Fredag: Martine og Petter ble begge nummer to på Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 31. Des 2016

Martine Svendsby, J 16, og Petter Stokkeland, H 18, ble begge nummer to i sine respektive klasser i Romjulsrennet på Sjusjøen fredag. Det var mange med i dette rennet hvor Petter totalt ble nummer 25 av 447 som fullførte. Blant damene ble Martine nummer 30 av 60 som kom til mål. Både damer og herrer gikk 23 km.

I Svene i Numedal var det også et Romjulsrenn, Kiwirennet. Her var Fredrik Fossum Jensen med og ble nummer 13 i H 19-20. Seniorklassen ble vunnet av Sondre Turvoll Fossli. Fredrik var 3 min bak ham i den 10 km lange løypa.

Onsdag 28. desember deltok Hermann Finsrud i Ribberennet på Ål i Hallingdal. Her ble han nummer 14 i G 15 år.Romjulsrenn på Nes: Petter Stokkeland vant, og Martine Svendsby nummer to.

Postet av Tistedalen FL den 29. Des 2016

Seks løpere fra TFL deltok i onsdagens Romjulsrenn på Nes i Akershus.

Alle hevdet seg veldig godt. Petter Stokkelands vant H 18 og Martine Svendsby ble nummer to i J 16, bare fire sekunder bak vinneren. Martines bror Marius gikk inn til en sterk femteplass i H 19-20 og Fredrik Fossum Jensen ble i samme klasse nummer åtte.

Johan Unneberg gikk veldig bra og ble nummer seks i M 17, mens Filip Holt var uheldig med en stav, og ble "bare" nummer 18 i samme klasse. Det første rennet i Norges cupen for junior skal gå på Nes, og av den grunn var mange av de beste juniorene på plass i dette rennet for å prøve løypene. Det setter våre løperes prestasjoner i et enda bedre lys. Vi gleder oss til fortsettelsen.TFL -posten

Postet av Tistedalen FL den 23. Des 2016

Julen 2016 - Årgang 44 - Nr.4

TFL-Posten - nr.4 - 2016.pdfHyggelig juleavslutning i skianlegget!

Postet av Tistedalen FL den 23. Des 2016

Fredag kveld hadde gruppe 3 trening i skianlegget med en avsluttende styrketrening i treningsrommet. Sykkeljentene Emilie Moberg og Ingrid Bøe Jacobsen og Saugbrugs Æresprisvinner av året, Petter Stokkeland var på plass og satte en spiss på treningskvelden.

Trener Hans Lie hadde lagt opp et program som de fleste taklet, men de tre tredemøllene slet veldig med å henge med i tempoet utøverne hadde. Etter treningen var det frukt og gløgg og deltakerne kunne dra hjem til en velfortjent julefeiring.Medlemskontingent til besvær, men likevel en god jul og et godt nytt år til dere alle!

Postet av Tistedalen FL den 23. Des 2016

Året 2016 har vært et godt år for TFL, om man ser bort fra medlemslister og medlemskontingent.

Her har det vært mye surr!

Den siste tiden har mange medlemmer fått purring og gebyr på medlemskontingenten.

Noen av disse har til og med betalt kontingenten tidligere! Det som har skjedd er vi veldig lei oss for og vi må nå utpå på nyåret ta en runde med regnskapsfirmaet som har sendt dette ut. Rutinene må forandres.

Vi har fått mange utmeldelser og meldinger om at noen ønsker å gjøre det p.g.a av dette.

Vi kan vel kanskje tidligere ha minnet medlemmer på at kontingenten ikke er betalt og om de ønsker fortsatt medlemskap må den betales, men gebyr har aldri forekommet.

Nå viser det seg at mange av disse som nå fikk purring, og som ikke hadde betalt, har betalt med gebyr.

Da må vi i styret ta en runde på om dette gebyret skal tilbakebetales, for slik jeg ser det er gebyr på medlemskontingent ikke noe vi ønsker i Tistedalen Friluftslag.

Jeg håper at de av våre medlemmer som har blitt utsatt for dette forstår at dette ikke er noe vi i styret har iverksatt, men at det beror på en kommunikasjonssvikt mellom oss og regnskapsbyrået.

Dette er sikkert gjort fra deres side i beste mening!

Jeg håper tross dette, at de fleste av dere fortsatt vil støtte vårt arbeide for idrett og friluftsliv også i tiden som kommer. God jul og godt nytt år til dere alle!

Hilsen

Terje Jensen

leder

Tistedalen Friluftslag

Ivrige og gode skiløpere

Postet av Tistedalen FL den 21. Des 2016

Skisesongen er godt i gang og mange av TFLs skiløpere har deltatt i renn rundt omkring på Østlandet de to siste helgene.

Lørdag og søndag 10. og 11. desember deltok både Petter Stokkeland og Marius Svendsby på Lillehammer i mønstringsløp for junior VM, H 19-20. Petter som er H 18 løper fikk dispensasjon for å gå disse rennene, mens Marius til vanlig går i H 19-20.

Begge klarte seg bra begge dagene, men i søndagens 20 km ”skibytte” lykkes våre løpere best. Petter ble nummer 30 og Marius nummer 43, men det må nevnes at Petter ble nummer fem av H 18 løperne. Vi må ikke glemme at over 100 av de beste juniorene i landet var med.

Samme helgen, søndag 11. desember, var Marcus Syversen med i Sjusjørennet. Der tro han til med en meget sterk 2. plass i seniorklassen foran skarpskodde konkurrenter.

En uke senere, 17. og 18. desember, var flere løpere ute og prøvde seg.

På Konnerud ved Drammen var det renn både lørdag og søndag. Seks løpere var med lørdag (fristil) og fem søndag (klassisk).

Sebastian Larsen i G 14 gikk begge dager. Det samme gjorde Johan Unneberg og Filip Glittenberg Holt i H 17, Fredrik Fossum Jensen i H 19-20 og Marcus Syversen i H 21.

Håkon Skar, H 18, deltok bare lørdag.

Alle klarte seg bra, men det var vel ingen overraskelse at det var trioen Johan Unneberg, Filip Holt og Marcus Syversen som hevdet seg best. Sistnevnte gikk meget sterkt begge dager ved å bli nummer fem lørdag og tre søndag. De to andre er alltid veldig jevne seg i mellom og denne gangen var Filip lørdag nummer 14 og Johan 17. Søndag var Johan best med en meget sterk 5. plass, mens Filip ble nummer 11.

Lørdag 17. var tre andre TFL løpere også på renn. Hermann Kirkebøen, G 15, gikk Hakadalsrennet, Petter Stokkeland i H 18 gikk Ottestadrennet ved Hamar og Marius Svendsby var på Lygna og gikk ”prøve NM”. Der Petter gikk var det fellesstart og han hang med helt inn, men ble nummer tre og slått av vinneren med tre sekunder.

I en sterk H 19-20 klasse på Lygna ble Marius nummer 11. Et resultat han bør være veldig fornøyd med.Bestilling av klubbtøy 2017

Postet av Tistedalen FL den 17. Des 2016


Vi omsider klare til å åpne nettbutikken for nytt klubbtøy. SWIX er ny leverandør, og bestilling og betaling gjøres av den enkelte selv i Swix sin egen nettbutikk:

http://www.original.no/

Velg den røde knappen «TEAMSHOP» oppe til høyre og legg inn brukernavn «tistedalen»

Det er mulig å legge inn bestilling frem til og med 4. januar. Da starter produksjonen av tøyet og nettbutikken stenger.

I nettbutikken kan du se hvilke produkter som kan bestilles. Tøyet i nettbutikken har Swix sitt standarddesign. For å se vårt design kan du trykke den røde lenken «Se teamets design her.» Du kan også se designet med litt høyere detaljnivå og eventuelt laste ned pdf her:

Renndress: https://www.dropbox.com/s/ao9f1no7qw7x1ye/K8_11_NO...

Overtrekksdress: https://www.dropbox.com/s/irp21iq0dw7r8hj/K8_11_NO...

Overtrekksdress Vær nøye med å lese betingelsene og å finne ut hva slags tøy, modell og størrelse du skal ha; det er ingen angrerett/returrett på klubbtøy!

Klikk på de ulike modellene for å lese detaljer om kvaliteter og se størrelsestabeller.

Kort om modellene i Swix' sortiment som kan bestilles med TFL-design:

Mission X er Swix sin toppmodell.

Star X er en noe rimeligere modell som bør dekke de fleste behov.

Konkurransedressen Nordic X finnes både som heldress eller som todelt variant.

Velg det utstyret du selv vil ha, gå til kassen og betal på vanlig måte. Ferdig tøy hentes hos vår samarbeidende sportsbutikk G-sport Svinesundsparken. De gir oss en rabatt på 25 % som er trukket fra i nettbutikken. Forventet levering er medio februar.

Styret i TFL skigruppe oppfordrer våre utøvere til å bruke oppdatert klubbtøy og til å profilere klubbens sponsorer. De er viktige støttespillere og følger med på hvordan klubben og utøverne profileres i media og i forbindelse med konkurranser. Forhåpentligvis bidrar også felles klubbtøy til å styrke lagfølelsen.

Vi minner også om vår klubbavtale med G-Sport Svinesundsparken som gir TFL medlemmer 20 % rabatt på alle Swixprodukter og 15 % på resten av sortimentet, med enkelte unntak for bl. a elektronikk og varer som allerede er i kampanje.

Alle TFL-medlemmer skal nå ha fått tilsendt SMS eller epost med lenke til klubbkort. Om du ikke har mottatt noen slik SMS eller E-post, henvend deg i butikken for å bli registrert. Forutsetningen er at du står i TFL sitt medlemsregister.Grøtstafett på Ertehytta 15. des

Postet av Tistedalen FL den 16. Des 2016

Hele 24 personer stilte til start.

Disse ble fordelt på 4 lag som skulle gjennom 6 etapper bestående av gåing, løping, gåing med staver, mer løping, armhevinger og knebøy!!

Idet mange unge stilte til start, var tempoet høyt og vinnerviljen stor.

Dette til tross for at strekningen “Vinterveien” – Ertehytta/Slusa var mørklagt p.g.a. gravearbeider og kun opplyst av fakkelbokser.

Vinner-laget (Grønn) besto av Nora, Fredrik, Renate, Agnes, Sebastian og Johan.

Det ble servert gløgg under stafetten. Etterpå var det premieutdeling og Julegrøt inne på hytta.

Med hilsen Hans NNissesøndag på Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 13. Des 2016

Gråvær som i fjor, men ikkje noko regn. Unge, og ikkje fullt så unge TFL`arar samla seg i store mengder i Ertemarka for å sjå om nissen dukka opp. Barnas Turlag arrangerte nissemarsj frå det nye, flotte skianlegget på Ertemoen. Hytta var full av glade turgåarar som kosa seg med vafler og graut, og nissen spela trekkspel.

Litt føre tida dukka Fjordnissen og Nissemor opp i skogholtet, og dei mest vågale borna terga nissane. Det vart budd opp til gange rundt treet, utan og med musikk. Etter nokre rundar braut Fjordnissen ut og flokken gjekk til bålpanna for å få posane sine. Ryktene vil ha det til at det vart delt ut omlag 120 gøttepåsar til dei unge, håpefulle.

Etter utleveringa roa det seg og folk kosa seg, ute og inne. Bål og peis, kaffi og anna. Dei gode hjelparane på Ertehytta fekk òg graut som takk for innsatsen, som i dag var stor. Og jammen vart det litt pengar til TFL-kista òg. Go`Jol!

Bilder er levert fra flere på arrangørsiden
Nissesøndag på søndag

Postet av Tistedalen FL den 8. Des 2016

Finn fram nisselua og bli med på nissemarsj til Ertehytta på søndag.

Turen går fra parkeringsplassen ved renseanlegget fra kl. 11.00.

