Årets siste nummer av TFL-posten

Postet av Tistedalen FL den 29. Des 2020

Med årets siste nummer av TFL-posten ønsker vi alle medlemmer, brukere av våre anlegg, lesere av TFL-posten og tfl.no, og alle våre støttespillere et Godt nytt år!

TFL-posten nr. 3 2020
Terminliste for Barnas Turlag for 2021 er klar

Postet av Tistedalen FL den 19. Des 2020


Terminliste for Barnas Turlag, Tistedal, sesongen 2021 er nå klar. Koronapandemien gjør at mye er usikkert framover, men etter planen starter det opp med "Kom deg ut dagen" den 7. februar, og avsluttes med "Nissesøndag" på Ertehytta 12. desember. Nedenfor finner du liste over alle arrangementene med en enkel informasjon, detaljer kommer senere.

7. februar kl. 11:00:  Kom deg ut dagen Tistedal
Tur til Aspern. Oppmøte på Tangen Brygge i Tistedal.
Turansvarlig: Cecilie Krogh 476 32 377
 www.tfl.no

11. april          TFL-dagen, Tistedal
Oppmøte ved Tistedal skianlegg
Turansvarlig: Cecilie Krogh 476 32 377
 se www.tfl.no for mer info

18.april 10:30       Klatretur til Hankø.
Oppmøte på Kiwi Brødløs. Det er mulig møte direkte på Hankø
Turansvarlig: Henrik Skjelin 411 46 044
 www.tfl.no

27. juni kl.11:00     Snorkletur til Klaretjern, Aremark
oppmøte Tangen brygge, Tistedal
Turansvarlig: Henrik Skjelin 411 46 044
 www.tfl.no

6-8. august   Overnattingstur til Tistedalens egen DNT-hytte Budalsvika, med Barnas Turlag Tistedalen.
Pakkeliste kommer ved påmelding. Frist 1.august til Henrik Skjelin. Det er mulig å kun delta fra lørdag til søndag.
Turansvarlige: Henrik Skjelin 411 46 044, og
Eileen Lindh Hansen 993 68 743
 www.tfl.no

5. september kl.11:00   Kom deg ut dagen, Tistedal
oppmøte ved Tistedalen Skianlegg
Vi markerer Soppens dag i samarbeid med Halden Soppforening
Turansvarlig: Gry-Heidi Montelius 941 72 714
 www.tfl.no

17. oktober kl 11:00    Tur ved Brekke Sluser, Halden
Oppmøte ved slusene
Turansvarlig: Gry-Heidi Montelius 941 72 714
 www.tfl.no

7. november     Ertemarka Rundt, Tistedal
Oppmøte ved Tistedal Skianlegg
Natursti og aktiviteter ved Ertehytta
Ansvarlig: Eileen Lindh Hansen 993 68 743
 www.tfl.no

12. desember     Nissesøndag, Tistedal
Oppmøte ved Tistedal Skianlegg
Stemningsfull tur til Ertehytta, med pepperkaker og gløgg langs veien.
Ansvarlig: Eileen Lindh Hansen 993 68 743
www.tfl.no

 


Norges Cup på Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 6. Des 2020

             Petter Stokkeland rett etter at han kom i mål under søndagens NC renn på Sjusjøen


I disse koronatider er det bare de beste langrennsløpere som får starte i renn. Petter Stokkeland gikk både lørdag og søndag på Sjusjøen da Norges cupen ble arrangert der.

Det fikk starte 90 løpere i herreklassen og Petter er sikkert ikke fornøyd med prestasjonene verken lørdag eller søndag. Han ble nummer 72 på 15 km fri lørdag og nummer 75 på 15 km klassisk på søndag, men han fikk god omtale av NRKs Torgeir Bjørn og Jann Post i direkte sendingene på TV både lørdag og søndag!

Midt under arrangementet fikk vi oversendt et bilde av Petter på arenaen, fra sjefen for OL anleggene på Lillehammer, og tidligere TFL leder Per Olav Andersen. Veldig morsomt!  

                     Her ar vi Petter retter før han gir seg i vei på lørdagens 15 km fri
God oppslutning om turorienteringen i 2020

Postet av Tistedalen FL den 4. Des 2020

Premievinner Tor Ivar Sandberg til venstre, sammen med Trond Johansen og Svein Eliassen, alle fra TFL.  

Fra premieutdelingen på Venås 18. oktober. Fra venstre leder i TUR-O Jon-Steinar Mjølnerød, Halden SK, medlem i TUR-O Trygve Fosse, Gimle IF og de to ivrige turpost plukkerne, Reidar Juliussen og Thore Hein Kristiansen. 


Tur-O i Halden et samarbeids prosjekt mellom fire klubber i Halden (HSK, Gimle IF, Idd sportsklubb og TFL). Dette gir kvalitet og spredning på turer i Halden marka. Områder og kart fra Berg, Rokke og helt til svenskegrensa i Enningdalen blir benyttet. Ikke mindre enn totalt 91 poster ble lagt ut i mars og lå ut sesongen til 20. september. Det er en stor valgfrihet når du ønsker å besøke de ulike postene. Ulik vanskelighetsgrad fra lette løyper til vanskelige, der kompass er nødvendig, samt 5 GPS poster, der en lanseres per måned.

TFL hadde ansvaret for 15 sykkel/gå poster i Ertemarka mellom Ertemoen og Skårefjell,  og åtte barne – familie poster på Stutekollen. Det er området mellom Harekas og Bondebakken. Det var populært, vi la postene på topper i området. Dermed fikk man se Halden fra utsiktspunkter som folk ikke ellers har vært på. Det var fire GPS poster og de ble plassert i Prestebakkefjella, Drøftetrauget i Enningdalen, Abrahams kolle, 201 m o h, sør for Skårefjell og øst for Olavsleden, samt Langevann sørøst for Remnevannet.  

Korona tid i 2020! Nærmere forklaring på pandemien er ikke nødvendig da det har berørt de fleste de siste sju måneder og dessverre ikke er over. Men Tur-O er en aktivitet som ikke trenger  nærkontakt. Berøringsfrie poster, GRATIS nedlasting av kart for barn og familie på nettsiden ga god uttelling på deltagelse. Det var stort behov for å komme seg ut i skogen.

Enkel avslutning og premieutdeling var ute på Venås søndag 18.10. Vinner av gavekort kr 2000 fra Båtholm ble Målfrid Hansesætre fra Aremark, fruktkurv fra Kiwi Risum gikk til Tor Ivar Sandberg,   fem  gavekort fra Køhn gikk til Jan-Erik Bjerkeli, Frode Handelsby, Kari Hoch-Nielsen, John Arvid Lundquist og Thomas Moe. Grillutstyr gikk til Keth Kvalsvik.

