikk stort sett i de samme løypene, noen av de fra den lange turen valgte den korte turen hjem.

Takk til alle som har vært med oss på turer i 2019. Håper vi sees igjen i 2020 på nye stier.

Gjengen som gikk fra Remnevannet....

...og de som gikk fra Råbocken
Nye Ertetrimmen avsluttet for sesongen, torsdag kveld

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2019

Den 36. sesongen av Ertetrimmen ble avsluttet torsdag kveld, 26. september. Trimmen har i år gått under navnet "Nye Ertetrimmen" fordi den i år ble flyttet fra Ertehytta etter 35 år, til skianlegget. Torsdag kveld ble det hele avsluttet for sesongen med rundt 65 deltakere. Etter at trimmen var avsluttet i skianlegget, dro folket til Ertehytta der det vanket premier og mat på deltakerne. Årets sesong har hatt en betydelig større oppslutning enn fjoråret.

Det var et fyldig startfelt torsdag kveld  

Aktivitetsløypa på Ertehytta er oppgradert (UHU løypa)

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2019

Aktivitetsløypa på Ertehytta er oppgradert. Det må ikke forveksles med løypa rett utenfor Ertehytta, men det er den 1,5 km lange løypa i terrenget i området rundt hytta, tidligere kalt UHU løypa det er snakk om. Denne løypa ble anlagt i 2003, men har vært lite brukt de siste årene. Løypa har fått en liten oppfriskning nå, blant annet med nye spørsmål på plakater rundt i løypa. Det er også noen andre utfordringer gjennom løypa. Vi kan også informere om at Ertehytta har åpent på søndager fra kl. 10,00 til kl. 15,00 og på torsdags kvelder fra kl. 18,00 til kl. 20,00.
Klubbens virksomhetsplan

Postet av Tistedalen FL den 26. Sep 2019

Klubbens Virksomhetsplan ble godkjent på årsmøtet 26. februar 2019. Virksomhetsplanen kan også finnes under bolken "Om TFL" og videre under "TFLs historie".


TFLs virksomhetsplan.pdf
Lysløypa lyser mandag, tirsdag, onsdag og torsdag

Postet av Tistedalen FL den 23. Sep 2019

Lysløypa er slått på fra mandag 23. september. I første omgang lyser den mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, fra mørkets frambrudd til k. 22.00. 

Rulleskiløypa lyser hver kveld, men i det området der lysløypa går gjennom skianlegget, vil det være dårligere lys de kveldene lysløypa er slått av.
Orientering: Liv Inger Prangerød dobbelt kretsmester og med mange andre topplasseringer

Postet av Tistedalen FL den 22. Sep 2019

Liv Inger Prangerød er vår eneste aktive o-løper, men til gjengjeld er hun meget aktiv. I tillegg til to KM titler denne sesongen, har hun deltatt i mange løp rundt omkring i Norge og Sverige, og vunnet flere av dem. Nedenfor har vi en oversikt over løp hun har deltatt i hittil denne sesongen.

Sälen tredagers 28. til 30. juni hadde over tusen deltagere. Det var flott fjellterreng og fint vær. Her ble det seier til Liv Inger alle tre dagene.

Under O-ringen ved Kolmården 22. til 26. juli var det ca 16000 deltagere i en veldig god og varm periode. Her ble hun nummer åtte sammenlagt i sin klasse, D 60, med en annen plass som best på den fjerde dagen!

Hele arrangementet under O-ringen var fantastisk gjennomført med flotte kart og vriene løyper. 

Gränsjakten ved Strömstad 10. og 11. august gikk på gode kart brukt under VM i Sverige 2016. Her ble det førsteplass begge dager.

Under årets VM i Spydeberg 12. til 16. august ble lørdagens publikumsløp en utrolig våt opplevelse, det regnet hele dagen. Men alle o-løpere var like blide for det. VM-stafettene på lørdag var også utrolig spennende å følge med på. I publikumsløpet ble hun nummer fem.

Under årets kretsmesterskap i Indre Østfold og Moss kunne det gjerne vært flere deltagere enn de 180 og 150 som stilte til start. Liv Inger vant begge KM titlene i sin klasse! 

Årets veteranmesterskap ble arrangert av Ringerike O-lag ved Hønefoss og Sundvollen 6. til 8.september med rundt 450 løpere.

Sprinten gikk ved Hvalsmoen militærleir (nedlagt) og middels og langløpene ved Kleivstua på Krokskogen. Her var det gode muligheter for en bomtur. Anne Marie Solheim Haugerud (tidliger HSK, nå Indre Østfold OK) var en av dem som løp fort uten alvorlige bommer, hun vant D 55 på søndagens middeldistanse. Liv Inger ble nummer 4, 5 og 5 på de tre løpene.
Rulleskirenn i Trøsken

Postet av Tistedalen FL den 20. Sep 2019


Torsdag 19/9 ble det gått kretsrenn i klassisk stil i rulleskiløypa i Trøsken, hvor TFL-løperne demonstrerte at den primære motivasjonen for kjøreturen til Harehjellhytta denne torsdagskvelden verken var å spise boller eller å drikke saft. 

 Fredrik Signebøen var ikke snauere enn at han gikk hen og vant 12-årsklassen for gutter, hvor det i alt stilte 8 deltagere, mens Agnes Andersen tok en solid 2. plass bak tilsynelatende uslåelige Anna Solberg fra Spydeberg i J13, og i konkurranse med totalt 5 startende rulleskiløpersker i denne klassen. Til sammenlikning var ikke tida Agnes brukte på 4-kilometeren i Trøsken dårligere enn at det ville ha holdt til en relativt komfortabel seier i J14. For Sondre Signebøen, gikk det imdl. en anelse tråere enn det pleier, og storebror Signebøen måtte ta til takke med 4. plass av de 5 som startet i G14.

 På søndag er det duket for nytt rulleskirenn på nylagt asfalt i Fredrikstad Skiarena, og det er ikke først og fremst for å spise boller at langrennsløperne fra TFL stiller i Fredrikstad heller. 😊
Onsdag kveld: Fra turen nord i Strupeskogen

Postet av Tistedalen FL den 19. Sep 2019

9 stk. og to Wilmaer( hunder) var med på kveldstur fra nord i Strupeskogen.Vi fikk en fin kveldstur i flott høstvær🌞🍁Ingen ble bløte på beina heller, selv om vi måtte balansere på stokk over bekk👍 Vi fikk et flott skue da vi så en elg som stod på en kolle. Vi brukte to timer på turen som var på 6,5 km.Turledere var Liv Marit og Sissel.
Søndagstur i Ulveholtet.

Postet av Tistedalen FL den 16. Sep 2019

 

Vann ble gjennomgangstemaet i søndagens tur i Ulveholtet. Vann var det mye av, overalt! Myrene var fulle av vann, stiene var forvandlet til små bekker, Ånesbekken var blitt en stor flod.

Det var , kort sagt, noen utfordringer å takle for de 9 som hadde bestemt seg for å gå søndagstur i Ulveholtområdet med TFL’s turgruppe denne søndagen.

Men gjorde det noe på humøret ? Nei da, solen skinte og humøret var på topp.

 

Vi startet fra parkeringsplassen for Ulveholtet, gikk stien over myrene opp mot Rumpetjern. Vi måtte passere Ånesbekken og det var den som var utfordringen. Den var flomdiger, og det vanlige vadestedet var fullstendig oversvømt. Heldigvis var det noen steiner som lå passende til , som gjorde at vi med god hjelp av hverandre greide å hoppe fra stein til stein.

 

Oppe ved hytta ved Rumpetjern ble det en kort hvil før vi gikk nedover til Fosserkoia. Her var dagens hovedpause. Det ble en hyggelig stund i solskinnet mens maten smakte.