Det blir delt ut pepperkaker og gløgg langs veien, og alle barn får utdelt nissemedalje når de ankommer Ertehytta. Man velger selv når man vil starte å gå, men det er lurt å være fremme på hytta før kl. 12.30, for da kommer nissen og deler ut nisseposer.

På hytta vil det være god julestemning med fyr på peisen, trekkspillmusikk og gang rundt juletreet.

Salg av julegrøt og nisseposer.

Ta turen til Ertehytta på søndag og opplev god gammeldags julestemning.Klubbavtale med G-sport - Svinesundparken

Postet av Tistedalen FL den 30. Nov 2016

Klubbavtale med G-sport – Svinesundparken.

Alle medlemmer med e-mail adresse eller mobilnummer i vårt medlemsregister, vil få en melding fra G-sport Svinesundparken om klubbavtalen mellom TFL og G-sport. De som ikke får denne meldingen fra G-sport kan henvende seg i butikken for å bli registrert, men forutsetningen er at dere er registrert i vårt medlemsregister.
Tistedalen Friluftslag

G-SPORT HALDEN - SVINESUNDPARKEN

Alle medlemmer gis 20% avslag på alle veil. butikkpriser på produkter fra Swix, og 15% på øvrige varer. Gjelder ikke tilbud/kampanjevarer, pakkepriser, elektronikk eller øvrige tilbud.Emil vant på Sjusjøen, Petter nummer åtte på Gålå!

Postet av Tistedalen FL den 27. Nov 2016

Våre skiløpere fortsatte den fine trenden fra i går. Emil Øvreeide Liaklev vant klart H 17 på Natrudstilen (Sjusjøen), mens Petter Stokkeland gikk inn til en sterk åttende plass i en skarpskodd klasse (H 18) under langrennsåpningen på Gålå.

Johan Unneberg ble nummer fire i Emil sin klasse på Natrudstilen, hvor Selma Larsen ble nummer fem i J 15 og Martine Svendsby nummer sju i J 16. Sistnevnte vare under minuttet bak vinneren, meget sterkt. Fredrik Fossum Jensen ble nummer åtte i H 19-20.

Marius Svendsby som lørdag deltok på Natrudstilen var søndag på Gålå, men klarte ikke å følge opp den flotte plasseringen fra det rennet. Denne gangen ble han "bare" nummer 38.
Flott sesong debut: Filip Holt nummer to på Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 26. Nov 2016

En del av våre skiløpere sesongdebuterte under Natrudstilrennet på Sjusjøen lørdag.

Filip Glittenberg Holt gikk et gnisterende renn over 10 km i fristil og ble nummer to i M 17.

I samme klasse gikk også Johan Unneberg sterkt og ble nummer fem. Fem ble også Marius Svendsby i M 19-20, den beste sesongstarten for Marius på mange år. I samme klasse ble Fredrik Fossum Jensen nummer 23. I seniorklassen gikk Marcus Syversen seg inn til en flott niende plass, men i tid ble han klart slått av Marius.

To av våre damer/jenter var også med. Karin Selma Larsen ble nummer 14 i J 15 år, mens Martine Eldre Svensby gikk inn til en sterk niende plass i klasse J 16.

En veldig god sesongdebut av alle våre løpere, og det tyder på at det har blitt jobbet bra med treningen gjennom sommeren og høsten.Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 25. Nov 2016

Her finner dere oppdatert info om Tistedalen Skianlegg :

http://www.tfl.no/p/8890/om-tistedalen-skianleggKlubbmesterskap i nattløp /gåløp på Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 17. Nov 2016

God oppslutning på årets klubbmesterskap i nattløp /gåløp på Ertehytta torsdag 10.11. Flott høstvær og glimtvis månelyst.

Utfordringen denne gang var Postplukk- 15 stk. – for hver post fikk man minus på tidsbruken slik at minstetid vant.

Litt forvirring om reglene da ikke alle parene tok seg tid til å lese reglene.

Her er resultatene for

GÅ KLASSEN 3 KM

1.Klubbmestere: Jan og Wenche Hauge, 30 min.

2. Hans-Kristen Kjelvik og Kjell Svendsen, 43 min

3. Reidar Juliussen og Bjørn Martinsen, 77 min.

4. Liv-Marit Bernstrøm og Solveig Trollnes, 92 min og beæret med bjella for lengst tur i skogen. Ble overrakt av Bjørn Harelund som hadde den fra tidligere år.

LØPE KLASSEN 3 KM

1. Klubbmestere Morten Jensen og Terje Jensen, 21 min.

2. Sissel Huseby og Tom Olaussen, 23 min.

3. Magne Redi og Kjell Bernstrøm, 27 min.

4. Bjørn Karlsen og Tor Ivar Sandberg, 48 min.

Avsluttet med som seg hør og bør, medvår sagnomsuste ertesuppe på Ertehytta.

Takk til deltagere. Vi sees med hodelykter november 2017.

Hilsen tur-o v/ Hans og Mayna.

Arkivbilde fra Tur-OFlott tur til Krusæter i dag!

Postet av Tistedalen FL den 13. Nov 2016

Turgruppa for utviklingshemmede hadde en kjempefin tur til Kruseter i dag. Vi var ca 20 personer som gikk tur innover lysløypa, noen kort og noen litt lengre. Etterpå grillet vi pølser, hadde noen aktiviteter og allsang.
Vi var også så heldige å ha med DNTs prosjektleder Eirik Dahl og familien. De kom helt fra Hamar. Veldig hyggelig!
Vellykket "byttedag" i skianlegget lørdag

Postet av Tistedalen FL den 13. Nov 2016

I regi av NSF og Sparebank 1 ble det i helgen arrangert en såkalt "byttedag" rundt omkring i landet.

Her i Halden var det Tistedalen Friluftslag som sammen med Sparebank 1 Østfold/Akershus organiserte det hele. Det ble på forhånd annonsert om innlevering av utstyr tirsdag og torsdag i Skihuset i TFLs skianlegg, og salg på samme sted lørdag formiddag.

Det ble levert inn mye fint vintersportsutstyr og mange fikk kjøpt det de var ute etter.

Det var første gangen vi prøvde dette her i distriktet, og det er vel ingen grunn til å tro at det ikke vil bli gjentatt neste år. Med tanke på hvor dyrt nytt vintersportsutstyr er i dag, må et større gjenbruk bare ha positive elementer. Ordet "Byttedag" kunne kanskje misforståes, da meningen var at de som leverte inn satte en pris, TFL skulle ha en viss prosent, og de som kjøpte ville likevel få utstyr for en billig penge.201 med i den 44. utgaven av Ertemarka rundt

Postet av Tistedalen FL den 6. Nov 2016

Årets Ertemarka rundt var den 44. i rekken. Denne gangen var det tre løypealternativer fra parkeringsplassen ved skianlegget, til Ertehytta. Stien rundt Lille Erte, Ertevanns stien i sørenden på vannet og bilveien.

De som valgte stien rundt Lille Erte fikk også mulighet til å få seg en kopp kaffe og en pølse.

I alle løypene var det slått opp spørsmål, både for små og store. Litt surt og kaldt var det, men et par cm med nysnø laget en fin ramme om arrangementet.

201 deltakere ble registrert denne gangen og blant dem var det 40 barn.

Riktige svar på spørsmålene:

1. Høyeste fjelltoppen i Halden er Geiteryggen.
2. Norges minste fugl er fuglekongen.
3. London har arrangert sommer OL tre ganger.
4. Hovedstaden i Aserbajdsjan heter Baku.
5. Norges lengste fjord er Sognefjorden.
6. Anette Sagen har utmerket seg i skihopp.

Disse vant:
Fruktkurv fra Rema 1000: Merete Fjellstad
Gavekort fra Kringla: Arild Nygaard-Hansen
To turbøker av Morten Paulsen, gitt av TFL: Ellen Svendsby
ERTEMARKA RUNDT

Postet av Tistedalen FL den 2. Nov 2016

ERTEMARKA RUNDT, søndag 6.november.

Start fra p-plassen i Ertebakken mellom kl.10.00 og kl.13.00.

Det er 44.gangen at Ertemarka Rundt blir arrangert.

I alle år har arrangementet stort sett vært likt. I år prøver vi med en ny vri på spørsmålene til barna. Nytt av året er at det også blir hengt opp spørsmål i Ertevannstien.

Det er nå tre løypevalg. Ertevannstien, veien inn til Ertehytta som passer best for de med vogn. Blå løypa rundt vannet hvor Carsten og Jan Gunnar har tent bålet og venter med kaffe og pølser.

På Ertehytta er også bålet tent og her har Barnas Turlag pinnebrød deig til alle barna.

Ertehytta er åpen for servering og det vil bli salg både inn og ute. Vi ønsker alle velkomne til Ertemaka Rundt.TFL posten

Postet av Tistedalen FL den 1. Nov 2016

Her kan du lese TFL - posten :

TFL-Posten - nr.3 - 2016.pdfSesongavslutning Tur-Orientering

Postet av Tistedalen FL den 18. Okt 2016

Søndag 16.10. var årets turorienteringsavslutning på Venås. Et hyggelig tiltak for Tur- O folket der 35 personer møtte.

Lars Erik Myhre fra HSK ønsket velkommen med 1 minutts stillhet for TFLs mann, Joar Wang som gikk bort tidligere i år. Han har hatt en fartstid på 15 år når det gjelder sykkelposter i marka. Vi takker for alt han har gjort for sporten.

En oppsummering viser et godt år for Tur-O med en oppgang i antall klipp fra 5800 til 7200 klipp på antall poster.

Gledelig framgang. 165 konvolutter for voksne + 10 %, mens en nedgang for barn/fam med 5 % , ga 88 solgte konvolutter.

Totalt 14 kartområder. I år var det mye poster på Iddesiden. Ikke så vanskelig som tidligere år. Det har vært 7 grønne turer.

Mest besøkt : 117 på Skriverøya og Venås. Sommerro 104. Søtholmen og sykkelorientering 80 stk hver.

35-40 besøk på GPS postene.

Synspunkter: Fint med poster tidlig på våren. I år startet vi med første kart 15.april på Skriverøya med kulturminne vandring i samarbeid med Idd Historielag. Felles tur 70-80 personer tilstede, halvparten fra historielaget.

Flere var fornøyd med sykkelposter. Noen tar også disse til fots og da blir det skikkelig langtur. I år lå postene mellom Ørsjøen og Søndre Boksjø.

Til sist nøt vi en deilig marsipankake, mens årets trekning på gavepremier ble unnagjort.

Av TFL folk fikk Inger Lillan Schrøder, Bjørn Harelund, Jan-Otto Johnsen og Mayna Nossen en premie.

Merker ble kjøpt- bronse ,25 klipp, 35 for sølv og 45 for gull.

22 av TFLs deltakere kvalifiserte til gull, og det er morro at så mange går for TFL.

Takk for i år. 

Følg med på vårparten – da starter en ny sesong i april. 

Noen av deltagerne på sammenkomsten på Venåshytta

Kake og kaffe ble servert

Mayna sørget for at alle fikk en bit kake og kaffe

Fra venstre sitter Kari Lye Moum, HSK, Lars Erik Myhre, HSK, Hans Kurt Karlsen HSK og Trond Ivar Fossaas, Gimle.

De 3 siste er sentrale i Tur-O Halden, Frank Svarød fra Idd Sportsklubb var ikke tilstede. Hans Nossen representerer TFL og sykkelorientering.

Trekning av gaver til Tur-O deltagereHuset i skianlegget åpnet...

Postet av Tistedalen FL den 13. Okt 2016

Mange var møtt fram i skianlegget onsdag kveld, da Servicehuset ble offisielt åpnet.

Byggekomiteens leder Olav Stokkeland overrakte en symbolsk nøkkel til TFLs leder Terje Jensen, som markerte at huset nå var i lagets hender.