Statistikk: Totalt 500 konvolutter ble solgt, 30 på nett og resten på utsalgstedene Felleskjøpet Brødløs, KIWI Risum og Norli Køhn. Vi takker for velviljen. Totalt er det 359 registrerte deltagere over tur-o og fam/barn som gir 15 649 postklipp.
 På adelskalenderen var det i år 66 nye, hvorav 38 har tatt gull merke, 15 sølvmerke og 13 bronse.

Det har vært svært god deltagelse fra TFL medlemmer. Vi takker for oppslutning og oppfordrer gamle o-løpere og nye til å prøve i 2021. Planen er som før, oppstart ved påsketider. Det er bare å følge med på Tur-O-Halden.no og tfl.no.

Med hilsen Mayna, Hans og Stein.
Langrennsåpning på Beitostølen: Johan Unneberg debuterte som seniorløper

Postet av Tistedalen FL den 22. Nov 2020Første gang vi så Johan på TV skjermen var fra NM på Lygna i 2019

I fredagens senior debut kom han på skjermen, sammen med mesteren selv...

Årets langrennsåpning på Beitostølen er unnagjort, med et begrenset antall løpere til start. Johan Unneberg fra TFL kom gjennom nåløyet og fikk starte som en av 80 løpere på fredagens klassiske sprint. Dette var Johans debut i seniorsammenheng og det ble et tøft møte med Norges...og verdens beste sprintere, men Johan klarte seg bra! Johannes Høstflot Klæbo vant selvfølgelig. Johan ble nummer 70, 24,75 sek bak Klæbo. Opp til nummer 30 i prologen som gir kvartfinaleplass var det 12,44 sek. Petter Stokkeland som nå på andre året går for Bygdø Skiteam, gikk både 15 km klassisk lørdag og 15 fri på søndag. Det startet 90 løpere begge dager. Lørdag ble han nummert 52 og søndag nummer 56. Det bør nevnes at han lørdag var sju tidelerer bak Emil Iversen og 18 sekunder bak Martin Jonsrud Sundby og Niklas Dyrhaug.

Ertemarka rundt arrangert for 48. gang

Postet av Tistedalen FL den 1. Nov 2020

Til tross for koronasituasjonen ble det i dag 1. november, arrangert en enklere utgave av Ertemarka rundt.


Arrangementet startet i regnvær kl. 10 og bare noen få sjeler trosset været og fikk sine start-/tippekort og la av sted for å løse oppgaver. Det var hengt ut seks poster, med spørsmål for både barn og voksne. Det hang poster langs veien fra parkeringsplassen til Ertehytta, og langs blå-merket løype rundt Lille Erte.

Så stoppet det å regne og da kom turgåerne og trimmere som ville være med å løse oppgaver, men det var også ganske mange som valgte å rusle eller trimme egne stier og veier i marka. 36 voksne og 7 barn leverte besvarelser og håpet på premier. Det trekkes tre premier blant de som har svart riktig på alle spørsmålene.

Helt fra Fredrikstad kom det noen som fikk se skianlegget og Ertehytta for første gang. De var imponert over hva Tistedalen friluftslag har fått til. De kommenterte også den flotte og profesjonelle merkingen som viser turgåere hvor hen og hvor langt å gå.

Kl. 15 pakket vi sammen og straks etterpå kom regnet, men da gjorde det ikke så mye, vi var jo på tur hjem.


Kl. 10 var alt klart for å ta mot deltakere til årets Ertemarka rundt


Det kom en del biler på parkeringen etter hvert

Her har vi de første som kom til mål etter at turen til Ertehytta var tilbakelagt

Noen var det i akivitetsbanen på Erthytta, både store og små, men ikke mange i løpet av dagen

Deltakerne måtte denne gangen sørge for all maten selv, enten grilling eller matpakke. Ertehytta er som de andre hyttene i distriktet stengt for tiden

36 voksne 7 barn svarte på spørsmålene som var hengt ut langs løypene, og turen ble avsluttet ved å legge svarkortene i disse plastboksene ved start/målplassen


Onsdagens rulleskirenn i Moss, var også KM for Østfold. TFL fikk to kretsmestere.

Postet av Tistedalen FL den 23. Okt 2020

   Det var et ufyselig vær under rulleskirennet i Moss onsdag kveld, og vanskelig å ta gode bilder


Onsdagens rulleskirenn i Moss, hadde innlagt KM for Østfold. TFL fikk to gull og en bronse. Vi "sakser" både tekst og bilder fra Tistedalen FLs facebookside:

Onsdag 21. oktober arrangerte Moss SK kretsmetsterskap på rulleski for Østfold Skikrets for sesongen 20/21, og for Tistedalen FL gikk ikke dette verre enn at samtlige 3 asfaltskiløperne som utgjorde TFL-kontingenten ved dette arrangementet kunne pakke med seg KM-medaljer i bagasjen på hjemveien.

Det som har vært litt spesielt med rulleskirennene som har vært arrangert i Østfold så langt denne høsten er at vi registrerer langt flere deltagere fra klubbene i Oslo og Akerhus enn tidligere, og at dette gjør seg gjeldende langt nedover i årsklassene. Dette bidrar til å heve det sportslige nivået på konkurransene som arrangeres i Østfold ganske betraktelig. Følgelig får våre lokale løpere anledning til å måle seg mot toppnivået i sine respektive klassere hyppigere enn før og tidligere på sesongen enn hva vi har vært vant til. Spesielt artig er det imdl. å konstatere at TFL-løperne biter såpass godt fra seg i dette selskapet: 

I rulleskirennet i Moss på onsdag ble Tistedalens Sondre Signebøen nr. 2 på femkilometren i G15, kun et lite sekund etter klassevinner Beyamin Stokke fra Drøbak Frogn I.L. Som bestemann blant løperne fra Østfold vanket det med dette KM-gull på unge Signebøen.

I J14, med 4 km på rennprogrammet, et konkurransefelt hvor Oslo-klubbene var sterkt representert og kampen om pallplassene usedvanlig hard til et Østfoldrenn å være, sørget Agnes Andersen for at hjemmekretsen gjorde seg bemerket ved å kapre nok en imponerende tredjeplass, og kunne notere seg for KM-gull i denne klassen med ganske komfortabel margin.

KM-medalje ble det også til Fredrik Signebøen som gikk inn til en fin-fin fjerdeplass i G13 og tredjeplass med dertil hørende bronsemedalje i kretsmesterskapet. 

