Tur i Strupeskogen

Postet av Tistedalen FL den 20. Aug 2017

Noe spenning skal det være i forbindelse med TFL-turene, og i morges «hølja» det ned. Vi tenkte at få/ingen? ville komme  for å gå tur i Strupeskogen i slikt vær.  Riktignok varslet Yr bedring etter hvert, men det så mørkt ut kl.10.

Vi undervurderte nok en del haldensere, for elleve turgåere møtte opp på Remmen utstyrt for en tur i nærområdet til boligfeltene f.o.m Sollihøgda t.o.m. Brekkerød. Deltakerne kom både fra disse områdene og andre steder i byen. Til felles hadde de at de var nysgjerrige på dette turområdet og at de færreste var noe særlig kjent med det fra før.

Vi la i vei, og underveis stoppet vi opp og forklarte hvor vi var i forhold til boområdene Sollihøgda, Østre Lie, Karrestad, Strupe, Holtødegården og Brekkerød og hvordan vi enkelt kunne komme fra disse via sidestier inn til hovedstien som vi gikk på.

Deltakerne var forbauset over «urskogen» langs Strupebekken, tenk at vi har slik natur så nær innpå stuedøra! Vi passerte Vollane og gikk opp til Flyvarden, et gammelt tårn som for lengst har fullført oppdraget sitt og ligger forfallent på bakken. Vi tok en avstikker opp til bronsealderrøysa, fortsatte over hogstfeltet på høyden hvor vi beundret utsikten i flere retninger. Vi så Vadvedttårnet i Degenes og Høyåstårnet samtidig. Planen var å ta rasten her, men pga det usikre og varierende været valgte vi gapahuken onenfor Bislingen i stedet.

Herfra fulgte vi noen andre av det store utvalget av stier som finnes i området tilbake til Sollihøgda og Remmen.  Vi i TFL håper dette kan bli en ispirasjon til å benytte dette fine området på egen hånd senere.

Tusen takk for at dere trosset regnet og valgte oss i dag!

Hilsen Sissel og Ingrid.


Vi tok sjansen på å sette oss i bronsealderrysa for å ta gruppebilde

Litt informasjon må til

Rast ved Gapahuken ved Bislingen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.