ERTEMARKAS GEOLOGI

Postet av Tistedalen FL den 31. Jul 2023

                                    

Hei!

Vi i TFL jobber for tiden med å samle informasjon om geologien i Ertemarka. Hvis noen av våre medlemmer vet om store flyttblokker/steiner eller spesielle formasjoner i terrenget, så er vi veldig interessert i å få kartlagt disse. Det er sikkert mange som har observert noe i Ertemarka som kan være viktig for oss. 

Det er fagpersoner, blant andre Dagfinn Trømborg, som har påtatt seg jobben med å gi ut et hefte om Ertemarka på vegne av TFL. De ber om hjelp til å finne spor etter istiden eller andre tegn som kan dokumentere områdets geologiske historie. Jettegrytene og flere store flyttblokker ligger lett synlig i terrenget. Vi håper at noen har observert noe som ikke har vært kjent for alle andre.

Ta gjerne kontakt med Einar Skontorp tlf. 94881540/ eiskont@online.no, så kan informasjonen videreformidles til ekspertene.   
Hyttevaktlister for høsten 2023, vinter og vår 2024 er klare

Postet av Tistedalen FL den 22. Jul 2023

                            I løpet av sommeren er kjøkkenet på Ertehytta fått en kraftig oppgradering!

Hyttevakter 2023-2024.docxSkianlegget i sommermodus

Postet av Tistedalen FL den 18. Jul 2023

Det er ganske stille i skianlegget om dagen, men en og annen på rulleski blir observert. Enten en utflyttet lokal løper som er hjemme en tur, eller noen som er i distriktet på ferie og benytter vårt fine anlegg til litt trening. Noen besøker treningsrommet også i ferietiden og det er hyggelig, men besøk av motoriserte kjøretøy i anlegget som det har vært noen av den siste tiden liker vi dårlig.

Det er nå klargjort for asfaltering foran den nye garasjen, så løypemaskinen snart kan kjøres inn. Samtidig skal det asfalteres et par steder ute i selve løypa for å gi muligheter til litt kortere runder når det er behov for det. Asfalteringen vil skje om et par uker. Til slutt kan det nevnes at Slovevenias langrennslandslag for damer kommer til til Halden og Tistedal på treningssamling. Da vil skianlegget bli sentrum for samlingen.

Den slags aktivitet i løypa liker vi veldig dårlig. Sporene i seg selv er ikke så farlig, men det er fort gjort å ødelegge asfalten og det vil være trist og unødvendig.
Ola Vigen Hattestad er trener for Slovenias damelag som kommer hit tidlig i august. Her er Ola fotografert i skianlegget under Rulleski GP og åpningen av anlegget i 2015.

Slovenias Vesna Fabian vant dameklassen da anlegget ble åpnet i 2015. Her flankert av Barbro Kvåle og Martine Ek Hagen, som ble nummer to og tre. 
Tur rundt Lille Ertevann med våre ukrainske venner

Postet av Tistedalen FL den 10. Jul 2023


Så var dagen her da vi skulle vise våre venner fra Ukraina hvor fint det er i Ertemarka. Vi var like spente og forventningsfulle alle sammen før vi kom av gårde. Flere TFL-medlemmer stilte opp med bilene sine slik at vi kom oss opp til skianlegget på Ertemoen. Noen gikk lysløypa, men de fleste valgte turen rundt vannet. Det ble mosjon, naturopplevelse og bærplukking.

Da vi kom fram til Ertehytta møtte Ann-Kristin oss med kaffe og vafler, mens Kjell bød på is. Noen fulgte med Vivan og Liv Marit til Ertekroken og ble begeistret over det de så der. Etter rast og Ertekrokbesøk, tok noen veien tilbake til Ertemoen mens resten gikk Ertevannsstien.  

Det var mange blide fjes og fornøyde mennesker i bilene på vei hjem. Dette var absolutt en god opplevelse for oss alle, uansett nasjonalitet. 

Takk til alle som var med og gikk og til alle som stilte opp slik at det ble mulig å gjennomføre denne turen!

Hilsen 

Liv Marit og Ingrid


                                                                    

                                             Alle som gikk rundt vannet samlet

                                                     Med barnevogn er veien å foretrekke

                                                              Ivrige bærplukkere

                                                                         Ved Etekroken

                                Iryna, vår hjelpsomme oversetter, prøver seg et hinder underveis

                                                               Rast ved Ertehytta

                                                                          Klare for tur                                                           

                                                    Vi nyter utsikten over Lille Ertevann