I kontrast til glimrende prestasjoner fra TFL-løperne, glimret imdl. fotolyset først og fremst med sitt fravær ved Mossemarka rulleskianlegg denne regntunge oktoverkvelden, og kvaliteten på bildene fra rennet bærer dessverre preg av å være knipset igjennom linsa på en søkkvåt og etter forholdene relativt dårlig egnet mobiltelefon. Ikke desto mindre kan bildene forhåpentligvis bidra til å kaste et lys, om enn noe uskarpt, over hvordan livet og sesongoppkjøringa arter seg for relativt gode asfaltskiløpere på ein plass kor knapt nokon kunne tru at nokon langrennsløparar kunne bu:

Sondre Signebøen ble kretsmester i G 15

Agnes Høyven Andersen (J 14) tok TFLs andre gull denne kvelden i Moss

Fredrik Signebøen sikret seg en bronsemedalje i G 13 klassen
Sondre Signebøen på andre plass på rulleskirenn i Moss onsdag kveld. Et fattig sekund bak vinneren

Postet av Tistedalen FL den 21. Okt 2020

Tre fra TFL var med i onsdagens rulleskirenn i Moss. Sondre Signebøen ble nummer to i G 15, bare et sekund bak vinneren. Hans bror Fredrik, som ble nummer to i Fredrikstad på søndag kom på fjerde plass denne gangen i G 13. Agnes Høyven Andersen går som en klokke om dagen og ble igjen nummer tre i sin klasse J 14. 

                                                 Sondre Signebøen nummer to i Moss

                                                            Fredrik Signebøen

                                                       Agnes Høyven Andersen
Rulleskirenn i Fredrikstad: Tre fra TFL på pallen. Joel Bronebakk Johansson vant sin klasse

Postet av Tistedalen FL den 18. Okt 2020

Her har vi Joel Bronebakk Johansson i fint driv under en treningsøkt i sommer. Tett fulgt av Sondre Signebøen.

Johan Fredrik Svendsby Braarud fikk en flott tredjeplass i dagens rulleskirenn i Fredrikstad

TFL stilte med seks løpere under dagens rulleskirenn i Fredrikstad. Tre av disse besteg pallen, og Joel Bronebakk Johansson vant sin klasse, G 11, med klar margin. Johan Fredrik Svendsby Braarud ble nummer tre i G 12, mens Agnes Høyven Andersen fikk samme plassering J 14. Brødrene Fredrik (G 12) og Sondre Signebøen (G 15) ble henholdsvis nummer 10 og 20 i sine respektive klasser. Elina Ugland, J 15, brøt dagens renn. Vi nevner også at Filip Glittenberg Holt, som nå går for Nes Ski, ble nummer seks i menn senior. Totalt var det over 300 løpere med.    
Med Barnas Turlag til Elgåfossen

Postet av Tistedalen FL den 15. Okt 2020


Søndag 11.oktober var Barnas Turlag på tur til Elgåfoss. 

Det var en god blanding av gamle og nye tur-familier som møtte opp, og i alt var vi 10 voksne og 14 barn i alderen 1-11 år.

Elgåfossen viste seg fra sin beste side, med mye vann og store krefter i sving. Et imponerende syn for både små og store. Vi tok stien opp til toppen og fant en rolig og fin plass hvor vi tok matpakka i høstsola. På tur ned stoppet vi ved husmannsplassen Saga, og klatret i trærne. 

Dette var en kort og lett tur, men som likevel bød på spennende naturopplevelser. 

Fra søndagens rundtur om Skårefjell og Holvannet

Postet av Tistedalen FL den 28. Sep 2020


Rapport etter turen søndag 27. september 2020


 
Vi møttes på P-plassen ved Skianlegget på Ertemoen kl. 10:00, 8 turvante gutter og piker. Korona-avstand ble ivaretatt fra første stund. Vi fulgte lysløypa til vi kommer til kryss Olavsleden. Derfra gikk vi SYDover på sti til Myrane og langsmed jernbanesporet forbi Ankersporet, noen bratte stigninger før vi kom opp til tårnet og gapahuken på Skårefjell (227 moh). Fornøyde turgåere fikk se ny og bedre plassering av gapahuken.

Etter pausen gikk vi videre på sti forbi Fagerli ØSTover mot Holvannet, vi krysset veien og mellom Haugtjernet i SYD og Holvannet i NORD fortsatte vi på sti på ØSTsiden av Holvannet. Nok en pause på stranda nedenfor Speiderhytta.

En liten stopp og fotografering på dammen tok vi oss tid til. Vi var tilbake på parkeringsplassen litt før stipulert tid, vi brukte nesten 6 timer på hele turen inklusive pauser.

Ove

                                                                         Ved Ankersporet

                                                               Ankomst Skårefjell

                                                              Pause på Skårefjell

                                                            Ved speiderhytta

                                                                 Pikene på dammen
Tur til Håkenbyfjellet og Langemyr i fint høstvær.

Postet av Tistedalen FL den 22. Sep 2020

Vi var ikke mange som møtte opp ved gamle Asak skole for å gå TFL-tur til Håkenbyfjella og Langemyr søndag 20.september. Vi var 7 stykker medregnet turlederne. 

Avreise med biler til Nordre Håkenby gård der vi parkerte. Derfra var det et stykke gårdsvei å gå, først forbi Holen gård, og deretter oppover traktorveien som tok oss opp på fjellplatået over Torpedalen. Det ble nødvendig med et par pauser underveis, for bakkene var lange.

Vel oppe ved Langemyr lot vi oss imponere over hvor stor denne myra er.

Langemyr ble første gang vernet i 1978. I desember 2015 ble Vestfjella naturreservat utvidet med totalt 3.660 dekar, dette inkluderte også Langemyr

Ved Krossnes ved Langemyr så vi på restene etter ei dampsag som Løytnant Braathen bygget her rett etter krigen. Det er ikke så mye igjen etter saga, men noen rustne drivaksler og sagblad fortalte tydelig hvor saga har stått.  (omtalt i Svein Syversens bok «Fjella i Østfold» Bind 2.)

Ved kanten av myra som nå begynte å få høstens gyldne farger tok vi turens matpause.

Etter matpausen og påfyll av ny energi var vi vel rustet til å ta en etappe utenfor sti og vei. Vi gikk langs Langemyrs østside, vel en time tok det før vi kom inn på Rivestien, som krysser Langemyr helt i sørenden,

Rivestien er en eldgammel ferdselsvei mellom Aremark og Torpedalen. Stien kan tenkes å ha eksistert siden 14-1500-tallet, siden Rive gård kan tidfestes til før år 1400.

Vi fulgte Rivestien forbi Elverhøy og opp på selve Håkenbyfjellet. Her er høyden over havet 240 m. Fantastisk mye store tyttebær overalt i dette området, men det var jo ikke bærtur i dag.

Den siste hvilen på turen tok vi på kanten av stupet ned mot Torpedalen. Her var det flott utsikt ut over Femsjøen, Tistedalen i det fjerne, og Torpedalsbygda under føttene våre.

Så gjensto bare den bratte nedstigningen og skogsbilveien ned til Holen gård og tilbake til bilene.

Takk til turdeltakerne for en trivelig tur.

