Litt av en Opptur!

Postet av Tistedalen FL den 3. Mai 2018

Risum ungdomsskoles 8.klassinger møtte forventningsfulle opp i Tistedalen Skianlegg på Ertemoen onsdag 2.mai. Den Norske Turistforening har satt av første onsdag i mai hvert år til Opptur. Da inviterer det lokale DNT-laget, i Halden Tistedalen Friluftslag, 8.trinn ut på tur. DNT ønsker at elevene skal gå ca ei mil, da velger TFL å la elevene gå Olavsleden opp til Skårefjell for så å ta Bergstien tilbake til Skianlegget. De tar også en avstikker innom den store Jettegryta som ligger like ved lysløypa.

Underveis må elevene gruppevis svare på ti spørsmål om allemannsretten og om FNs bærekraftmål. Vel oppe på Skårefjell får alle som ønsker det en tur opp i tårnet for å se hjemmeområdet sitt fra lufta. De kunne til og med se skolen sin og mastene som er på byggeplassen til den nye Kongeveien barneskole!  I år stilte Jan Gunnar Lilledal (som var TFLs leder da tårnet ble bygd) opp og fortalte ungdommen om historien bak tårnet her oppe. TFL-medlemmer er også med klassene som veiledere.

Til tross for våte føtter og en mils gange, var det bare blide fjes å se da alle var i mål i Skianlegget. En dag ute i det fri med god fysisk aktivitet borte fra bøker og pulter var tydelig populært blant Risums 8.klassinger.

Forventningsfulle 8.klassinger får informasjon før start.

Hva skal vi svare her da?

Hvor er skolen vår?

Helga leder an over kloppa

Disse var med fra TFL: Helga, Asbjørn, Kai, Lisbeth, Ingrid, Hans-Kristen, Hans, Karsten, Jan-Gunnar, Tor Arild, Wenche, Torill.

Terje Jensen har tatt alle bildene!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.