ERTEMARKA RUNDT

Postet av Tistedalen FL den 2. Nov 2016

ERTEMARKA RUNDT, søndag 6.november.

Start fra p-plassen i Ertebakken mellom kl.10.00 og kl.13.00.

Det er 44.gangen at Ertemarka Rundt blir arrangert.

I alle år har arrangementet stort sett vært likt. I år prøver vi med en ny vri på spørsmålene til barna. Nytt av året er at det også blir hengt opp spørsmål i Ertevannstien.

Det er nå tre løypevalg. Ertevannstien, veien inn til Ertehytta som passer best for de med vogn. Blå løypa rundt vannet hvor Carsten og Jan Gunnar har tent bålet og venter med kaffe og pølser.

På Ertehytta er også bålet tent og her har Barnas Turlag pinnebrød deig til alle barna.

Ertehytta er åpen for servering og det vil bli salg både inn og ute. Vi ønsker alle velkomne til Ertemaka Rundt.
Søndag 18.sept arrangerte Turgruppa og Barnas Turlag tur til Hjelmkollen ved Svinesund

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2016

Mange barn og voksne møtte opp for å være med opp på et av Haldens fineste utsiktspunkt. Med tre ulike løypevalg, kunne alle finne en tur som passet for seg. Barna fikk bryne seg på turbingo underveis. På toppen sto varm grill klar, og små og store koste seg i historiske omgivelser. Det gamle forsvarsanlegget på stedet fungerte denne dagen som en lekeplass med uendelig inspirasjon. De tøffeste benyttet sjansen til en tur inn i de mørke rommene. Det kunne høres spøkelseshyl lang vei. Mange ga uttrykk for at dette var en tur de gjerne ville ta igjen.
Barnas Turlag fikk være med Tur-gruppa på familietur til Skårefjell i dag

Postet av Tistedalen FL den 29. Mai 2016

Morgenregnet skremte bort mange og vi var bare 8 voksne og 2 barn som gikk turen til Skårefjellet, men vi var heldige med været tross alt og hadde opphold fra vi gikk fra parkeringsplassen og helt til vi var tilbake igjen. Barna gikk den korteste løypa på tilsammen 8,2 km. Vi gikk deler av Bergstien opp mot Skårefjellet, og på veien fant vi et troll, en stålorm, en frosk og en grønn larve, og alle mange av tingene på turbingoen (se bilde). Tusen takk til Ann-Kristin Dahl Fosby, som gikk løypa sammen med de minste. Turen i dag var den siste planlagte turen før sommeren, og Barnas Turlag Tistedal-Halden tar med det
sommerferie.

Vi ses til nye turer etter sommerferien.

Nyt sommeren ute!
Tur til Jettegrytene. 07.02.2016

Postet av Tistedalen FL den 9. Feb 2016

På årets første Kom-deg-ut-dag arrangerte Barnas Turlag tur til Jettegrytene i Ertemarka.

Fascinasjonen over jettegrytene var stor blant barna, og det var mange teorier om hvordan de hadde oppstått. Underveis fikk barn og voksne bryne seg på natursti, og det ble rast og premieutdeling rundt bålet på rasteplassen i nærheten av turmålet. Som en liten bonus, oppdaget vi at det var et Geocaching-punkt i området, og mange ble med på leting etter skatten. Det ble en hyggelig tur for de seks barnefamiliene som møtte opp. Værgudene bidro med sitt, og ventet med første regndråpe til alle satt i bilen på vei hjem.
Reflekstur Barnas Turlag

Postet av Tistedalen FL den 21. Okt 2015

Barnas Turlag hadde i dag 20.10 reflekstur med utgangspunkt i Ertehytta. Vi serverte pølser og saft til 41 store og små før de gikk ut i skogen på refleksjakt. Det var god stemning på hytta denne tirsdagskvelden!


Turbo fikk være med Sigrid å lete etter reflekser i mørket