Fra søndagens tur rundt Elgsjøen

Postet av Tistedalen FL den 20. Sep 2021


Elgsjøen ligger utenfor allfarvei, men området er vakkert. Stillheten rår i de dype skogene rundt sjøen.

Deltakerne på turen søndag 19.september var innstilt på å oppleve noe av dette, men først var det en 40 minutters kjøretur fra møtestedet på parkeringsplassen ved Risum v.g.s.

Vel framme på Sanderødmoen tok vi beina fatt. Først på veien mot Volmerød og så inn mot sjøen på traktorvei. Etter en 5-minutter framme ved sjøen fulgte vi sti nordover. Vi tok etter hvert av fra sjøen og gikk inn på stien som førte oss fram til Svenskegravene. Her har Idd og Enningdalen historielag satt opp en fin informasjonstavle som beskriver hendelsene på dette stedet i 1808.

Videre fulgte vi blåmerket sti fram til Lønntjern. På det smale eidet mellom Lønntjern og Elgsjøen er det satt opp en gapahuk. Her ble matpakke og termos tatt fram.

Deretter fortsatte vi sørover langs sjøen. Nå ble det terrenggåing, til dels utfordrende til tider, men ingen klaget. En kort stopp ved steinen hvor Sven Asmundsen Spjelgårdsvigen etter sigene falt for svensk kule i mai 1808.

Så fortsatte vi sørover og rundet sjøen før vi kom inn på trakorvei ved Volmerød. Herfra var det så veien tilbake til Sanderødmoen.  En fin tur i flott terreng var slutt. Turledere var Jan-Erik og Sigmund.


 

 

(Fotos: Solgunn Strand og Jan-Erik Bjerkeli)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.