Kyststien fra Bakke til Ystehede

Postet av Tistedalen FL den 11. Sep 2016

Så var det tid for nok en TFL-tur på kyststien, denne gangen fra Bakke til Ystehede. Dette var en fortsettelse av vårturen fra Berby til Bakke. Ved å følge kyststien etappe for etappe kommer vi steder hvor mange av oss aldri har vært tidligere. Deltakerne får også et innblikk i hvordan man kan følge kysten gjennom kommunen. Hittil har vi holdt oss langs Iddefjorden slik at vi har blitt kjent med den fra svenskegrensa og nå til Ystehede.

Denne søndagen startet med regn, men som tidligere når dagen har startet ganske vått, ga Yr signaler om bedring fra samme tid som vi skulle starte vandringen, og jammen stemte det i dag også.

Tolv turgåere møtte ved HV-brakka på Ystehede hvorfra vi ble fraktet med maxi-taxi til Bakke. Til å begynne med gikk vi langs sjøen mot og over Liholtstranda, så fulgte vi vi vei 22 et lite stykke før det bar opp i høyden hvor vi kunne se rester etter stenhoggernes arbeid (som så mange andre steder langs Iddefjorden). Vi passerte Osdalen, krysset etter hvert Sanderødveien og fortsatte mot Fagerholt, kom ned til Snekketorp, krysset vei 22 og fulgte veien forbi Idd prestegård og Langholmen camping fram til HV-brakka på Ystehede hvor hver og en tok fatt på siste etappe hjem i bil.

Tusen takk for turen til dere som var med! Håper vi sees igjen.

Hilsen Ingrid.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.