Budalsvika

 

Hytta i Budalsvika


TFL driver hytta i Budalsvika, som er en ubetjent DNT-hytte som kan brukes hele året.
 
Det er 15 sengeplasser i hytta og 8 i stallen. Overnatting i stallen er beregnet for sommerhalvåret da det ikke er fyringsmuligheter og stallen har lav standard. 

 Køyene har madrasstrekk, dyner og puter, ta med egen lakenpose og putetrekk eller sengetøy. Det er av hensyn til allergikere dessverre ikke anledning til å ha hunder inne på hytta. 
 
Kjøkkenet er utstyrt med propanapparat, kokekar, tallerkener, kopper/glass og bestikk. Det er ikke strøm på hytta, men et solcelleanlegg for lys i kjøkken. Fyringsved finner dere i skjulet. Vann hentes i grensebekken.
 
 De fleste stier i området finner du på ut.no

Det er ingen mobildekning på Budalsvika. Ønsker man kontakt med omverdenen tar man turen opp på nærmeste åsrygg.
 
 
 
Budalsvika er den turisthytta i Norge som ligger lengst sør på Grensesømmen og nærmest svenskegrensen, bare 10 meter. Budalsvika er første mulighet til overnatting på den historiske vandreruten, Hallevägen, når turen starter i Sverige. Hvis du først er der bør du også se nærmere på den flotte Tresticklan nasjonalpark på svensk side og Lundsneset naturreservat på norsk side. I sistnevnte ligger også "røverhulen" til Tomt-Elias, eller Elias Johannesson Dahlgren, som var hans egentlige navn. I 1840-årene samlet Tomt-Elias og kameraten Mode-Johannes byttet som de røvet i distriktene omkring i denne hulen. Hulen ligger i østre dalsiden på Bekkengdalen, og det er laget en fin trapp opp til hulen slik at den er lett å nå. Det er godt merket sti både fra Budalsvika og fra Ødegården.

Vi gjør oppmerksom på at det er spesielle regler for ferdsel i området på svensk og norsk side. Oppslag om dette finnes på Budalsvika og  i nasjonalparken.

 Nyttige lenker:

          Historiske vandreruter