En rekke av de frammøtte hadde vært svært delaktige til at dette prosjektet hadde latt seg gjennomføre. Laget mottok hilsninger og godord fra Ordfører Thor Edquist, ”Spillemiddel generalen” i Østfold fylke, Stein Cato Røsnæs, Per Nymoen fra Norges Skiforbund, Kåre Steffensen fra Østfold Skikrets, Jørn Berg fra Berg Sparebank, Christer Kopperud fra firmaet som satte opp huset og Terje Kristiansen fra Stangeskovene.

Sistnevnte hadde også med en sjekk på kr. 10 000,- som han overrakte til trener Hans Lie.

Disse pengene var øremerket ungdommene i laget som satser friskt på langrennsporten.

Det ble også arrangert et langrenn i anlegget, hvor TFLs egne løpere sammen med aktører fra Østfold Ski Team viste de frammøtte hvor heftig en rulleskikonkurranse kan være.

Hege, Mayna og Sissel sørget for at det ble noe å bite i for de innbudte.

NB! I forkant av arrangementet hadde NRK Østfold direkte radiosending fra anlegget, og reporter Sara Vilde Solås prøvde rulleski for første gang. Det gikk ganske bra, men så ble hun også instruert av vår utmerkede skiløper Selma Larsen. En veldig hyggelig ettermiddag og kveld i skianlegget.Offisiell åpning av Servicebygget i skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 6. Okt 2016

Onsdag 12. oktober er det offisiell åpning av det nye huset i skianlegget. Det er invitert representanter fra sponsorer og støttespillere, men det er også ønskelig at medlemmer og andre kan være tilstede for å lage en fin ramme om arrangementet.

Skiløpere både fra vår egen klubb og Team Østfold vil ha en treningsøkt i anlegget, og vil dermed vise fram sine ferdigheter. Vi håper på en hyggelig onsdagskveld i Ertemarka fra kl. 18 og utover!Ertetrimmen avsluttet for i år!

Postet av Tistedalen FL den 4. Okt 2016

Ertetrimmen 2016 ble avsluttet på Ertehytta sist torsdag.


Etter at 75 personer hadde fullført den siste Ertetrimmen for i år, samlet alle deltakerne seg (pluss noen til) inne på Ertehytta til pølser og premieutdeling.

Deltakelsen i år har vært brukbar, men en liten nedgang fra de to siste årene.

224 store og små har i år kjøpt startnummer og det har i gjennomsnitt vært 80 deltakere på årets trimkvelder. 109 på det meste og 52 den kvelden det var minst deltakelse.

Årets sesong har vært den 33. i rekken og den 24. i samarbeid med Sparebank 1.Seire til Johan Unneberg og Per Morten Finstad

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2016

Lørdag 24. september var det åpning av Trøskens nye rulleskiløypa og søndag 25. var det duket for Opelsprinten i Askim.

På begge rennene stilte TFL med løpere som hevdet seg godt, som vanlig.

Johan Unneberg vant M 17 begge dagene med klar margin, mens Per Morten Finstad, G 12, vant på lørdag og ble nummer to på søndag.

Åtte TFL løpere var med i disse rennene.Søndag 18.sept arrangerte Turgruppa og Barnas Turlag tur til Hjelmkollen ved Svinesund

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2016

Mange barn og voksne møtte opp for å være med opp på et av Haldens fineste utsiktspunkt. Med tre ulike løypevalg, kunne alle finne en tur som passet for seg. Barna fikk bryne seg på turbingo underveis. På toppen sto varm grill klar, og små og store koste seg i historiske omgivelser. Det gamle forsvarsanlegget på stedet fungerte denne dagen som en lekeplass med uendelig inspirasjon. De tøffeste benyttet sjansen til en tur inn i de mørke rommene. Det kunne høres spøkelseshyl lang vei. Mange ga uttrykk for at dette var en tur de gjerne ville ta igjen.Fra kveldsturen onsdag 7 sep

Postet av Tistedalen FL den 16. Sep 2016

19 stk møtte opp på kveldsturen onsdag 7 sep.

Vi starte i Eskeviken og gikk ut til fyret ( skysskaffelen ) , der fikk vi litt historie fra Svein Eliassen. Deretter gikk vi opp Fiskeklev fra Engevika, videre kyststien på Hovsfjellet forbi gapahukene ned en gammel kjerrevei til Eskeviken igjen.

En drøy 2 timers tur, hvor vi holdt ganske bra tempo for å rekke fram før mørket. 18 litt slitende, men fornøyde turgåere kom vel fram til bilene igjen👍☺️Fem kretsmestere til TFL

Postet av Tistedalen FL den 14. Sep 2016

Lørdag 10. og søndag 11. september arrangerte TFL kretsmesterskap på rulleski og en mini tour i skianlegget.

I lørdagens KM ble det fem kretsmestere til TFL. Selma Larsen vant J 15, Martine Svendsby J 16,

Filip Holt M 17, Petter Stokkeland M 18 og Marius Svendsby M 19-20.

I M 17 ble Johan Unneberg nummer to, men Fredrik Fossum Jensen ble nummer sju i M 19-20.

Agnes Høyven Andersen og Helene Bekkevard viste sterke takter i J 10 og det samme gjorde Sondre Signebøen i G 11.

I G 12 ble Per Morten Finstad nummer to og Liam Viggo Wingstedt nummer tre. Nummer tre ble også Iben Høyven Andersen i J 14.

I Duatlon – skibytte på søndag vant igjen både Selma, Martine, Petter og Marius, mens Johan Unneberg tok seieren i sin klasse foran Filip.

Iben ble nummer to og Fredrik nummer sju i sine klasser.

Alt i alt et vellykket arrangement i vårt flotte skianlegg.Kyststien fra Bakke til Ystehede

Postet av Tistedalen FL den 11. Sep 2016

Så var det tid for nok en TFL-tur på kyststien, denne gangen fra Bakke til Ystehede. Dette var en fortsettelse av vårturen fra Berby til Bakke. Ved å følge kyststien etappe for etappe kommer vi steder hvor mange av oss aldri har vært tidligere. Deltakerne får også et innblikk i hvordan man kan følge kysten gjennom kommunen. Hittil har vi holdt oss langs Iddefjorden slik at vi har blitt kjent med den fra svenskegrensa og nå til Ystehede.

Denne søndagen startet med regn, men som tidligere når dagen har startet ganske vått, ga Yr signaler om bedring fra samme tid som vi skulle starte vandringen, og jammen stemte det i dag også.

Tolv turgåere møtte ved HV-brakka på Ystehede hvorfra vi ble fraktet med maxi-taxi til Bakke. Til å begynne med gikk vi langs sjøen mot og over Liholtstranda, så fulgte vi vi vei 22 et lite stykke før det bar opp i høyden hvor vi kunne se rester etter stenhoggernes arbeid (som så mange andre steder langs Iddefjorden). Vi passerte Osdalen, krysset etter hvert Sanderødveien og fortsatte mot Fagerholt, kom ned til Snekketorp, krysset vei 22 og fulgte veien forbi Idd prestegård og Langholmen camping fram til HV-brakka på Ystehede hvor hver og en tok fatt på siste etappe hjem i bil.

Tusen takk for turen til dere som var med! Håper vi sees igjen.

Hilsen Ingrid.Rundtur / familietur ved Hjelmkollen søndag 18 september 2016

Postet av Tistedalen FL den 7. Sep 2016

Vi møtes på P-plassen ved den gamle «vekta»/Vegvesenets kontrollstasjon (gamle E-6) ved Hellekleiva, Svinesund søndag 18 september kl. 11:00. Dagens tur er en middels kort tur, og passer for barn i barnevogn og eldre med staver, og alle i mellom.

Tre – 3 – løypevalg, en for barnevogner, en bratt for de små sprekeste og en lengre på sti for de som ønsker en god søndagstur. Ta med hodelykt/lommelykt og mat og drikke. (enkel grillmat er også lurt – men ikke hvis det regner/blåser mye)

Barnevogn-løype, ca. 3 km: Fra parkeringsplassen bortover gang-/sykkelsti mot Svinesund til grusvei opp til gården Blåsopp. Vi følger gårdsveien opp til gården, til venstre gjennom gården, og videre opp til Hjelmkollen. Samme vei tilbake.

Bratt løype, ca. 3 km: Fra parkeringsplassen bortover gang-/sykkelsti mot Svinesund til den gamle Tollstasjonen straks før brua. Ved den første parkeringsplassen til venstre går Kyststien bratt opp til gården Blåsopp. Derfra går vi til høyre og opp på Hjelmkollen.
Tilbake går vi samme vei som barnevognene.

Lang tur, ca. 5,5 km: Vi følger grusveien nord for parkeringsplassen opp bakken forbi en låst bom. Videre på god sti/igjengrodd traktorvei i retning Isebakke. Øst/nordøst for Unnebergåsen treffer vi på Kyststien og følger den tilbake mot Svinesund. Etter ca. 800 m tar vi en avstikker til venstre. Her er det nydelig utsikt tilbake mot Halden. Så følger vi Kyststien videre, forbi Skotta og Sæterhaugen, over Blåsopp-toppen til gården Blåsopp hvor vi forlater Kystien for å gå opp på Hjelmkollen.
Tilbake går vi samme vei som barnevognene.

På Hjelmkollen inviterer vi de minste og mellomstore sammen med mamma/pappa inn i de mørke rommene på det gamle forsvarsanlegget. Da må vi bruke hodelykt/lommelykt for å se noe.
Vanskelighetsgrad: lett familie, alle aldre

Kart: www.turkart.no/ostfold eller
http://kartverket.no/Om-Kartverket/Nyheter/lag-dit...


Turleder: Ove Aardal, mob. 900 40 266

Foto B. HarelundUke 36 er i år Friluftslivets uke.

Postet av Tistedalen FL den 3. Sep 2016

Tistedalen Friluftslag har tre arrangementet denne uka.

Søndag 4.setember inviterer Barnas Turlag til den nasjonale «Kom deg ut» dagen. Søndag er i tillegg Soppens dag og har vi fått med oss Halden Soppforening. Det er oppmøte kl 11.00 ved Tistedalen skianlegg. Vi følger Ertevannstien fram til hytta hvor Soppforeningen vil kontrollere soppen vi har plukket.

De som har barnevogn kan gå veien inn til hytta. Ta med mat og drikke og noe å plukke soppen i. Vi tenner opp grill og bålpanne ved Ertehytta.

Ertehytta åpner for sesongen søndag 4.september og selger blant annet vaffel og kaffe.

Onsdag 7.september arrangere Turgruppa en ettermiddagstur fra Eskeviken. Frammøte Saugbruks båtopplag kl.17.30.

Det blir en tur på ca 2 gåtimer som omfatter steder som Skysskafferen, Elefantstien og Hovsfjellet. Runden er litt kupert, men ellers lettgått. Eskeviken er et svært godt utgangspunkt for korte ettermiddagsturer. Området kan by på en vakker kyst og en formidabel fjordutsikt.

Søndag 11.september avsluttes uken med vandring på Kyststien, fra Bakke til Ystehede. Vi følger stien langs Iddefjorden fra Bakke til Liholt. Her krysser vi RV 22 og går et stykke vekk fra fjorden.

Vi går underveis gjennom Osdalen, forbi Nyhagen, Besseberg og Petersburg. Etter Petersburg kommer vi ut av skogen og ut på Iddesletta. Her krysses Iddefjordsveien og vi fortsetter på gårdsvei fram til Ystehede.

Takk for turene.Tur i villmarken

Postet av Tistedalen FL den 3. Sep 2016

20 glade turgåere møtte opp ved Rema på Busterud for samkjøring til Rørvannet/Nordre Fuglnesseter. Turens første mål var Linnekleppen. Etter en kort orientering av kjentmann Thore Aalborg fulgte vi en traktorvei/sti før vi klatret oppover åsen til branntårnet.

Noen i følget klatret videre opp i tårnet til brannvakta. Det var dessverre dårlig med sikt, men de traff en hyggelig vikar brannvakt og fikk litt informasjon.