Jan-Erik

                                                                   På vei ned Rivestien

                                                     Rast med utsikt over Torpedalen
Flott rundtur til Skriverøya og over Ystehedeneset

Postet av Tistedalen FL den 17. Sep 2020

Rundtur på Skriverøya og over Ystehedeneset

Onsdag 16 september 2020

 

Rundturen startet kl. 17:30 i et nydelig vær, blå himmel og sol. 6 turglade mennesker gjennomførte turen og brukte ca. 2,5 timer, akkurat i tide før det ble for mørkt.

Først gikk vi runden på Skriverøya og hadde stor glede av skilt som IDD og Enningdalen historielag har satt opp på Skriverøya. Ett skilt står ved grunnmuren etter ei arbeiderbrakke fra stenhoggertida. I dag er materialene brukt til et bolighus i Hovsveien.

Underveis ble det samtalt om da Karl XII og hans soldater trakk båter over land fra Strømstad til Hällesmörk og Iddefjorden og hvordan norske soldater hadde bygget en «Redutt» på toppen av øya og derfra skutt med kanoner mot de svenske soldatene på den andre siden av fjorden.

Vi så på gravrøysene fra bronsealderen syd på øya før vi passerte det moderne steinbruddet hvor Jogra AS i dag arbeider. 

Siste del av rundturen gikk om velodromen og fotballbanen, før vi fulgte veien og sti innom en stor gapahuk/leirplass og rundet av ved Halden kommunes friområde og badeplass hvor det er satt opp permanent grill og søppeldunker.

Vi takker alle deltakerne for turen og det gode humøret. Fotograf var Sissel Stabekk og turleder var Ove Aardal
Rulleskirenn: Brødrene Signebøen på "pallen" i Trøsken

Postet av Tistedalen FL den 16. Sep 2020

To fra TFL var med i Trøsken ILs rulleskirenn tirsdag kveld. Fredrik Signebøen vant sin klasse G 13 med klar margin, mens broder Sondre ble nummer to i G 15. Totalt var det 37 deltakere med.

                   Fredrik og Sondre Signebøen var begge med i Trøskens rulleskirenn i går kveld
Flott tur til Store Vedøfse

Postet av Tistedalen FL den 15. Sep 2020

TFL på Store Vedøfse 

 

Til tross for varsel om regn, møtte tretten turglade personer til dagens tur.

Målet var Store Vedøfse i Ankerfjella. Vi startet med å gå stien vest for Remnevannet inn mot Korstjernskasa hvor vi hadde en pause. Svein Syversen var med oss, og her fortalte han om Ankerfjella og historien herfra. 

Vi fulgte stien videre, og noen (Bjørkebekk IF ?) hadde skiltet og merket opp til tårnet, så det var greit å gå dit opp.

Svein hadde også her interessant historie å fortelle. Tårnet har vært både branntårn og varslingstårn for flyangrep.

Denne gangen gikk vi samme veien tilbake, men tok en avstikker ned til dammen i nordvestre hjørne av Remnevannet. Nå fortalte Svein fløternes historie, og fløtervirksomheten har vært en viktig del av Haldenvassdragets og også Ankerfjellas arbeidsliv som vi bør kjenne til. 

Takk til dere som ble med oss på tur (regnet ble ikke så ille som fryktet), og spesielt til Svein Syversen som gjorde oss kjent med interessant Ankerfjellahistorie!

Se også bildetekstene. Bildene er tatt av Sissel Stabekk og Ingrid Solheim.


                                  Syversen forteller om Ankerfjella og historien herfra 

       Svein leser sin brors dikt som er en hyllest til naturens mangfold og betydning for oss mennesker 

                                                Grensa mellom Halden og Aremark 

                                                          Beveren ligger ikke på latsiden

                                                         På vei mot Store Vedøfse

                                                           Egen gapahuk... Et koronatiltak?

                                                 Dammen nordvest i Remnevannet

                                                   Vel framme,  og da ble det gruppebilde
Søndagens tur gikk til Svenskegravene

Postet av Tistedalen FL den 10. Sep 2020

Turen til Svenskegravene fulgte i all hovedsak Bergstien fra Torgalsbøen, og med fem deltakere ble det en svært oversiktlig gruppe. Turværet kunne ikke bli bedre og den ellers så plagsomme hjortelusa var påfallende inaktiv denne søndagen. Stien var grei å følge, og med litt «sikringsmarkering» her og der var det omtrent umulig å gå feil noe sted. Vel fremme på Svenskegravene – et minnesmerke over falne svenske soldater fra den korte krigen i 1808 – gjorde vi en avstikker inn til Blanketjern, en knapp kilometer nordover. Der hadde vi en lang og deilig pause i finværet. Stedet har en flott gapahuk å by på, landskapet er åpent og vakkert ut mot tjernet og anbefales sterkt som pausested. På veien tilbake ble det dessverre litt mer veigåing enn planlagt. Deler av den stiløse delen av turen over Jentetjern viste seg under løypesjekken forrige torsdag å være grøftet og harvet opp til det ugjenkjennelige og derfor uegnet for en turgruppe. Men selv veien var fin og vi avsluttet med sti til bake til Torgalsbøen. 

Turen vil gå inn som en klassisk 4-timers tur i DNT ( ca. 12 -13 km)  og anbefales sterkt nå ut over høsten med klar luft og fine høstfarver. En mulig variant er å legge løypa om Gjeddelund den ene veien – da blir det også litt spennende orientering for dem som liker det. 

 

 

Hilsen

Sigmund

 
Alle utgaver av TFL-posten kan leses her

Postet av Tistedalen FL den 26. Aug 2020

Alle utgaver av TFL-posten er nå skannet og kan leses her. Gå inn på "TFL-posten" på forsiden. Der kan du gå direkte til "Gå til filoversikten" hvor alle utgavene ligger. Du kan også først trykke på "TFL-posten" hvor det ligger litt historikk, før du går videre til filoversikten.
Skitrening i sommervarme

Postet av Tistedalen FL den 19. Aug 2020

Til tross for korona, til dels varme sommerdager og en veldig amputert vintersesong, går våre yngre skiløpere inn for neste sesong med frisk mot. P.g.a koronaen har treningsrommet i skianlegget vært stengt, og flere har benyttet de nye treningsapparatene som kommunen har satt opp langs elvepromenaden. Rulleskianlegget har selvfølgelig vært benyttet, og det har også blitt registrert løpere fra klubber utenfor Halden i anlegget gjennom sommeren. Vi har sett løpere både med Lyn og Konnerud på ryggen. Det er veldig hyggelig! 

    Her er Fredrik, Eline, Agnes, Joel, Joseph og Johan Fredrik klare for en treningsøkt i sommervarmen


  

Trener Andreas sammen med noen av de aktive etter kveldens  rulleski trening

Trener Trond instruerer sine elever under en treningsøkt ved det nye anlegget ved elvepromenaden

Ertetrimmen er avlyst for resten av sesongen!