 

Så ville vi videre, nå i retning Gruvehytta. På denne strekningen er det lagt mye klopper, så denne delen av turen ble ikke så våt. Ved Gruvehytta  så vi på det store hullet etter glimmergruven som drevet fra ca.1925 og fram til 2.verdenskrig. Dessuten lette vi etter edelsteinen granat, som det skal være endel av i fjellet der hytta står. Om vi fant noen edelstener? Det skortet kanskje på evnen til å skille ut granatene fra berget rundt.

 

Turen gikk videre mot Ulveholtet der vi tok en hvil i solveggen og kikket på «gørehøla» som villsvin hadde laget seg på jordet nedenfor hytta. Fra Ulveholtet gikk vi stien tilbake til parkeringsplassen og turen var slutt. Vi hadde tilbakelagt ca 10 km i nydelig høstvær.

 

Jan-Erik


 Turdeltakerne ved Fosserkoia

Kryssing av bekker kan også være morsomt

  Pikene på broen over Ånesbekken.

 Finner vi granater tro?


 


 
Skiløpere på sommerføre. TFL med fem kretsmestere på rulleski

Postet av Tistedalen FL den 9. Sep 2019

Martine Eldre Svendsby (28) ble kretsmester i K 19-20

Våre skiløpere er aktive året gjennom. Sykling, løping og ikke minst rulleski er aktiviteter som spisser formen fram mot vinteren, og i tillegg kommer harde styrkeøkter i Tistedal Skianleggs flotte treningsrom. Jeg vet at det har vært sterke prestasjoner av flere TFLere både på rulleski, sykkel, og med joggesko på beina, men det er umulig for undertegnede som ansvarlig for TFLs nettside, å følge med. Enkelte er flinke til å melde tilbake, men det er overveiende tynn tilbakemelding til tfl.no fra skimiljøet! 

Det jeg vet er at helgen 24. og 25. august ble en ny utgave av rulleskirennet Petit Tour de Tistedal, arrangert i skianlegget, med innlagt KM. Her fikk TFL fem kretsmestere: Sondre Signebøen i G 14, Per Morten Finstad i G 15, Johan Unneberg i M 19-20, Karin Selma Larsen i K 18 og Martine Svendsby i K 19-20. Agnes Høyven Andersen ble nummer to i J 13, Filip Glittenberg Holt kom på femte plass i M 19-20. Bastian Adler Østli Langseth (G 10) og Fredrik Signebøen (G 12) deltok også, men deres klasser har ikke KM status.

Sammenlagt i Touren vant både Selma, Martine, Per Morten og Johan. Agnes blir nummer to i sin klasse. Det må nevnes at Petter Stokkeland, som nå representerer Bygdø IL, vant seniorklassen. Junioren Johan Unneberg slo for øvrig alle seniorene i lørdagens distanserenn.

Karin Selma Larsen vant K 18Per Morten Finstad, kretsmester i G 15Sondre Signebøen tar KM gullet i G 14Johan Unneberg vant M 19-20 i rulleski KM. På dette bildet "drar" han på Eirik Brandsdal under hans besøk i skianlegget i fjor høst.Petter Stokkeland, TFL og Hermann Glørsen, FSK, går begge i år for Bygdø IL som et ledd i deres videre satsing i skisporet. Leit å "miste" Petter, men vi i TFL ønsker han lykke til videre! Jeg har et veldig sterkt ønske om at vår nettside, og TFL-posten, kan bli benyttet like bra av Skigruppa som Turgruppa!

 

Terje Jensen

webansvarlig@tfl.no

 
Tur i Vestfjella søndag 8. september

Postet av Tistedalen FL den 8. Sep 2019

Fottur i Vestfjella

Søndag 8. september ble det arrangert fottur i Vestfjella. Vi var 12 stk. som kjørte fra Tangen Brygge i retning Aremark. Her kom det 6 til, kjentmann Ole Lagerholt inkludert. Ole hadde ordnet så vi kunne kjøre helt inn til Rødvann så vi slapp masse gåing på vei. Her gikk vi rett ut i litt rufsete terreng sør for Rødvann og opp til hytta og fiskebua helt sørvest i vannet. Videre bar det avgårde på vei før vi svingte nordover til Langemyr Naturreservat. Her ble det en liten stopp, Ole hadde flere stopper underveis der han kom med litt info eller en god historie. Nå var vi framme på Rivestien, altså Vestfjellas E6 som vi skulle følge videre mot Fjell. Rasten tok vi ved Bjørntjern, rett ved stien. Maten smakte godt og Bjørn Østensvik fortalte en god historie fra området og framførte et flott dikt. Takk til han for det.                    Snart var vi videre på Rivestien forbi Røsengrå, ei stor røis hvor fem grunneiere møtes. Men ved Ørvannsbekken ble det bom stopp, den gikk flomstor. Så da fikk vi gå stiløst langs bekken ned til stien fra Fjell og videre tilbake til bilene.                                                                                Takk til Ole for en flott og fuktig tur i flott terreng.

                                                                                                                       Tor-Arild
Seniortur til Fagerhøy

Postet av Tistedalen FL den 8. Sep 2019

TFL-seniorer til Fagerhøy på Myking

Vi hadde fine stier å følge rundt Fagerhøy fjellstue

Mange veivalg, men noen var sperret av vann!

Finnes det noe mulighet for å komme over, tro?

Klare for hjemreise

På Mykingbrøtet. 1034 moh

Denne gangen hadde vi valgt Fagerhøy Fjellstue på Myking til TFL-seniorenes årlige fjelltur.                                                   Søndag 1.september var vi klare for avreise fra Halden. Som i mange år, sto Frode Bredholt klar med bussen. Han hadde solgt bussen sin siden sist, men hadde leid en for å kjøre oss til fjells! 

Turen opp gikk etter planen, og vi ankom Fagerhøy ved firetiden. Der ble vi møtt av Øyvind som driver fjellstua. Han viste seg å være en svært trivelig og imøtekommende mann som gjorde alt for at vi skulle trives. Han tok seg av alle oppgaver selv, men var først og fremst en aldeles utmerket kokk. Vi ble servert treretters middag hver dag, og maten så flott ut, smakte fortreffelig, og vi ble mer enn mette.

Hovedmålet med turen er å komme ut på fjellet og oppleve naturen og få mosjon. De som var ned, valgte ulike lengder på dagsturene, men vi startet sammen, og så rundet man av og gikk tilbake etter hvor langt hver og en følte seg i form til å gå.

Mandagen opprant med nydelig vær, og da valgte vi å starte uka med langtur. Vi gikk til en landtunge mellom Skårsrudvatnet og Veslevatnet. Men tvers over gikk en bekk (elv?) som hadde så høy vannføring at vi ikke kom oss over. Vi gikk et stykke tilbake og mot Holmevatnet. Derfra fulgte vi bekken og svingte av mot Ranten over Grønhovdhøgda hvorfra vi nøt utsikten over området. Fra Ranten fulgte vi veien hjem. Dette ble en tur på ca 13 km!

Tirsdag valgte vi å gå opp på nærmeste topp, Mykingbrøtet. Derfra gikk vi til østenden av Skårsrudvatnet. Der kom vi heller ikke over bekken, så vi valgte å lage en runde som passerte Mykingbrøtet en gang til.

Onsdag pøsregnet det, men ut skulle vi. Det ble til at vi fulgte stien mot Holmevatnet og tok samme veien tilbake. Vi var mer eller mindre klissvåte (alt etter kvaliteten på regn- og skotøy).

Torsdag gikk vi og «inspiserte» hyttefeltet på Mykinghøgda. Vi ble tipset om dette av Jon og Egil som hadde vært der dagen før. Her var det mange fine hytter med utsikt utover dalen. For å få en tur ut av det, tok vi stien fra hyttefeltet opp til Mykingbrøtet, og siden vi var på inspeksjonsrunde, gikk vi oppom mobilmasta der oppe også før vi returnerte til fjellstua.

