Status i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 7. Mar 2024


Disse bildene som er tatt i dag,  onsdag 27. mars, viser at skisesongen er over!

Det har ikke blitt preparert i skianlegget siden mandag ettermiddag (11. mars). Selv om det fortsatt er mye snø i anlegget når dette skrives (19. mars), er det en stor jobb å få til brukbare forhold igjen. Så mye tyder på at siste skitur er gjort i anlegget for i år!

(7. mars)

For å få best mulig utnyttelse av snøen som er igjen i skianlegget, er det de siste dagene blitt jobbet med både hjullaster og løypemaskin. Snø har blitt flyttet fra områder i anlegget hvor det ikke lenger er mulig å gå på ski og fra reserve hauger som har ligget mellom traseene gjennom vinteren. Når all snøen er planert og løypa preparert, vil kanskje traseen få en annen form enn det vi er vant med, og maks lengde vil antagelig bli ca. 1,2 km. Noen steder blir det ganske smalt og det klassiske sporet kan bli satt ganske langt ut til siden så de som skøyter kan unngå å skøyte i sporet. Det kan også hende at det blir satt to spor der det likevel er for smalt til å skøyte. Vi håper at alle tar litt hensyn til hverandre og at det kanskje ikke hele tiden er perfekte forhold. Vi prøver å preparere etter behov, men p.g.a store temperaturforskjeller gjennom døgnet, kan det i perioder bli litt hardt og isete. Håper dere har forståelse for det!

Morten og Claes har de siste dagene flyttet snø rundt i anlegget og fylt på der det er behov, for at løypa skal bli best mulig.

         Her står løypemaskinen klar til å dra ut snøhaugene som hjullasteren har plassert i traseen

        Som vi ser av bildet er det fortsatt mye snø i anlegget, men løypene kommer ikke av seg selv

              Torsdag ettermiddag


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.