Sprintrenn i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 26. Okt 2022

I TFL går det i blant slag i slag, og skigruppa fikk ikke hvile særlig lenge på laurbærene etter å ha landet det arrangements- og vertskapstekniske i tilknytning til treningssamlingen vi arrangerte i samarbeid med Team  ELON  Oslofjord og skikretsene Oslo, Akershus, Østfold og Telemark & Vestfold i Tistedalen Skianlegg lørdag 22. oktober. Allerede dagen etter, søndag 23. oktober, var det duket for rulleskisprintrenn i Erte i TFL-regi, med et par ti-talls løpere på startlista.

På utøversiden var TFL for anledningen representert ved Ivar Johannes Helgerud i G9, Maren Signebøen i J10, Sigurd Gunnæs-Sørlie i G11 og Fredrik og Sondre Signebøen i hhv. G15 og M17. Til tross for at værgudene disket opp med til dels pøsende regnvær og småsleip asfalt i sprintløypene i Tistedal, ble rennet avviklet så godt som knirkefritt, og samtlige deltagere fullførte prolog, semifinaleheat og finale på sine respektive distanser uten uhell eller uregelmessigheter. Arrangementsgruppa ble også tilgodesett med skryt i rennrapporten fra TD Erland Ensrud, som roste TFL for organisering/gjennomføring generelt, og som spesielt fremhevet de provisoriske overgangene vi for anledningen hadde rigget mellom løypesløyfene, for på den måten å sørge for at samtlige deltagere fikk gå en distanse som var noenlunde fornuftig anpasset mht. nivået i respektive klasser.

Formodentlig vel verdt å nevne at Halden Auto AS var representert i anlegget under rennet, og på sin plass å takke dem spesielt  for kjærkommen sponsorstøtte.
Treningssamling med Team ELON Oslofjord

Postet av Tistedalen FL den 26. Okt 2022

Lørdag 22. oktober arrangerte Tistedalen FL i samarbeid med Team ELON Oslofjord treningssamling for ungdomsløpere hjemmehørende i skikretsene Oslo, Akershus, Østfold og Telemark & Vestfold,  med spennende program både for utøvere og foreldre i skianlegget i Erte.

22 påmeldte utøvere i aldersgruppa fra 12 til 16 fikk ila. to treningsøkter på rulleski Tistedalen skianlegg satt balanse, koordinasjon, hurtighet og generell skiferdighet på alvorlige prøver, kyndig instruert av Team ELON Oslofjord sine løpere. Regien på opplegget var ved Team ELON Oslofjords hovedtrener, Tinus Dahl, som i tillegg til å ha overoppsyn med aktiviteten ute i rulleskiløypa, holdt deltagerne i ånde med foredrag i pausen mellom rulleskiøktene.

Med seg til Tistedal hadde Team Elon Oslofjord rekruttlandslagets smøresjef Markus Emaus Holm, som med en innsiktsfull og lærerik smørekursseanse sørget for at utøvernes foreldre fikk inngrodde smørevillfarelser og selvlært malpraksis i smørebua behørig utfordret. Selv om flere av foreldrene som deltok på smørekurset allerede på forhånd regnet seg selv som temmelig garvede skismørere, har nok leksjonene fra rekruttlandslagets smøresjef gitt noen og enhver noe å tenke på innfor den kommende skisesongen.

Bilde bildetekst

 TFL med rulleski opplegg på Tistedal og Hjortsberg skole

Postet av Tistedalen FL den 19. Okt 2022

Mandag og onsdag denne uka hadde TFLs skigruppe, med Liv Marit i spissen, organisert rulleskiaktivitet på to barneskoler i distriktet. Mandag på Tistedal skole hvor en rekke barn fikk prøve seg på rulleski i skolegården. Her var de aktive skiløperne Maren og Agnes gode instruktører, mens Liv Marit, Tor Ivar, Mayna og Terje bidro så godt de kunne. Hjelpe elevene med å få på utstyret var viktig. Onsdag var det Hjortsberg skole som var plassen, og mange prøvde seg på rulleski også her, når de fikk muligheten rett utenfor klasserommet. På Hjortsberg var det Hanna, Tobias og Ivar fra de aktive som demonstrerte sine ferdigheter, mens Liv Marit, Torill, Hege og Hans var medhjelpere. Begge skolene var veldig positive og vi fikk snakket med mange foreldre. Planen er at dette kan bli et årlig opplegg, og at vi også kan besøke de andre barneskolene i Halden. Håpet er selvfølgelig å få flere utøvere med i TFLs skiaktiviteter.Hengekøyetur

Postet av Tistedalen FL den 6. Okt 2022

HENGEKØYETUR.
Vi arrangerte i helgen vår første hengekøyetur. Vi valgte å legge turen til Ertekroken hvor det også var muligheter for å sove inn.
Dessverre var det ikke så mange som kom. Men de som var der koste seg rundt bålet på kvelden og sov godt om natten i vinden.
Det blir ny hengekøyetur til våren og da håper vi mange møter opp.
Dette var den siste ordinære turen i 2022. Neste arrangement er førstehjelpskurs 19.okt og Ertemarka Rundt 6.nov.
Minner også om ekstraordinært årsmøte 17.okt. se www.tfl.no for mer info.
Fra mandag 7. november lyser bare halve TFLs lysløype i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 5. Okt 2022

Lyset er slått på fra mørkets frambrudd til kl. 21.00 i ukas fire første dager! Fredag, lørdag og søndag er lyset slått av!

Fra og med mandag 7. november vil bare halve TFLs lyløype i Ertemarka (ca. 3.5 km)  være tent. Fra parkeringsplassen nedenfor skianlegget til Ertehytta via Bjørnlia vil løypa være mørk ALLE dager! Fra skianlegget over Blæsehøgda til Ertehytta vil det være lys de ovenfornevnte dagene. Årsaken til at bare halve løypa lyser framover er høye strømutgifter, og årsaken til at det er halvdelen over Blæsehøgda som skal lyse, er at den er tilknyttet TTIFs lysløpe som er tent på samme tidspunkt. Slik vil det være til annet blir bestemt!Fra dagens tur til Hjelmekollen

Postet av Tistedalen FL den 2. Okt 2022

Rapport etter rundtur fra Isebakke til Hjelmkollen tilbake til Isebakke

Tistedalen friluftslag (TFL) inviterte til en rundtur fra Isebakke til Hjelmkollen og tilbake til Isebakke. Det var i alt 10 deltakere + en hund og med Tor-Arild og Ove som turledere. Det var et flott turvær, ca.12 grader, overskyet og ingen vind.

Vi fulgte Kyststien fra oppmøte/P-plass ved Isebakkeveien 75 (baksiden av bygget til JetCarrier) via Unnebergstranda, gjorde en stopp på et utsiktspunkt før Skotta, før vi fortsatte til Blåsopp. Her gikk vi opp på restene etter forsvarsanlegget på Hjelmkollen og tok matpause.

På tilbaketuren stoppet vi først hos Hans på Blåsopp som viste oss en låve/fjøs ombygget til selskapslokaler. Alle var imponert over resultatet. Så gikk vi videre på en sti om Råskogen, delvis i tett og stor skog og når vi nærmet oss Mellomøgla fulgte vi igjen Kyststien tilbake til p-plassen vi startet fra. 

Rapport etter rundtur Isebakke - Hjelmkollen - Isebakke.docx


                           Hans Haakestad viste oss rundt på gården sin på Blåsopp