Fridtjof Nansens hotell – og litt lenger

Postet av Tistedalen FL den 27. Aug 2017

I dag skulle TFL ha tur til Fridtjof Nansens hotell, og vi møtte i Tistedal fulle av forventning i et aldeles nydelig sensommervær, faktisk det beste på lang tid! Som forrige søndag møtte elleve turgåere her, i tillegg skulle vi plukke opp to på Fjeld Bru. Elke og Trond kom fra Trøgstad og hadde lyst til å komme inn til «Hotellet». Det var særdeles hyggelig for oss å få besøk utenfra.

Vi går rett inn i Ankerfjella mellom Hauglund og Fjeld Bru, og det går ikke mange hundre meterne før vi passerer det første vannet. For oss ble første hvil ved Sandsjø, en idyllisk liten sjø omtrent midtveis til «Hotellet». Den blåmerkede stien vi følger byr på furumoer, granskog med flott moseskogbunn, bekkepasseringer og myrer og flere fine tjern underveis.  Det går bakke opp og bakke ned, så det krever innsats. For våre deltakere var ikke dette noe problem, alle hang med og travet i vei.

Etter en god marsj lå plutselig Fridtjof Nansens hotell der. En del av oss hadde vært der tidligere og visste hva som ventet oss, men for andre var det første besøk, og de ble vel litt lange i maska, slik vi andre også hadde blitt første gangen vi kom dit. Det er ikke akkurat den mest innbydende plassen i Ankerfjella, ingen sol og ingen utsikt, men helleren ga god beskyttelse mot regnet for Fridtjof Nansen og hans jaktkamerater. Etter at vi hadde tatt gruppebilde og skrevet i gjesteboka, hastet vi videre til Stensvannet hvor rasten skulle tas. Da var vi modne for både mat og hvile. Rasteplassen vår lå helt nydelig til ved vannet.

Etter hvilen, bar det rett tilbake til endepunktet ved Sund og Klaretjern. Noen snakket om bading i tjernet der, men jeg så ingen som gjorde alvor av det. I tilfelle var det vår nye venninne fra Trøgstad…

Takk til dere som ble med på denne ferden inn i Ankerfjella og Fridtjof Nansens rike.

Hilsen Sigmund og Ingrid

Endelig framme ved Fridtjof Nansens hotell

Deilig med en hvil og litt energipåfyll

Balansetrening over myra?


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.