Tur i Høiåsmarka også 29. mai!

Postet av Tistedalen FL den 26. Mai 2022

Søndag 29.5. er det tur i Høyåsmarkas nordre del med oppmøte Kiwi/Brødløs kl 1000 og påfølgende samkjøring til Bjørbekkmoen, like nord for Rahaugen. Der starter turen langs Gruveveien, inn på en sti over bergknatter og myrdrag. Vi passerer en gammel gruve med spennende tunell  og når til slutt Linntjern. Derfra blir litt gåing på driftsvei til litt før Stangåsen før vi går inn på en flott skogssti som fører oss lang Blytjernmyra og til slutt opp til Daltjern, et meget godt egnet pausested. Fra Daltjern  går vi videre bratt opp mot Høyås, men tar til høyre langs åssiden før siste brattbakken opp mot hytta. Stien fører oss inn på løypa fra Høyås ned mot Herrebrødgruvene der vi kommer inn på Gruveveien igjen. Den følger vi så over Danseberget tilbake til Bjørbekkmoen.

Turen er på ca 11 km og er beregnet til 4 gåtimer, altså pauser ikke medregnet.  Turen går for det meste på sti og er stort sett ganske tørr, men enkelte myrdrag kan være våte nok til et ubehagelig fotbad. Dessuten har vært en del nedbør de siste dagene. Godt fottøy anbefales derfor på det varmeste.

 
31.mai: Rundtur i Høiåsmarka

Postet av Tistedalen FL den 25. Mai 2022


Frammøte ved Fjell parkering på Høiåsveien kl.17.00
Turens lengde er ca. 7,5 km og tar ca.4 timer med rast.
Vi går blåstien om Holmen og nordøstover. Så tar vi umerket sti nordøstover til Mørkløypa og følger den vestover til Blytjern. Her blir det rast og evt. bad. Så tar vi blåstien forbi Musehogget,  og tar umerket sti over Kjelåsen og tilbake til bilen.
Kan være noe bløtt, så ta med godt fottøy. Velkommen !
Turleder Astrid Watterdal tlf 98655828Åpning av "Ertekroken" 4. juni

Postet av Tistedalen FL den 25. Mai 2022Ertekroken åpner klokken 12.00   4 juni

Vi i Tistedalen Friluftslag inviterer til offisiell åpning av vårt nye overnattingssted i Ertemarka.

Dette er en nærturhytte som kan benyttes som overnattingssted for alle. Her er det plass til familier og grupper inntil 6 personer.

Området rundt hytta passer godt til bruk av telt og hengekøyer. Det er også opparbeidet en bålplass og flere sittegrupper.   

Hytta inneholder vedovn, peis og kjøkken med kokemuligheter.

Gangavstand fra Ertemoen parkering er 2,5 kilometer.

Den ligger bare 500 meter fra Ertehytta, men her inne opplever man ro og stillhet som om man var langt til skogs.

Ertekroken inngår i vårt stinett og det er 22 kilometer til neste overnattingssted i Budalsvika.

Vi anbefaler turen fra Halden sentrum til denne nye hytta. Man starter opp gjennom Fredriksten festning og passerer Gyldenløve fort før stien krysser riksveien under Stutekollen. På nylagt sti vandrer man i skogsterreng frem til Tistedal. Herfra følges veien til Store Bjørnstad og jernbanen krysses over tunellen i Lilledalskroken før man kommer inn på det eksisterende løypenettet i Ertemarka.  Jettegrytene passeres og etter 10 kilometer kan man ta en velfortjent hvil i solveggen på Ertekroken. Denne stien vil etter hvert få en helt spesiell merking.

Vårt mål med Ertekroken er at flere skal få oppleve hyttelivet på en enkel, trygg og rimelig måte. Her vil man bli kjent med DNT sitt system for overnatting og alle mulighetene som et medlemskap i foreningen gir.

Barnas turlag skal benytte hytta som base for sine aktiviteter, og de har allerede funnet seg vel til rette.   

Den Norske Turistforening og Tistedalen Friluftslag ønsker med dette å invitere alle som er interessert i friluftsliv og gode naturopplevelser til en markering. Den høytidelige åpningen foretas klokken 12, lørdag 4 juni. Det vil bli servering av mat til alle fremmøtte og etter at seremonien er avsluttet oppfordres alle til å bli igjen og delta i uhøytidelig lek og moro for barn og voksne.  

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Ertekroken på denne dagen. Alle som ønsker kan gjerne ta med seg sovepose. Det vil bli satt opp telt og hengekøyer og vi håper at mange har lyst til å overnatte sammen med oss.

For nærmere informasjon om arrangementet eller om Ertekroken som overnattingssted, vennligst kontakt Ann-Kristin på tlf. 92803195 / ak-dahl@halden.net    Einar tlf. 94881540/ eiskont@online.no


Familiedag i skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 24. Mai 2022

Vår Dag / TFL-dagen

2022 er frivillighetens år og 22.mai feiret DNT frivillighetens dag over hele Norge.

I Halden/Aremark er TFL den lokale DNT foreningen. Alle som melder seg inn i DNT og bor i Halden/Aremark blir også medlemmer av TFL, hvis de ikke har et annet ønske.

22.mai feiret vi frivillige i TFL frivillighetens år med familiedag i Tistedalen Skianlegg. Mange barn og voksne fikk prøve å gå på rulleski, mange var med på sanseløypa. Bildeorientering og natursti var også en av aktivitetene. Naturstien ble vunnet av Fredrik A Ingerød og Maria Badea. 

Mange tippet lengden på tauet som var 17,4 meter. Her vant Casper 5 år som tippet 17 m og Turid Kristiansen som tippet 17,6 m. 

Hengekøye var det også mulig å prøve. Vi presenterte også Budalsvika og Ertekroken, våre ubetjente hytter. Ertekroken åpner 4.juni og her er alle velkommen til åpning kl.12.00. Mer info kommer.

Til slutt fristet det kanskje med kaffe og kake i kiosken og gratis kaffe og saft. Det var premie til alle barna.

Takk til alle de frivillige som hjalp til og takk til alle dere som kom. Velkommen igjen på våre aktiviteter og til våre hytter.

Bilde bildetekst

 Bilde bildetekst

 Bilde bildetekst

 Seniortur til Venabu

Postet av Tistedalen FL den 23. Mai 2022

SENIORTUR 2022

I år vil seniorturen gå til Venabu Fjellhotell på Venabufjellet, ca 20 km fra Ringebu. Venabu Fjellhotell er 75 år i år og har lange tradisjoner for å ta imot fjellturister.

Det er bestilt opphold til TFL fra søndag 11.september til torsdag 15.september. Hjemreise etter frokost på torsdag.

Det er buss tur/retur.  

Prisen er kr 5530 pr.person i dobbeltrom og kr 5910 for enkeltrom. Prisen dekker reise, frokost, niste med fylt termos, og tre retters middag. Første måltid er middag søndag kveld.

Ønsker du/dere å være med på turen er påmeldingsfristen 15.juli, gjerne på mail til ak-dahl@halden.net eller sms 928 03 195.

To turledere fra TFL er med på turen. 

For mer info om turen kontakt Ann-Kristin Dahl Fosby, tlf 928 03 195.