Hyggelig kveld på Ertehytta...med Dag Sæther i hovedrollen

Postet av Tistedalen FL den 30. Nov 2023

Dag Sæther hadde mye og fortelle fra årene han drev med revy til haldensernes glede Torsdag kveld hadde Ertehytta besøk av Haldens ukronede revykonge, Dag Sæther. Han presenterte mye fra sitt rikholdige repertoar. Noen og en hver fikk gjennomgå og latteren satt løst blant de drøyt 30 frammøtte. Hyttegruppa sørget for bevertningen og det ble også solgt lodd og heldige vinnere kunne ta med seg fine gevinster hjem. Einar Skontorp viste fram et nytt hefte om Ertemarkas geologi. Dette kan kjøpes for kr. 50 og hele summen går uavkortet til TFL. Sparebank 1 Stiftelsen, Halden, har nemlig sponset hele utgivelsen. En meget hyggelig kveld på Ertehytta og en ekstra takk til Mayna som drar i trådene til disse kveldene!

Det var mye smil og latter torsdag kveld på Ertehytta

 


"Sinnakællen" var selvfølgelig på plass...og det kunne for enkelte være "jævlig forbanna irriterænes" 

 

Her overrekker Mayna en blomst og en TFL bok til Dag som takk!

 

 Her er forsiden på heftet som er skrevet om geologien i Ertemarka

 
Barmarkstrening for unge skiløpere...etterfulgt av kveldsmat..

Postet av Tistedalen FL den 28. Nov 2023

Klar for barmarkstrening i Ertemarka....

 

Mens snøkanonene går for fullt for å lage snø, må unge håpefulle skiløpere drive barmarkstrening rundt i Ertemarkas skoger, eller i treningsrommet. Mens ti utøvere mandag kveld hadde treningsøkt under kyndig veiledning av trenerne Elina og Agnes, var foreldrene samlet i Servicehuset i skianlegget. Her fikk de kaffe og god informasjon angående ski, utstyr, prepping, og mulighet til å få kjøpt godt og pent brukt utstyr. Etter at treningsøkten var over for de aktive, var det dekket for kveldsmat inne i Servicehuset. En super kveld for små og store. 

                            Det smaker godt med litt kveldsmat etter en treningsøkt i Ertemarka
Tur-orientering: Sesongen er avsluttet.

Postet av Tistedalen FL den 20. Nov 2023

Halden turorientering er et samarbeid mellom Halden Skiklubb, Gimle IF, Tistedal Friluftslag og Idd SK. Årets sesong er nå over. Deltagerne har fått 111 poster fordelt på 13 turer å bryne seg på, fra lette «grønne» turer i Rødsparken, Klatreparken og Halden sentrum til «blå» tur på Bokerødstranda, Kjeøya, Sauøya og Schultzedalen, «rød» tur ved Høiås, Aspedammen og Prestebakkefjella, og tøff «svart» tur ved Thuletjern og Lommetjern. Sykkeltur-o var lagt til Hovsfjellet. Vi samarbeidet med Stolpejakten om to av turene. Halden Idrettsråd har sponset gratis kart som ble delt ut på Frivilighetssentralen og Kirkens Bymisjon. 286 personer har vært på minst en post, 39 personer har vært på alle!

Avslutningen for sesongen ble feiret på Venåshytta med marsipankake og tekning av premier fra Båt-Holm, Kiwi Risum, Felleskjøpet og Nordli Køhn. Nytt i år var turen Historiske Halden hvor gavekort fra Billington A/S Jernia, Åshild Manufaktur, Apotek1Ørnen, Innrederiet, Levang A/S Herreklær, Frisørbasaren og Renee interiør ble delt ut til de som hadde besøkt postene ved butikkene, se vedlagt kart.

Til påske har vi ny sesong klar og ønsker alle deltagere på tur-orientering mange gode turer.

 

Langrennsåpning på Beitostølen

Postet av Tistedalen FL den 18. Nov 2023

Langrennsesongen 2023-2024 åpnes i disse dager på Beitostølen. Denne gangen er det ingen representanter fra TFL til start, men Martine Eldre Svendsby som er bosatt på Lillehammer og går for Lillehammer SK, er TFLer god som noen. Hun er trofast bruker av vårt anlegg når hun er i hjemtraktene. På lørdagens 10 km klassisk var hun i TV bildet flere ganger, og her er hun klar på startstreken!

Her passerer hun 2,6 km, og som vi ser var hun nummer tre på dette tidspunktet i rennet. Til slutt ble hun nummer 50, slått av vinneren Heidi Weng med 3 min og 35 sek, men bare 28 sek bak Kristine Stavås Skistad som vant sprinten på fredag.

Rennene fortsatte søndag med 10 km fristil både for damer og herrer. Martine gikk også på søndag og ble nummer 58, drøye fire min bak vinneren Astrid Øyre Slind.

