Beitostølen: Tøff sesongstart for "våre" løpere

Postet av Tistedalen FL den 20. Nov 2021

        Ole Marius Svendsby med start nummer 1, står her klar for sin 15 km på Beitostølen lørdag

Langrennssesongen 2021-2022 startet opp på Beitostølen lørdag. Fire løpere med opphav i TFL kom til start. Tre av dem går riktignok for andre klubber, men Ole Marius Svendsby går fortsatt i TFLs grønne og svarte drakt. Det fikk han vist for hele Norge, direkte på NRK TV i dag, som start nr. 1. Det var damene som først var ute med 10 km klassisk. Martine Eldre Svendsby, som nå går for Lillehammer hadde startnummer 6 og var ofte å se i bildet i den første del av TV sendingen. Hun gikk et jevnt løp, men endte til slutt som nummer 63 av de 77 startende, 6 min og 4 sekunder bak vinneren, Terese Johaug. Martines bror Ole Marius hadde start nummer 1 i herrenes 15 km klassisk og åpnet relativt bra, og figurerte lenge blant de beste som rullet over skjermen på de første passeringene. Ole Marius fikk det tøft etter hvert og ble nummer 123 av de 152 startende, 5 min og 47 sek. bak vinneren, Hans Christer Holund, slått av sine tidligere klubbkompiser Filip Glittenberg Holt, Nes Ski, og Petter Stokkeland, Bygdøy IL. Petter ble nummer 106, mens Filip ble nummer 114.

Søndag fortsatte rennene på Beitostølen med 10 km fri for damene og 15 km fri for herrene. Alle de lokale løperne var nærmere teten denne gangen, både i plassering og tid. Det bør nevnes at farten er større og løpstiden kortere i fristil, men det gjelder jo alle. Så søndagens resultater var mye bedre for "våre" løpere. Martine ble nummer 57 av de 70 som fullførte, 4.53 bak Therese Johaug. I herrenes klasse ble Filip best av de lokale med sin 87. plass, 3.16 bak vinneren Harald Østberg Andersen. Petter kom 9 sek bak Filip på en 95. plass, men Marius ble nummer 115, 54 sek bak Petter. 140 løpere fullførte herrenes 15 km. 

                     Martine rett før start, sammen med landslagstrener Ola Vigen Hattestad

                                                    

                 Ole Marius og Filip er straks klare for å starte konkurransesongen 2021-2022

                    Her har vi Martine ute i løypa på Beitostølen under helgens langrennsåpning

            Johan Unneberg, nettopp hjemkommet fra USA, var denne helgen skismører. Alle bilder bortsett fra TV bildene, er tatt av Ole Morten Svendsby

                Da Martine Eldre Svendsby kom opp til 6,1 km under TV sendingen var hun i tet!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.