Tistedalen Friluftslags organisasjonsnummer: 970 226 931

Adresse:

Tistedalen Friluftslag

Boks 18

1790 Tistedal

Leder: Kjell Bernstrøm  tlf. 916 69 019

kjellbern58@gmail.com 

leder@tfl.no


Noe for meg?


Tistedalen Friluftslag er det lokale laget for DNT-medlemmer (Den norske Turistforening) som er bosatt i Halden og Aremark. Men vi er mye mer enn det:


Organisert idrett:
Opprinnelig var det stor aktivitet i vår O-gruppe, men etter hvert er det nå Ski-gruppa som har størst aktivitet. Her er det flere treningspartier avhengig av alder og nivå. Utøverne deltar i Østfold Skikrets renn, og gjør det ofte godt. Treningen foregår gjerne i Kunstsnøanlegget når det er snø. I tillegg er de ivrige på rulleski og trener styrke og generell utholdenhet. Aldersgruppe: ca 7-19 år.


"Uorganisert idrett"
Nesten hver torsdags kveld møtes en gjeng for å trene med utgangspunkt fra Ertehytta. Hvis det er skiføre blir det gjerne skitur, ellers i året er det joggetur eller "elghufs" med staver, og/eller styrketrening. De fleste starter ved 18-tida, men noen litt før og noen litt etter. Her er det helt opp til hver enkelt hva og hvordan man vil gjøre det. Og uansett innsats er det muligheter for dusj og badstue etterpå, og velfortjente vafler og kaffe på Ertehytta (som har åpent 18-20 på torsdager).
Det pleier også være en mer eller mindre fast gjeng som deltar i IngaLåmi.


Orientering/Tur-orientering:
Det er fortsatt noen av våre medlemmer som deltar i O-løp, men mange fler som er med på Tur-orientering.
For mer informasjon om orientering og tur-orientering, ta kontakt med O-gruppa.


For barn / barnefamilier:
Her er det Barnas Turlag som står for mesteparten av aktiviteten. De arrangerer turer/opplevelser for barn (i følge med voksen), og har også "Trilleturer" til Ertehytta for de aller yngste. De er også med på årlige arrangementer som "Kom-deg-ut"-dagen og "Friluftslivdagen".

Aktivitetsbanen som er bygd opp i området utenfor Ertehytta er også et populært turmål for mange barnefamilier, spesielt på søndag når Ertehytta holder åpent for servering. Ertehytta og aktivitetsbanen er selvfølgelig tilgjengelig enten du er medlem eller ei.

I sommerhalvåret arrangeres Ertetrimmen, hvor man har løyper av ulik lengde, og hvor alle kan delta uansett alder, og man velger selv om man vil gå eller løpe. Det trekkes ut premier på startnummerne, og som regel er det også t-trøye hvis man deltar mange nok ganger i løpet av sesongen. Du trenger ikke være medlem for å delta i Ertetrimmen.

På vinteren arrangeres Telenor-karusellen i Kunstsnøanlegget, og her kan barn uansett skiferdigheter delta i uhøytidelig skirenn, og du trenger ikke være medlem for å delta.

En av søndagene i desember kommer nissen på besøk til Ertehytta, og da er det som regel gang rundt juletreet ute, og poser til barna.


Fotturer:
Turgruppa arrangerer turer (med og uten overnatting), for det meste i nærområdene, men de har også turer som går lengre unna. Her er det åpent for alle å være med, uansett alder, og uansett om du er medlem eller ikke. De har også egne senior-turer.


Søndagstur:
Ertehytta er et fint mål eller delmål for en søndagstur i Ertemarka. Kart over Ertemarka fås kjøpt på Ertehytta. En tur til utsiktstårnet på Skårefjell er å anbefale, og ta evt også turen rundt Holvannet.
Hytta i Budalsvika er også et flott turmål, for den som vil ha en litt mer krevende tur enn inn til Ertehytta.


Organisasjons- og dugnadsarbeid:
Ønsker du å bidra mer aktivt i TFL? Vi trenger alltid hyttevakter på Ertehytta (lage vafler, stå i kiosken, rydde/vaske). Eller ønsker du å hjelpe til med vedlikehold? Eller bidra med dugnadsarbeid? Kanskje du ønsker å hjelpe løypegruppa med å legge ut klopper og merke/rydde stier og løyper? Eller bidra i Ski-gruppa? Eller hjelpe til på et av våre arrangementer (Ertetrim, Telenorkarusello.l)? I Kunstsnøanlegget legges det også ned mange dugnadstimer ifbm tilrettelegging av løyper og snøproduksjon. Ta gjerne kontakt med en av oss i styret.


Medlemskontingenter pr. 25. februar 2020:

Gå inn på Kontakt oss, og send melding derfra!

Medlemskontingenten pr år er kr 400,- (Hovedmedlem), eller kr 300,- (Pensjonist/Honnør, Familiemedlem over 18 år, Ungdom 13-18 år) eller kr 135,- (Barn 0-12 år). Medlemmer i Den norske Turistforening, med bostedsadresse i Halden eller Aremark, er automatisk medlem av Tistedalen Friluftslag. For at vi skal kunne registrere deg som medlem trenger vi følgende opplysninger: navn, adresse, fødselsdato, mobilnr/telefonnr og evt e-postadresse.