Åpning av Haldens geografiske midtpunkt – Avslutning av prosjektet merking og rydding av stier i Ertemarka.

Postet av Tistedalen FL den 24. Apr 2022

Dette skiltet står der stien til "midtpunktet" tar av fra Olavsleden, rett etter Skårefjell, mot Aspedammen.

Søndag formiddag ble Haldens geografiske midtpunkt "avduket" i Ertemarka i form av en stor karttavle som var satt opp på stedet, av Tistedalen Friluftslags løypegruppe. Arrangementet startet med en fellestur fra Tistedalen Skianlegg, hvor 20 personer var med. Vel framme i området dukket det ytterligere 20 personer opp som hadde gått andre stier fram til området, som ligger litt sør for Skårefjell.  Løypergruppas leder Morten Skadsem ønsket de frammøtte velkommen, og hadde litt informasjon om prosjektet, om ideen, om gjennomføringen og om området som består av flere gamle gravrøyser. Han takket så ALLE som hadde gjort det mulig å få dette til, fra grunneier til de som sørget for søknader, kartarbeid og ikke minst de som utførte den praktiske jobben ved å merke å sette opp karttavlen. Han fortalte også at dette var avslutningen på løypeprosjektet som har foregått i Ertemarka og Ankerfjella et par år nå, med merking og nye skilt og kart i området. Det ble servert kringle og kaffe til alle som hadde møtt fram. En veldig hyggelig søndag på Haldens geografiske midtpunkt. 


           Her følger noen bilder av dem som valgte å gå turen til området fra parkeringen ved skianlegget

                         Vel framme tok Johan og Emil seg en hvil og en liten matbit

     Løypegruppas leder Morten Skadsem ønsket velkommen, og informerte om prosjektet og området

TFLs leder Trond Sydskogen avduket tavlen og takket de frammøtte for oppslutningen og ikke minst en takk til dem som hadde gjennomført prosjektet

Johan Johansen representerte Halden kommune, hadde hilsninger fra ordfører Anne Kari Holm som ikke hadde anledning til å møte, og roste dette prosjektet og påpekte hvor viktig all dugnadsinnsats som drives rundt i lag og foreninger er.

TFLs Morten Skadsem og Trond Sydskogen poserer her foran tavlen som markerer kommunens midtpunkt

                                   Gravrøysen som ligger rett ved den nye karttavlen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.