Postet av Tistedalen FL den 12. Aug 2020Ertetrimmen er avlyst for resten av sesongen! TFLs styre har på et styremøte mandag kveld, valgt å følge lokale myndigheters råd fra pressekonferansen sist uke. En større ansamling av personer kan føre til spredning av smitte, og det vil vi med avlysningen prøve å unngå.
Flott tur på Signebøenfjellet i dag, søndag 9. august

Postet av Tistedalen FL den 9. Aug 2020
Tur på Signebøenfjellet 

Endelig kunne vi starte sesongen! Seksten turentusiaster møtte opp, og vi la i vei mot flere mål. Det første var Himmerikskollen hvor vi så mest skog, men også en mengde vindturbiner i Sverige... Vi fortsatte til Drøftetrauet hvor vi tok en tur over på nordsiden av tjernet og nøt utsikten derfra. Grensegata gikk noen få hundre meter unna, men i holdt oss på rett (norsk...) side. Da vi kom til gapahuken/rasteplassen her, ble vi møtt av Karin og Bjørn som har bygd opp dette. De har gjort en fantastisk jobb, også så gjestfrie!

Vi tok rasten her og fortsatte til Lurkevann hvor det også er en fin gapahuk. På vei tilbake til Olavsleden og Langevann passerte vi Trinsetjern, et idyllisk lite tjern. 

Vi valgte en badeplass ved Langevann, og de som hadde lyst, tok en dukkert.

Takk til dere som ble med på tur fra oss turledere (Ove og Ingrid).

Håper vi sees igjen!

 

Foto: Sissel Merete Lund Stabekk og Ingrid Solheim
Fire turer i høst er avlyst! Brattås naturreservat 23. august, Bakke brygge-Liholttjern, Seniortur til Dalseter og Tur til Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 9. Aug 2020

Fra Turgruppa har vi fått melding om at fire av høstens turer er avlyst! Brattpås naturreservat 23. august, Bakke brygge - Liholttjern 30. august, Seniortur til Dalseter 6. september og turen til Budalsvika 27. september.
TFL-posten nr. 1 2020

Postet av Tistedalen FL den 13. Jul 2020

På grunn av koronapandemien som har rammet oss, kommer først nå den første utgaven av TFL-posten i 2020!

TFL-posten nr. 1 2020. pdf
Budalsvika åpner igjen 5. juni, MEN etter spesielle regler!

Postet av Tistedalen FL den 30. Mai 2020

VI ÅPNER HYTTA 5 JUNI !
Alle hytter i DNT- systemet kan igjen ta i mot gjester. Noen spesielle Koronaregler gjelder.
Hytta vil kun være åpen i helgene, alle besøkende må bestille på forhånd og det kan være max 8 personer samtidig.
Vi tar imot bestillinger på Facebook, på mail eiskont@online.no eller tlf 94881540.
Reservasjonene legges ut som arrangementer etter hvert, så man kan se hva som er ledig.... VELKOMMEN !

Den grønne kartmappa er i vinden om dagen. For tiden er det salg av kartmappene på turistkontoret og bokhandler Køhn. De formidles også med Vippsbetaling gjennom Sportsenteret, bensinstasjonen i Aremark og Halden Farvehandel, i tillegg til Ertehytta når den er åpen!
Praktbøker som alle friluftsfolk bør ha! Selges nå til halv pris!

Postet av Tistedalen FL den 13. Mai 2020

Svein Syversen har skrevet fire flotte bøker om skogene og "fjella" i Østfold. "Fjella i Østfold" bind 2 og 3 handler om områdene i Halden og Aremark, og bind 3 har fyldig informasjon om "vårt" område, Ankerfjella og Ertemarka. Ertehytta og Tistedalen FL har blitt tilgodesett med mange sider! Nå selges bøkene til halv pris! Mer informasjon finnes på Turgruppas facebookside!
Avlyste turer!

Postet av Tistedalen FL den 29. Apr 2020

AVLYSTE TURER

Slik som myndighetenes- og DNTs smittevernplan foreligger er alle turene i mai og juni avlyst.

Seniorturen til Dalseter i september er også avlyst.

Budalsvika er stengt inntil videre da det stilles andre krav enn tidligere til rengjøring, ettersyn m.m.

Følg gjerne Turgruppa TFL og Budalsvika på Facebook for nye oppdateringer.

Gå ut på tur, men finn din egen sti.
Koronafri turorientering

Postet av Tistedalen FL den 2. Apr 2020

Mayna fra TFL og Marit og Sunniva fra Idd SK er tre av dem som legger til rette for årets turorientering

Hans viser fram en av "bøttene" som markerer postene på turorienteringen 

Tur-Orientering i Halden

 sesongen er i gang!                              

Dette er et samarbeid mellom 4 idrettslag i Halden med orientering på programmet: Gimle Idrettsforening, Halden Skiklubb, Idd Sportsklubb og Tistedalen Friluftslag.

 

Oppstart 2020

Årets opplegg er nå startet med at de 4 familie og barn kartene nå er gratis tilgjengelig for nedlasting på nett. Dette er ment som et ekstra tilbud til barnefamiler og andre som ønsker seg en tur i skog og mark, men som ønsker en roligere tur utenom de mer befolkede turløypene i disse Korona-tider.

Gjør gjerne dette tilbudet kjent for andre barnefamilier via direkte kontakter, facebook-grupper eller lignende.

Vi ber samtidig alle deltagere om å holde god avstand til alle dere møter på deres vei i skogen og ellers følge myndighetenes råd og pålegg for å redusere smittespredning.

NB: Gratis nedlasting gjelder bare enkeltkart. Ønsker man alle 4 kartene så last dem ned enkeltvis. Samlekonvolutt kan bare kjøpes i butikk - se under.

Før neste helg kommer familie og barn konvolutt med 4 ferdigtrykte kart til kr. 100,- og vanlig tur-orientering med 6 ferdigtrykte kart til kr. 250,-  å være tilgjengelig på våre utsalgssteder.

Les mer om Tur-Orientering 


Tur-Orientering i Halden

Tur-O portal, Halden-distriktet
Tur-O portal, landsdekkende
Korona krisen: Pressemelding fra Den Norske Turistforening

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2020


Vi skal være klare for å ta med Norge på tur!

Generalsekretær Dag Terje Solvang og styreleder Per Hanasand

 Generalsekretær Dag Terje Solvang og styreleder Per Hanasand                      Foto: Marius Dalseg Sætre                                                                                    

Når hverdagen er tilbake skal DNT-familien over hele landet være klar for å ta med Norge ut.

