Tur til Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 20. Sep 2017

I år gikk TFLs tur for oss godt voksne til Sjusjøen. Vi skulle bo på Rustad Hotell som ligger idyllisk til like ved Sjusjøvannet. 36 (iberegnet bussjåfør og kone og turledere) møtte ved busstasjonen søndag 10.september. Mange av deltakerne hadde vært med på tilsvarende TFL-tur flere ganger tidligere, men det kom også noen som nybegynnere. Blant disse var turlederne, Wenche og Ingrid. Vi var spente på hva dette ville innebære, men valgte å ta utfordringen og bli med.

Første turdag (mandag) startet med regn, men da vi sto klare til å gå av sted, sluttet regnværet. Vi valgte å gå stien rundt Sjusjøvannet som en oppvarming på uka. Etter omtrent halve runden, tok fem av oss av og fulgte stien til Gudbrandstjern. Det ble en sølete opplevelse, men vi ga oss ikke og kom til sist både opp og ned igjen. «Hovedfeltet» fulgte stien videre rundt vannet tilbake til hotellet.

Tirsdag gikk vi stien som gikk forbi campingplassen, over Sjusjøen skiarena og fulgte lysløypa videre. Etter en stund valgte en del av følget å ta veien tilbake til Sjusjøen og utgangspuktet, mens resten tok seg opp til Vesle Lunken, rundt Heståsmyra og tilbake. Vi fikk litt dramatikk da vi passerte myra, da en av deltakerne satte fast ett bein i gjørma. Heldigvis gikk det bra etter en del trekking og bruk av planker.

Onsdag så ifølge Yr ut til å bli ukas beste dag med hensyn til vær og særlig vind. Derfor valgte vi å ta turen opp til Nevelfjell, 1089 moh, denne dagen. Frode bussjåfør fraktet oss til utgangspunktet nordøst for Nevelvatnet. Herfra kunne vi komme oss uten de aller største strabasene, og de fleste kom seg også opp til toppen. Matpakka smakte spesielt godt siden vi var ekstra tilfredse etter å ha besteget dette fjellet og kunne nyte utsikten i et rundskue derfra.

Før vi visste ordet av det var siste turdag kommet. Målet denne dagen var Store Lunken, Sjusjøfjellet og Lunkefjell på overgangen mot Nordseter. Også denne dagen la vi opp til to turalternativer. Vi la i vei fra Storåsen og gikk i samlet flokk til Store Lunken hvor det er en nydelig rasteplass. Her fortsatte de ivrigste opp til Lunkefjell (1012 moh), gikk via Sjusjøfjellet og tilbake til rasteplassen der begge gruppene hadde matpause. Noen av deltakerne nøyde seg med å bestige Sjusjøfjellet (995 moh) hvor det også var en fantastisk utsikt.

Noen av deltakerne våre syntes det var deilig å holde seg i nærheten av hotellet og tok småturer ut derfra til noen av de mange fine rasteplassene langs Sjusjøen og koste seg med det å være ute i frisk luft og slappe av utendørs.

Rustad Hotell sørget for at vi fikk en god frokost, matpakke og skikkelig middag hver dag, så vi led absolutt ingen nød i matveien!

Vi fikk «eget rom» på hotellet hvor vi kunne tilbringe kveldene. Kirsten og Sverre sørget for at vi måtte bruke de «små grå», ikke bare beina. Hver kveld fikk vi en quiz å bryne oss på, og jammen fins det mye å spørre om….. Takk til dere for dette daglige innslaget!

Vi var også så heldige at Britt spilte gitar og Hanne stilte som forsanger for et par allsangrunder. Her gikk det i Skjæråsen, Taube, Prøysen mm. Allsang skaper alltid god stemning. Vi takker også dere for innsatsen!

Noen hadde en god historie eller to på lager, og disse ble raust delt med oss alle sammen. Takk igjen!

Fredagen kom, og vi satte kursen hjemover mot Halden etter noen deilige dager med mosjon i form av turer i fjellet, god mat, underholdning og ikke minst herlig sosialt samvær. Skravla gikk, og latteren satt løst gjennom hele oppholdet.

Wenche og jeg hadde ikke trengt å bekymre oss, det var bare gleden å få være turledere for en så positiv og hyggelig gjeng! Vi takker hver og en av dere for at dere var med på å gjøre oppholdet til den gode opplevelsen det var!

Hilsen Ingrid.

Klare for første tur rundt Sjusjøen

Kartet studeres

Noen gikk litt langt i søla, men omsider var vi “hjemme” igjen

Nevelfjell er besteget!

Nok en topp er besteget!

Nå  vender vi nesa hjemover etter noen fine dager på fjellet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.