Rulleski: Seks fra TFL med i Trøsken tirsdag kveld!

Postet av Tistedalen FL den 15. Sep 2021

 

Glade premievinnere i Trøskens rulleskirenn. Fra venstre: Sondre, Elina, Agnes, Johan Fredrik, Joel og Fredrik.


Etter at fjorårssesongen som følge av pandemi og restriksjoner på renn- og treningsaktivitet gikk mer eller mindre totalt i vasken for omtrent alle som driver med langrenn, er det gledelig å kunne konstatere at det nå i år arrangeres relativt mange rulleskirenn utover i høstsesongen. Tirsdsag 14. september var det duket for nok et rulleskirenn, denne gang i Trøsken ILs anlegg ved Harehjellhytta, over normaldistanse i klassisk stil for klassene f.o.m. 13 år og eldre, og i skøyting for de yngre aldersklassene. TFL hadde for anledningen 6 løpere på startstreken. Til tross for at det rundt omkring i klubbene arbeides iherdig med å blåse liv i aktiviteten igjen etter en tung og traurig periode, har desverre deltagelsen i rennene som har vært arrangert lokalt i Østfold denne høsten foreløpig vært så som så. Tirsdagens renn i Trøsken representerte dessverre intet unntak i så måte, og med kun to av Østfold-klubbene representert og totalt 26 startede, ble konkurransen et rent nabooppgjør mellom arrangørklubben Trøsken IL og Tistedalen FL. Vel, uansett - naboene fra Trøsken skulle nok en gang vise seg å bite godt fra seg i denne foreløpig siste bataljen i den evige striden om lokalt rulleskihegmoni, og flere av våre løpere fikk erfare at de gjeveste plassene på podiet ikke kommer gratis når det gåes asfaltskirenn på Harehjellen.

TFL-løperen som relativt sett kom best ut av tirsdagens renn i Trøsken var Agnes Høyven Andersen, som bokstavelig talt var i en klasse for seg. Som eneste deltager i J15 vant Agnes sin klasse, etter å ha tilbakelagt tre runder á 2 km i rulleskiløypa på Harehjellen på en tid som var sterk nok til å gi både gutter og jenter i de eldre klassene skjellig grunn til bekymring for hvilken klasse Agnes kan finne på å stille i neste gang det arrangeres rulleskirenn i Østfold.

Seier ble det også til Fredrik Signebøen, som med den lettbeinte, finslepne diagonalteknikken som er i ferd med å bli Fredriks varemarke, forserte motbakkene i Trøsken med en snert i frasparket det kun var arrangørklubbens Håkon Lillegraven Langsæter forunt å være i nærheten av å matche.

Også Johan Fredrik Svendsby Braarud gjorde seg bemerket ved å notere seg for høyst respektabel sluttid da han som eneste deltager i G13 vant denne klassen. Johan Fredrik har ikke veldig mange treningsøkter på klassiske rulleski på samvittigheten, men med taktene han viste i tirsdagens renn, er det ikke desto mindre mye som tyder på at konkurrentene skal få noe å bryne seg på utover høsten og vinteren.

Den største positive «overraskelsen» i Trøsken var det imdl. Elina Ugland som stod for. Elina kan skilte med den desidert bratteste progresjonskurven blant TFL-løperne så langt denne sesongen, og nå later det til at jerndisiplinen hun legger for dagen på klubbtreningene begynner å betale seg i form av stadig bedre resultater i renn. Til tross for et ublidt møte med asfalten i én av utforkjøringene , sikret Elina seg 2. plassen i jentenes 16-årsklasse, drøyt 30 sekunder etter hjemmefavoritten Julie Hystad Lund. 

Hvorvidt TFLs Joel Bronebakk Johansson var forhåndsbriefet mht. at løpere som tilfeldigvis heter Dahl-Rismyhr til etternavn har en tendens til å være ganske leie å slå, og da kanskje spesielt på hjemmebane på Harehjellen, vites ikke, men Joel virket i alle fall ikke spesielt tilfreds med å måtte se seg slått med syv sekunder av Trøsken ILs Philip Dahl-Rismyhr etter en forrykende duell om seieren i G12.

MINST heldig med tirsdagskveldens rulleskiopptreden blant TFL-løperne som hadde tatt turen til Trøsken var Sondre Signebøen, som knakk en stavpigg da han tidlig i løpet måtte en tur i asfalten i en utforkjøring og endte opp med å gå nesten en hel 2-kilometersrunde med ødelagt stav før han omsider fikk tildelt en ny. Reservestaven Sondre ble tilgodesett med var imdl. 10 cm for lang, og at Sondre måtte ta til takke med 3. plass i guttenes 16-årsklasse må sannsynligvis i all hovedsak tilskrives svikt i reservestavberedskapen støtteapparatet i TFL hadde mobilisert, eller rettere sagt IKKE hadde mobilisert, ifm. dette rennet.

Neste onsdag inviterer Moss SK til nytt rulleskirenn i Mossemarka rulleskianlegg ved Noreødegården, og i TFL kvesses rulleskipiggene.

                                                             Fredrik Signebøen

                                                       Agnes Høyven Andersen

                                                         Sondre Signebøen

                                              Johan Fredrik Svendsby Braarud

                                                                Elina Ugland

                                                   Joel Bronebakk Johansson


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.