Seniortur til Fagerhøy

Postet av Tistedalen FL den 8. Sep 2019

TFL-seniorer til Fagerhøy på Myking

Vi hadde fine stier å følge rundt Fagerhøy fjellstue

Mange veivalg, men noen var sperret av vann!

Finnes det noe mulighet for å komme over, tro?

Klare for hjemreise

På Mykingbrøtet. 1034 moh

Denne gangen hadde vi valgt Fagerhøy Fjellstue på Myking til TFL-seniorenes årlige fjelltur.                                                   Søndag 1.september var vi klare for avreise fra Halden. Som i mange år, sto Frode Bredholt klar med bussen. Han hadde solgt bussen sin siden sist, men hadde leid en for å kjøre oss til fjells! 

Turen opp gikk etter planen, og vi ankom Fagerhøy ved firetiden. Der ble vi møtt av Øyvind som driver fjellstua. Han viste seg å være en svært trivelig og imøtekommende mann som gjorde alt for at vi skulle trives. Han tok seg av alle oppgaver selv, men var først og fremst en aldeles utmerket kokk. Vi ble servert treretters middag hver dag, og maten så flott ut, smakte fortreffelig, og vi ble mer enn mette.

Hovedmålet med turen er å komme ut på fjellet og oppleve naturen og få mosjon. De som var ned, valgte ulike lengder på dagsturene, men vi startet sammen, og så rundet man av og gikk tilbake etter hvor langt hver og en følte seg i form til å gå.

Mandagen opprant med nydelig vær, og da valgte vi å starte uka med langtur. Vi gikk til en landtunge mellom Skårsrudvatnet og Veslevatnet. Men tvers over gikk en bekk (elv?) som hadde så høy vannføring at vi ikke kom oss over. Vi gikk et stykke tilbake og mot Holmevatnet. Derfra fulgte vi bekken og svingte av mot Ranten over Grønhovdhøgda hvorfra vi nøt utsikten over området. Fra Ranten fulgte vi veien hjem. Dette ble en tur på ca 13 km!

Tirsdag valgte vi å gå opp på nærmeste topp, Mykingbrøtet. Derfra gikk vi til østenden av Skårsrudvatnet. Der kom vi heller ikke over bekken, så vi valgte å lage en runde som passerte Mykingbrøtet en gang til.

Onsdag pøsregnet det, men ut skulle vi. Det ble til at vi fulgte stien mot Holmevatnet og tok samme veien tilbake. Vi var mer eller mindre klissvåte (alt etter kvaliteten på regn- og skotøy).

Torsdag gikk vi og «inspiserte» hyttefeltet på Mykinghøgda. Vi ble tipset om dette av Jon og Egil som hadde vært der dagen før. Her var det mange fine hytter med utsikt utover dalen. For å få en tur ut av det, tok vi stien fra hyttefeltet opp til Mykingbrøtet, og siden vi var på inspeksjonsrunde, gikk vi oppom mobilmasta der oppe også før vi returnerte til fjellstua.

I år måtte vi gå de samme rutene flere ganger. Siden bussen vår skulle brukes til «buss for tog», hadde vi ingen mulighet til å bli fraktet til andre utgangspunkter enn der vi bodde, og «overfylte» bekker hindret oss i å velge de korteste rutene til topper og mål vi kunne tenkt oss. Å gå rundt vannene gjorde at det ble for langt til disse turmålene.

Også denne gangen hadde Kirsten og Sverre sørget for en quizrunde hver kveld. Vi må bruke hodet også, ikke bare beina, og det er både lærerikt og morsomt. I tillegg har Tor med trekkspillet og et sanghefte til allsang. Dette skaper god stemning. Tor lånte bort trekkspillet sitt til Egil som også er en habil trekkspiller, så vi fikk mye musikalsk glede i år. Takk til både quizmasterne og trekkspillerne!

Alle ferier har en slutt, og på fredag var det tid for hjemreise. Frode fraktet oss trygt tilbake til Halden, og så er det bare å se fram til neste års seniortur. Det blir spennende å se hvor vi kommer da.

Takk til dere som var med på tur i år og velkommen igjen i 2020!

 

Hjertelig hilsen

 Ann Kristin, Wenche og Ingrid


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.