I år måtte vi gå de samme rutene flere ganger. Siden bussen vår skulle brukes til «buss for tog», hadde vi ingen mulighet til å bli fraktet til andre utgangspunkter enn der vi bodde, og «overfylte» bekker hindret oss i å velge de korteste rutene til topper og mål vi kunne tenkt oss. Å gå rundt vannene gjorde at det ble for langt til disse turmålene.

Også denne gangen hadde Kirsten og Sverre sørget for en quizrunde hver kveld. Vi må bruke hodet også, ikke bare beina, og det er både lærerikt og morsomt. I tillegg har Tor med trekkspillet og et sanghefte til allsang. Dette skaper god stemning. Tor lånte bort trekkspillet sitt til Egil som også er en habil trekkspiller, så vi fikk mye musikalsk glede i år. Takk til både quizmasterne og trekkspillerne!

Alle ferier har en slutt, og på fredag var det tid for hjemreise. Frode fraktet oss trygt tilbake til Halden, og så er det bare å se fram til neste års seniortur. Det blir spennende å se hvor vi kommer da.

Takk til dere som var med på tur i år og velkommen igjen i 2020!

 

Hjertelig hilsen

 Ann Kristin, Wenche og Ingrid
25. august: Til Skårefjell og Holvannet rundt

Postet av Tistedalen FL den 28. Aug 2019

Skårefjell og Holvannet rundt

Søndag 25.august hadde TFL invitert DNT Indre Østfold til tur i «Hjertet av Ertemaka», og 25 personer møtte fram på Ertemoen. I motsetning til de foregående tursøndagene, hadde vi nydelig sommervær.

Vi startet med en sving innom jettegryta. Den imponerte våre gjester som ikke hadde sett en så stor jettegryte før. Vi fulgte Olavsleden til Skårefjell hvor vi tok en pause for å gå opp i tårnet og beundre utsikten over distriktet derfra.

Videre gikk vi ned til Holvannet og la i vei på Holvannsrunden. Vi la inn en stopp ved Setertjern hvor Svein Syversen fortalte om seterdriften i området. Der vi sto, hadde det vært en seterplass. Dagens rast tok vi på en av de vakre oddene ved vannet. Neste stopp ble ved Holvannsdammen. Også her delte Svein sine historiekunnskaper med oss, nå om fløtingen i Ertevassdraget, blant annet fra Holvannet ned Hellesåa til Store Erte. 

Herfra gikk vi til Ertehytta hvor Ann Kristin møtte oss på tunet med kaffe og nystekte vafler. Det falt i smak hos turgåerne. Siste etappe gikk på Ertevannsstien langs Lille Erte tilbake til Ertemoen.

Takk til både våre gjester fra DNT Indre Østfold med Per Vidar Pedersen i spissen og til alle andre som kom til Tistedalen og ble med på tur i vakre Ertemarka. Takk til Svein som ga oss et innblikk i lokalhistorien og til Ann Kristine som stekte vafler til oss!

Hilsen

Jan Erik og Ingrid

Ved Holvannet

Turfølget på veien ved Brudemoen

Ved og oppe i Skårefjellstårnet

Svein forteller om fløtervirsomheten i området

Ann Kristin serverte kaffe og vafler på Ertehytta

Tur til Kolbjørnviksjøen, søndag. 18. august

Postet av Tistedalen FL den 20. Aug 2019

 

 

Rapport etter familieturen til Kolbjørnviksjøen,
 søndag 18 august 2019

 


 Vi møttes
på P-plassen ved KIWI på Brødløs søndag 18. august kl. 11:00 for samkjøring.  

Alle samlet seg på stranda for å grille og bade. Det er to grillplasser (store bålpanner) fastmontert på stranda. Vi hadde blitt sponset av GILDE med pølser og lomper, og noen hadde med litt ekstra.

Det var aktiviteter og konkurranser på stranda og parkeringsplassen. Noen hadde tatt med div. uteleker for forskjellig alder; klatreline, slak line, Store Yatsy-terninger, Kubbe, Dart, Volleyball +++.  Barnas turlag hadde med kanoer/årer for utlån. Uten vest = ingen kano! var reglen.

To personer gikk tur, ca. 7 km, i et terreng hvor det ikke er stier, så de vandret på dyretråkk i kratt og underskog. Myrene hadde blitt skikkelig våte etter alt regnet dagene i forveien. Men vi hadde godt humør, hadde med mat og drikke, fant godt med kantareller og så tok vi inn alt av merkebånd som hadde blitt hengt opp i ukene før.

Guttene i kanoen: Nicolay Skjelin, Matti Sochor, Ulrik Skjelin, og i den bakerste kanoen sitter Jan Sochor

Kanopadling i Kolbjørnviksjøen

Grillingen er i gang

Sissel Stabekk og en av turlederne, Ove Aardal
Nærtur i Remmendalen og i Remmenskogen

Postet av Tistedalen FL den 11. Aug 2019

Vi var åtte vandrere som møtte til tur i regnvær og vind. Ingen tok særlig notis av det, men kledde seg deretter. Noen skurer tålte vi godt. 

Vi gikk over Hollenderen og fulgte kyststien gjennom Remmendalen. Ved Høgskolen krysset vi veien og gikk inn i Remmenskogen. På toppen av åsen nøt vi utsikten utover Ringdalsfjorden og tok rasten ved bronsealdergrava der oppe. 

Hjemturen gikk via studentboligene og ned til kyststien igjen. Nå valgte vi den alternative stien langs bekken fra renseanlegget tilbake til Hollenderen.

Noen av deltakerne hadde historier fra området på lager og delte disse med resten av gruppa. Det ga turen en ekstra piff.

Takk til dere som ble med på denne runden i mange haldenseres nærområde!

På vei over brua ved utløpet av Remmenbekken

Noen hundre meter på ganveiene ved Remmen

Utsikt mot Ringdalsfjorden

Vi valgte alternativ “rute” tilbake til Hollenderen
Grenserittet 2019: TFL serverte Coca Cola til "Grenserytterne" i Klepper, for fjortende året på rad!

Postet av Tistedalen FL den 3. Aug 2019

For fjortende året på rad var TFLs mannskaper på plass i Klepper, 3 km før mål, med Cola og vann til trette og tørste Grenserittdeltakere. De fleste rytterne er svært fornøyde med vår innsats og gir oss gode tilbakemeldinger på det.

 Her passerer tetgruppen, og denne gangen tar også de seg noe å drikke. Det er sjelden de gjør det!

Her kommer deltakerne på rekke og rad for å få drikke av Karsten og Kai

Til tider var det ganske mange samtidig for å få seg litt drikke. Da blir det hektisk! 

Det var også muligheter for litt vann!

Som vanlig hadde Karsten med seg "spellet", og noen tok seg tid til å lytte!

Det var varmt under årets ritt, og enkelte benyttet muligheten til en liten avkjøling!

Ikke alle traff avfallsdunkene vi hadde satt opp, men mange prøvde.....
"Nye Ertetrimmen" med ferieavslutning torsdag kveld

Postet av Tistedalen FL den 20. Jun 2019

Torsdag var det sommeravslutning på Ertetrimmen i Tistedalen Skianlegg. Årets sesong var den første med start og mål i skianlegget, etter 35 år på Ertehytta. Det har vært knyttet litt spenning til flyttingen. 134 stk har de første åtte gangene registrert seg, mot 108 på samme tidspunkt i fjor. Det var 46 deltakere torsdag kveld da vårsesongen ble avsluttet med pølser og trekning av gavekort og T-trøyer. Torsdag 15. august starter høstsesongen opp, og fortsetter fram til 26. september.

Harald og Karin Nygaard har vært trofaste deltakere i Ertetrimmen gjennom mange år. Karin var torsdag blant de heldige som fikk et gavekort på sitt startnummer.

