25. august: Til Skårefjell og Holvannet rundt

Postet av Tistedalen FL den 28. Aug 2019

Skårefjell og Holvannet rundt

Søndag 25.august hadde TFL invitert DNT Indre Østfold til tur i «Hjertet av Ertemaka», og 25 personer møtte fram på Ertemoen. I motsetning til de foregående tursøndagene, hadde vi nydelig sommervær.

Vi startet med en sving innom jettegryta. Den imponerte våre gjester som ikke hadde sett en så stor jettegryte før. Vi fulgte Olavsleden til Skårefjell hvor vi tok en pause for å gå opp i tårnet og beundre utsikten over distriktet derfra.

Videre gikk vi ned til Holvannet og la i vei på Holvannsrunden. Vi la inn en stopp ved Setertjern hvor Svein Syversen fortalte om seterdriften i området. Der vi sto, hadde det vært en seterplass. Dagens rast tok vi på en av de vakre oddene ved vannet. Neste stopp ble ved Holvannsdammen. Også her delte Svein sine historiekunnskaper med oss, nå om fløtingen i Ertevassdraget, blant annet fra Holvannet ned Hellesåa til Store Erte. 

Herfra gikk vi til Ertehytta hvor Ann Kristin møtte oss på tunet med kaffe og nystekte vafler. Det falt i smak hos turgåerne. Siste etappe gikk på Ertevannsstien langs Lille Erte tilbake til Ertemoen.

Takk til både våre gjester fra DNT Indre Østfold med Per Vidar Pedersen i spissen og til alle andre som kom til Tistedalen og ble med på tur i vakre Ertemarka. Takk til Svein som ga oss et innblikk i lokalhistorien og til Ann Kristine som stekte vafler til oss!

Hilsen

Jan Erik og Ingrid

Ved Holvannet

Turfølget på veien ved Brudemoen

Ved og oppe i Skårefjellstårnet

Svein forteller om fløtervirsomheten i området

Ann Kristin serverte kaffe og vafler på ErtehyttaKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.