Rapport fra tur på Hallevägen 9-11 mai

Postet av Tistedalen FL den 12. Mai 2024

Vi hadde forventet at det skulle være flere som ville være med på denne turen på vår historiske vandrerute. Kun tre deltakere gikk hele distansen. Vi ble kjørt til Rävlyckan og sjåførene, Ingrid og Viggo, ble med inn til Budalsvika og spiste middag.  Været var grått, men det varslede regnværet uteble heldigvis. På veien innover i nasjonalparken, møtte vi «hele» Bjørkebekk IF og et hyggelig par fra Sarpsborg overnattet sammen med oss på Budalsvika. 

Det er dag to som er utfordringen på denne turen. Torsdagens distanse på 8 km blir bare oppvarming. Dagen startet med frokost ute og vi var klare til avmarsj 08.30. Arnstein Kristoffersen sto plutselig på tunet. Han hadde startet fra Rävlyckan tidlig om morgenen og ble med på fredagens ferd mot Ertekroken. I nydelig turvær begynte vi på bakkene over Lundsneset. Humøret var på topp og det ble en liten pause på benken ved Ødegården. På Hauglund ventet Espen Berger på oss med kaffe og kaker. Det var en uventet, men hyggelig overraskelse. Neste stopp ble en liten titt inn på Takelund, før en velfortjent lunsj ved gapahuken på Angerstjern. Veien gjennom Hafsrød er ikke akkurat spennende, men det var satt ut hvite parkbenker ved Støtta, og de måtte selvfølgelig prøves. Når vi nærmet oss Store Erte, kjente vi at bena trengte en liten pause igjen. Dagens siste stopp ble i vannkanten rett nord for Klevtangen og her ble det et bad på noen.  Veien opp til Ertekroken virket uvanlig lang og det var godt å se den lille røde hytta i skogen. Arnstein tok fatt på sin tur hjem til Kokkhaugen og resten pustet ut. Det ble en flott kveld med middag ute og bålkos til langt på kveld. Slitne, trøtte og fornøyde krøp vi til sengs. 

En nydelig siste dag startet med frokost, kaffe og masse fuglekvitter. Ertekroken er vanligvis en veldig stille plass, men i dag holdt alle fugler konsert for oss. Vi fikk i gang bena og turen gjennom Tistedal og Fuglesangskogen gikk fint. Bakken opp for å «erobre» Gyldenløve, ble litt tung, og det var godt å komme ned på torvet i Halden til litt mat og en stor velfortjent drikke.  

Tre glade vandrere takker for en flott tur «fra bygd til by». Vi håper at flere ønsker å bli med neste gang det skal arrangeres tur på denne gamle handelsveien.

Hilsen Tor-Arild, Vivan og Einar               Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.