Fritz Ola og Ola Bekkevold deltok torsdag for femte gang denne sesongen og kunne dermed sikre seg hver sin Ertetrimtrøye

Familiene Strand/Brandstorp er godt representert i Ertetrimmen, og Hedda, foran, fikk seg et gavekort torsdag kveld

TFLs Vivian Skontorp, Astrid Watterdal og Sissel Huseby sørget for at ingen burde dra sultne hjem denne kvelden
Nymerkede rundturer i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 5. Jun 2019

Nymerkede rundturer i Ertemarka.

 

Fornyelsen av stimerkingen i Ertemarka fortsetter, og tirsdag 4.juni fullførte løypegruppa vårens prosjekt .

Nå er Ertevannrunden og Skårefjellrunden ferdig merket med skilt og lysblå maling.

Ertevannrunden går, som navnet sier, rundt Lille Erte. Ikke noe nytt ved det, men merkingen er nå  tilrettelagt slik at også helt ukjente skal kunne ta seg en fin tur i skogen uten å gå seg bort.

Ertevannrunden er i alt 4,1 km lang og anbefales som en tur også for små barn, eller som en kjapp kveldstur.

Skårefjellrunden er en lengre tur. Hele den nymerkede runden er nå på 11,5 km. Runden går, foruten om Skårefjell, også om Myrane, Ankersporet og Hagetjern. Den er merket begge veier, så man velger selv om man vil gå «medsols» eller «motsols».

Prosjektet startet for et år siden med søknad til Østfold fylkeskommune om støtte til materiell. Det praktiske arbeidet  ute i skogen har foregått siden begynnelsen av april. Hittil er det gått med over 200 timer i dugnadsinnsatsen.

Oppfordringen fra løypegruppa er:  Bruk Ertevannrunden og Skårefjellrunden

                                                         Dette bildet er fra Skårefjell

Her ser vi løypegruppas Hans Nossen i arbeid med monteringen av de nye skiltene på Ertevannsrunden, som også er en del av de nye Ertetrimløypene

29 stk med på Fløtervandringen i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 26. Mai 2019

Fløtervandring i Ertemarķa
 I dag (søndag 26.mai) inviterte TFL til tur langs Hellesåa for å se på restene etter fløtingen fra Holvannet til Store Erte og høre Svein Syversen fortelle om denne virksomheten. 29 tur- og historieinteresserte personer møtte på Ertehytta for få med seg denne nære historien, både i tid og sted. Vi tok av fra Siljedalsveien og vandret oppover langs elva. Det viste seg at ingen i turfølget hadde gått der tidligere. Vi hadde flere stopp underveis og lærte mye om fløtingen og fløterlivet av det Svein fortalte.
Dagens rast tok vi ved Holvannsdammen før vi fortsatte langs vannet til speiderhytta, og derfra nedover til Store Erte. Vi gikk innom tunet på Saksætre der Svein informerte om stedets historie.
Vi fulgte den nymerkede Ertehytta-Budalsvika - stien tilbake til Ertehytta.
TFL takker Svein for interessant historieformidling som ga turdeltakerene godt innblikk i en viktig del av vår lokale arbeiderhistorie, og vi takker dere som ble med på turen!
En engasjert Svein forklarer for en interessert turfølgeVI gikk en tur på stien...Gjengen er framme ved Store ErteFlott langs Hellesåvassdraget
Ertetrimmen 16. mai i flott sommervær

Postet av Tistedalen FL den 16. Mai 2019

Ertetrimmen 16. mai ble avviklet i strålende sommervær med 45 deltakere. Slett ikke dårlig dagen før nasjonaldagen. Tove Bergstrøm ble tildelt blomster for sin start nummer 500 i Ertetrimmen. Imponerende! 541 Ertetrimmer har totalt blitt arrangert siden starten i 1984!Her har vi Tove Bergstrøm t.v sammen med sine trofaste trimvenninner; May Britt Gunnæs og Sissel Håkonsen
Flott rundtur i Høiåsmarka

Postet av Tistedalen FL den 12. Mai 2019

Vi gikk for naturen!


 Rundtur i Høiåsmarka.
 I dag (12.mai) var dagen DNT hadde valgt for å arrangere støttemarsj for naturen med mål å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur. TFL hadde en rundtur i Høiåsmarka på programmet, og det passet jo bra siden det er et område som er berørt i vår kommune.
 Tjueto personer møtte fram, og det var deltakere både fra Halden, Sarpsborg, Rakkestad og Marker. Halden Arbeiderblad møtte med journalist.
 Turen gikk fra Rahaugen forbi Tutjern og Tobarntjern opp til Høiås. Der benyttet noen av deltakerne anledningen til å gå opp i tårnet og se utover en stor del av Østfoldskogen. Den må vi bevare!
 Videre gikk vi ned til Blytjern hvor vi hadde rast, og Jan Erik snakket om vindmølleplanene og delte ut løpesedler.
 Så bar det opp til Høiås igjen, nå via Daltjern. Hjemturen gikk på blåløypa med en avstikker om Gørrtjern. Da hadde vi passert seks tjern på rundturen. Tjerna var også noe vi satte fokus på i dag.
 Takk til dere som ble med på denne støttemarsjen for naturen i ett av våre flotte friluftsområder!

Turhilsen fra Ingrid

Turdeltakerne foran Høiåsmasta

Ved Musehogget, der Halden Skiklubb holdt til under 2.verdenskrig

Rast ved Blytjern

 Jan Erik informerer om vindmølleplanene


Vellykket "Opptur" til Skårefjell

Postet av Tistedalen FL den 9. Mai 2019

Opptur ble en ny opptur


Risum ungdomsskoles åttendeklassinger var onsdag 8.mai klare for Opptur i Ertemarka. Utstyrt med nye Oppturpannebånd, Ertemarkakart, svarark og blyant til quizoppgavene la de i vei fra Skianlegget på Ertemoen med Skårefjell som mål. Tempoet var i følge TFLs guider oppturhistoriens (tredje året) høyeste, og det var elevene som satte fart. Quizspørsmålene gikk også greit. Som de to foregående årene var temaene allemannsretten og bærekraftig utvikling. 

På Skårefjell fikk alle en god hvil, mat og mulighet til å gå opp i tårnet og beundre utsikten derfra. De klassene som hadde gått Olavsleden opp, gikk Bergstien ned igjen og omvendt, så ungdommene ble kjent med i hvert fall to av mulighetene for å komme seg opp til Skårefjell.

For oss i TFL og forhåpentligvis for Risum ungdomsskole er det bare å glede seg til neste Opptur som går onsdag 6.mai 2020.

Det var folksomt rundt tårnet på Skårefjell denne dagen.

TFLs turledere klare for dagens oppgave.

Ingrid Solheim ønsker elever og lærere velkommen, og informerer om turen.

Elevene fikk med seg et kart over Ertemarka, for å følge med hvor de var, og hvor de skulle.

Den første gruppen har startet turen på Bergstien mot Skårefjell.

Wenche Hauge fører an "sin" gruppe i Olavsleden.

Ti oppgaver måtte løses på turen til og fra Skårefjell

Utsikten var god fra Skårefjell denne flotte dagen. Risum U-skole kan sees helt til venstre i bildet.
"Nye Ertetrimmen" samlet 77 stk i sesongpremieren. 75 deltakere andre gangen.

Postet av Tistedalen FL den 29. Apr 2019

Da "Nye Ertetrimmen" hadde sin premiere i skianlegget torsdag 25. april meldte det seg på 77 personer i alle aldre. Noen med lang fartstid i Ertetrimmen, andre som debutanter. De fleste fant seg til rette med nye løyper og nye omgivelser. På Ertetrimdag nummer to, 2. mai, kom det 75 til start. Av disse var det hele 30 nye fra første gangen, og vi er nå oppe i 108 deltakere totalt. Denne kvelden var det plutselig surt og kaldt igjen, etter en veldig flott helg. 