Etter Linnekleppen gikk det nordover og nedover langs en sti fram til ei koselig hytte. Her var det matpause. På grunn av regnet samlet vi oss inni hytta og fikk en orientering av hyttas eier om området og husmannsplassene.

Etter pausa stod turens tyngste etappe igjen. Vi fulgte høydedraget som har fått navnet Sjøloksen. Denne etappen gikk stiløst over myrdrag og litt opp og litt ned fram til bilene.

Takk for turen til turleder Ove Aardal og kjentmann Thore Aalborg.Vaktlister

Postet av Tistedalen FL den 30. Aug 2016

Her finner du hyttevaktlister for 2016-2017:

http://www.tfl.no/p/8875/vaktlisterTFL-Posten nr. 2. - 2016

Postet av Tistedalen FL den 23. Aug 2016

Her kan du lese TFL-posten :

TFL-Posten - nr.2 - 2016.pdfErtetrimmen starter opp igjen etter sommerferien!

Postet av Tistedalen FL den 10. Aug 2016

Torsdag 11. august starter Ertetrimmen opp igjen etter sommerferien.

Da holder vi på helt fram til avslutningskvelden, 29. september.

Store og små, gamle og nye er hjertelig velkommen. Løyper til alle!

Se mer info t.h på denne siden.Imponerende av TFLs løpere i Blinkfestivalen

Postet av Tistedalen FL den 30. Jul 2016

De av TFLs skiløpere som valgte Blinkfestivalen denne uka, har virkelig satt Tistedalen på kartet.

Både Petter, Marius, Johan og ikke minst Renate har markert seg.

Til tross for pallplasser, er vel 4. plassen til Petter i sprintfinalen for 17-18 åringene det vi husker best. Direkte på NRK TV viser Petter Stokkeland at NM seieren i vinter ikke var noen tilfeldighet ved å kjempe seg inn til en fjerde plass i det skarpskodde feltet. Imponerende!
Petter Stokkeland på andre plass i Lysebotn Opp

Postet av Tistedalen FL den 28. Jul 2016

Fire løpere fra TFL var med i det fryktede bakkeløpet på rulleski, Lysebotn Opp i dag.

Alle gjorde en meget respektabel innsats, men Petter Stokkelands 2. plass i H 18 var veldig imponerende. Han brukte tiden 33,48, en tid som var bedre enn både Petter Northug og Øystein Pettersen. 43 fullførte i hans klasse.

I H 17 gikk Johan Unneberg seg inn til en flott 13. plass med tiden 39,25. Her var det 46 som fullførte.

Marius Svendsby som går i H 19-20 brukte 36,27 på den 7,5 km lange bakken.

Det holdt til en flott 18. plass blant de 62 i klassen som kom til mål.

Den fjerde TFL løperen som var med var Renate Storvoll Unneberg som gikk i mosjonsklassen for damer. Hun brukte 58,22. Sterkt gjort å gi seg i kast med denne fryktede bakken!

Matti Heikkinen fra Finland hadde beste tid med 28,02Bergstien offisiselt åpnet 2.juni

Postet av Tistedalen FL den 3. Jun 2016

I strålende vær saget ordfører Thor Edquist og Andreas Lervik, leder for Nærings og kulturkomiteen i Østfold Fylkeskommune av stokken som var lagt tvers over Bergstien i nordenden av Ørsjøen , og markerte dermed at Bergstien var offisielt åpnet etter rydding og nymerking.

Det var et 20-talls inviterte gjester til stede ved åpningsseremonien. Prosjektgruppen fra de samarbeidende klubbene Idd sportsklubb, Idd og Enningdalaen historielag og TFL var selvfølgelig til stede sammen med lederne i de samme klubbene.

Dessuten var representanter for Østfold fylkeskommune, og Turskiltprosjektet i DNT , Halden kommune, grunneiere, Halden turistkontor og TVHalden der.

Ved åpningen berømmet ordføreren de deltakende klubbene for den store frivillige innsatsen som var gjort. Han påpekte også at tilrettelegging for at folk kunne komme seg ut i naturen var viktig for folkehelsearbeidet på lengere sikt.

Andreas Lervik, som har bevilget pengene som er brukt i prosjektet sammen med Gjensidigestiftelsen, pekte på de store og flotte turområdene som står til disposisjon for Haldens og også Østfolds befolkning i vårt område og takket også for den innsatsen som dugnadsgjengen hadde gjort.

Vi i prosjektguppen ønsker alle en god tur langs Bergstien!

Andreas Lervik (tv) og Thor Edquist åpner Bergstien

Bergstien åpnet!

Så var det fest etterpå!Barnas Turlag fikk være med Tur-gruppa på familietur til Skårefjell i dag

Postet av Tistedalen FL den 29. Mai 2016

Morgenregnet skremte bort mange og vi var bare 8 voksne og 2 barn som gikk turen til Skårefjellet, men vi var heldige med været tross alt og hadde opphold fra vi gikk fra parkeringsplassen og helt til vi var tilbake igjen. Barna gikk den korteste løypa på tilsammen 8,2 km. Vi gikk deler av Bergstien opp mot Skårefjellet, og på veien fant vi et troll, en stålorm, en frosk og en grønn larve, og alle mange av tingene på turbingoen (se bilde). Tusen takk til Ann-Kristin Dahl Fosby, som gikk løypa sammen med de minste. Turen i dag var den siste planlagte turen før sommeren, og Barnas Turlag Tistedal-Halden tar med det
sommerferie.

Vi ses til nye turer etter sommerferien.

Nyt sommeren ute!TUR TIL SKÅREFJELL SØNDAG 29.MAI

Postet av Tistedalen FL den 23. Mai 2016

Frammøte P-plassen ved Tistedalen skianlegg i Ertebakken kl.10.00.

Turen passer for alle.

To turalternativer. Kort tur Bergstien tur/retur. Vi følger veien forbi speiderhytta på Bjørnlia og så inn på blåmerket sti. Turens lengde er 8,2 km.

Tur to følger lysløypa til vi treffer på Olavsleden som vi følger til krysset ved Myrene. Fortsetter langs jernbanen til Ankersporet og videre til Skårefjell.

Returen går nordøst over Langemyr, krysser veien og fram til idylliske Hagetjern og videre til Ertehytta. Herfra følger vi den blåmerka stien rundt Lille Erte fram til parkeringen.

Turens totale lengde ca 12 km.

Turens varighet er ca 4,5 t pluss pauser.

Ta med mat og drikke. Alle er velkomne på tur.

Turleder Ingrid Solheim, tlf 481 27 580 og Ann-Kristin Dahl Fosby, tlf 928 03 195.Tørrskodd over Bredmosen

Postet av Tistedalen FL den 23. Mai 2016

Hvis du fulgte Bergstien fra Gullund og nordover mot Skårefjell tidligere risikerte du å bli våt, ja riktig våt, på beina. Du måtte nemlig krysse Bredmosen og den inneholdt mye vann!

Bredmosen er fremdeles våt, men nå kan du gå tørrskodd over takket være god innsats fra mange dugnadsarbeidere fra TFL.

Allerede i slutten av januar ble innkjøpt impregnert plank kjørt med traktor inn til Haugtjern, og opp i lia mot vest et stykke. Der traktoren ikke kunne komme lenger ble lasset lagt.

Den 2 februar stilte 10 mann opp og bar alle plankene en halv kilometer inn til nordenden av Bredmosen.

Der har stabelen siden ligget og ventet på varmt vårvær og nok en innsatsvillig gjeng.

Så, på tirsdag 2.mai, nøyaktig 3 måneder etter første innsats, ble plankene lagt ut over myra og danner nå en perfekt gangbane som vandrere langs Bergstien kan benytte uten å bli våt på beina.

Og ikke nok med det, i et « bløthøl» nærmere Gullund ble det også lagt gangbane, så nå er det kun en fornøyelse å bevege seg langs Bergstien på denne strekningen. Det er en fin søndagstur!

Jan-Erik Bjerkeli

Bæregjengen

Foto: J-E Bjerkeli

Bredmosen

Foto: J-E Bjerkeli

Bløthølet

Foto: J-E BjerkeliFra turen i Tresticklan søndag 8 mai

Postet av Tistedalen FL den 9. Mai 2016

Det var 6 turgåere som møtte på Tangen brygge søndag kl 9. Flott sommervær, så det var nok flere som ble fristet med en tur til sjøen, enn en 7 timer lang gåtur i skogen. Vi kjørte 2 biler og begynte turen fra Råbocken på svensk side. På stien ved Orshøjdleden syd - sydvest for Andtjern , fikk vi en overraskelse med pølsebod av Ove Aardal som han hadde fraktet inn i skogen for oss. Han fortalte også en krigshistorie fra området , det var jo 8 mai. Vi avsluttet med sti tilbake til bilen. Vi brukte 5 timer og 40 min i aktivt gåing på 23 km tur i terreng og sti. Tusen takk til Sigmund for en flott tur og Ove for hyggelig bevertning👍TFL-Posten

Postet av Tistedalen FL den 28. Apr 2016

Vårens utgave 2016 er klar og kan leses her: TFL-PostenTFL-Posten

Postet av Tistedalen FL den 28. Apr 2016

VÅREN 2016 • ÅRGANG 43 • NR. 1 kan leses her: TFL-Posten nr.1Har du kjøpt bil hos Jensen & Scheele?

Postet av Tistedalen FL den 28. Apr 2016

Er du medlem i Tistedalen Friluftslag og har kjøpt bil

hos Jensen & Scheele i 2016, meld fra til oss.

Da kan vår klubb få kr. 1000,- av firmaet, for hver bil

våre medlemmer har kjøpt.

Uansett merke, gammel eller ny.

Meld inn til oss om ditt navn, adresse eventuelt bilmerke/

bilnummer, så sjekker vi dette opp sammen

med Jensen & Scheele.

Dette kan bli noen kroner i vår klubbkasse, men vil

ikke bli noen utgift for dere som Jensen & Scheelekunde

eller som medlem i Tistedalen Friluftslag.Kobbelundrunden – i snø og sol

Postet av Tistedalen FL den 25. Apr 2016

Været var ikke helt på vår side,i hvert fall ikke den første timen, da 18 turdeltakere la ut på tur søndag 24.april.

Vi startet fra Sætre gård ved FV101 og gikk først langs en skogsbilvei som snodde seg igjennom skogen i nordlig retning. Etter en liten stund passerte vi en tjern på venstre side som hadde det merkelige navnet Skitruk! Tjernet var idyllisk det -til tross for navnet!

Etter en halv time tok vi av fra veien for å gå i terrenget utenom Torstensetmosen og myra rundt Dalbutjernene. Det ble en del høye kneløft på denne biten.

Været var ikke helt på vår side denne første delen av turen. Det tok til å snø, senere ble det hagel, men humøret var på topp allikevel.

Etter en kort rast ved Trestikken fulgte vi gårdsveien inn til Kobbelund. Gården var fraflyttet men jordene så ut til å være i bruk. Et rådyr ble skremt av denne trampede gjengen og satte av sted bortover jordene. Været hadde bedret seg , nå tittet solen fram så humøret steg ytterligere.

Nå gikk vi i østlig retning, gjennom deler av Prestebakkefjella naturreservat

Naturreservat ble opprettet i 2010. Det er 6893 dekar stort.

Reservatet utgjør et svært myrrikt skogområde.En tredjedel av arealet består av myr, og her finner vi de største naturfaglige verdiene. Prestebakkemosen, fylkets største gjenværende myrkompleks som ikke er preget av grøfting, og Teigsmosen er de to sentrale flatmyrområdene i reservatet. I tilknytning til disse finner vi bakkemyrglenner med bakkemyr inntil 25-30 graders helning. Ingen andre steder i Østfold finnes det brattere bakkemyrer.

