KOM DEG UT-DAGEN OG SOPPENS DAG

Postet av Tistedalen FL den 14. Sep 2017

3.september 2017

Barnas Turlag Tistedal arrangerte sopptur i Ertemarka i samarbeid med Halden Soppforening søndag 3. september. 

Det var strålende sol og nesten vindstille denne første helgen i september. 120 voksne og barn møtte opp på parkeringsplassen ved Tistedal Skianlegg og gikk turen derfra til Ertehytta. Noen gikk Ertevannstien og plukket sopp på veien til hytta, mens andre gikk grusveien. 

Fremme ved Ertehytta var det muligheter for å smake på nydelig soppsuppe som Halden Soppforening delte ut til alle, og de voksne kunne få seg en kaffekopp. I området ved Ertehytta var det natursti for barna med sopp som tema, og for de som hadde lyst var det arrangert en liten tur i området rundt hytta for å finne mer sopp. Både store og små kom fornøyde tilbake fra denne turen med stor fangst. Halden Soppforening sørget for at ingen plukket som ikke skal spises og kontrollerte soppen som ble plukket.

Barna fikk med seg mye lærdom rundt det å plukke sopp, og det ble utdelt fine brosjyrer med enkle forklaringer tilpasset barn. De voksne fikk også lære om sopp og kunne se både vanlige og sjeldnere sopp utstilt av soppforeningen. Det var en hyggelig dag for alle uansett alder.

Det ble delt ut lodd til alle fremmøtte på parkeringsplassen og trekning ble foretatt på Ertehytta. Av gevinster var det blant annet soppkniver, turkopper, grillpinner og annet nyttig. Tre barn vant fine termoser til fremtidige skogsturer. 

For Barnas Turlag Tistedal deltok:

Cecilie Krogh

Gry-Heidi Montelius

Hanne Helgesen

Eileen Lindh Hansen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.