Av Per Hanasand, styreleder i Den Norske Turistforening og Dag Terje K. Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening

Korona-krisen setter oss alle på store prøver. For oss i Den Norske Turistforening er dette blant de mest alvorlige situasjonene vi har stått i siden foreningen ble stiftet for 152 år siden. Vår første prioritet nå er å bidra for fullt i arbeidet med å begrense smitte. Det finnes ingen viktigere og mer meningsfull dugnad enn det. Derfor har vi avlyst alle våre turer, kurs og arrangementer, i første omgang fram til 1. mai. Vi har stengt ned hyttene våre, og oppfordrer alle til å holde seg hjemme og legge turene til nærområdet.

Korona-krisen rammer DNT ulikt. Noen av våre 57 medlemsforeninger vil tåle bedre en lengre pause i aktivitetene enn andre. For DNT Oslo og omegn er situasjonen akutt. Lokalforeningen vår i Oslo er den største i DNT-familien, og eier halvparten av de 44 betjente hyttene våre. Nå er de viktigste inntektskildene borte. Det er dramatisk, både for DNT Oslo og omegn og for hele organisasjonen. Vi jobber iherdig med å finne løsninger internt i DNT som kan avhjelpe situasjonen.

Inntil vi kan ta opp igjen alle aktivitetene våre, ønsker vi å bidra til at enda flere går på tur i nærmiljøet sitt. Friheten man kan oppleve i naturen blir enda viktigere i en periode hvor vi alle skal leve med begrensninger. Vi oppfordrer alle til å bruke oss i DNT og vår digitale turportal UT.no til å finne sine nærturer. Når vi nå ikke kan reise langt for å leve friluftslivet, kan vi oppdage nye turperler der vi bor. Det vil også bidra til å spre trafikken i skog, mark og fjell, og dermed begrense smittefaren.

Vi vil også ta initiativ til et samarbeid med myndighetene om hvordan vi nå kan legge til rette for turopplevelser og frisk luft for alle Det er avgjørende at den nære naturen nå oppleves som trygg for alle. 

Det er en tid for alt. Selv i en periode hvor alvoret er stort og bekymringene er mange, skal vi huske at det kommer en tid etter dette. Vi skal tilbake til de sosiale fellesskapene og til aktivitetene som gir livet innhold. Og målet vårt er at DNT-familien skal være klar for å ta med Norge på tur når hverdagen er tilbake.

Vi opplever at mange som er glade i DNT nå tar kontakt for å spørre hvordan de kan hjelpe. Det setter vi enormt pris på. Vår oppfordring er helt klar: Bli medlem! Det aller viktigste for DNT og andre frivillige organisasjoner er at gamle og nye medlemmer fortsetter å støtte opp om arbeidet vårt. Da skal vi stå klare til å gi naturopplevelser for livet på den andre siden av denne krisen!  

www.dnt.no        


Opptur avlyst 6. mai, flyttet til 16. september

Postet av Tistedalen FL den 18. Mar 2020

Dette bildet er fra fjorårets Opptur, ved en oppgave i lysløypa på vei til/fra Skårefjell


Som alle andre arrangementer i nær framtid, er Opptur avlyst 6.mai. Den Norske Turistforening har i dag kommet med ny dato. Det er onsdag 16.september. Vi håper på bedre og koronafri tider til da. 

Jeg ønsker alle våre gode Oppturhjelpere i TFL en så god som mulig vår og sommer. Vi snakkes etter sommerferien.

Hilsen Ingrid
TFL og Corona

Postet av Tistedalen FL den 17. Mar 2020

Hei! 

Som alle andre i samfunnet er også vi berørt av Corona- viruset. Og dere er sikkert klar over at Erthytta med tilhørende faciliteter, servicehuset i skianlegget og Budalsvika er stengt. Rulleskitraséen er fortsatt åpen.

Det er en vanskelig tid for alle idrettslag og Den norske turistforening. Alle arrangementer og hytter er stengt, også i fjellet (bortsett fra noen som er åpne for beredskap). Det er nærliggende å tro at noen av de planlagte aktiviteter som skal arrangeres i løpet av mars og april med stor sannsynlighet avlyses, som oppstart av tursesongen i Svalerødkilen 29. mars, TFL dagen 19. april og oppstart Ertetrimmen 23. april. Håper jo selvsagt at det ikke skjer.

Men marka er det ikke forbudt å bruke og jeg antar at den blir mer brukt fremover, noe jeg allerede har fått signaler om. Så vi burde bruke situasjonen til å markedsføre oss selv! Mye av arbeidet vi driver med som merking og rydding av løyper, vedlikehold etc. kan fortsette, i mindre grupper.

Jeg håper dere tar vare på dere selv og ellers er i aktivitet. Det er nye muligheter som åpner seg, som man ikke har tid til tidligere.

Så sees vi om ikke altfor lenge. Det som er sikkert er at vi skal komme gjennom denne krisen!

 

Med vennlig hilsen

Trond Sydskogen

Leder 

Tistedalen Friluftslag
Barnas Turlag med "mørketur" på skuddårsdagen

Postet av Tistedalen FL den 2. Mar 2020

Lørdag 29. februar arrangerte Barnas Turlag mørketur i aktivitetsløypa rundt Ertehytta. 12 voksne og 13 barn trosset værgudene og fikk en fin kveld i skogen. Mens vi ventet på at mørket skulle senke seg, grillet vi pølser og koste oss ved bålpanna. Etter hvert ble hodelyktene tent, og små og store bega seg ut på vandring. Mange synes det var spennende å skulle finne frem i skogen i mørket, og det våte været ga oss en ekstra utfordring med mange glatte partier som skulle forseres. Etter en runde i løypa takket mange for seg, mens de ivrigste samlet seg rundt bålpanna for en runde til med pølser. Regnet gikk i løpet av kvelden over til snø, og noen fikk seg en real snøballkrig før kvelden var over.
Per Morten Finstad, enslig representant fra TFL i Hovedlandsrennet

Postet av Tistedalen FL den 26. Feb 2020

Per Morten Finstad var TFLs eneste representant i årets Hovedlandsrenn. Rennet gikk i år i Nybygda i nærheten av Hamar fra 21. til 23. februar. Per som går i 15 årsklassen deltok i fire renn på tre dager. 5 km klassisk på lørdag, sprint og langrenns cross på lørdag, og stafett søndag. Kjenner vi Per rett var han sikkert ikke fornøyd med plasseringene han fikk denne gangen. Det var rundt 260 med i klassen, og Pers plasseringer i de tre individuelle lå mellom 131 og 199. I stafetten gikk han 1. etappe på Østfolds 2. lag og det gjorde han veldig bra, men laget manglet en løper på siste etappe og fullførte dermed ikke. 
Årsmøte: Trond Sydskogen gjenvalgt som leder, Jan Erik Bjerkeli tidelt TFLs gullmerke