Turens lange rast tok vi med utsikt over Teigsmosen og Langtjern ute i myra.

Viderebar det, først måtte vi runde nordenden av Teigsmosen, noe som medførte noen våte sokker underveis. Etter en kort tur gjennom stor granskog kom vi fram til gården Teigen. Videre fulgte vi gårdsveien et stykke, passerte Asmundstjern før vi svinger av sørover. Etter en kort stund får vi se Åtjern og elven Elja (Elgåa) til venstre for oss. Vi fulgte elva, forserte et område med tett granskog, før vi kom inn i et område med virkelig gammel stor granskog som ga et katedralaktig inntrykk.

Langs selva her var det forresten stor beveraktivitet. Vi så både hytte og demning som beveren hadde bygget pluss en mengde avgnagde bjørkestammer langs breddene.

Etter en liten pause ved Lysevannets nordre ende, fortsatte vi langs vannet på en gammel skogsbilvei, passerte plassen Høljekas, og fortsatte så de siste hundremeterne til vi var ute på FV101 ved Sætre gård igjen. Vi hadde da vært ute på tur i 5 timer, hadde gått i terreng, imyr, på veier og stier og gjennom tett skog. «Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur»

Jan-Erik Bjerkeli

Blide mennesker på tur

Turglede trosser snøværErtetrimmen åpnet med med over 100 deltakere i går kveld!

Postet av Tistedalen FL den 21. Apr 2016

Så er Ertetrimsesong nummer 33 i gang. Hele 108 små og store møtte fram til årets første trimkveld i Ertemarka. Nå går det slag i slag framover, bortsett fra 5. mai, Kr.himmelfart, er det trim hver torsdag fram til 16. juni. Så er det sommerferie til 11. august da høstsesongen starter opp. Det hele avsluttes 29. september! Alle foto: Vigdis LarsenBarnas Turlag invitert med på tur til Ulveholtet

Postet av Tistedalen FL den 21. Apr 2016

Lørdag 16. april ble Barnas Turlag invitert med på tur til Ulveholtet for å snekre og henge opp fuglekasser. Arrangørene Tore Hoel fra Naturvernforbundet og Kjell Roger Eng fra Norsk Ornitologisk Forening møtte oss på parkeringsplassen og delte ut byggesett som senere skulle settes sammen til nye hjem for småfuglene våre. Tanken på å skru og snekre skapte stor begeistring blant både store og små, og med flatpakkede fuglekasser i sekkene startet de rundt 25 voksne og barna på den to kilometer lange turen til Ulveholtet. I en blanding av lett regn og solglimt gikk vi på rekke og rad, på sikksakk, og med hopp og sprett for å unngå de våteste partiene.

Vel fremme fikk vi en opplæring i fuglekassesnekring samt litt historie om Ulveholtet før vi tok både drillen og pølsepinnen fatt. Ser vi bort fra enkelte feilmonteringer og et par fingre med flis fikk vi skryt for innsatsen. Og etter en god time var ti av de flotteste fuglekassene vi har sett klare til å huse våre vingede venner. Eng fant passende trær å henge dem i og lærte oss samtidig viktigheten av plasseringen av fuglekassene utenfor den tette skogen; Er det lite skygge må fuglekassen alltid henges mot øst, ellers risikerer man at fugleungene omkommer av heten fra sola.

Etter at alle kassene var spikret opp var det på tide å trekke hjem. Vi takket for oss og den flotte innsatsen og ikke minst det lærerike og spennende initiativet til Hoel og Eng. Returen gikk i duskregn via traktorveien som var like bløt som stien. Og både de som hadde bommet på fottøyet og de som hadde trøtte småbarn ytret lattermildt hvor praktisk det hadde vært å kunne fly hjem akkurat denne ettermiddagen.Tur søndag 24.april

Postet av Tistedalen FL den 18. Apr 2016

Kobbelundrunden.


Turdata:

Oppmøte v/Risum v.g. skole 24.april 2016 kl.10.00

Kjøretid Risum – Sætre:20 min via Aspedammen

Distanse Risum- Sætre:23 km

Turlengde: Ca 17 km

Totaltid: Ca 5 timer, hvorav gangtid ca 3,5 timer

Vanntett fottøy er nødvendig.


Turomtale 

Turen vi gå i området nord for FV 101 ved Lysevannet og øst for Prestebakke, delvis gjennom Prestebakkefjella Naturreservat.

Vi starter ved Sætre gård ved FV 101. Derfra følger vi en skogsbilvei nordover . Ved enden av veien må vi ut i terrenget . Her vil vi snart komme inn i Prestebakkefjella Naturreservat. Vi fortsetter i terrenget inntil vi har passert vannet Trestikken.

Ved Trestikken kommer vi ut på veien som vi følger til Kobbelund.

Øst for Kobbelund følger vi en gammel vintervei mot øst. Her er vi også innenfor naturreservatet. Vinterveien går over glattskurt berggrunn med åpen gammel furuskog. Vipasserer på nordsiden av Teigsmosen, for så å svinge sørover langs myra.

Etter en kort tur gjennom stor granskog kommer vi fram til gården Teigen. Videre følger vi gårdsveien et stykke, før vi svinger av sørover. Etter en kort stund får vi se elven Elja (Elgåa) til venstre for oss.

Vi følger elva mer eller mindre de neste kilometerne til den renner ut i Lysevannet. I dette partiet må vi gå i terrenget i tildels tett skog, men det er også partier med åpen gammelskog som er lett å gå i.

Langs Lysevannet kommer vi etterhvert ut på skogsbilvei. Vi passerer den lille plassen Høljekasa og fortsetter så på veien fram mot FV101 og Sætre gård.

Om Prestebakkefjella Naturreservat.

Naturreservat ble opprettet i 2010. Det er 6893 dekar stort.

Reservatet utgjør et svært myrrikt skogområde. Bergrunnen er gneis og området består av myrlandskap og morenekoller. En tredjedel av arealet består av myr, og her finner vi de største naturfaglige verdiene. Prestebakkemosen, fylkets største gjenværende myrkompleks som ikke er preget av grøfting, og Teigsmosen er de to sentrale flatmyrområdene i reservatet. I tilknytning til disse finner vi bakkemyrglenner med bakkemyr inntil 25-30 graders helning. Ingen andre steder i Østfold finnes det brattere bakkemyrer.

Vegetasjonen bærer preg av et lokalt sett fuktig klima med hyppig forekomst av kystnære arter som rome, klokkelyng, blåmose, skrubbær, og tovmosen Sphagnum molle. Skogen er i hovedsak åpen, lavvokst furuskog, og vokser i all hovedsak på morenekollene. I enkelte partier dominerer gran. De mest interessante skogarealene er i sørvest. Her finnes eldre skog hvor alderen på enkelttrær ligger opp mot 300 år. 3.578 daa av reservatet er produktiv skog.

Det har de siste 130 år antagelig vært to store skogbranner i området, den siste omkring Storfjellet rundt 1920. Det er lite spor etter hogst, men noe plukkhogst eller forsiktig tynningshogst har imidlertid vært utført enkelte steder. Myrglennene ble slått i gammel tid. Det er flere skogsveier som fører inn mot området. Bruket Kobbelund ligger inntil området. Et par mindre tjern i området er kalket.NM vinner Petter Stokkeland ble feiret på Ertehytta!

Postet av Tistedalen FL den 17. Apr 2016

Lørdag ettermiddag ble vår ferske NM vinner i langrenn, Petter Stokkeland, feiret på Ertehytta.Det ble servert pølser og kake. Kake i form av "Kringla spesial".Det ble vist film fra NM der Petter vant, og bilder fra perioden Petter har vært aktiv.

Petter og trener Hans Lie fikk begge blomster og et bilde av førstesiden til HA dagen etter NM rennet.

Tilstede var et par av Petters personlige sponsorer, Berg Sparebank og Stangeskovene, Halden Arbeiderblad og rundt 35 små og store fra skimiljøet i TFL.

En hyggelig ettermiddag på Ertehytta.Vær med å feire Petter Stokkelands NM gull!

Postet av Tistedalen FL den 11. Apr 2016

Lørdag 16.04. Kl. 15.00. skal vi feire Petter Stokkeland og hans NM Gull på Ertehytta. I den anledning ønsker vi at alle løpere store som små møter opp med sine foreldre på Ertehytta. Vi ønsker også at alle i TFL gamle som unge vil være med å kaste glans over Halden's første Norgesmester på ski.
La oss gjøre dagen verdig en Norgesmester.

Det serveres pølser med tilbehør og "Kringla spesial". Film og bilder!
Vel møtt alle sammen! !!!!!Ny sterk prestasjon av Petter Stokkeland. Femteplass i NC avslutningen på Beitostølen

Postet av Tistedalen FL den 3. Apr 2016

Petter Stokkeland gjorde søndag et nytt godt renn ved å bli nummer fem i Norges Cup avslutningen på Beitostølen, bare sju sekunder bak vinneren.

Rennet gikk over 2 x 3,5 km med skibytte.

Fredag, lørdag og søndag har vært noen begivenhetsrike dager for fire av våre langrennsløpere.

Petter Stokkeland (17) og Marius Svendsby (19) deltok i NM over 10 km fri på fredag, og fikk måle krefter med den virkelige eliten.

Verdens ener Martin Johnsrud Sundby vant distansen, mens Petter ble nummer 218, 3 min og 17 sekunder bak vinneren. Marius kom inn som nummer 293 og ble slått av Martin Johnsrud Sundby med nøyaktig fire minutter. Hele 419 sto på startstreken, mens 370 kom til mål. Ingen av våre to var spesielt fornøyd med det de presterte, men vi bør huske på han som vant har vært verdens desidert beste langrennsløper denne sesongen.

Martin Johnsrud Sundby vant også lørdagens 50 km, og vår mann på den distansen, Marcus Syversen (21), klarte seg bra i det gode selskap. Han ble riktignok slått av Sundby med 30 min, men fullførte sin første femmil i fin stil og ble nummer 93. Imponerende gjort!

Imponerte gjorde også Fredrik Fossum Jensen (18) som lørdag gikk skirennet Troll Ski Maraton, fra Venabu til Sjusjøen. Distansen var hele 95 km og Fredrik ble totalt nummer 55 av de 181 som fullførte. Han ble nummer sju i sin klasse.

Både lørdag og søndag sendte NRK direkte fra Beitostølen og for første gang rullet TFL løperes navn i TV ruta. Ja, Marcus klarte også å komme i bildet da han passerte etter 5,3 km.Petter Stokkland vant igjen, denne gang i Birken

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2016

Etter at vi i tfl.no har ligget litt i førpåske modus, skal vi prøve å oppdatere siste hendelser.

At Petter Stokkland vant sin klasse(M17) i Birken sist lørdag med klar margin, er vel en prestasjon fullt på høyde med NM tittelen helgen føre. Petter er i form.

Formen begynner å komme også for Marius Svendsby som ble nummer 13 i sin klasse (M 18-19 år) i Birken. Fredrik Fossum Jensen ble nummer 121 i klassen til Marius.

Renate Storvoll Unneberg tok også turen over fjellet og fullførte i fin stil ( Birken 2016 )


En annen som er i form og har vært det i hele år er Pilip Glittenberg Holt. Sist søndag gikk han Nordåsrennet i Nannestad, finale i Oslo sportslager Cup. I det rennet ble han nummer 9 mens han sammenlagt ble nummer 4 av i alt 115. Sterkt!

Første helga etter påske er det NM og NC avslutning på Beitostølen.

Her skal fler TFL løpere være med.

