Fredrik Signebøen eneste fra TFL i årets hovedlandsrenn

Postet av Tistedalen FL den 27. Feb 2023

                           Fredrik Signebøen var eneste deltaker fra TFL i årets hovedlandsrenn på ski. 

Hovedlandsrennet 2023 på Meråker. 

HL samlet i år over 700 utøvere fra hele Norge i de trønderske skoger. 

Fredrik gikk i klassen G15 som inneholdt 230 gutter. 

HL er gutter, jenter i 15 og 16 års klasser.  

 

Fredagen bestod av langrennscross som var ny fullverdig HL distanse for året og sprint fristil. Her ble han nr. 138 i crossen og 161 i sprinten. I sprinten var det 130 utøvere innenfor 15 sekunder, så tett var det. 

Lørdag var det klart for klassisk 5 km hvor Fredrik ble nr. 139.         

 

Fredagen og lørdagen var det flott blåføre. På søndagens stafett slo trønderværet til og det ble hektisk i smørebuene. Alt fra klister, tørrvoks og rubb ble brukt. 

Østfold stilte kun med 2 av 4 gutter i stafetten, hvor de endte på 50. plass etter to av fire etapper.  

 

Østfold var den desidert minste kretsen med 4 utøvere på start. 

 

Nytt fra skiforbundet sin side var felles gliding prosess for alle utøvere. All gliding skulle gjøres av et og samme team (90 foreldre måtte til pers). Noe som var til forargelse for noen, mens glede for andre. 

 

Alt i alt en flott helg på Meråker. 

                            Fredrik er klar til start på en av dagene i årets hovedlandsrenn

                                          Full aktivitet med smøring/gliding av ski

                                    Østfolds  lille tropp samlet. Fredrik S nummer to fra høyre




"Ertekroken" med i kryssordet i siste Fjell og Vidde!

Postet av Tistedalen FL den 11. Feb 2023

I DNTs medlemsblad Fjell og Vidde er det hver gang et kryssord, og i siste utgave har TFLs relativt nyetablerte hytte "Ertekroken" kommet med. Flott at den har fått plass i DNT systemet! For mange år siden kom det informasjon om hytta i Budalsvika bak på den velkjente Kvikk Lunsjen! Det husker vi også som en veldig hyggelig."Ertekroken" ble åpnet så sent som 4. juni 2022, og det er derfor veldig fint å se at den har kommet med i DNTs virksomhet ved å få plass  i Fjell og Viddes tradisjonelle kryssord!




Karusellrennet onsdag er AVLYST!

Postet av Tistedalen FL den 7. Feb 2023

I går var det flotte forhold i skianlegget og alt lå til rette for en fin avslutning på Telenorkarusellen onsdag kveld. Men etter at mange varmegrader, tåke og vind har dominert det siste døgnet, har snøforholdene bare på 24 timer blitt veldig mye dårligere. Det samme været fortsetter til i morgen og det blir ikke mulig å få til brukbare forhold til det planlagte karusellrennet.  Derfor må vi ta den tunge beslutningen om å AVLYSE også morgendagens arrangement. Det er ikke lett å få til skiaktiviteter her på berget når værgudene ikke er samarbeidsvillige på noen måte! Rennet i morgen skulle vært det siste av fem planlagte karusellrenn, men det har bare vært mulig å arrangere to!




Fra tirsdag 7. februar er det lys i hele TFLs lysløpe, fra mandag til torsdag!

Postet av Tistedalen FL den 7. Feb 2023

Etter at TFLs 7 km lange lysløype i lengere tid hatt lys bare i halvdelen fra skianlegget over Blæsehøgda til Ertehytta, vil det fra i dag, tirsdag 7. februar, være lys i hele runden! Det vil lyse fra mørkets frambrudd til kl. 21.00, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Fredag, lørdag og søndag vil lyset fortsatt være avslått! 




Mandag kl. 16.00: Flotte forhold i skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 6. Feb 2023

Løypene i Tistedalen Skianlegg ble kjørt opp søndag kveld og statusen mandag ettermiddag kl. 16.00 er fortsatt meget god. Benytt anledningen til en skitur før mildvær og vind gjør forholdene dårligere!




Flotte forhold og 16 med i dagens karusellrenn!

Postet av Tistedalen FL den 1. Feb 2023

Det var flotte forhold i skianlegget i kveld, til stor glede for de 16 barna som deltok. Etter to avlysninger og "bare" fire stk. sist uke, var det denne gangen mer liv i løypa. Nå er håpet at vi har værgudene med oss også onsdag til uka, og at det da kommer enda flere. Følg med her på tfl.no så vil det bli informert om hvordan det blir neste uke. Etter at det forrige lørdag var over 80 barn med i "Barnas Skileker" som vi arrangerte i skianlegget, er det litt rart at ikke flere møter opp til Telenorkarusellen.  Både i kveld og sist uke var det optimale forhold!