NM på ski i Harstad: Martine Svendsby gikk 1. etappe på Lillehammer SKs 1. lag som ble nummer fem!!

Postet av Tistedalen FL den 27. Mar 2022

Her har vi Martine t.h, sammen med Magni Smedås i midten og Karoline Grøtting etter at 5. plassen i NM stafetten over 3x5 km er sikret. 

Norgesmesterskapet del 1, går i disse dager i Harstad. Lørdag var det 10 km for damer og 15 km for herrer, begge i klassisk stil. Martine Eldre Svendsby som går for Lillehammer SK ble nummer 37. Hun ble slått med godt over 4 minutter av den suverene vinneren Therese Johaug, men var nest beste løper fra Lillehammer og bare det er en prestasjon. Broder Marius var ikke heldig med ski og smøring på det litt problematiske føret, og var veldig skuffet etter sin 94. plass, slått av kompis og tidligere klubbkamerat i TFL, Filip Glittenberg Holt som ble nummer 86, med drøye minuttet. Suveren vinner herrenes klasse var Martin Løwstrøm Nyenget.

Takket være sin innsats i lørdagens renn ble Martine Eldre Svendsby satt opp på Lillehammer SKs 1. lag! Hun gikk første etappe, klarte seg bra og vekslet som nummer 17, ca et minutt bak landslagstrioen Anna Svendsen, Ragnhild Haga og Anne Kjersti Kalvå. Martine ga skulderklappet til Magni Smedås som gikk en fantastisk etappe, hun hadde nest beste etappetid bare slått av suverene Therese Johaug. Etter 2. etappe var Lillehammer nummer seks.  På siste etappe gikk Karoline Grøtting laget opp en plass og ble nummer fem! Utrolig moro at Martine, fra Halden og Rokke og oppfostret i Tistedalen Friluftslag blir nummer fem i et norsk seniormesterskap på ski! Filip Glittenberg Holt gikk første etappe for Nes Ski som ble nummer 23. Martine og Marius står over mandagens sprint. Tirsdagens 30 km og 50 km i fristil ble en nedtur for de tre lokale løperne. Martine ble syk og kunne ikke starte. Marius fikk det tøft og brøt rennet som mange andre. Filip fullførte ved å bli nummer 80, 38 min bak norgesmesteren. 

                           Filip og Marius klare for innsats i årets NM del 1 i Harstad

Begge foto: Ole Morten Svendsby


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.