Postet av Tistedalen FL den 25. Feb 2020

TFLs årsmøte på Ertehytta onsdag kveld, samlet rundt 30 medlemmer. Eileen Lind Hansen ble valgt til referent og Terje Jensen ble valgt til dirigent. Fyldige årsberetninger ble lest opp av de forskjellige gruppers ledere, og disse ble godkjent i tur og orden. Regnskapet ble lagt fram og ble godkjent uten store bemerkninger. Det viste gode tall, men viste også at det er mye å bruke penger på, så det er viktig å styre økonomien med stø hånd. Det var ikke kommet inn noen forslag, men styret kom med forslag om å øke medlemskontingentene. Det ble enstemmig vedtatt. Kontingenten for Hovedmedlemmer økes fra kr. 350 til 400, familiemedlemmer, ungdom og pensjonister fra kr. 250 til 300, og barn fra 0 til 12 år fra 125 til 135. Valgene gikk greit unna. Alle 57 plasser ble fylt opp, bortsett fra et medlem i Barnas Turlag. Trond Sydskogen som tok gjenvalg kunne etter at selve årsmøtet var avsluttet, dele ut klubbens gullmerke til Jan Erik Bjerkeli. Han har gjort en utrolig jobb i forbindelse med oppgraderingen av løypenettet i marka. En ting er den praktiske jobben i terrenget, der har han hatt mange gode medhjelpere. Når det gjelder søknader og div papirarbeider omkring prosjektene, har han lagt ned en utrolig god og effektiv jobb. Meget fortjent "Gullmerke". Det hele ble avsluttet, som vanlig, med rundstykker og kaffe tilrettelagt av Hyttegruppas damer!  

TFLs nyvalgte styre: Bak fra v. Einar Skontorp (Budalsvika), Ann-Kristin Dahl Fosby (Turgruppa), Mayna Nossen (Orientering), Kai Nilsen (Vedlikehold), Wenche Hauge (Hyttegruppa), Hege Kjelvik (Kunstsnø), Arild Svendsen (TFL-posten). Foran fra v. Solveig Trollnes,( Nestleder/Økonomi), Trond Sydskogen (Leder) og Svein Minge (sekretær). Tom Olaussen,(løypegruppa) mangler på bildet, det samme gjør en representant fra skigruppa som ikke har valgt en leder.

                                TFLs leder Trond Sydskogen og "Gullmerkemannen" Jan Erik Bjerkeli
Johan Unneberg til sprint-finalen i Norges cupen i Holmenkollen

Postet av Tistedalen FL den 16. Feb 2020

Johan Unneberg, Martine Eldre Svendsby og Filip Glittenberg Holt deltok i helgens Norges Cup for junior i Holmenkollen. Det startet på fredag med klassisk 5 km for Martine  og 10 km for Johan. Martine (K 19-20) gikk meget godt og ble nummer 23 av 108 startende. Hun var 1 min og 37 sek bak verdenscup løper Helene Marie Fossesholm, som vant med klar margin! Johan ( M 19-20) ble nummer 53 av 226 startende på sin 10 km. 

Lørdag, på sprinten, slo imidlertid Johan Unneberg til. Han gikk lett videre fra prologen, og i kvartfinalen slo han norgesmesteren i sprint for senior, Ansgar Evensen, og vinner sitt heat. I semifinalen ble han nummer tre i heat 1 og sikret seg finaleplass. I finalen ble det sjetteplass, men Johans prestasjoner denne lørdagen, fra prologen til finalen må han virkelig ha grunn til å være stolt av. Det er hyggelig å se at seriøs og målrettet satsing gir resultater. Verken Martine eller Filip (M 19-20) klarte å gå videre fra prologen. Søndag var det fristil på programmet og etter det vi har klart å bringe på det rene var det bare Martine av TFLs løpere som var med. Hun ble nummer 32 av 90 løpere på denne 15 kilometeren i Holmenkollen.

              Johan Unneberg imponerte alle under lørdagens sprint i junior NC i Holmenkollen

Martine Eldre Svendsby og Filip Glittenberg Holt deltok også i Holmenkollen denne helgen. Filip bare på sprinten, mens Martine gikk både sprinten og to solide distanserenn.
Ungdommens Holmenkollrenn og NM på ski

Postet av Tistedalen FL den 3. Feb 2020

                                             Sondre, Agnes og Elina på plass i Holmenkollen


Lørdag og søndag, 1. og 2. februar ble ungdommens Holmenkollrenn arrangert. Det er for 13 og 14 åringer og TFL var representert med tre løpere. Agnes Høyven Andersen, J 13, Elina Ugland, J 14, og Sondre Signebøen, G 14. Elina deltok bare på søndag, men var veldig uheldig, kjørte ut av løypa og måtte bryte. Agnes og Sondre deltok begge dager, klassisk 3 km lørdag og fristil 3 km søndag. Agnes ble nummer 63 lørdag av 161 startende, og nummer 77 søndag. Da var det 162 som startet. Av de 216 startende lørdag, ble Sondre nummer 108, mens han søndag ble nummer 103. Da var det 232 som kom til start. Det er utrolig mange gode skiløpere i ungdomsklassene og det bør nevnes at Agnes var 1 min og 39 sek bak vinneren på lørdag, mens hun søndag bare var 1,23 bak vinneren. For Sondre sin del var avstanden opp til toppen av lista 2,10 på lørdag og 1,48 på søndag.

Gjennom denne helgen ble også første del av senior NM arrangert på Konnerud ved Drammen. TFLs deltakelse denne gangen skulle begrense seg til søndagens stafett. Det skulle vise seg at deltakelsen  også her ble svært begrenset da Johan Unneberg og Filip Holt bare gikk stafettens første og andre etappe. På resultatlista står det: Tistedalen FL brutt. Resultatlista viser for øvrig at både Johan og Filip gikk brukbart i de to etappene de gikk. For Petter Stokkeland som nå går for Bygdøy IL ble nok NM en opptur. På torsdagens 15 km fri ble han nummer 82 av 177 startende, 2 min og 29 sek bak vinneren Finn Hågen Krogh. Lørdag var det 30 km klassisk på programmet og her ble Petter nummer 42 av 140 av Norges beste skiløpere. Han var riktignok 5,12 bak Pål Golberg som vant, men han var nest best av løperne i sin årsklasse. I stafetten ble Bygdø IL med Petter på laget nummer 21. 136 lag startet.     
Nye økonomiske retningslinjer for TFLs skigruppe

Postet av Tistedalen FL den 30. Jan 2020

Nye økonomiske retningslinjer for TFLs skigruppe er nå utarbeidet og er vedlagt i dette innlegget. De finnes også under siden for Ski og Trim.


