Rulleski: Agnes Høyven Andersen med sterk tredjeplass på Geilo

Postet av Tistedalen FL den 15. Aug 2021

                     Agnes i fint driv under under lørdagens Sommer Grand Prix på Geilo

Agnes deltok altså i den for anledningen sammensatte jenteklassen J15-16, hvor jentene som vanligvis konkurrerer i J15 fikk bryne seg på de eldre og antatt sterkere jentene i J16. Oppgjøret om posisjoner/plasseringer, og til syvende og sist om medaljene i denne klassen, skulle vise seg å bli en riktig gysare, hvor både utholdenhet og skiteknikk, samt ikke minst løpernes evne til taktiske disposisjoner underveis ble satt på alvorlige prøver. Konkurransen ble gjennomført etter opp- og nedrykksmetoden, en interessant vri på det tradisjonelle utslagsprinsippet som vanligvis benyttes i langrennsprint, og dette bidro til å gjøre taktiske vurderinger og posisjonering i mellomheatene til en nærmest uutholdelig spennende affære. 

 

                      Det var greit å lytte til gode råd fra far/trener Trond før finalerundene

I prologen, hvor mange av løperne åpenbart var usikre på hvordan løpet burde disponeres og løpstidene følgelig varierte ganske mye, gikk Agnes inn til tredje beste tid, og kvalifiserte seg med dette som eneste 15-åring (hun er strengt tatt fremdeles bare 13, men konkurrerer i hht. NSF's reglement i J15) til A-heatet i den første av mellomrundene.   Etter hvert som løperne i mellomheat og i påfølgende kvart- og semifinaler gikk seg stadig mer husvarme i løypa og ble mer innforstått med styrkefoholdet seg i mellom, gikk Agnes bare bedre og bedre for hver runde. Er i all ubeskjedenhet fristet til å skyte inn at de løpstaktiske anbefalingene Agnes ble forelagt fra trenerhold heller ikke ble dårligere etterhvert som "taktikktreneren" hadde fått anledning til å studere løpsutviklingen igjennom flere heats. 

 

                                             Det var hard kamp om plasseringene

Da det var duket for semifinaleheat var det foreskrevne løpsopplegget, som i grove trekk bestod i å kontrollere feltet og forsøke å rykke over hver eneste bakketopp i den 1,2 km lange sprintløypetraséen, tydeligvis godt nok innarbeidet til at det lot seg gjennomføre til punkt og prikke. Agnes parkerte konkurrentene fullstendig i dette heatet, kom alene inn på oppløpet og tok seg med dette, igjen som eneste 15-åring, til A-finale i J15-16.  I A-finaleheatet ble imdl. tilsynelatende repekten for to eldre og antatt sterkere pallplasskanidatene i største laget. Til tross for innstendige anmodninger om å følge suksessoppskriften fra semifinalen, gå knallhard ut og kontrollere feltet fra start, ble Agnes liggende aventende på bakskiene til de to sterkeste rivalinnene. Disse tre fulgte hverandre som skygger igjennom hele A-finaleheatet og kom samlet inn på oppløpet, men med kun to spurtkorridorer og to 16-åringer å kappes om plassen med på oppløpet, trakk Agnes det korteste strået og måtte ta til takke med tredjeplassen. Alt i alt en veldig god prestasjon, som vi har god grunn til å være fornøyd med, men ikke desto mindre litt ergelig at Agnes, etter å ha gått på seg selvtillit og i stadig større grad kontrollert feltet i mellomheats og semi, fremstår som litt for reservert i finaleheatet. Det var ingen flere fra TFL med i dette rennet. 

    Tredjeplassen lørdag vitner om at treningsarbeidet har blitt utført godt gjennom sommeren

                            Agnes har all grunn til å smile etter helgens innsats på Geilo


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.