Bilde lånt fra TFL gruppa på FB. Pilip til høyre

Birken resultat 2016:

Birken 2016

Klasse Plass Total Etternavn, Fornavn Klubb Mål Pulje

M16 1 93  Stokkeland, Petter Tistedalen Fl 02:50:06 301

M18 13 201  Svendsby, Marius Tistedalen-FL/NTG-L 02:59:02 1

M16 62 1575  Liaklev, Emil Alexander Øvreeide Tistedalen Friluftslag 03:37:32 10

M18 121 2094  Jensen, Fredrik Tistedalen Fl 03:47:24 7

M50 666 5751  Sydskogen, Trond Haldens Roklub/Tistedalens frilutfslag 05:09:24 12

K40 145 8029  Unneberg, Renate Storvoll Tistedalen Fl 06:41:09 20

Viser 1 til 7 av 7 deltakere (filtered from 9,332 total entries)


Noen fler fra Halden

Klasse Plass Total Etternavn, Fornavn Klubb Mål Pulje

M60 4 539  Glomsrød, Bredo03:13:38 2

M40 51 549  Austerheim, Øystein Halden SK 03:14:00 2

M55 116 1842  Andersen, Morten Roger Halden Skiklubb 03:42:46 5

M55 186 2518  Granstedt, Jan Halden SK 03:55:24 6

M50 420 3641  Hansesætre, Runar Schneider Halden 04:19:19 7

M45 555 3910  Jenssen, Gudmund Halden SK/Saugbrugs BIL 04:24:55 8

M35 364 5385  Nordbrøden, Magnus Halden Skiklubb 05:00:05 11

M50 650 5548  Abderhalden, Walter Sarsura Zernez 05:04:10 19

M50 666 5751  Sydskogen, Trond Haldens Roklub/Tistedalens frilutfslag 05:09:24 12

K55 57 6242  Haugen, Anne Julsrud Halden Skiklubb 05:22:49 13

K40 136 7778  Seim De Presno, Tove Karine spenst halden 06:25:30 15

M50 947 8412  Hammerbeck, Dag Øistein Ambulerende Team Halden Kommune 07:14:30 16

K60 64 8771  Kristiansen, Heidi spenst halden 09:24:00 16

Viser 1 til 13 av 13 deltakere (filtered from 9,332 total entries)Resultater fra Inga Låmi 12 mars

Postet av Tistedalen FL den 23. Mar 2016

15 km på tid

30 - 39 år

26. Marthe Nossen1.12.39

50 – 59 år

Ragnhild Solheim1.39.32

60 – 69 år

9. Jorid Morken1.17.06

11. Mayna Nossen1.21.10

23. Wenche Hauge1.28.29

27. Hege Kjelvik1.30.56

34. Ingrid Solheim1.33.04

102. Solveig Trollnes2.08.18

Her var det jammen mange nå…….

70 – 79 år

26. Johanna Ytterbøl1.46.36Laget runder 60 år

Postet av Tistedalen FL den 18. Mar 2016

18.mars 1956 ble Tistedalen Friluftslag startet og i dag fremstår laget som en vital 60-åring med aktiviteter for medlemmer i alle aldre.

GRATULERER MED DAGEN

I den anledning minnes det om at den flotte boken "Idrett og Friluftsliv gjennom 50 år", forfattet av dagens leder Terje Jensen til 50 års jubileet, fortsatt kan skaffes. TFL s historie 1956-2006.

Vi passer på og ønske alle en riktig God PåskeTFLs kvartett markerte seg i Kulåssprinten i Sarpsborg

Postet av Tistedalen FL den 16. Mar 2016

Foran øynene på over 7000 tilskuere fikk fire av TFLs skiløpere anledning til å måle krefter med noen av verdens beste sprintere. Alle fire, både Fredrik Fossum Jensen (18), Petter Stokkeland (17), Marius Svendsby (19) og Marcus Syversen (20) røk ut i kvartfinalen, men rakk å markere seg. Marcus flesket til ved å ta teten fra start i sitt heat, men fikk det tungt på slutten.

Petter Stokkeland ble presentert fra scenen som norsk juniormester og Marius startet blant annet i heat sammen med Petter Northug. Fredrik ble "kastet" inn til ulvene som reserve i siste liten og felles for dem alle var en minnerik kveld.Tidenes ski helg for TFLs langrennsløpere

Postet av Tistedalen FL den 13. Mar 2016

At Petter Stokkeland fredag ble norgesmester i 10 km klassisk med klar margin, i konkurranse med 225 av de beste i Norge, har vel de fleste nå fått med seg. Lørdag ble han nummer 19 i 10 km fristil av 182 som fullførte, også det meget sterkt. På søndag var det stafett 4 x 5 km og her gikk Petter en fantastisk 2. etappe for Østfold 1. lag og vekslet som nummer to. Laget ble til slutt nummer sju noe som er utrolig sterkt. Østfolds 1. lag slo flere av de mer tradisjonelle ski fylkene i Norge.

Østfolds andre lag med Marius Svendsby på første etappe gjorde det også meget bra ved å bli nummer 21 av de 121 fylkeslag fra hele Norge som fullførte stafetten.

Marius var også med i de to andre rennene i NM, 20 km klassisk på fredag og 10 km fristil på lørdag. Fredag ble han nummer 98 og lørdag 82. Marius er første års junior i M 19-20.

En tredje løper fra TFL var med i J NM i klasse M 18. Fredrik Fossum Jensen ble nummer 161 fredag og 166 lørdag. Han gikk 15 km fredag og 10 km lørdag. Det var rundt 200 med i klassene til både Marius og Fredrik.

Søndag var det så klart for Ungdomsbirken. Her stilte TFL med ni løpere hvor spesielt guttene i 16 års klassen og Martine Svendsby i J 15 imponerte. Martine ble nummer 16 av 122 i sin klasse!

Filip Holt og Johan Unneberg ble nummer 7 og 8, 13 og 14 sek. bak vinneren i en klasse med 174 løpere som kom til mål. I samme klasse bet også Øyvind Mo godt fra seg ved å bli nummer 51.

I G 16 gikk også Emil Liaklev og ble nummer 145 og Magnus Horgen som kom på 150. plass.

I gutter 12 år gikk Anders Bekkevard et meget sterkt renn ved å bli nummer 60 av hele 358 som fullførte. Eirik Mjølnerød og Tor Herman Finsrud Kirkebøen i G 14 ble nummer 152 og 213. I denne klassen var rundt 270 deltakere.

Lørdag var det et knippe damer fra TFL med i Inga Låmi som er en tradisjon for denne gjengen.

Våre skiløpere har imponert denne helgen på forskjellige fronter, også i Inga Låmi.

Vi har ikke full oversikt over alle TFLere som deltok her, men vi nevner i farta at i Marthe Nossen i 30-39 år ble nummer 26 av 107, mens Jorid Morken og Mayna Nossen ble henholdsvis nummer 9 og 11 av 111 som fullførte i 60-69 år. I denne klassen ble for øvrig Wenche Hauge nummer 23, Hege Kjelvik 27, Ingrid Solheim 34 og Solveig Trollnes nummer 102.
Gratulerer Petter med tittelen JR Norgesmester på ski

Postet av Tistedalen FL den 11. Mar 2016

M17, en stor klasse med hele 256 påmeldte, er nå ferdig.
De tre beste ble Peter Stokkeland (1. plass),
Eirik Andreas Mortensbakken (2. plass)
Håvard Hovde (3. plass).


KM sprint stafett 2016.

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2016

Med snødryss i luene og riktig vinterstemning i anlegget hele dagen ble KM-sprinten avholdt i dag. Det ble opptil flere KM-titler og medaljer i årets stafett. I J14 tok Karin Selma Larsen og Iben Andersen sølv, mens Martine Svendsby og Nora Andersen, tok gull i J16. I G14 deltok hele tre lag fra TFL, der Herman Kirkebøen og Erik Mjølnerød kom best ut på en femte plass. Anders Bekkevard (12 år) og Sebastian Larsen (13 år) kom på 6. plass i samme klasse, mens Eirik Morland og Anders Bogen-Jensen kom på 8. plass. I G16 tok vi både gull og bronse der Johan Unneberg og Filip Glittenberg Holt med god margin ble aller best, mens Øivind Mo og Emil Liaklev tok seg inn til en fin tredje plass til tross for at Emil hadde et uhell i en av bakkene. Håkon Skar og Fredrik Jensen hentet hjem sølvet i M18.

Premieutdeling i G16. Gullguttene ble Johan og Filip, som har hatt en god sesong. Øivind og Emil kom på en fin tredje plass. Emil hadde uflaks med et fall i en av bakkene og da gikk liksom kruttet litt ut, ellers tror vi han hadde kunnet utfordret 2. plassen da han hadde den ryggen i sikte og vi vet hva den karen er god å stake for! Det kan også nevnes at Øivind ved en feiltakelse endte opp med å raske med seg treningsskiene til Johan på vei til start, slik at han neppe hadde optimal glid mht glider og spenn...

Premieutdeling i J16. Gulljentene våre! Nora Andersen har hatt mange utfordringer denne sesongen med blant annet en hjerteoperasjon i januar, og gjennomførte flott til tross for dette, Martine viste som vanlig suveren styrke og pågangsmot! Godt gjennomført

Blant medaljørene i årets KM-sprint fremstod dette laget som det mest sprudlende etter målgang, Selma Larsen og Iben Andersen tok sølvmedalje i J14, og virket mer enn måtelig tilfreds med egen innsats. Akkurat DET hadde de også all grunn til . Selma var den eneste av jentene i dagens renn som dristet seg til å stille med blanke ski og stake seg igjennom begge sine etapper. Iben kvitterte med Johaug-inspirerte duracelldrag i bakkene, og da ble det høyst velfortjent sølv.

Premieutdeling i G14, hele tre lag fra Tistedalen med! Herman og Erik på 5. På bildet også Anders og Sebastian, som tross sin unge alder gjorde et meget godt renn og endte på 6. plass

Referat og bilder hentet fra Facebook med tillatelse av Renate Storvoll Unneberg.
Sterkt av Marcus Syversen i Vasaloppet

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2016

TFLs Marcus Syversen (20) ble totalt nummer 181 i dagens Vasalopp. Han gikk de 90 kilometerne fra Sälen til Mora på sterke 4,23,57 og ble slått av vinneren John Kristian Dahl med 15 min og 57 sekunder.

Med dette flotte resultatet fulgte han opp de fine prestasjonene fra Marcialonga og Holmenkollmarsjen tidligere i år.

ArkivfotoHovedlandsrennet: Sterke stafetter av våre løpere!

Postet av Tistedalen FL den 28. Feb 2016

Hovedlandsrennet for 15 og 16 åringer ble arrangert i Fauske i Nordland denne helgen. TFL var representert med fire løpere, Johan Unneberg, Filip Glittenberg Holt og Øyvind Tøger Mo i G 16, og Martine Eldre Svendsby i J 15. Våre fire løpere deltok i alle rennene i løpet av disse tre dagene i Nord Norge. Det begynte med klassisk renn fredag, 7,5 km for guttene og 5 km for Martine.

Martine ble nummer 66 av 149 som fullførte i klassen og hun var 2 min og 7 sek bak vinneren.

I gutteklassen var det Johan denne gangen som var best, med sin 55 plass, 1 min og 26 sek bak vinneren. Filip ble nr. 82 og Øyvind nummer 148, men vi skal huske på at det var hele 243 som fullførte og at det her er snakk om løpere fra hele landet.

I langrennskrossen på lørdag ble Martine nr. 68 av 111 og Øyvind 64, Johan 104 og Filip 159 av 185 som kom til mål.

I sprinten som også gikk lørdag ble alle våre slått ut i prologen. Martine var 19 sek. fra å gå videre, Filip 5 sek, Øyvind 9 sek og Johan 11 sek. Som man forstår er konkurransen hard blant Norges beste langrennsløpere også i disse årsklassene.

Stafetten søndag var nok den beste opplevelsen for alle våre løpere denne helgen. Martine gikk på et blandet lag, blant annet sammen med Kristina Bergquist fra Rømskog, og de fire på det laget ble nummer 23 av de 72 som fullførte! Veldig bra!

