Til minne om Eva Karine Fosby

Postet av Tistedalen FL den 30. Des 2023


Eva Karine Fosby, født 6 september 1937, sovnet stille inn 25. desember 2023. Eva Karine Fosby ble 86 år gammel. 

18 mars 1956 var Eva Karine Fosby, sammen med sin mann Oddvar, blant de 27 som stiftet Tistedalen Friluftslag. 

Eva Karine har også sittet i Hovedstyret til TFL i seks år. Først i 1965 og deretter sammenhengende fra 1969 t.o.m 1973. 

Eva Karine var en kjent person i TFLs miljø opp gjennom årene.

En frilufts forening er avhengig av ildsjeler for at oppgaver blir planlagt og utført. Ingen unntak i Tistedalen Friluftslag. Det er mange som bidrar året rundt med stor dugnadsinnsats på alle områder. Eva Karine har vist stort engasjement for Tistedalen Friluftsliv og utvikling av klubben.

For sin store innsats for Tistedalen Friluftslag helt fra oppstarten i 1956, ble hun i 2012 utnevnt til æresmedlem.

Nå er dessverre ikke Eva Karine Fosby med oss lenger, men minnene vil vi fortsatt ha med oss videre.  


På vegne av TFL takker vi deg Eva Karine Fosby for alt du har gjort for oss, og sammen med oss i alle disse årene i Tistedalen Friluftslag. Vi lyser fred over ditt minne. Våre tanker går til Tor Arild og resten av familien.


Kjell Bernstrøm

Leder

God jul og godt nytt år! Ertehytta er åpen 2. juledag!

Postet av Tistedalen FL den 22. Des 2023

Tistedalen Friluftslag ønsker alle medlemmer, grunneiere, samarbeidspartnere og brukere av våre anlegg i Ertemarka og Ankerfjella en riktig god jul og et godt nytt år! Vi minner om at Ertehytta er åpen 2. juledag mellom klokken 11.00 til kl. 15.00!

                                                                             Ertekroken

Budalsvika
                                                                            Skårefjell

  

                                                                            Skianlegget
Nykjørt løype i skianlegget og scooterspor i lysløypa!

Postet av Tistedalen FL den 22. Des 2023

Det er flotte forhold i skianlegget i dag. Det burde nå være duket for noen fine skidager i jula! Det er også kjørt spor i TFLs 7 km lange lysløype. NB! Lysløypa lyser hver kveld til kl. 21, men lyset i skianlegget lyser til kl. 22.

Blant de som brukte anlegget i fredag formiddag var Lillehammer bosatte Martine Eldre Svendsby som for tiden er hjemme på juleferie. Hun benyttet anledningen til en treningsøkt der hvor hun startet sin aktive karriere. Martine går nå for Lillehammer SK.


Det er også nå kjørt spor i lysløypa!

 
Årets Grøtstafett vel i havn

Postet av Tistedalen FL den 18. Des 2023

Den årlige Grøtstafetten ble arrangert på Ertehytta mandag kveld med små og store, unge lovende og noen eldre, (ikke fullt så lovende) som deltakere. Stafetten som gikk i den såkalte 700 meteren ved Ertehytta i litt guffent vær, men var ferdig før regnværet dundret løs. Det var likevel godt å komme inn på hytta til trekkspillmusikk og julesanger, grøt og premieutdeling og litt info om det som skal skje i skiløypa utover vinteren. Vi må si det var en hyggelig kveld på Ertehytta for de drøye 30 personene som var tilstede.

Vinnerlaget besto av: Johannes, Eldar, Bodil, Sofie, Kim og Bjørn O. Laget som ble nummer to hadde denne sammensetningen: Ivar, Øyvind, Katrin, Andrea, Stein og Fredrik. Tredjeplassen gikk til: Genadi, Oksana, Åse, Silje, Tor-Ivar og Sondre, mens fjerdeplassen gikk til Aksel, Markus, Magnus,Safia, og Solveig.

                                      Påmeldingen skjedde under kyndig kontroll av julenissen

                                                                      Vinnerlaget

                                                  Laget som kom på andreplass

                                 På det tredje trinnet på pallen havnet denne gjengen......

                                      ....mens disse fikk den sure fjerdeplassen

                   Trekkspillnissen Karsten passet på at ingen uvedkommende tilegnet seg premier

                                                      Bildene er tatt av Mayna og Terje
Vellykket NISSESØNDAG på Ertehytta!