Her har vi Liam med startnummer 7 og pappa Christian med nummer 10 på brystet, som de to første i mål i premieren av Ertetrimmen 2019.

Det var et fyldig startfelt i årets første "Ertetrim". 77 store og små, gamle og nye kom til start.

Starten har gått på Ertetrim nummer to, som hadde 75 startende i feltet.Mange aktiviteter i årets utgave av TFL dagen!

Postet av Tistedalen FL den 28. Apr 2019

For andre året, ble "TFL dagen" arrangert i skianlegget, første søndag etter påske. 28 barn ble registrert i "Postplukkløypa" rundt i skianlegget. Videre var det 87 store og små som gikk natursti, enten 1,8 km eller 3,5 km. Aktivitetene var det Barnas Turlag, Turgruppa og O-gruppa som hadde opplegget for. Etter det vi forstår var det et vellykket arrangement som er kommet for å bli!

Agnes og Signebøen gjengen med populære matbokser

Deltok og venter på vinner resultatet. - her er Emma, Victoria og Line

Ellen, Astrid og vaffelkjøper Stein Bukholm

Alt riktig på natursti! Mathea Jaavall Bukholm vant bok om storskogen i Østfold. Til høyre på bildet.

Turgruppa ved Vivian, Ove og Sissel

Glade deltakere


Barnas Turlags Henrik holder førstehjelps kurs

Slik legger Henrik forbinding på leggen. Ikke for stramt!

Dette er gøy!

Balansekunst!
Flott tur i Ånerødfjella 2. påskedag

Postet av Tistedalen FL den 23. Apr 2019

Ånerudfjella rundt

Ånerudfjella er et område mellom Ørsjøen, Folkevannet og Kula og er et lite brukt turområde. Annen påskedag inviterte TFL med Jan Erik Bjerkeli i spisen til vandring utenfor sti og vei her. Seksten turglade personer møtte fram. Turværet var perfekt, og vi la i vei fra Blokkemosen ved Ørsveien. 

Vi hadde så vidt startet vandringen da vi passerte Brutjerna. Det skulle vise seg at på runden vår lå det mange små og større idylliske tjern. Vi fulgte Langvasshøgda og gikk så langs Langvannet ned mot Ålekutjern hvor vi tok rasten. Det var deilig å slappe av i sola, men etter en god pause var vi klare for å gå videre.

Vi forserte myrer, gikk over høyder og passerte flere tjern, blant annet Korstjern, hvor vi hadde en liten hvil før siste etappe forbi Ånerudfjella hytteområde og tilbake til bilene ved Blokkemosen.

Vi hadde hatt en tur i et flott område som var lite berørt av moderne skogsdrift og som bød på det beste av Østfoldnaturen: Furumoer, høyder, myrer og tjern. Vi fikk til og med høre tranenes skrik… 

Tusen takk, Jan Erik, for at du tok oss med og viste oss denne flotte naturperlen!

Hilsen Ingrid

På rekke langs en av myrene

Turleder Jan Erik Bjerkeli forteller om området vi vandrer i

Dette treet kunne nok fortalt mange historier fra lenge, lenge siden...

Jan Erik og Einar nyter roen ved et av tjerna

Hele gjengen (bortsett fra fotograf Sissel Lund Stabekk) samlet
Ferskingkurset på Ertehytta er avlyst !

Postet av Tistedalen FL den 15. Apr 2019Kurset som skulle vært på Ertehytta som antydet i dette stykket er avlyst p.g.a for få påmeldte. Turgruppa prøver igjen til høsten!

TISTEDALEN FRILUFTSLAG arrangerer ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som er ny i friluftsliv og for deg som har gått litt på tur. Kurset er gratis og går over 3 dager, totalt 10 timer.

Ertehytta, tirsdag 30.april, 7.mai og 14.mai, alle dager kl.18.00 – kl.21.00.

Kurset tar opp temaer som allemannsretten, bekledning, pakking av sekk, bruk av primus og bål, kart og kompass.

Påmelding til Ingrid Solheim, tlf 481 27 580 eller Jan Erik Bjerkeli, tlf 954 92 667.
Liv Inger Prangerød med sterk åpning av O-sesongen

Postet av Tistedalen FL den 8. Apr 2019

Selv om TFL har flere med i lokale treningsløp og i turorientering, har vi bare en som er aktiv. Liv Inger Prangerød er til gjengjeld meget aktiv. Liv Inger har helt siden hun var ung figurert i toppen av resultatlistene. 

Nå løper hun i D 60 og i Kvillebyn, Bohuslän 24. mars, vant hun. I Norwegian spring, Vårspretten lørdag 6. april og Solrenningen søndag 7. april, ble det 3. plasser begge dagene. Lørdag var hun bare 26 sekunder bak vinneren, mens hun søndag var 2 min bak. Søndag 14. april vant hun sin klasse i Smaaleneneløpet med klar margin. En sterk sesongåpning av Liv Inger.  
Vellykket tur til Koster i flott vårvær

Postet av Tistedalen FL den 7. Apr 2019

Det var 50 personer som møtte på årets første tur på Nord-Koster. Været var på vår side, så vi fikk sol hele dagen. Vi startet ved Vestre Brygga og gikk langs sjøkanten fra Nord og helt ut mot havet Syd på øya. Etter lunch var det noen som tok en kortere tur, men 40 var med på hele turen som ble ca. 11,5 km. Hyggelig at så mange ville være med på tur.

Hele 50 personer var med turen til Nord-Koster

Turleder Sissel må si seg fornøyd med dagen oppslutning

Turfølget strekker seg ut etter hvert som turen skrider fram

Det var en flott dag å vandre rundt på Nord-Koster. Utsikten her var det ikke noe å utsette på                                              Blåveisen viste seg også fram, til stor glede for turfolket
TFL-løpere i NM på Lygna. Sterk 5 mil av Marius på lørdag, Martine og Petter ble nr. 16 og 14 i NC avslutningen

Postet av Tistedalen FL den 30. Mar 2019

              Petter Stokkeland passerer 2,2 km som nummer to på fredagens 10 km

              Startnummer 157 Martine Eldre Svendsby passerer her 2,2 km på fredagens 5 km fristil

  Johan Unneberg fanget opp av NRKs kamera før start, mens han påsettes brikka som registrerer tiden

Alle de tre TFL-utøverne som deltok på NM SR på Lygna tok NorgesCup-poeng i dag. Martine Eldre Svendsby K17, tok 6, Johan Unneberg M19/20 tok 11 og Petter Stokkeland M19/20 tok hele 46 poeng! Johan, som var syk under NM JR og dermed gikk glipp av mulige poeng, gikk ikke videre til finalen, men det gjorde derimot Martine og Petter. Finalen er søndag, der Martine går 10 km, klassisk fellesstart og Petter går 30 km, klassisk fellesstart, noe om burde passe disse sterke utøverne utmerket! Vi gleder oss til å følge med, lykke til!

Fredagens renn, 5 km for kvinner og 10 km for menn i fristil var NM øvelse for senior. Både Martine, Petter og Johan, var å se på NRKs sending. Petter ble nummer 66 av 457 som startet på dagens 10 km, og selv med startnummer 387 passerte han på nest beste tid etter 2,2 km, og han ble nevnt både med navn og klubb av Jann Post og Torgeir Bjørn. Petter var bare 4 sek bak Finn Hågen Krogh i mål. Johan Unneberg ble nummer 154 i samme klasse som Petter, mens Martine Eldre Svendsby kjempet seg inn til en 219 plass i en klasse med 270 startende. Lørdag var Marius Svensby en av de 279 som startet på 5-mila i NM. Marius gjennomførte på en flott måte ved å bli nummer 87. Han gikk seg stadig oppover på lista etter hvert som løpet skred fram, og med tiden 2,33,18, ble han slått av vinneren Martin Johnsrud Sundby med 20 min. Godt gjennomført renn av Marius. Søndag var det Norgescup avslutning. TFLs to løpere der gjorde det meget godt. Martine ble nummer 16 på 10 km, mens Petter gikk inn til en flott 14. plass i guttenes 30 km. Flott sesongavslutning av dem begge.
Gode prestasjoner i Birken...