I gutteklassen var det tre TFL løpere på Østfolds lag! Johan gikk første, Amund Korseth, Trøsken gikk andre, Filip tredje og Øyvind fjerde.

Disse fire guttene gikk seg inn til en flott 30. plass av 114 kretslag fra hele Norge. Meget sterkt!Ny bok om Fjella-områdene kommer

Postet av Tistedalen FL den 24. Feb 2016

Svein Syvertsen, tidligere miljøsjef i Halden, kommer til Idd Bygdehus 3.mars (kl.19.00) for å fortelle om nok et bokprosjekt som sikkert vil pirre en del naturinteresserte haldensere.

Boka vil omhandle områder som Ertemarka, Ankerfjella og Kornsjø-Prestebakke-fjella.

Møtet på Idd bygdehus arrangeres av Idd og Enningdalen historielag.

Denne informasjonen er fra dagens Halden Arbeiderblad og ført i pennen av Morten Paulsen. Anbefaler interesserte og ta en titt i HA, dagens papirutgave, for fullstendig oppslag.

Foto Morten Paulsen. På bildet Svein Syvertsen med sin forrige bokNRK Østfold

Postet av Tistedalen FL den 23. Feb 2016

på besøk på Ertemoen


Les artikkel her: Jakten på snø der det ikke er snøGode skimuligheter

Postet av Tistedalen FL den 22. Feb 2016

i skianlegget på Ertemoen. Grillplassen kan brukes. God vinterferieTFLs årsmøte

Postet av Tistedalen FL den 17. Feb 2016

Morten Andreassen tildelt lagets gullmerke


Årsmøtet til Tistedalen Friluftslag ble avviklet på Ertehytta tirsdag kveld. Leder Terje Jensen åpnet møtet ved å ønske et førtitalls medlemmer velkommen. Svein Løwengreen ble valgt til dirigent og Gro Olsen til referent. Fyldige årsberetninger fra alle gruppene ble lagt fram uten de store bemerkningene. Regnskap og budsjett ble også godkjent, men litt informasjon om de forskjellige postene var godt å få med seg. Utbyggingen i skianlegget og aktiviteten i skigruppa var nok det som tiltrakk seg størst oppmerksomhet.

Ny lov for TFL som samsvarer med NIFs lov ble godkjent og valgene gikk unna i rekordfart. Valgkomiteen hadde gjort en god jobb da alle 56 verv fra hovedstyret til undergrupper ble fylt opp.

I hovedstyret som består av 13 personer: leder, nestleder/økonomiansvarlig, sekretær og lederne i de 10 gruppene, var det bare en som ønsket avløsning.

Årsberetning, årsrapporter, regnskap og budsjett

Morten Andreassen ble tildelt TFLs gullmerke for sin store innsats omkring kunstsnøanlegget, helt fra starten høsten 2002. Ingen har skrudd mer på gamle løypemaskiner enn han, og det er Morten som er konstruktøren bak den nye asfalterte løypetraseen i anlegget. En løype som har fått mye skryt fra alle hold, blant annet fra verdens beste ski sprinter, Federico Pellegrino.

I tillegg til alle timene han har brukt i anlegget og på nedslitte løypemaskiner, har han lagt ned et godt stykke treningsarbeide som har gjort han til en av våre beste skiløpere, med gode prestasjoner i renn som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeineren. Gullmerket er vel fortjent.

Arnt-Edvin Andersen fra HSK stiftelsen var til stede og markerte stiftelsens støtte til TFLs skiaktiviteter på flere områder. Økonomisk bidrag til treningssamling i Torsby, deltakelse i Hovedlandsrennet og ikke minst støtte til Petter Stokkeland og Marius Svendsby som går på Toppidrettsgymnaset på Lillehammer. Marius og Petter var selv på plass og mottok beviset på støtten, mens skigruppas Trond Andersen ble tildelt beviset for støtten til Torsby samlingen og hovedtrener Hans Lie mottok sjekken beregnet på Hovedlandsrennet.

Trond og Hans fikk for øvrig blomster og gavekort av klubben som takk for jobben med skiaktiviteten i laget. Flere andre ble også tildelt blomster for sin innsats i året som gikk.

Det hele ble som vanlig avsluttet med bevertning, besørget av Wenche, Kirsten og Helga fra Hyttegruppa. En hyggelig årsmøtekveld på Ertehytta.

Hovedstyret fikk denne sammensetning: Leder Terje Jensen, nestleder/økonomi Magne Redi, sekretær Kathrine Granli, orientering Mayna Nossen, ski/trim Trond Andersen, hyttegruppa Wenche Hauge, turgruppa Ann Kristin Dahl Fosby, Barnas turlag Eileen Lind Hansen, skianlegget Hege Kjelvik, løypegruppa Joar Wang, Budalsvika Ole Lagerholt, vedlikehold Kai Nilsen og TFL-posten Arild Svendsen.

Marius, Petter, Hans, Arnt-Edvin og Trond

Foto: Asbjørn Pedersen

Morten mottar velfortjent Gullmerke for sin innsats i klubben. Utdeler Jan-Gunnar og Terje sørger for blomster

Foto: Asbjørn Pedersen

Gjenvalgt leder Terje Jensen

Foto: Asbjørn Pedersen

Wenche, Helga og Kirsten sørget for bevertningen

Foto: Terje Jensen

Gro går ut av styret og ble takket for sin innsats som sekretær

Foto: Asbjørn PedersenTFL-løpere med på flere skirenn i helgen

Postet av Tistedalen FL den 15. Feb 2016

Mange TFL-løpere har deltatt på forskjellige renn denne helgen.

Fra 12. til 14. februar var det duket for NC for juniorer på Hovden. Petter Stokkeland og Marius Svendsby var med, men sterk kulde satte en demper på disse rennene.

På fredag var det sprint og her var Petter bare 14 hundredeler fra å gå til finalerundene i M 17. Han ble for øvrig nr. 32 av de 183 som startet. Marius som går i M 19-20 var 24 sek fra å komme til kvartfinalen. Lørdag ble Petter nummer 34 av 175 i det 10 km lange klassiske rennet. Marius valgte å stå over rennet i kulda. Søndagens renn ble avlyst på grunn av de mange kuldegradene.

Lørdag var Pillip Glittenberg Holt i Oslo og gikk Kjelsås sprinten. Han gikk lett videre fra prologen, men ble slått ut etter mye knuffing i kvartfinalen

Njårdrennet i Sørkedalen, en del av” Oslo Sportslager cup” gikk på søndag.

En ny tur til Oslo ble det på Filip, og denne gang ble det pallen. Han ble nummer 3, bare fire sekunder fra seieren. Johan Unneberg gikk også meget bra og ble nummer 27.

Han var 37 sekunder bak vinneren. Både Filip og Johan går i G 16.

Lørdag ble også Holmenkollmarsjen arrangert, denne gangen i WC løypene i Holmenkollen.

Emil Liaklev startet på 18 kilometeren, og ble nummer fire i G 16-17.

På den dobbelte distansen gikk Marcus Syversen inn til en 14. plass i M 20-24.

Både Emil og Marcus staket på blanke ski i de harde løypene i Kollen.

Lørdag var det også kretsrenn i Moss. Her hadde TFL en tropp på fire, hvor Helene Bekkevard og Minna Wingstedt var med i J 9, mens Liam Wingstedt og Per Finstad gikk inn til tredje og fjerdeplass i G 11.

Veteranen Gudmund Olsen (74) gikk lørdag det 32 km lange klassiske turrennet mellom Toblach og Cortina i Italia. Gudmund ble nummer 666 totalt og brukte 2,48,44.

Det er mulig at det er noen flere fra TFL som har gått renn i helgen, men som vi ikke har klart å fange opp. Det er ikke lett å finne ut hvor haren hopper, eller i det minste hvor lagets mange skiløpere går renn!

Fredrik Fossum Jensen deltok for TFL i Norgescup på Hovden i helga. Resultater

Fredrik Fossum JensenTur til Jettegrytene. 07.02.2016

Postet av Tistedalen FL den 9. Feb 2016

På årets første Kom-deg-ut-dag arrangerte Barnas Turlag tur til Jettegrytene i Ertemarka.

Fascinasjonen over jettegrytene var stor blant barna, og det var mange teorier om hvordan de hadde oppstått. Underveis fikk barn og voksne bryne seg på natursti, og det ble rast og premieutdeling rundt bålet på rasteplassen i nærheten av turmålet. Som en liten bonus, oppdaget vi at det var et Geocaching-punkt i området, og mange ble med på leting etter skatten. Det ble en hyggelig tur for de seks barnefamiliene som møtte opp. Værgudene bidro med sitt, og ventet med første regndråpe til alle satt i bilen på vei hjem.Martine og Johan med i Holmenkollen

Postet av Tistedalen FL den 9. Feb 2016

Ungdomsstafetten for de beste 15-16-åringene i hver skikrets arrangeres i Holmenkollen hvert år. I år før damenes 3-mil i World cupen. TFL hadde med to utøvere i år. Martine Svendsby J-15 og Johan Unneberg G-16. Sammen med andre ivrige skiløpere i Østfold fikk de være med å se 5-mila lørdag, med ungdomsbankett, og gå stafett søndag og se 3-mila, samt oppleve å gå i ekte Kollenstemning, full tåke og laber sikt, med like fullt kubjeller, flagg og heiarop! En opplevelse for livet! Trener Hans var med som smører og coach! Stafetten ble sendt på NRK-TV og Martine fikk vi glimt av på skjermen noen ganger, og begge hadde navnene sine på TV-skjermen.

Østfolds to lag. Martine og Johan i første rekke som nummer en og nummer tre fra venstre

Martine avbildet med selveste Petter Northug

To TFL navn på startlistene på NRK-TVDe yngste i kretsrenn på Mysen

Postet av Tistedalen FL den 9. Feb 2016

Båstad IL måtte flytte sitt kretsrenn fra Trøgstad til kunstsnøen ved Høytorp fort på Mysen sist lørdag. Åtte fra TFLs yngre garde var med og gjorde det godt, som vanlig.

I G 8 gikk Ville Wngstedt, mens jentene Agnes Høyven Andersen, Hele Bekkevard og Minna Wingstedt, var med i J 9. I begge disse klassene blir det tatt tider, men ingen rangert rekkefølge.

I gutter 11 år ble Liam Wingstedt og Per Morten Finstad nummer tre og fire.

Tredjeplass ble det også på Anders Bekkevard i G 12, men Iben Høyven Andersen ble nummer fem i sin klasse, J 13.

Ville Wingstedt

Per Morten Finstad

Anders Bekkevard

Agnes Høyven Andersen

Liam WingstedtEt steg videre i jobben med å profilere skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 9. Feb 2016

Tirsdag 9 feb samlet dugnadsarbeider og TFL leder Terje Jensen seg på Ertemoen for å ta i mot nyinnkjøpte arbeidsjakker. Dette er en del av jobben med å profilere Tistedalen Skianlegg. Jakkene er kjøpt hos Skogheim Profil & Yrkesklær AS. Skogheim besørget profileringen på jakkene samtidig som de sponset vester til bruk ved arrangementer ol.

Skogheim Profil & Yrkesklær AS

Vi vil nå være lettere å kjenne igjen for publikum og utøvere som er på arenaen.

Bak fv Jan Størholt, Kjell Jacobsen, Karsten Sandtorp, Asbjørn Holmen, Joar Wang og Jan Gunnar Lilledal. Foran fv Henry Moberg, Gudmund Olsen, Bjørn Harelund og Øivind Kjelvik.

Morten Andreassen, Hans Kristen Kjelvik, Kai Nilsen, Kjell Svendsen og Geir Santorp var ikke tilstede.

Foto: Terje Jensen

Asbjørn og Terje viser jakke og vest
Gratis nett

Postet av Tistedalen FL den 8. Feb 2016

Monsternett har rigget et anlegg inn mot Ertemoen og Ertehytta. I dag kan de som ønsker det koble seg til gratis nett i området. Er du på besøk i Tistedalen Skianlegg eller ved Ertehytta kan du søke opp og koble deg til gratis nett levert av Monsternett.

