Turbeskrivelse

Postet av Tistedalen FL den 2. Mai 2015

Rundtur ved Berby, Ålegårdskollene, søndag 3 mai 2015

Vi møtes ved KIWI RISUM kl. 10:00 og stiller tripptelleren i bilen på 0, kjører mot SYD på RV 22. Vi passerer Sötholmen og ved Ende etter ca.19,8 km ved svinger vi av til høyre og følger RV 102 mot Berby. Midt nede i bakkene, tripptelleren i bilen viser ca.21,6 km, parkerer vi på en stor grusplass på venstre side av veien. Herfra skal vi gå.


Første etappe starter med at vi går tilbake langs RV 102 mot Ende. Etter å ha passert under kraftlinjen får vi en traktorvei på venstre side. Denne skal vi følge i retning Ørebakke. I bunnen av bakken (her kommer syklistene som sykler Grenserittet oppover) passerer vi husmannsplassen Kvernkasene (restaurert og nå bebodd) samt ruiner etter ei mølle. Ved Ørebakke skal vi dreie til venstre mot SYD, går i helt ytterkant av jordene og følger elva oppover til Berby herregård. Her gjør vi en pause.


I andre etappe følger vi kyststien videre mot SYD og straks før vi kommer til Rørsvannet tar vi til venstre (skilt merket WC) på en gammel tømmervei. Passerer en utedo, fullt brukbar (ta med papir), og fortsetter oppover, oppover og oppover i retning husmannsplassen Olavskleiva (gammel betegnelse Olas Klefven). Nesten helt oppe, hvor vi går gjennom et gammelt hogstfelt, finner vi ei gravrøys fra bronsealderen. Etter å ha tatt en pause, trukket pusten, dreier vi i nordlig retning og går i terrenget utenfor sti og finner etter en stund en utkikksplass – tid for lunsj – på stupet hvor vi kan se Berby herregård langt nedenfor oss. Her ligger også flere gravrøyser fra bronsealderen.


Tredje etappe går først i terrenget utenfor sti gjennom et gammelt hogstfelt mot ØST. Over en liten høyde til vi treffer på sti og traktorvei (ikke merket i kartet) som vi følger tilbake til grusplassen hvor vi parkerte bilene.


Takk for turen!


Turgruppa TFL Facebook

20150503_Berby syd Ålegårdskollene - kartutsnitt.pdf
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.