Postet av Tistedalen FL den 16. Mar 2019

Flere TFL løpere var med i dagens Birkebeinerrenn, og noen av disse markerte seg veldig sterkt. Martine Eldre Svendsby (18) gikk de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer på 3,27,50. Det ble fjerdeplass i egen klasse, og tiden hold 51. plass i Eliteklassen. Petter Stokkeland (19) ble nummer 45 i Eliteklassen med sterke 2.38.34, 14,40 bak den suverene vinneren Petter Eliassen. Petter var forøvrig bare 19 sek bak den ikke helt ukjente Anders Gløersen. Petter hadde nest beste tid av nittenåringene. Syttenåringene Karin Selma Larsen og Herman Finsrud Kirkebøen viste også klasse. Selma fikk tiden 3,54,48 som holdt til en sterk 8. plass i egen klasse, men Herman med tiden 3,40,33 ble nummer 60 i sin. Flere fra TFL var med, blant annet Morten Andreassen (50-54) 3,48,24, og Trond Sydskogen (50-54) 4,26,51. Utover det er vi ikke sikre på om det er flere. 
Ingalåmi - en flott skihelg

Postet av Tistedalen FL den 14. Mar 2019

Ingalåmi nr. 27 gikk av stabelen 9. mars, og også i år var noen TFL-damer på plass. Deltakerantallet på Ingalåmi hadde dessverre sunket ytterligere, og det var ikke flere enn ca. 1650 damer som gikk i de flotte løypene rundt Birkebeineren Skistadion i år. TFL stiller trofast opp år etter år, denne gangen var vi også få, bare fire damer ble med på toget med Lillehammer og Ingalåmi som mål. 

Vi fulgte vanlig prosedyre med å sjekke inn på Lillehammer Vandrerhjem på stasjonen, hente startnummer og handle litt i Håkonshallen. Nå var det bare Johanna som sjekket smøretipsene, siden både Wenche og Ingrid satset på fellski i år. Værvarselet tydet på at det ville bli blå ekstra-føre, og det er jo ønskesituasjonen når det gjelder skismøring. Ingen nyinnkjøp fra Swix i år heller, altså.

Litt handel ble det likevel i butikken i Håkonshallen, det ar alltid noe vi (tror vi) trenger…

Da vi kom opp på stadion på lørdagen, syntes vi det var stusselig lite folk der. 30-km-løperne var i full gang og begynte så smått å komme i mål, men det var glissent med folk rundt omkring. Da vi etter hvert fikk vite at det kun var ca 1650 deltaker, forstod vi hvorfor. 

Vi fra TFL gikk vårt løp, og det ble en fin 15 km i nydelig preparerte løyper og med godt skiføre. Vi med fellskiene var litt usikre på om vi kunne glidd bedre, men i motbakkene var felene gode, så i det store og hele var vi fornøyde med endringen. Det var litt rart å ikke «stresse» rundt med smurning og testing av ski. Det ble nesten for lettvint.

Under premieutdelingen i Ingas vertshus ble Johanna ropt opp og fikk en påskjønnelse for å ha gått Ingalåmi 27 ganger. Hun fikk både en toalettmappe med innhold og en stor, flott bag med hjul. Utdelingen skjedde til stående applaus fra alle damen i teltet. Virkelig høyst fortjent! 

Kveldens middag inntok vi i år på restaurant Nikkers. Vi ble servert av en usedvanlig hyggelig og positiv jente, og maten smakte virkelig godt. Dette ble en perfekt avslutning på lørdagen.

Når vi først er i «skiland», passer alltid noen av oss på å få en skitur på søndag også. Wenche, Solveig og Ingrid tok bussen til Nordseter mens Johanna foretrakk sendingen fra jentenes tremil i Holmenkollen og VM i skiskyting. Det viste seg å være en kald nordavind på fjellet, og det gjorde at Solveig holdt seg rundt og i aktivitetssenteret på Nordseter mens Wenche og Ingrid gikk en mils tur rundt Nevelvatnet. Vi møtte forresten Ole Lagerholt, også fra TFL, på skituren. Matpakka tok vi innendørs sammen med Solveig. Det var for kaldt å sitte ute selv om sola skinte.

Togturen hjem gikk etter planen. Solveig hoppet av i Brumunddal for å besøke familie, og vi andre slappet av og nøt reisen hjem til Halden. Å ta toget er en behagelig måte å reise på.  

Takk for en fin helg på Lillehammer til Johanna, Solveig og Wenche!  Vi håper flere TFL-jenter har lyst til å være med til neste år!

Skihilsen fra Ingrid
TFL-løpere i Ungdomsbirken.. og Inga Låmi

Postet av Tistedalen FL den 11. Mar 2019

TFL hadde søndag 10/3 fire løpere i aksjon i årets utgave av Ungdomsbirken, og for Jens Halvard Larsen og Agnes Andersen i hhv. G12 og J12 var turen fra Sjusjøen til Birkebeineren Skistadion på Lillehammer karrierens første befatning med et renn i dette formatet. At 12-årsklassen i Ungdomsbirken går urangert lot det imdl. ikke til at noen av dem hadde tatt nevneverdig notis av, og skårungene tilbakela den 17 kilometer lange distansen med tilstrekkelig fynd og klem til at de b...egge kunne notere seg for høyst respektable tider i mål.

 Respektable tider og ditto plasseringer ble det også for Sondre Signebøen i G13 og Per Morten Finstad i G14, som med hhv.  00.54:44 og 00:49:00 plasserte seg som 119 av 285 og 79 av 260 startende i sine respektive klasser.

 Nede på skistadion i Lillehammer så også Fredrik Signebøen sitt snitt til å birkebeinerdebutere i 11-årsklassen i Barnebirken. Etter målgang var Fredrik imdl. ikke mer enn måtelig tilfreds med egen innsats ute i sporet, mens pommes frites’en som ble servert i stadionkafén derimot fikk utmerkede skussmål.

NB! Etter det vi kan se av resultatene fra lørdagens Inga Låmi, var det i alle fall to fra TFL med. Ingrid Solheim og Wenche Hauge som begge gikk 15 km.

Junior NM på Savalen: Petter Stokkeland nummer 13 i fredagens 10 km klassisk og gikk på Østfolds 1. lag som kom på 5. plass i stafetten

Postet av Tistedalen FL den 8. Mar 2019

Fem TFL løpere startet i fredagens klassiske distanse i junior NM på ski på Savalen ved Tynset i Østerdalen. Petter Stokkeland gikk en meget sterk 10 km og ble nummer 13 av 211 startende i M 19-20. I samme klasse ble Filip Glittenberg Holt nummer 129. I M 17 gikk Herman Finsrud Kirkebøen også 10 km, og han ble nummer 131 av 186 startende. Våre to juniordamer klarte seg også veldig bra blant skarpskodde konkurrenter. Karin Selma Larsen i K 17, ble nummer 60 av 107, men Martine Eldre Svendsby i K 18, ble nummer 47 av 94 startende. Begge våre jenter gikk 5 km. Johan Unneberg skulle også ha gått helgens NM, men har blitt syk og reist hjem.

De samme fem som gikk fredagens klassiske renn, startet også i lørdagens fristils renn. Petter Stokkeland ble lørdag nummer 31 av 206 og viser dermed at formen er god. Filip Glittenberg Holt ble nummer 99 i samme klasse som Petter og denne klassen, M 19-20, gikk 20 km. M 17 løperen Herman Finsrud Kirkebøen gikk 10 km, og han ble nummer 168 av 190 i sin klasse. 10 km gikk også Martine Eldre Svendsby i K 18, og hun ble nummer 42 av 90 løpere. Karin Selma Larsen som går i K 17, gikk 7,5 km og hun ble nummer54 av 106 i denne klassen. Søndag er stafetter.

