Rundtur / familietur ved Hjelmkollen søndag 18 september 2016

Postet av Tistedalen FL den 7. Sep 2016

Vi møtes på P-plassen ved den gamle «vekta»/Vegvesenets kontrollstasjon (gamle E-6) ved Hellekleiva, Svinesund søndag 18 september kl. 11:00. Dagens tur er en middels kort tur, og passer for barn i barnevogn og eldre med staver, og alle i mellom.

Tre – 3 – løypevalg, en for barnevogner, en bratt for de små sprekeste og en lengre på sti for de som ønsker en god søndagstur. Ta med hodelykt/lommelykt og mat og drikke. (enkel grillmat er også lurt – men ikke hvis det regner/blåser mye)

Barnevogn-løype, ca. 3 km: Fra parkeringsplassen bortover gang-/sykkelsti mot Svinesund til grusvei opp til gården Blåsopp. Vi følger gårdsveien opp til gården, til venstre gjennom gården, og videre opp til Hjelmkollen. Samme vei tilbake.

Bratt løype, ca. 3 km: Fra parkeringsplassen bortover gang-/sykkelsti mot Svinesund til den gamle Tollstasjonen straks før brua. Ved den første parkeringsplassen til venstre går Kyststien bratt opp til gården Blåsopp. Derfra går vi til høyre og opp på Hjelmkollen.
Tilbake går vi samme vei som barnevognene.

Lang tur, ca. 5,5 km: Vi følger grusveien nord for parkeringsplassen opp bakken forbi en låst bom. Videre på god sti/igjengrodd traktorvei i retning Isebakke. Øst/nordøst for Unnebergåsen treffer vi på Kyststien og følger den tilbake mot Svinesund. Etter ca. 800 m tar vi en avstikker til venstre. Her er det nydelig utsikt tilbake mot Halden. Så følger vi Kyststien videre, forbi Skotta og Sæterhaugen, over Blåsopp-toppen til gården Blåsopp hvor vi forlater Kystien for å gå opp på Hjelmkollen.
Tilbake går vi samme vei som barnevognene.

På Hjelmkollen inviterer vi de minste og mellomstore sammen med mamma/pappa inn i de mørke rommene på det gamle forsvarsanlegget. Da må vi bruke hodelykt/lommelykt for å se noe.
Vanskelighetsgrad: lett familie, alle aldre

Kart: www.turkart.no/ostfold eller
http://kartverket.no/Om-Kartverket/Nyheter/lag-dit...


Turleder: Ove Aardal, mob. 900 40 266

Foto B. Harelund


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.