Rulleskirenn i Moss onsdag kveld: Alle seks fra TFL på "pallen"

Postet av Tistedalen FL den 23. Sep 2021

                                                   Joel Bronebakk Johansson

Onsdag 22. september var det nok en gang duket for oppgjør om lokalt rulleskihegemoni Østfold-klubbene imellom, da Moss Skiklubb inviterte til kretsrenn over respektive normaldistanser for aldersklasser f.o.m 8 år t.o.m. 17 år i Mossemarka rulleskianlegg ved Noreødegården. I teknikkrubrikken i headeren på rennprogrammet stod det fristil og værgudene så for anledningen i miskunn til arrangørene ved å varte opp med lav septembersol fra skyfri himmel og  gnistrende asfaltskiføre i Mossemarka. I alt 6 TFL-løpere, hvorav flere med ganske imponerende meritter å forsvare fra tidligere i sesongoppkjøringa, hadde tatt turen fra Halden, og med ei startliste som innbød til dramatikk og tette dueller om seieren i flere av klassene, var spenningsnivået blant Tistedalsløperne jevn over skyhøyt under oppvarminga før start. 

Dramatikk og tette dueller skulle det også vise seg å bli. Såpass tett, faktisk, at Sondre Signebøen med solid, veldisponert løp og seier i G16 med snaue 6 sekunders margin til andreplassen, noterte seg for onsdagskveldens mest «komfortable» TFL-triumf.

 Aller mest dramatisk ble imdl. oppgjøret om seieren i 15-årsklassen for jenter. TFLs Agnes Høyven Andersen fikk ettertrykkelig merke at ledertrøya i Swenorcupen ikke nødvendigvis er noe komfortplagg – ikke når en revansjesugen Anna Solberg fra Spydeberg IL har bestemt seg for å utfordre. Etter hårfin sekundstrid runde for runde, og til tross for en ørliten disfavør av lavest startnummer, var det imdl. Agnes som til syvende og sist trakk det lengste strået, med snaut halvannent sekunds bedre sluttid enn erkerivalinnen. Agnes’ bestetid i J15 på 14:59.9 etter 4 runder á 1,3 km var for øvrig drøyt 20 sekunder bedre enn vinnertiden i 15-årsklassen for gutter(!).

 Også lillebror Fredrik Signebøen har gode resultater å vise til denne høsten, og onsdagens renn i Moss representerte for Fredriks vedkommende nok en anledning til å utfordre hjemmefavoritten Lars Hermund Haug, som kan skilte med  relativt lang, ubrutt seiersrekke i lokale renn i sin årsklasse. Imdl. ble Lars Hermund et hakk for sterk denne gangen også, og til tross for godt disponert og gjennomført løp måtte Fredrik ta til takke med andreplass, drøye 11 sekunder bak klassevinneren.

 Andreplass ble det også på Johan Fredrik Svendsby Braarud i G13, som måtte se seg slått av en annen hjemmefavoritt, nemlig Aksel Dalby, som har vist seg uslåelig i så godt som samtlige kretsrenn han stilt opp i de siste sesongene.

 

I 12-årsklassen for gutter var Joel Bronebakk Johanson nok en gang involvert i en uhyre jevn og spennende batalje mot Trøsken ILs Philp Dahl-Rismyhr, denne gangen om andreplassen i denne klassen. Klassevinner Benjamin Øyen fra Fossum IF var ganske utilnærmelig, men i kampen om den nest øverste plassen på podiet ble det knivet om tidels sekunder. Ved passering halvgått etter 1,3 km, hadde Joel et par-tre sekunders ledelse på Trøsken-løperen, men unge Dahl-Rismyhr er ikke yngre enn at han vet å utnytte fordelen av å bli sekundert på konkurrentenes passeringstider, og henviste etter en imponerende sisterunde Joel til tredjeplass med hårfine 3 tidelers margin.

 

Elina Ugland i J16 gjør stadig framskritt i rulleskiskøyting, men har fremdeles en forse i klassisk. I onsdagens renn i Mossemarka ble imdl. både Julie Solberg og Marte Lillegraven Langsæther, begge fra Trøsken IL,  for sterke, og Elina måtte ta til takke med tredjeplass.

 

De nærmeste par ukene blir det en aldri så liten velfortjent pause fra rulleskirennsirkuset, før det igjen braker løs med fristilsrenn over normaldistanse i Møller og Oslofjord Cup på Fredrikstad skiarena søndag 17. oktober, og for våre løpere i 15- og 16-årsklassene representerer dette rennet en ny kjærkommen anledning til å sette en støkk i meritterte og seiervante løpere fra de største Oslo-klubbene.

                                            Johan Fredrik Svendsby Braarud

                                                              Fredrik Signebøen

                                                                  Agnes Høyven Andersen

                                                                 Elina Ugland

                                                            Sondre Signebøen 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.