I søndagens stafett gikk Petter Stokkeland tredje etappe på Østfolds 1. lag som ble nummer 5, bare drøyt et sekund bak sølvplassen! Glimrende prestasjon av Amund Korsæth og Andreas Bergsland fra Trøsken, Petter Stokkeland, TFL, og Jan-Henrik Melbø fra Spydeberg. Østfolds andrelag med TFLs Filip Glittenberg Holt på siste etappe ble nummer 43. På Østfolds tredjelag som ble nummer 98 gikk TFLs Herman Finsrud Kirkebøen ankeretappen. 122 kretslag fra hele Norge var med. Martine Eldre Svendsby, TFL, gikk en sterk første etappe på jentelaget og vekslet som nummer 16. Karin Selma Larsen også TFL, gikk andre etappe og vekslet som nummer 28. På siste etappe gikk Kristina Bergquist fra Rømskog laget inn til 25. plass. 65 lag var med.


Nedenfor har vi bilder av Petter Stokkeland, Selma Karin Larsen, Martine Eldre Svendsby, Herman Finsrud Kirkebøen og Filip Glittenberg Holt . Alle bildene nedenfor er tatt under NM på Savalen, av Renate Unneberg

                                                                  


                                                                                                                             
102 med i årets Telenorkarusell. 43 jenter og 59 gutter

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2019


                                 Yngste deltaker Julie Olivia, 3 år, har fullført


                                       Maren, 6 år, med vel gjennomført Telenorkarusell

l

                                     Agnes og Helene, 12 år, er fornøyd med innsatsen


                                             En meget fornøyd Jens etter målgang


                                     Telenorkarusellens trofaste speaker Karsten Sandtorp 


                       Karusellens faste tidtakere, Trond Bakke og Geir Sandtorp

Telenorkarusellen 2019 – i Tistedalen Skianlegg

Vi har arrangert Telenorkarusellen fem onsdagskvelder, med avslutning 13. februar. Vi har hatt gode skiforhold hele karusellperioden.

«Vi» er 12 personer i Tistedalen Friluftslag som har tatt imot påmelding, delt ut Telenor-luer (+ rester fra fjorårets premie), startet løpere og tatt dem i mål med tidtaking av alle. Ingen rangering, men tidene blir slått opp og lagt ut på hjemmesida vår. Vi har hatt «speaker» og har solgt vafler, pølser og drikke til de som ønsket det. Alle løpere har fått varm saft etter målgang.

På avslutningen fikk løperne også hver sin grillpølse m/ tilbehør.

43 jenter og 59 gutter har deltatt en eller flere ganger i år. Noen har vært med i alle fem rennene. Alder fra 3 til 13 år.

Vi har hatt fellesstarter i puljer, og noen har startet både to og tre ganger i løpet av kvelden.

Mange ivrige og dyktige skiløpere og fornøyde foreldre som setter pris på arrangementet. Da er det moro å være arrangør!

Vi gleder oss allerede til neste sesong!


Tistedalen Friluftslag

Kunstsnøgruppa
Ny Virksomhets plan for TFL godkjent, og Trond Sydskogen gjenvalgt som leder på TFLs årsmøte

Postet av Tistedalen FL den 27. Feb 2019

TFLs nye styre: Bak fra venstre: Ann-Kristin Fosby, (Tur), Kai Nilsen, (Vedlikehold), Ole Lagerholt, (Budalsvika), Arild Svendsen, (TFL-posten), Hege Kjelvik, (Kunstsnø), Mayna Nossen, (Orientering). Foran fra venstre, Wenche Hauge, (Hyttegruppa), Solveig Trollnes, (Nestleder/økonomi), Trond Sydskogen, (Leder), og Svein Minge, (Sekretær). Løypegruppas Tom Olaussen var ikke til stede, mens leder i Skigruppa ennå ikke er klar.

Leder Trond Sydskogen kunne ønske rundt 30 medlemmer velkommen til TFLs årsmøte på Ertehytta tirsdag kveld. Jan Gunnar Lilledal ble valgt til dirigent og Eileen Lindh Hansen til referent. Fyldige beretninger fra hovedstyret og gruppene vitnet om god aktivitet i laget gjennom 2018, og til tross for et lite underskudd er økonomien god. En ny "Virksomhetsplan for Tistedalen Friluftslag for perioden 2019-2021" ble godkjent. Godkjent ble også en liten justering i turvirksomheten, hvor Barnas Turlag og gruppa "Friluftsliv, tilrettelagt for funksjonshemmede" ble slått sammen med Turgruppa. Dette blir nå en enhet og blir ledet av Turgruppas leder. Valgkomiteen hadde klart å fylle opp 57 av 58 plasser i styre og stell, men å få en til å lede Skigruppa hadde vært vanskelig. Gruppa er fylt opp av det rette antallet dyktige personer, så håpet er at de selv klarer å plukke ut en leder. Bevertningen denne gangen ble lagt til en pause midt i årsmøtet. Kvelden ble avsluttet med utdeling av blomster, blant annet til Eileen Lindh Hansen og Arild Signebøen som hadde gått ut av styret. Blomster fikk også leder Trond og nestleder/økonomi Solveig for sin innsats gjennom året.


Det var noe mindre oppslutning blant medlemmene på årsmøtet denne gangen, enn det normalt pleier å være. 

                 Eileen Lindh Hansen og Jan Gunnar Lilledal var møtets referent og dirigent.
Skiføre i vinterferien

Postet av Tistedalen FL den 19. Feb 2019

På Ertemoen er det fortsatt mulig å gå på ski i kunstsnøanlegget. Det er kjørt opp spor i dag. 
Info om nøkler til Ertehytta og Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 14. Feb 2019

Vedrørende kontakt for utleie av hytter og for hyttevakter se under arkfanen "Om TFL og Tillitsvalgte"

Etter avtale kan nøkler til Ertehytta hentes i Tippekiosken i Tistedal : 

Aulie eftf AS

  • Georg Feydts gate 9, 1792 Tistedal
           Telefon 69 19 21 21


Nøkler til Budalsvika kan hentes hos Halden Farvehandel, 

Olav V's gt. 2    tlf 94 88 15 40


Fem TFL løpere med i helgens Norges cup

Postet av Tistedalen FL den 10. Feb 2019

Martine Eldre Svendsby, Karin Selma Larsen, Petter Stokkeland, Filip Glittenberg Holt og Johan Unneberg var alle med i helgens NC renn hos Åsen IL i Akershus. Det ble samlet mange NC poeng. Martine fikk en sterk 13. plass i det klassiske rennet på fredag, mens Johan Unneberg var et sekund fra å gå til kvartfinalen i lørdagens sprint. Petter Stokkeland ble nummer 29 i fristilrennet søndag, hvor Filip ble nummer 86 og Johan nummer 95. Fredag ble Petter nummer 34, Johan 45 og Filip 122. Både fredag og søndag var det over 200 deltakere i deres klasse. Karin Selma ble nummer 45 og 77 i de to distanserennene, hvor det begge dager var over 100 deltakere. Martine ble søndag nummer 34, og både da og på fredag var det 90 stk i hennes klasse.

På lørdag deltok Agnes Høyven Andersen og Per Morten Finstad i Rossignolrennet i Lillomarka. Agnes ble nummer 11 av 48, mens Per Morten "bare" ble nummer 28 av 46. Ryktene sier at den godeste Per ikke var helt fornøyd med festet på skiene! 
Nykjørte spor i lysløypa og Siljendalen i formiddag...

