Ingalåmi - en flott skihelg

Postet av Tistedalen FL den 14. Mar 2019

Ingalåmi nr. 27 gikk av stabelen 9. mars, og også i år var noen TFL-damer på plass. Deltakerantallet på Ingalåmi hadde dessverre sunket ytterligere, og det var ikke flere enn ca. 1650 damer som gikk i de flotte løypene rundt Birkebeineren Skistadion i år. TFL stiller trofast opp år etter år, denne gangen var vi også få, bare fire damer ble med på toget med Lillehammer og Ingalåmi som mål. 

Vi fulgte vanlig prosedyre med å sjekke inn på Lillehammer Vandrerhjem på stasjonen, hente startnummer og handle litt i Håkonshallen. Nå var det bare Johanna som sjekket smøretipsene, siden både Wenche og Ingrid satset på fellski i år. Værvarselet tydet på at det ville bli blå ekstra-føre, og det er jo ønskesituasjonen når det gjelder skismøring. Ingen nyinnkjøp fra Swix i år heller, altså.

Litt handel ble det likevel i butikken i Håkonshallen, det ar alltid noe vi (tror vi) trenger…

Da vi kom opp på stadion på lørdagen, syntes vi det var stusselig lite folk der. 30-km-løperne var i full gang og begynte så smått å komme i mål, men det var glissent med folk rundt omkring. Da vi etter hvert fikk vite at det kun var ca 1650 deltaker, forstod vi hvorfor. 

Vi fra TFL gikk vårt løp, og det ble en fin 15 km i nydelig preparerte løyper og med godt skiføre. Vi med fellskiene var litt usikre på om vi kunne glidd bedre, men i motbakkene var felene gode, så i det store og hele var vi fornøyde med endringen. Det var litt rart å ikke «stresse» rundt med smurning og testing av ski. Det ble nesten for lettvint.

Under premieutdelingen i Ingas vertshus ble Johanna ropt opp og fikk en påskjønnelse for å ha gått Ingalåmi 27 ganger. Hun fikk både en toalettmappe med innhold og en stor, flott bag med hjul. Utdelingen skjedde til stående applaus fra alle damen i teltet. Virkelig høyst fortjent! 

Kveldens middag inntok vi i år på restaurant Nikkers. Vi ble servert av en usedvanlig hyggelig og positiv jente, og maten smakte virkelig godt. Dette ble en perfekt avslutning på lørdagen.

Når vi først er i «skiland», passer alltid noen av oss på å få en skitur på søndag også. Wenche, Solveig og Ingrid tok bussen til Nordseter mens Johanna foretrakk sendingen fra jentenes tremil i Holmenkollen og VM i skiskyting. Det viste seg å være en kald nordavind på fjellet, og det gjorde at Solveig holdt seg rundt og i aktivitetssenteret på Nordseter mens Wenche og Ingrid gikk en mils tur rundt Nevelvatnet. Vi møtte forresten Ole Lagerholt, også fra TFL, på skituren. Matpakka tok vi innendørs sammen med Solveig. Det var for kaldt å sitte ute selv om sola skinte.

Togturen hjem gikk etter planen. Solveig hoppet av i Brumunddal for å besøke familie, og vi andre slappet av og nøt reisen hjem til Halden. Å ta toget er en behagelig måte å reise på.  

Takk for en fin helg på Lillehammer til Johanna, Solveig og Wenche!  Vi håper flere TFL-jenter har lyst til å være med til neste år!

Skihilsen fra Ingrid


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.