Barnas Turlag invitert med på tur til Ulveholtet

Postet av Tistedalen FL den 21. Apr 2016

Lørdag 16. april ble Barnas Turlag invitert med på tur til Ulveholtet for å snekre og henge opp fuglekasser. Arrangørene Tore Hoel fra Naturvernforbundet og Kjell Roger Eng fra Norsk Ornitologisk Forening møtte oss på parkeringsplassen og delte ut byggesett som senere skulle settes sammen til nye hjem for småfuglene våre. Tanken på å skru og snekre skapte stor begeistring blant både store og små, og med flatpakkede fuglekasser i sekkene startet de rundt 25 voksne og barna på den to kilometer lange turen til Ulveholtet. I en blanding av lett regn og solglimt gikk vi på rekke og rad, på sikksakk, og med hopp og sprett for å unngå de våteste partiene.

Vel fremme fikk vi en opplæring i fuglekassesnekring samt litt historie om Ulveholtet før vi tok både drillen og pølsepinnen fatt. Ser vi bort fra enkelte feilmonteringer og et par fingre med flis fikk vi skryt for innsatsen. Og etter en god time var ti av de flotteste fuglekassene vi har sett klare til å huse våre vingede venner. Eng fant passende trær å henge dem i og lærte oss samtidig viktigheten av plasseringen av fuglekassene utenfor den tette skogen; Er det lite skygge må fuglekassen alltid henges mot øst, ellers risikerer man at fugleungene omkommer av heten fra sola.

Etter at alle kassene var spikret opp var det på tide å trekke hjem. Vi takket for oss og den flotte innsatsen og ikke minst det lærerike og spennende initiativet til Hoel og Eng. Returen gikk i duskregn via traktorveien som var like bløt som stien. Og både de som hadde bommet på fottøyet og de som hadde trøtte småbarn ytret lattermildt hvor praktisk det hadde vært å kunne fly hjem akkurat denne ettermiddagen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.