Ingalåmi - en fin skiopplevelse for TFL-damene

Postet av Tistedalen FL den 13. Mar 2018

Ingalåmi nr 26 gikk av stabelen 10.mars, og som i tidligere år, var også i år TFL-damene på plass. Deltakerantallet på Ingalåmi er stadig synkende, fra ca 6000 deltakere da det var på topp til under 2000 i år. TFL stiller trofast opp år etter år, denne gangen var vi åtte damer, seks skiløpere og to støttepersoner, som satte oss på toget med Lillehammer og Ingalåmi som mål. I år har vi jo hatt skiføre i Halden, så litt skitrening hadde vi fått, og det er ikke hvert år.

Vi fulgte vanlig prosedyre med å sjekke inn på Lillehammer Vandrerhjem på stasjonen, hente startnummer og handle litt i Håkonshallen og ikke minst sjekke smøretipsene. Vi regnet med at det skulle være greit siden Yr varslet -4/-5 grader og sol på lørdag, og det viste seg å stemme. For første gang på flere år, var Swix blå ekstra ekspertenes anbefaling, og det er noe alle har, så heller ikke i år ble det innkjøp av nye typer skismurning. Litt penger la vi igjen på hansker, gensere, trøyer osv, så vi gikk ikke helt tomhendte fra hallen.

Ungdommen på laget ønsket seg et pastamåltid på fredag, og vi var fornøyde med det vi fikk servert på Restaurant Toscana.

Skismurningsprosessen på fredag kveld gikk raskt og greit siden det var blå ekstra som skulle under skiene.

Caroline skulle gå 30 km som forberedelse til neste helgs Birkebeinerrenn, mens resten av oss nøyde oss med 15 km. Noe skulle skje i år også. Halvannen km før vi var framme på Birkebeinerstadion var det full stopp for bussen vår (og alle andre). En  Ingalåmi-buss hadde kjørt av veien og sperret kjørebanen for andre trafikanter. Noen av oss valgte å gå den siste biten opp, mens andre hadde is i magen og ble sittende i bussen. Alle rakk fram til stadion i tide for å teste ski før start, og det viste seg at skiene hadde både feste og gli, slik at ettersmurning var unødvendig.

Alle som skulle gå rennet, kom seg av gårde til riktig tid og fikk en fin skitur under perfekte forhold. Så flott var det, at flere av oss hadde hatt tanken på å fotografere den flotte naturen vi gikk gjennom, men det gjør man ikke når man er med i skirenn, såpass alvorlig tar vi det da fremdeles…. Resultatene kommer nedenfor denne gangen også.

Kveldens middag inntok vi på Hvelvet, restauranten i Kulturhuset Banken, som ble brukt til NRKs underholdningstilbud under OL i 1994. Vi ble møtt av hyggelig betjening og fikk god mat og godt drikke.

Når vi først er i «skiland», passer alltid noen av oss på å få en skitur på søndag også. Maria, Karoline og Mari reiste hjem til Trondheim og studiene på formiddagen, så det ble bare Wenche og undertegnede som tok bussen til Nordseter i år. Vi hadde bestemt oss for å gå tilbake til Lillehammer og gå innom Birkebeinerstadion for å se om vi kunne treffe noen fra TFL som var med i ungdomsbirken. De fleste var ferdige med sine renn og hadde dratt derfra, men vi slo av en prat med Trond og Agnes Andersen. Hun skulle gå barnebirken.

Vi fikk oss en real utforkjøring ned til Håkonshallen og ble ganske frosne. Derfor gikk vi inn i hallen for å varme oss og shoppe litt til…

Togturen hjem gikk etter planen, og vi kom oss av toget i Oslo uten problemer. For sikkerhets skyld hadde vi informert konduktøren om det som skjedde i fjor (vi kom ikke av toget før Majorstua), og han passet godt på at alt gikk bra med oss denne gangen.

Nå gjenstår bare å takke alle sammen for en fin helg i godt selskap og med flotte skiopplevelser. Håper vi sees på Ingalåmi 2019!

Skihilsen fra Ingrid

 

Resultater:

30 km:                                                                                                                                                            

Karoline Dahl Fosby        3.01.31

 

15 km:                                                                                                                                                                                                                                                                     

Wenche Hauge                 1.31.29                                                                                                                      

 Ingrid Solheim                   1.31.56                                                                                                                         

Mari Eidnes                        1.42.21                                                                                                                                                    

(Mari steppet inn for Gunhild Dahl Fosby  som har vært så uheldig å brekke beinet)                   

Maria Dahl Fosby               1.47.52                                                                                                                 

Johanna Ytterbøl               1.56.19  (Johanna deltok for 25.gang

En fornøyd TFL-gjeng etter gjennomført Ingalåmi. Foran fra venstre: Mari, Maria, Karoline. Bak: Johanna, Solveig, Ingrid, Ann-Kristin, Wenche.

Ungdommen er i farta. Mari, Karoline, Maria.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.