Flott rundtur til Skriverøya og over Ystehedeneset

Postet av Tistedalen FL den 17. Sep 2020

Rundtur på Skriverøya og over Ystehedeneset

Onsdag 16 september 2020

 

Rundturen startet kl. 17:30 i et nydelig vær, blå himmel og sol. 6 turglade mennesker gjennomførte turen og brukte ca. 2,5 timer, akkurat i tide før det ble for mørkt.

Først gikk vi runden på Skriverøya og hadde stor glede av skilt som IDD og Enningdalen historielag har satt opp på Skriverøya. Ett skilt står ved grunnmuren etter ei arbeiderbrakke fra stenhoggertida. I dag er materialene brukt til et bolighus i Hovsveien.

Underveis ble det samtalt om da Karl XII og hans soldater trakk båter over land fra Strømstad til Hällesmörk og Iddefjorden og hvordan norske soldater hadde bygget en «Redutt» på toppen av øya og derfra skutt med kanoner mot de svenske soldatene på den andre siden av fjorden.

Vi så på gravrøysene fra bronsealderen syd på øya før vi passerte det moderne steinbruddet hvor Jogra AS i dag arbeider. 

Siste del av rundturen gikk om velodromen og fotballbanen, før vi fulgte veien og sti innom en stor gapahuk/leirplass og rundet av ved Halden kommunes friområde og badeplass hvor det er satt opp permanent grill og søppeldunker.

Vi takker alle deltakerne for turen og det gode humøret. Fotograf var Sissel Stabekk og turleder var Ove Aardal


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.