Store Erte rundt søndag 16 september 2018

Postet av Tistedalen FL den 9. Sep 2018

Turomtale:
 
Søndagens langtur starter ved badeplassen på Kruseter (P-plass ØST for vannet) og avsluttes på Kruseter. Turen betegnes som krevende pga. lengden, vi antar å bruke 6 - 7 timer i gangtid, men har tidligere vært nede i 5,5 timer, og så kommer pausene i tillegg. Vi går først et kort stykke på asfalt, videre på sti og skogsbilvei, men også et mindre område hvor vi går på en lite brukt sti gjennom lyng, høyt gress og kratt.

Husk mye drikke og litt mat, vi tar flere gode pauser underveis. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er dekning for mobiltelefoner når vi er lengst borte fra RV 21.


Etter å ha gått langs RV 21 fra P-plassen ved Kruseter til broen over Store Erte begynner første etappe. Etappen begynner med at vi går langs NORD/ØST-siden av vannet på god sti til vi kommer til vegdele ved Kjetangen. Herfra må vi følge skogsbilvei i ca. 1,7 km til Stuedalen hvor vi tar av på en fin sti over Bjørntangen fram til Hestneset.


Neste etappe går dessverre på skogsbilvei i ca. 4,5 km, den første kilometeren er dekket av grov pukk som er litt slitsom å gå på, vi skimter Vinterveikoia nede ved vannkanten og fortsetter på skogsbilveien, herfra på et mye bedre veidekke. Vi runder SYD-enden av Store Erte og går helt fram til Ertehaugen og Hafsrødkasa.


Siste etappe fra Hafsrødkasa til P-plass og bilene går på VEST-siden av Store Erte og bare på sti. Et mindre parti av stien er lite brukt og krattet har blitt tett, men i hovedsak er stien veldig god. Flere steder er det svaberg helt ned i vannet, og der tar vi noen pauser. Ved en tidligere tur benyttet deltakerne pausen til et lite bad her. Den siste strekningen fra Tangane og til P-plassen hvor bilene står, går litt opp og ned og har vi slitne ben (naturlig det) kan det bli litt tungt på slutten. De siste meterne går vi på lysløypa ned til Kruseter og P-plassen.


Arrangør: Tistedalen friluftslag 

Frammøte ved badeplassen på Kruseter kl.10:00 (P-plass ØST for vannet).               
 Turansvarlige: Ove Aardal, mob: 900 40 266 eller e-post: 
ove.aardal@outlook.com og Ingrid Solheim, mob: 481 27 580


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.