Postet av Tistedalen FL den 8. Feb 2019

Fredag formiddag ble det kjørt spor både i lysløypa og til Siljedalen. Meget flotte forhold, men hvor lenge vil det vare?
Stor aktivitet blant TFLs skiløpere

Postet av Tistedalen FL den 5. Feb 2019

Det har vært stor aktivitet blant våre skiløpere de siste ukene. Oslo Skifestival i Holmenkollen, KM i sprint i TFLs regi, KM på distanse i Moss, kretsrenn i Spydeberg og langrennscross i Trøsken.

                       Her har vi gjengen som var med på langrenns crossen i Trøsken


Oslo Skifestival

Årets Oslo Skifestival ble arrangert i Holmenkollen lørdag 19. og søndag 20. januar. Det var 10 løpere fra TFL. Her er det mange løpere med og alle våre gjorde en stor innsats. Sebastian K. Larsen (G 16), Per Morten Finstad (G 14), Sondre (G 13) og Fredrik Signebøen (G 11), Joel B. Johansson (G 9), Bastian Adler Østli Langseth (G 9), Agnes Høyven Andersen (J 12), Helene Bekkevard (J 12), Elina Ugfland (J 13) og Martine Eldre Svendsby (K 18). Uten forkleinelse for noen av de andre var nok Martine med sin sjetteplass den som markerte seg mest. 


Kretsmesterskapene

Årets KM individuelt gikk i år helgen 26. og 27. januar. Sprint mesterskapet ble arrangert av TFL i skianlegget, og TFL fikk der tre kretsmestere. Karin Selma Larsen i K 17, Martine Eldre Svendsby i K 18, og Herman Finsrud Kirkebøen i M 17. Distanse KM ble arrangert i Moss og TFL fikk der en kretsmester, Karin Selma Larsen. Petter Stokkeland (M 19-20) og Per Morten Finstad (G 14) ble nummer to begge dager, mens Sondre Signebøen (G 13) ble nummer to i distanserennet i Moss.  Johan Unneberg (M 19-20) ble nummer tre i sprinten på lørdag. Nummer tre ble også Jens Halvard Larsen (G 12) i sprinten lørdag, men det var ikke KM klasse. Totalt var 14 TFL løpere med i disse KM rennene lørdag og søndag og foruten de som er nevnt over var disse med: Kristine Bekkevard (J 9), Bastian Adler Østli Langseth (G 9), Joel Bronebakk Johansson (G 9), Fredrik Signebøen (G 11), Helene Bekkevard (J 12) og Filip Glittenberg Holt (M 19-20) 

Spydeberg

Lørdag 2. februar var det kretsrenn i Spydeberg hvor fire TFL løpere var med. Søstrene Kristine (J 9) og Helene Bekkevard (J 12) og brødrene Sondre (G 13) og Fredrik Signebøen (G 11). Kristine er så ung at ingen rekkefølge blir registrert i klassen, men tiden ser vi… og den var god. Helene ble nummer fire i sin klasse, mens begge brødrene Signebøen fikk hver sin 3. plass. 

Trøsken

Søndag 3. februar stod Trøskencrossen på agendaen for noen av TFL sine utøvere. Skicross løypen bestod av en 1 km sløyfe som ble gått flere ganger avhengig av alder.Løypen inneholdt hinder av typen slalåm, orgeltramp, staking, baklengskjøring og hopp. Noe som kunne være utfordrende, med fall for de fleste, men veldig morsomt. Vi vil takke Trøsken for en flott løype og ønsker flere slike renn i løpet av sesongen.Resultatmessig gikk det veldig bra for TFLérne. Alle klatret opp på seierspallen.  Kristine Bekkevard gikk et flott renn i (J9). Fredrik Signebøen (G11) ble nummer 3. I  (J12) fikk vi to på pallen med Helene Bekkevard på 2. plass og Agnes Høyven Andersen på 3 plass. Jens Halvard Larsen (G12) gikk inn til nok en 3. plass for TFL.  Vant gjorde Sondre Signebøen i (G13) og Selma Larsen i (K17).


                       

                                                Dobbel kretsmester Karin Selma Larsen

                    Premievinnere i Spydebergrennet: Sondre, Helene, Kristine og Fredrik

                                       Agnes Høyven Andersen i Trøskencrossen

En energisk Jens Halvard Larsen i langrenns crossen i Trøsken. Jens Halvard har debutert som langrennsløper denne sesongen og det har han gjort med glans


                           Medaljevinnere i KM, Sondre Signebøen og Per Morten Finstad
RESULTATER Telenorkarusellen 2019

Postet av Tistedalen FL den 14. Jan 2019

Her finner du resultatlisten


Telenorkarusellen avsluttet for denne gang. Se resultater her

Hilsen

Kunstsnøgruppa
Tolv TFL-løpere gikk renn i helgen. Norges cup i Drammen og Hvalstjernrennet på Fetsund

Postet av Tistedalen FL den 14. Jan 2019

Disse var med i skirennet på Fetsund i helgen. Fra v: Fredrik, Helene, Agnes, Elina, Per Morten og Sondre.

Seks TFL-løpere deltok i Norges cup rennene på Konnerud (Drammen) i helgen. Det var Selma Karin Larsen, Martine Eldre Svendsby, Herman Finsrud Kirkebøen, Filip Glittenberg Holt, Johan Unneberg og Petter Stokkeland. Halden Arbeiderblad har en flott reportasje fra disse rennene, både på nett og i mandagens papirutgave. I tillegg til det som står der kan vi legge til at Martine gikk videre til kvartfinalen i lørdagens sprint, men kom seg ikke videre derfra. Johan Unneberg var kun et sekund fra å gå videre fra prologen.

Seks andre løpere var med lørdag i Hvalstjernrennet på Fetsund. Prestasjonene var det ingenting å si på. I klasse G 14 gikk Per Finstad inn til 11. plass av 28. I J 13 ble Elina Ugland nr. 32 av 36. Sondre Signebøen ble nr 15 av 31 i G 13. Helene Bekkevard ble nr 18 og Agnes Andersen nr 16 av 34 i J 12. Til slutt ble Fredrik Signebøen nr. 25 av 51 i G11.
Martine vant på Sjusjøen.

Postet av Tistedalen FL den 3. Jan 2019

        Her har vi gjengen som var med på trener Hans Lie sin hardøkt i skianlegget lille julaften               

Tre TFL løpere gikk renn i Lillehammer/Hamar området i julehelgen. Alle tre var med på Hans Lie sin tradisjonelle hardøkt i skianlegget lille julaften. Etter at julefeiringen var over bar det til Innlandet og alle tre viste at treningen er utført tilfredstillende gjennom høsten. Det startet på Gåsbu 27. desember hvor Petter Stokkeland gikk inn til en flott 4. plass i H 19-20. I samme renn ble Per Morten Finstad nummer 14 i guttenes sterke 14 års klasse. Dagen etter var det renn på Budor og her ble Per Morten nummer 12 i sin klasse. Etter det vi kan lese av resultatlistene fra det rennet hadde han den 14. beste tiden av samtlige 324 startene. En sterk prestasjon. 30. desember var det så klart for det tradisjonelle Sjusjørennet og her gikk Martine Eldre Svendsby helt til topps i K 18, og Petter Stokkeland ble nummer to i sin klasse. Sesongen første renn er publisert i TFL-posten julenummer, men det har deltatt løpere i renn etter det. Petter Stokkeland og Johan Unneberg deltok i to renn i NC på Hovden 15. og 16. desember. Petter Stokkeland, brødrene Sondre og Fredrik Signebøen og Agnes Høyven Andersen gikk renn på Natrudstilen ved Sjusjøen 5. desember, mens vi har registrert Kari Selma Larsen som deltaker i Hakadal 15. desember.  Vi garanterer ikke at andre TFL løpere kan ha vært med andre steder, men det er ikke alltid lett å ha oversikten på det.