Flott tur i Ånerødfjella 2. påskedag

Postet av Tistedalen FL den 23. Apr 2019

Ånerudfjella rundt

Ånerudfjella er et område mellom Ørsjøen, Folkevannet og Kula og er et lite brukt turområde. Annen påskedag inviterte TFL med Jan Erik Bjerkeli i spisen til vandring utenfor sti og vei her. Seksten turglade personer møtte fram. Turværet var perfekt, og vi la i vei fra Blokkemosen ved Ørsveien. 

Vi hadde så vidt startet vandringen da vi passerte Brutjerna. Det skulle vise seg at på runden vår lå det mange små og større idylliske tjern. Vi fulgte Langvasshøgda og gikk så langs Langvannet ned mot Ålekutjern hvor vi tok rasten. Det var deilig å slappe av i sola, men etter en god pause var vi klare for å gå videre.

Vi forserte myrer, gikk over høyder og passerte flere tjern, blant annet Korstjern, hvor vi hadde en liten hvil før siste etappe forbi Ånerudfjella hytteområde og tilbake til bilene ved Blokkemosen.

Vi hadde hatt en tur i et flott område som var lite berørt av moderne skogsdrift og som bød på det beste av Østfoldnaturen: Furumoer, høyder, myrer og tjern. Vi fikk til og med høre tranenes skrik… 

Tusen takk, Jan Erik, for at du tok oss med og viste oss denne flotte naturperlen!

Hilsen Ingrid

På rekke langs en av myrene

Turleder Jan Erik Bjerkeli forteller om området vi vandrer i

Dette treet kunne nok fortalt mange historier fra lenge, lenge siden...

Jan Erik og Einar nyter roen ved et av tjerna

Hele gjengen (bortsett fra fotograf Sissel Lund Stabekk) samlet


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.