Referat fra tur rundt Tvetervannet

Postet av Tistedalen FL den 1. Mai 2018

Vi var særdeles heldige med været vi som møtte opp på Kiwi Brødløs søndag 29.april for å gå tur rundt Tvetervannet. Solen skinte fra skyfri himmel.

Etter en kort kjøretur kunne vi ta bena fatt. Vi startet i det sørøstre hjørnet av vannet, fulgte så sørbredden, før vi gikk opp på vei og fulgte denne et lite stykke. Etter en kort tur i terrenget passerte vi et pumpehus som ligger litt ute i vannet på den vestre siden. Fredrikstad kommune har siden 1910 hatt Tvetervannet som vannkilde eller reserve vannkilde. Det er derfor bade, fiske- og ferdselsforbud i vannet.

Etter å ha passert pumpehuset gikk vi gjennom glissen furuskog langs vestsiden av vannet på god sti. Solen skinte, og ettersom det var mange fine plasser å ta seg en hvil her gjorde vi det.

I nordre del av vannet ble det stopp for turens hovedrast.  Vi fant oss en odde hvor vi hadde utsikt sørover langs hele vannet. Matpakkene ble fortært og praten gikk i solskinnet.

Etter en drøy pause fortsatte vi videre, rundet nordenden av vannet og gikk så sydover på østsiden. Stien går hele tiden nær vannet, og det gir en ekstra fin opplevelse.

En siste 5-minutters stopp bevilget vi oss, før den siste biten fram til parkeringsplassen ble unnagjort. Turen hadde tatt drøye 3 timer fordi vi tok oss god tid i det fine været.

 Jan-Erik Bjerkeli


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.