Langrenn: Morten Andreassen gikk sitt 13. Marcialonga i dag, og tre KM medaljer til TFL i Trøsken

Postet av Tistedalen FL den 29. Jan 2023

Morten Andreassen er blant dem som bruker mye tid i Tistedalen Skianlegg for at vi alle skal få muligheter til å gå på ski, men i helgen var han i Italia og gikk sitt 13. Marcialonga! 


I dag ble det 50. Marcialonga arrangert, TFLs Morten Andreassen deltok for 13. gang. Morten brukte tiden 4 timer 32 min og 53 sek. på det 70 km lange rennet i Val de Fiemme i Italia. Morten hadde med seg to andre TFL kompiser, TFLs leder Trond Sydskogen som brukte 5, 22, 28 og Per Seljevik som gikk den kortere utgaven på 45 km. Per brukte 5, 10, 43.

I Trøsken ble KM i klassisk arrangert. Her deltok det fem fra TFL. Brødrene Fredrik (G 15) og Sondre Signebøen (M 17) sikret seg hver sin KM medalje i sølv ved og bli nummer to i sine respektive klasser. I klassen for J 12 år ble Hanna Josefina Haldin nummer tre og sikret seg dermed KM bronse. Maren Signebøen (J 10) og Tobias Fredrik Haldin (G 8) var også med, men i deres klassene er det ikke rangert rekkefølge. 
Nytt karusellrenn onsdag 1. februar!

Postet av Tistedalen FL den 26. Jan 2023

Etter flere avlysninger klarte vi sist uke å arrangere årets første Telenorkarusellrenn. Riktignok kom det bare fire stk., men at det da ble flyttet fra onsdag til torsdag hadde nok noe å si for deltakelsen. Denne uka går det som planlagt på onsdag og vi håper at mange flere møter opp. Løypene vil bli preparert og det blir fine forhold! Planen er å arrangere også neste onsdag 8. februar. Starten går klokken 18.00, med påmelding fra kl. 17.30. Gratis å delta, fin lue til alle som starter, varm drikke til deltakerne og åpen kiosk! Beregnet for barn mellom 0 og 12 år. Velkommen! Følg med på tfl.no

                                Det vil bli kjørt opp nye løyper onsdag ettermiddag!
To TFL løpere gikk renn i helgen

Postet av Tistedalen FL den 23. Jan 2023


            En fornøyd Troy (i TFL jakke) kunne motta en velfortjent premie i Årbogenrennet

På Krokstadelva gikk Troy Stokseth Årbogenrennet. Troy stilte i klassen G9. Denne klassen har ikke rangering, men det kan sies at Troy gikk veldig fort! 

I Holmenkollen gikk Fredrik Signebøen Oslo skifestival i strålende sol. Fredrik gikk i klassen G15 og og ble nr 83. 

     Fredrik var i Holmenkollen, som denne dagen lå badet i sol. Det er ikke alltid solen er tilstede der! 
"Barnas skileker" samlet mange! Vellykket arrangement i skianlegget i dag!

Postet av Tistedalen FL den 21. Jan 2023

Rundt 80 barn deltok i dagens arrangement i Tistedalen Skianlegg! Det var tre forskjellige løypelengder, de med blå vest, som var de yngste, startet først og gikk 300 m. Deretter startet de litt eldre med grønn vest, og så til slutt i pulje tre gikk de største med gul vest. Siste pulje gikk 800 m. Etter målgang fikk alle medalje og en pose med diverse innhold, blant annet en lue. Meget populært! "Barnas skileker" reiser rundt i landet med et eget team, og med god hjelp fra lokale klubber, som Tistedalen Friluftslag i dette tilfellet. En av dem som er med på dette er TFLs egen Filip Glittenberg Holt (nå Nes Ski). Han deltar i NM på Gjøvik denne helgen og var ikke med på hjemmebane i dag! Etter uker og dager med regn var det en opptur å være tilstede i skianlegget i dag! Fantastiske forhold! Selv om det igjen lurer et mildvær rundt hjørnet er det et håp om å få arrangert Karusellrenn på onsdag!

Bilde bildetekst

Da Filip Glittenberg Holt passerte 2,9 km under gårsdagens 15 km i NM på Gjøvik, annonserte NRKs Jann Post, på direkten, Filips innsats i prosjektet Barnas Skileker. Veldig hyggelig og fortjent skryt av Filips innsats!
Sondre Signebøen gikk Norges Cup på Lillehammer i helgen

Postet av Tistedalen FL den 11. Jan 2023

                              Sondre Signebøen er TFLs eneste juniorløper for tiden

Sondre i fint driv under NC på Lillehammer i helgen

Vi kan her se hva HA skrev om Sindre etter helgens renn på Lillehammer;

https://www.ha-halden.no/sondre-16-hjelpes-av-johaugs-trener/s/5-20-1273844
Skitrening med forsinket grøtfest, i øsende regnvær

Postet av Tistedalen FL den 9. Jan 2023

På siste skitrening for den yngre garde før jul, var det planlagt en sosial sammenkomst med julegrøt og besøk av julenissen. Det ble avlyst den gang p.g.a speilblanke kjøreforhold opp til Ertemarka. Derfor ble dette arrangementet flyttet til i kveld, med et improvisert skirenn i øsregnet, før alle trakk innomhus og fikk seg en porsjon grøt med tilbehør. Det eneste som manglet var julenissen som sikkert har gått i dvale for å forberede seg til neste jul. Det ble en hyggelig kveld for alle! 

BLI MED PÅ TRILLETUR TIL ERTEHYTTA.

Postet av Tistedalen FL den 3. Jan 2023

Barnas Turlag arrangerer trilleturer til Ertehytta. Vi starter opp igjen onsdag 11. januar, klokka 11. Ta med matpakke, drikke kan kjøpes på Ertehytta. Ertehytta er åpen for oss.

Trilleturer til Ertehytta.docx

Tirsdag formiddag: Fine forhold i skianlegget, alt av lagret kunstsnø kjørt ut

Postet av Tistedalen FL den 2. Jan 2023

Mandag kveld ble det kjørt ut kunstsnø i den øvre delen av skianlegget. Den delen av anlegget som er snølagt gjennom jule...og nyttårshelgen har hatt fine forhold både for fristil og klassisk, og det gjelder nå også den øvre delen. Det er ikke kunstsnø nok til hele løypa. Vi ser på sosiale medier at folk der ute ser etter skimuligheter andre steder i distriktet, men det er trolig bare kunstsnøanleggene i Østfold som har brukbare forhold. Vi i TFL ser vel ingen grunn til at det skal være nødvendig å dra til f.eks. Trøsken eller andre steder hvor det er kunstsnø, når det er såpass bra forhold i Tistedalen Skianlegg, selv om ikke hele løypa er snølagt.