Fin tur i Vestfjella 2. påskedag

Postet av Tistedalen FL den 11. Apr 2023

Vestfjella naturreservat ligger på grensa mellom Halden og Aremark kommuner. Området er et relativt flatt platå like over marin grense, ca. 200m over havet. Området preges av myr, småvann og karrig furuskog og myrstrekninger, og skogen er noe av det nærmeste man kommer urskog i lavlandet i fylket.

Omtrent slik beskriver Wilkipedia Vestfjella naturreservat.

Det var hit vi gikk, vi 15 deltakerne som var på tur 2. påskedag. Vi startet ved «Ny plast» på Torpedalsveien og gikk skogsbilveien nordover langs Krokvann, Langtjern og Bautjern. Ved Årbugruva, som ligger like ved Skolleborgørvann ble det en kort stopp mens deltakere leste informasjonsplakaten som er satt opp her. Mange fine hvite kvarts-steiner fra gruvedriften ligger fremdeles igjen.

Vi fortsatte videre til Fjeld som blir det nordligste punktet på turen. Her ble det også en stopp der turleder leste opp noe bakgrunnsstoff om opprinnelsen til plassen og bruken av plassen gjennom 2-300 år.

Spisepausen tok vi ved Ørvannsbekken, like ved der demningen en gang sto. Rester etter demningen kan sees.

Videre fulgte vi Rivestien sydover, gjennom brannfeltet fra 2016 og videre sydover til Rødvann. Vi gikk langs østsiden av Rødvann, forbi Grevlingtjern og Langtjern. Derfra var det ikke langt ned til skogsbilveien tillbake til Ny Plast. Da hadde vi tilbakelagt 15 km og vært på tur i 5,5 timer. Heldigvis ble været bedre enn værmeldingen hadde lovet, og takk for det.


                                                      Parti fra Skolleborgørvann

                                                         Rast ved Ørvannsbekken

                                                         Deltakerne ved Røsengrå

                                                       Noen utfordringer var det jo.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.