Tur fra Ejgdesjøen til Elgåfossen

Postet av Tistedalen FL den 25. Mai 2015

Søndag 31.mai

Samkjøring fra p-plassen Risum Videregående skole kl 10.00 til Elgåfossen.


Derfra taxi til Ejgdesjøen hvor turen starter (husk 80 kr).


Kyststien gjennom Halden kommune er 70 km lang, vi deler den opp i etapper og går første del 31.mai. Kyststien er blåmerket.Vi følger Ejgdesjøen et stykke på bomvei før vi går videre på sti som nå er merket sammen med Bohusleden. Vi kommer etterhvert til Snarsmoen, en tidligere boplass for reisendefolket. Her tar vi en liten pause før vi fortsetter på sti mot Norge. Vi passere ei grenserøys og kommer snart ut på en skogsbilvei.


Vi går på skogsbilvei/sti mellom Nordre og Søndre Hogsjøen. Vi ser rester av ei gammel mølle og går videre på sti langs Søndre Hogsjøen. Kommer etterhvert til en gapahuk hvor vi tar hovedrasten. Etter rasten er det ca en time igjen på sti/skogsbilvei før vi er ved Kitterød. Vi ser tydelige spor etter villsvin som har rotet i skogsbunnen.


Fra Kitterød er det et lite stykke på gårdsvei før vi avslutter ned 500 m på riksveien og er tilbake ved Elgåfossen. Takk for turen.


Turens varighet er ca 3,5 timer pluss raster. Vanntett fottøy er å anbefale pluss mat og drikke, Tuansvarlig Ann-Kristin Dahl Fosby, tlf 92803195.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.