Økonomiske retningslinjer TFL skigruppe januar 2020.docx

Seks KM titler til TFL denne helgen

Postet av Tistedalen FL den 26. Jan 2020

To av kretsmesterne fra TFL, Martine Eldre Svendsby og Agnes Høyven Andersen

Her har Sondre Signebøen mottatt sin gullmedalje som bevis på at han er kretsmester


Kretsmesterskapet på ski for Østfold krets, ble denne helgen arrangert sammen med Akershus skikrets på Røtterudmoen Skistadion i Nannestad, av Åsen IL. Normaldistanse lørdag og langdistanse med fellesstart søndag. TFL stilte med sju løpere, og av disse kom fire hjem som kretsmestere. Martine Eldre Svendsby (K 19-20) og Filip Glittenberg Holt (M 19-20) vant sine klasser begge dager. Agnes Høyven Andersen (J 13) vant lørdag og ble nummer to søndag. Sondre Signebøen (G 14) vant søndag, mens Per Morten Finstad (G 15) og Herman Finsrud Kirkebøen (M 18) begge fikk tredjeplass og bronsemedalje på søndag. Tolvåringen Fredrik Signebøen gikk inn til en sterk andreplass blant Østfoldingene i søndagens renn, men denne klassen teller ikke med i kretsmesterskapet. Det skjer først i 13 års klassen.  
Tross hjemlig snømangel: 11 TFL løpere med i Oslo skifestival i Holmenkollen i helgen

Postet av Tistedalen FL den 19. Jan 2020

Det har vært en trist vinter hittil og det er imponerende å se at løpere, trenere og ikke minst foreldre ikke gir opp, men reiser dit snøen er. Både for å trene, men også gå renn! 17 stk har hittil deltatt i skirenn rundt omkring på Østlandet.

Til tross for at ingen skiløpere fra TFL har hatt muligheter til å gå på ski i hjemtraktene hittil denne vinteren, deltok 11 stk i Oslo skifestival i Holmenkollen 18. og 19 januar. Det var jenter og gutter i alderen 9 til 15 år. De 11 var: Hanna Josefine Haldin (9), Bastian Adler Østlie Langseth (10), Joel Bronebakk Johansson (10), Olle Haush (10), Johan Fredrik Svendsby Braarud (11), Joseph Finn Karlsen (11), Fredrik Signebøen (12), Agnes Høyven Andersen (13), Sndre Signebøen (14), Elina Ugland (15) og Per Morten Finstad (15). Per Morten Finstad var også med på jaktstarten søndag, og Johansson, Haush og Østli Langseth var med på søndagens stafett. 
Johan Unneberg nummer 13 Junior NM, sprint !

Postet av Tistedalen FL den 12. Jan 2020

                                                                 Johan Unneberg


Årets Norges cup for junior startet opp denne helgen, på Lygna, hvor Gran IL (Hadeland) var arrangør. Det var klassisk fredag, sprint lørdag og fristil søndag. På lørdag var det innlagt NM i sprinten. Johan Unneberg gikk greit videre fra prologen med en flott 16. plass. I kvartfinalen ble han nummer tre i sitt heat, men gikk ikke videre. Han gikk derimot så bra at han avanserte til 13. plass i NM. Kjempeprestasjon! Det var 200 med i denne klassen, M 19-20, hvor også Filip Glittenberg Holt var med, men han gikk ikke videre fra prologen. I denne NM øvelsen deltok også Martine Eldre Svendsby (K 19-20) som ble nummer 45 i prologen, hvor altså 30 stykk går videre til kvartfinalen. Fredag var det klassisk, 5 km for Martine og 10 km for Johan og Filip. Alle tre gjorde gode renn, men konkurransen i norsk langrenn er meget hard. Martine ble nummer 42 av 103 startende, Johan nummer 79 og Filip nummer 121 av hele 233 som var med. I søndagens fristil renn ble Martine (10 km) nummer 33 av 97 løpere, men Filip som gikk 15 km ble nummer 78 av 212 startene. Det var veldig sterke løp av alle TFLs løpere denne helgen og det ble plukket godt med Norgescup poeng. 

                                                                  Martine Eldre Svendsby

Det er ikke alle forunt å få diplom for 13. plass i NM i langrenn, men det klarte Johan Unneberg denne helgen 
Helgens skirenn: Sondre og Fredrik i Moelvrennet, og Petter med sterk debut i Skandinavisk cup

Postet av Tistedalen FL den 5. Jan 2020

Brødrene Sondre og Fredrik Signebøen er godt i gang med skisesongen. De har deltatt i flere renn allerede, og søndag var det Moelverennet som var på programmet. Storebror Sondre ble nummer 10 i G 14, mens lillebror Fredrik i G 12 ble nummer 14 i sin årsklasse. 

Selv om Petter Stokkeland i år ikke representerer TFL i skiløypa, men Bygdø IL, kan vi ikke helt glemme å følge med på han. I helgen debuterte han i Skandinavisk cup på Nes, med deltakere fra hele Skandinavia pluss Baltikum. På lørdagens 30 km fri ble han nummer 57 av de 278 som startet, 5 min og 50 sek bak vinneren Finn Hågen Krogh. På søndagens 15 km klassisk kom han inn som nummer 37, 1 min og 28 sek bak Magnus Stensaas som vant. 199 startende var det søndag, og blant dem kan vi nevne at Petter var ni sekunder bak den norske landslagsmannen, Niklas Dyrhaug og 56 sek bak den ikke ukjente svensken Daniel Rickardsson. Til Halden Arbeiderblad sier Petter at han tror søndagens renn var det beste han har prestert noen gang.
Velkommen til 2020

Postet av Tistedalen FL den 2. Jan 2020

Sondre Signebøen og Martine Eldre Svendsby var de to siste fra TFL som deltok i skirenn i 2019. Begge startet i Romjulsrennet på Sjusjøen 30. desember  og gjorde sine saker bra. Sondre ble nummer fire i sin klasse, G 14, mens Martine ble nummer to i K 19-20.
Etter det tfl.no har klart å spore opp, har 14 TFL løpere vært med i renn hittil i 2019-2020 sesongen. Gålå, Konnerud, Natrudstilen, Ål, Gåsbu og Sjusjøen er steder TFL hatt løpere. Løpere som har vært med er: Agnes Høyven Andersen i J 13, Elina Ugland (J 14), Martine Eldre Svendsby (K 19-20), Hiltus Østli Langseth (G 8), Olle Haush, Joel Bronebakk Johansson og Bastian Adler Østli Langseth (G 10), Johan Fredrik Svendsby Braarud (G 11), Fredrik Signebøen (G 12), Sondre Signebøen (G 14), Herman Finsrud Kirkebøen (M 18), Johan Unneberg og Fillip Glittenberg Glittenberg Holt i M 19-20 og Fredrik Fossum Jensen i M senior. I tillegg har Petter Stokkeland, som nå representerer Bygdø ILs skiteam, deltatt i flere renn. Vi garanterer ikke at vi har fått med alle i denne oversikten, så vi har en oppfordring til både løpere, foreldre og trenere om å melde fra når og hvor det har vært deltakere fra TFL.