Tur i Lundsneset 1. mai

Postet av Tistedalen FL den 2. Mai 2022

På tur i Lundsneset 1. mai

Turen startet ved grensen til naturreservatet. Viggo tok gruppen med inn mot Nordre Morttjern og vi fulgte vannet sørover til vi møtte på «veien» til Budalsvika og så gikk vi på denne veien vestover. Der veien vender sørover, ledet Viggo oss rett frem og vi passerte på sørsiden av Søndre Stangebråtentjern og kom oss snart inn på den såkalte Larrystien. Denne umerkede stien ligger på toppen av en lang ås og vi kunne gå høyt og fint langs flere små tjern, helt til nedstigningen ved Budalsvika.  

Etter en velfortjent matpause og omvisning på Budalsvika vandret gruppen inn i den svenske nasjonalparken og fulgte den godt merkede Hallevägen før vi tok inn på den mindre tydelige stien nordover over Hallåsen. Ved det lille tjernet, Vike Fiskeløs, tok vi av fra stien og fulgte ryggen av Tordehøyden mot Lysevannet. Her måtte vi gjennom et gammelt hogstfelt, før vi passerte grensen rett sør for vannet, og kom så inn på en liten, men god sti. På en høyde ved Lysevannet ble det tid til en kort pause, før vi tok fatt på siste etappe rett nordover mot parkeringen. Stien her er delvis gjengrodd, men vi brøytet oss vei gjennom granbuskene og kom ut på «veien» ved Latjern (Nilsebua).

Vi var 13 turglade som deltok i «på villspor i Lundsneset». Tørre og fine forhold, godt vær og meget hyggelig turfølge gjorde dette til en flott opplevelse. Turen var ca, 15 kilometer lang og vi brukte litt over 5 timer på denne runden.

 Viggo har allerede begynt å legge planer for neste års tur i reservatet og vi håper at flere vil være med å oppleve dette unike villmarksområdet.

Takk for turen, hilsen Viggo Løvås og Einar Skontorp 

                  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.