Mer fokus ble det på en annen TFL kjenning, Filip Glittenberg Holt. Han fikk rett og slett startnekt p.g.a av fluorfunn under hans ski. Vi følte med Filip da han måtte forklare årsaken til startnekten på direktesendingen til NRK fra Beitostølen.

     Her forklarer Filip (th) direkte på NRKs sending fra Beitostølen søndag, om hvorfor han ikke fikk starte.

           Nedenfor har vi et lite utdrag av hva som ble skrevet på nettsiden langrenn.com  om hendelsen

Snøkanonene i gang, men.....

Postet av Tistedalen FL den 15. Nov 2023

I dag startet vi opp to snøkanoner, men etter en stund ble det oppdaget en liten lekkasje i bakken midt i skianlegget. Vi tok derfor ingen sjanser på at lekkasjen kunne øke utover natten, så vi stoppet det hele. Feilen må finnes og rettes før vi kan kjøre i gang igjen. Litt synd nå som det ser ut til å bli kuldegrader framover, men vi er bare midt i november!

                                                    Foto: Vivan/Einar Skontorp1 Kommentar

Vellykket 50 års markering av Ertemarka rundt!

Postet av Tistedalen FL den 5. Nov 2023

Det strømmet stadig på folk utover dagen

 


I år er det 50 år siden "Ertemarka rundt" ble arrangert for første gang. Søndagens jubileum må sies å være en suksess! Det strømmet til folk hele dagen, små og store, gamle og unge. Parkeringsplassen ved skianlegget ble fort fylt opp, og plassene rundt vannbehandlingsanlegget og selve rulleskiløypa måtte tas i bruk som parkeringsplass. Det var to løyper å velge mellom, stien rundt Lille Erte og bilveien inn til Ertehytta. Det var spørsmål for små og store langs begge løypene og det vanket premier for noen i etterkant. 425 fikk utlevert startkort, men det var mange som gikk uten å ta med seg kortet, så vi kan nok regne med at godt over 500 var med. På Ertehytta var det grilling  av pølser på en splitter ny grill, og gratis boller og bløtkake til små og store, foruten vanlig servering inne på hytta. TFLs leder Kjell Bernstrøm kunne presentere en del nyheter i forbindelse med Ertehytta og områdene rundt. Kjøkkenet på Ertehytta har fått en oppgradering, nye lekeapparater rundt hytta, og en ny grill er på plass. WC bygget har blitt tilrettelagt for både småbarnsforeldre og funksjonshemmede. Takk til Halden Arbeiderblad som har gitt økonomisk støtte til de nye lekeapparatene, Fredriksten Rotary som er giver av den nye grillen, Sparebankstiftelsen i Halden og Berg Sparebank som store bidragsytere til oppussingen av kjøkkenet , samt Mesterkjøkken for gunstige avtaler og gode råd og til Bjørn Larsens eftf. som ansvarlig for det nye WC bygget! Videre har Elektrikertjenesten vært viktige i disse oppgraderingene på Ertehytta


Turgruppa var på plass med startkort til alle...

 Parkeringsplassen ble ette hvert full...

Spørsmål var oppslått langs begge løypene

 Viggo Løvaas tok imot folket ved bålplassen langs stien....


 Noen gikk stien rundt Lille Erte...

 

...mens andre gikk veien 

 

Representantene fra Bjørn Larsens eftf., (Viggo Nossen), Halden Arbeiderblad (Hans Kristian Stensrud), Sparebankstiftelsen Halden (Else-Marie Waleur Andersen) og Fredriksten Rotary (Kjell Puck) fikk blomster av TFLs Sissel Huseby og Kjell Bernstrøm som takk for sine bidrag til oppgraderingen både inne og ute på Ertehytta

 Den nye grillen var populær...her betjent av Ingrid Solheim og Einar Skontorp

 

 

  

 

  

 

 
1 Kommentar

Hyggelig kveld på Ertehytta!

Postet av Tistedalen FL den 2. Nov 2023

Torsdag kveld ble sesongens første "Trivselskveld" arrangert på Ertehytta. Drøye 40 personer var tilstede og Terje Jensen viste bilder og film fra diverse aktiviteter i TFL gjennom de siste 50 åra. Det så ut til at forsamlingen koste seg, og det ble servert rundstykker, vafler og kaffe. En utlodning ble også gjennomført hvor alle gevinstene var sponset av Billington Jernvarehandel! Neste "Trivselskveld" er 30. november. En stor rose til initiativtager Mayna Nossen! 

De fleste som var tilstede var godt voksne...og vel så det, men et tilsvarende arrangement for de yngre i Skigruppa og Barnas Turlag, med foreldre, måtte vel også være mulig å få til!