Postet av Tistedalen FL den 10. Des 2023

Det var en jevn strøm med besøkende til Ertehytta i dag

 

Svært mange hadde funnet veien til Ertemarka denne søndagen. Først og fremst for at det var den tradisjonelle Nissesøndagen, men det var også noen som benyttet seg av anledningen til en liten skitur i nypreparerte løyper i skianlegget. Til Ertehytta strømmet det på med små og store i timen før nissen hadde meldt sin ankomst, og i minuttene før klokken 13 svirret nissen rundt for å lete etter sekken med poser han hadde surret vekk. Heldigvis kom den til rette og alle fikk sine velfortjente poser av nissen som hadde kommet helt fra Hardanger for anledningen. Hele 97 poser ble delt ut, og regner vi med at hver av de små hadde et støtteapparat med seg av foreldre og besteforeldre, har det nok vært nærmere 500 tilstede denne flotte søndagen på Ertehytta. Som vanlig trakterte "Karsten nisse" trekkspillet og hyttegruppa sørget for at alle som ønsket fikk kjøpt noe å spise og drikke. En vellykket Nissesøndag på Ertehytta!

                       En bekymret nisse annonserte at at sekken med poser var blitt borte.... 

                     ......men sekken ble funnet hensatt på trappa i til kjøkkenet på Ertehytta

Mange var samlet rundt nissen da posene ble delt ut

 

                           Nissen var helt utslått etter å ha delt ut 97 poser til ivrige små hender 1 Kommentar

UHU-løypa ved Ertehytta er klar for småbarnsfamiliene!

Postet av Tistedalen FL den 8. Des 2023

                                     Starten på UHU-løypa ved gapahuken på Ertehytta.

UHU-løypa, løypa som går rundt Ertehytta, er rustet opp! Ikke alle har visst om den, og løypa var mange steder i ferd med å gro igjen. Men nå har løypegruppa i TFL ryddet stien for busker og gress og vindnedfall og lagt hønsenetting på kloppa så ingen skal skli av i glatta! Og gammelt tauverk er skiftet ut med nytt tauverk i naturfiber. 

UHU-løypa er et aktivitetstilbud til småbarnsfamilier. Starten er ved gapahuken på Ertehytta, men har vært litt vanskelig å finne. Fargen vi har brukt til å merke opp løypa, har vært oransje, men har mange steder blitt slitt bort. Nå har vi tatt sjansen på å merke begynnelsen ved gapahuken og de to nærmeste stolpene så alle skal se hvor løypa starter, men mer har vi ikke turt å bruke malingen nå i vinterkulda. Men til våren, da får hele løypa ny oransje merking! 

MEN: Vi har gjort UHU-løypa klar for vinterbruk om kvelden! Vi har hengt opp refleksbrikker rundt hele løypa – noen steder riktignok med litt stor avstand ennå, men det kommer flere brikker! Så nå kan alle småbarnsfamilier ta med seg ungene på en mørk og hemmelig kveldstur rundt løypa, finne alle postene med oppgaver og prøve seg på alle lekeapparatene vi har reparert og forsterket. Og kanskje ser dere refleksen fra øynene til noen dyr som holder øye med dere i mørket? 

Løypa er litt over en kilometer lang og ender opp på oversiden av Ertehytta ved de nye lekeapparatene.  

Fortell oss gjerne om noe kan bli bedre ved løypa!

                                                    Oransje merking og refleksmerking.

                      Jan-Erik har klatret opp på et ny-reparert lekeapparat for å feste en refleksbrikke

                                                                                                                                Alle foto: Morten Skadsem


.


Snøproduksjon i Tistedalen...skirenn på Golå

Postet av Tistedalen FL den 3. Des 2023

Snøhaugene vokser, time for time

 

Mens de utflyttede TFLerne, Martine Eldre Svendsby og Filip Glittenberg Holt gikk skirenn på Golå i helgen, må skiløperne på hjemmebane smøre seg med tålmodighet. Selv om det knapt nok har vært mer snø i Tistedalen Skianlegg enn det er om dagen, er det ikke preparerte skiløyper foreløpig, men det er det håp om utover i uka. På Golå gikk Filip renn både fredag, lørdag og søndag. Sprint på fredag, 10 km klassisk på lørdag og 10 km fri på søndag. Søndagens løp var nok hans beste. Da ble han nummer 108 av 191 startende, 2 min og 38 sekunder bak vinneren Finn Hågen Krogh. Martine gikk også 10 km klassisk lørdag og 10 km fri søndag. Begge dager var den innlagt NM i U23 for Martine, som lørdag ble nummer 29 og søndag 26. I U23 klassen var det 88 startende på lørdag og 52 på søndag. Totalt ble hun 58 av 127 på lørdag og 54 av 90 på søndag.     

Martine klar for lørdagens renn på Golå                                                                         Foto: O.M.Svensby

 1 Kommentar