Varighet 3 timer, trengs lenger tid pr døgn kan det kobles opp ved at man betaler en liten avgift og får tilsendt passord.

TFL vil nytte nettet kommende sesonger for overvåking av snøproduksjon ol. På sikt vil det være mulig å ta i bruk tracking av spormaskin. Publikum vil da kunne følge med når det blir preppa og sporsatt i anlegget. Det kan kobles til værdata og eventuelt nettcam for ferske situasjonsbilder.

Ved tidtaking og resultatservice vil man også være godt tjent med god nett-tilgang.

Det vil bli satt opp info-skilt på Ertemoen og ved Ertehytta til påminnelse av at muligheten for nett- tilgang finns i området.

Monsternett

TELENORKARUSELLEN 2016 – AVSLUTNING 3. FEBRUAR

Postet av Tistedalen FL den 3. Feb 2016

Takket være iherdig jobbing store deler av onsdagen, hadde vi i kveld topp kvalitet på løypa under avslutningen av årets Telenorkarusell.

Været var også på vår side og skapte ekstra god ramme om rennet.

33 skiløpere deltok denne kvelden, og til sammen gjennom hele karusellen har 53 jenter og 58 gutter vært med 1 eller flere ganger. 9 stk har deltatt i alle 4 renn.

Det vanket velfortjent pølse til deltakerne denne avslutningskvelden, og diplomer ble delt ut til de som var tilstede.

Vi gratulerer samtlige deltagere og håper vi sees igjen neste vinter!

Ps;Er det flere som ønsker diplom, kan man henvende seg til: kunstsno@tfl.no

2016-02-03 Tider fra Karusellen Avslutning.doc

Kunstsnøgruppa - TFL

Alle foto: M-B HarelundMarcus Syversen nummer 83 i Marcialonga!

Postet av Tistedalen FL den 31. Jan 2016

TFLs Marcus Syversen gikk søndag sitt tredje Marcialonga og imponerte nok engang.

Marcus som bare er 20 år gammel ble nummer 83 av rundt 6000 som fullførte.

Han brukte 3,14,56 og var med det 24 min og 52 sek. bak vinneren Tord Asle Gjerdalen.

Morten Andreassen var også med og ble nummer 690 med tiden 4,12,42.Rossignolrennet 2016

Postet av Tistedalen FL den 31. Jan 2016

Et delvis sykdomsherjet og delvis fjellforvist TFL-team stilte med liten deltakelse i skirenn denne helgen. Bare Filip Glittenberg Holt forsvarte vår ære og tok en fin 4. plass i Rossignolrennet i går, og fortsetter dermed å markere seg i Oslo Sportslagercup. Kollmila ble avlyst/utsatt på grunn av snømangel

2016-01-30 Rossignolrennet 2016.doc

Foto Renate S. Unneberg. Start nr. 1034 Filip Glittenberg Holt

Foto Renate S. Unneberg. Filip er med helt i tet.....i 4.posisjon

Foto Renate S. Unneberg. Filip på en flott 4.plass bare 13 sekunder bak vinneren. 54 startet i klassen 16 år.Kretsrenn Fristil, Skihytta Spydeberg

Postet av Tistedalen FL den 30. Jan 2016

Lørdag var det fler av de yngre håpefulle TFLer som deltok i skirenn i Spydeberg.

Flg. hadde tatt turen for å gå skirenn i dag:

Hans Thorvald Brandstorp (G8, urangert)

Agnes Høyven Andersen (J9, urangert)

Sondre Signebøen (G10, urangert)

Anders Bekkevard (2. pl, G12)

Iben Høyven Andersen (5. pl, J13)

Karin Selma Larsen (2. pl. J14)

Foto Trond Andersen. På bildet Anders Bekkevard

Foto Trond Andersen. 1,5 km i duracellfrekvens skal man ikke bare kimse av, noe ansiktsutrykket etter målgang for så vidt vitner om

Foto Trond Andersen. På bildet Hans Thorvald Brandstorp

Foto Trond Andersen. Lagånden blomstrer blant skiløperspirene på 1'er-partiet

Foto Trond Andersen. Pallplasser i kretsrenn kommer ikke gratis, og Karin Selma Larsen sparte ikke på kreftene på 3-kilometeren i J14.

Foto Trond Andersen. Solid innsats og 2.plass til Karin Selma Larsen i dag

Foto Trond Andersen. 5. plassen i J13 kom visst ikke HELT gratis DEN heller. Iben Andersen puster ut etter å ha passert målseglet på 3-kilometeren
TELENORKARUSELL NR 3 – 27. JANUAR 2016

Postet av Tistedalen FL den 27. Jan 2016

Med en temperaturstigning på 18º fra forrige onsdag, var vi tilbake til «normal» Halden vinter, med 4 plussgrader og regn. Ganske ufyselig, men 23 unger trosset været og deltok i kveldens karusellrenn.

Det ble enda flere starter, ettersom noen starter 2 ganger, og dessuten hadde vi 3 som debuterte i årets Telenorkarusell.

Om været var litt ufyselig, var løype og skiforhold bra!

Resultater: 2016-01-27 Tider fra Telenorkarusellen.doc

Kunstsnøgruppa

Arkivbilde feb 2014TFL løpere på flere skirenn i helgen

Postet av Tistedalen FL den 25. Jan 2016

Etter det vi har brakt på det rene har 16 løpere fra TFL deltatt i renn denne helgen.

Sju løpere var i Trøsken på lørdag. Jens Halvard Larsen, Minna Sofie og Ville Emil Wingstedt deltok i de yngste klassene hvor det ikke blir rangert noen liste. Men tidene er der og viser at det gror godt blant de helt yngste.

I Gutter 11 ble Per Morten Finstad nummer to og Liam Viggo Wingstedt nummer tre, bare 14 og 20 sekunder bak vinneren i den to km lange løypa.

Nummer to ble også Selma Karin Larsen og Anders Bekkevard i sine respektive klasser, J 14 og G 12. Selma 17 sek. bak vinneren, mens Anders bare var fire små sekunder fra seieren.

På lørdag og søndag var det løpere med i Holmenkollen (Oslo skifestival).

Agnes Høyven Andersen var med i J 9 og søster Iben i J 13. Her ble Iben nummer 98 av rundt 130 startende. I gutter 13 år deltok Sebastian Larsen og ble nummer 96. Her var det 162 med.

Martine Svendsby i J 15 var med både lørdag og søndag. I lørdagens løp ble hun nummer 49, mens hun søndag ble nummer 28 i jaktstarten. 94 løpere var med i denne klassen

I gutter 16 år ble trioen Filip Holt, Johan Unneberg og Øyvind Mo nummer 22, 60 og 70 i lørdagens løp, mens Filip og Johan søndag gikk seg opp til 19. og 23. plass. Rundt 140 løpere var med.

Fredrik Jensen som går i M 18 ble nummer 16 i søndagens løp.

Åsen IL arrangerte kvalifisering for jr. VM i helgen.Marius Svendsby var med, men sykdom har satt han tilbake i sesongåpningen og det preget også løpet denne gang.

Sykdom har også preget guttene i G 16, så i lys av det var prestasjonene i Holmenkollen veldig gode. Hans Lie, som lørdag ble kåret til Halden ildsjel, var på plass i Kollen søndag for å ta seg av sine elever.Hans ble årets Halden ildsjel! Gratulerer!

Postet av Tistedalen FL den 23. Jan 2016

Vår skitrener Hans Lie var en av fem nominerte til årets Ildsjelpris.

Han fikk over halvparten av alle stemmene! Gratulerer!God stemning tross 14 blå under Telenorkarusellen i kveld

Postet av Tistedalen FL den 20. Jan 2016

Og her finner dere tidene etter andre Telenorkarusell: Tider_fra_Karusellen_2016.doc

62 barn og unge deltok, til tross for at gradestokken hadde krøpet ned på -14.

19 nye deltakere. Tilsammen har 107 barn deltatt hittil i karusellen.

Kunstsnøgruppa

TFL

Godt med litt bålvarme under karusellrennet. Hans Kristen (i rød kjeledress) sørger for bål og varm drikke. Foto B.HarelundGratulerer Marius, Petter og Filip med kretsmester titler i sprint

Postet av Tistedalen FL den 17. Jan 2016

I knirkende kaldt vintervær gikk KM sprint fristil av stabelen ved Kjølen sportssenter i Ørje, søndag 17. januar.

TFL stilte med 16 løpere fra skigruppa. Det ble mange flotte plassering og 3 kretsmester. Gratulerer med flotte prestasjoner til utøvere, trenere og øvrige bistandsytere i skigruppa. Flott levert.

2016-01-17 KM sprint Østfold Ørje.doc

Foto Renate S. Unneberg På bildet de eldste deltagerne: Fv Hans Lie (trener), Bak fra venstre Petter Stokkeland, Marius Svendsby, Øivind Mo, Magnus Horgen, foran fra venstre: Martine Svendsby, Karin Selma Larsenm Erik Mjølnerød, Johan Unneberg og Filip Holt.

Foto Renate S. Unneberg Bildet viser Filip som går i mål i sprint finalen som kretsmester i G-16, med Johan Unneberg bak.Gratulerer Martine og Marius med deres kretsmestertitler i Spydeberg

Postet av Tistedalen FL den 17. Jan 2016

Lørdag 16 januar inviterte Spydeberg IL til kretsmesterskap i langrenn. Mange utøvere fra TFL var påmeldt.

TFLs unge skiløpere gjorde det veldig bra. Martine og Marius Svendsby gikk helt til topps og tok hjem hver sin kretsmester tittel.

Vi gratulerer alle med flott resultater

2016-01-16 Resultatliste KM for Østfold Spydeberg.doc

Foto Renate S. Unneberg Bildet er av de nybakte kretsmestere Martine og MariusTIDER I TELENORKARUSELLEN – RENN 1 13. JANUAR

Postet av Tistedalen FL den 15. Jan 2016

Hele 88 deltakere i årets første Telenorkarusellrenn!!

Det er faktisk 1 mer enn alle deltakere til sammen i fjor. Det er vi som arrangerer veldig fornøyd med, men det førte til noen utfordringer for oss.

Ble noen misforståelser i forhold til hvem som gikk i mål, og hvem som fortsatte flere runder.

Dette førte til at noen ble registrert med flere tider, mens andre ikke fikk tid i det hele tatt, dessverre.

Vi går nøyere gjennom lista og retter opp der vi kan, og så skal vi prøve å blir bedre til neste gang.

2016-01-13 Tider fra Karusellrenn.doc

Tusen takk for deltagelsen til alle sammen, og vi håper dere kommer flere onsdagskvelder framover.

Kunstsnøgruppa - TFL

Arkivbilde Feb 201588 med i det første karusellrennet

Postet av Tistedalen FL den 13. Jan 2016

Til tross for 12-13 minusgrader var det et yrende liv i skianlegget ved det første karusellrennet for året. Hele 88 var med, det er flere enn det var med totalt i fjor.

Det er tydelig at ski fenger de unge, og nå blir det karusellrenn hver onsdag. Med start fra kl. 18,00.

Halden Arbeiderblad på besøk

Postet av Tistedalen FL den 3. Jan 2016

I dag søndag 3 januar kom HA innom oss i skianlegget. Legger ved en link til artikkel i avisa. Produksjon av snø er i gang. Vi trenger fler dager med kulde for å få nok snø til å kjøre ut i traseen. Vil forsøke å legge inn oppdateringer om fremdrift her på hjemmesiden.

Nettside i HA søndag 3.1.16

Foto Steinar Omar Østli, HA

Foto Steinar Omar Østli, HA. Dugnadsgjengen i kunstsnøen som var på vakt i dag