Søndagstur i Ulveholtet.

Postet av Tistedalen FL den 16. Sep 2019

 

Vann ble gjennomgangstemaet i søndagens tur i Ulveholtet. Vann var det mye av, overalt! Myrene var fulle av vann, stiene var forvandlet til små bekker, Ånesbekken var blitt en stor flod.

Det var , kort sagt, noen utfordringer å takle for de 9 som hadde bestemt seg for å gå søndagstur i Ulveholtområdet med TFL’s turgruppe denne søndagen.

Men gjorde det noe på humøret ? Nei da, solen skinte og humøret var på topp.

 

Vi startet fra parkeringsplassen for Ulveholtet, gikk stien over myrene opp mot Rumpetjern. Vi måtte passere Ånesbekken og det var den som var utfordringen. Den var flomdiger, og det vanlige vadestedet var fullstendig oversvømt. Heldigvis var det noen steiner som lå passende til , som gjorde at vi med god hjelp av hverandre greide å hoppe fra stein til stein.

 

Oppe ved hytta ved Rumpetjern ble det en kort hvil før vi gikk nedover til Fosserkoia. Her var dagens hovedpause. Det ble en hyggelig stund i solskinnet mens maten smakte.

 

Så ville vi videre, nå i retning Gruvehytta. På denne strekningen er det lagt mye klopper, så denne delen av turen ble ikke så våt. Ved Gruvehytta  så vi på det store hullet etter glimmergruven som drevet fra ca.1925 og fram til 2.verdenskrig. Dessuten lette vi etter edelsteinen granat, som det skal være endel av i fjellet der hytta står. Om vi fant noen edelstener? Det skortet kanskje på evnen til å skille ut granatene fra berget rundt.

 

Turen gikk videre mot Ulveholtet der vi tok en hvil i solveggen og kikket på «gørehøla» som villsvin hadde laget seg på jordet nedenfor hytta. Fra Ulveholtet gikk vi stien tilbake til parkeringsplassen og turen var slutt. Vi hadde tilbakelagt ca 10 km i nydelig høstvær.

 

Jan-Erik


 Turdeltakerne ved Fosserkoia

Kryssing av bekker kan også være morsomt

  Pikene på broen over Ånesbekken.

 Finner vi granater tro?


 


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.