Turgruppa inviterer til Trivselskveld på Ertehytta 21. mars kl. 19.00!

Postet av Tistedalen FL den 11. Mar 2024

Trivselskveld på Ertehytta torsdag 21.mars kl.19.00

Turgruppa presenterer årets turprgram

Denne kvelden vil turgruppa ta for seg noen av turene  i årets turprogram og fortelle og vise bilder. Det er flere spennende turer, så vi håper mange TFLere og andre vil komme og la seg friste til å bli med oss på tur i 2024. Vi deler også ut turprogrammet.

TFL byr på rundstykker og kaffe, og det er åpen kosk med salg av vafler og drikke.                           Loddsalg v/Mayna.

Hjertelig velkommen!

Mvh

Turgruppa i Tistedalen Friluftslag


                                 Dette bildet fra Store Erte er på forsiden av årets turprogram




Status i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 7. Mar 2024



Det har ikke blitt preparert i skianlegget siden mandag ettermiddag (11. mars). Selv om det fortsatt er mye snø i anlegget når dette skrives (19. mars), er det en stor jobb å få til brukbare forhold igjen. Så mye tyder på at siste skitur er gjort i anlegget for i år!

For å få best mulig utnyttelse av snøen som er igjen i skianlegget, er det de siste dagene blitt jobbet med både hjullaster og løypemaskin. Snø har blitt flyttet fra områder i anlegget hvor det ikke lenger er mulig å gå på ski og fra reserve hauger som har ligget mellom traseene gjennom vinteren. Når all snøen er planert og løypa preparert, vil kanskje traseen få en annen form enn det vi er vant med, og maks lengde vil antagelig bli ca. 1,2 km. Noen steder blir det ganske smalt og det klassiske sporet kan bli satt ganske langt ut til siden så de som skøyter kan unngå å skøyte i sporet. Det kan også hende at det blir satt to spor der det likevel er for smalt til å skøyte. Vi håper at alle tar litt hensyn til hverandre og at det kanskje ikke hele tiden er perfekte forhold. Vi prøver å preparere etter behov, men p.g.a store temperaturforskjeller gjennom døgnet, kan det i perioder bli litt hardt og isete. Håper dere har forståelse for det!

Morten og Claes har de siste dagene flyttet snø rundt i anlegget og fylt på der det er behov, for at løypa skal bli best mulig.

         Her står løypemaskinen klar til å dra ut snøhaugene som hjullasteren har plassert i traseen

        Som vi ser av bildet er det fortsatt mye snø i anlegget, men løypene kommer ikke av seg selv

              Torsdag ettermiddag



Nykjørte løyper i skianlegget tirsdag kveld!

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2024

Etter at Morten A og co har jobbet med maskiner i skianlegget, er deler av løypa blitt preparert tirsdag kveld. Noen steder er det helt bart så det er derfor bare deler av løypa som kan brukes, men det som er preparert er veldig bra! Slik så det ut tirsdag kveld etter at maskinen hadde kjørt. Vi vil prøve å preparere ved behov så lenge det er mulig framover!



Sondre Signebøen gikk norgescup junior i VM løypene.

Postet av Tistedalen FL den 22. Feb 2024

Denne helgen var det norgescup junior i Granåsen, Trondheim.

Juniorene gikk i konkurranseløypene til neste års VM på ski.  

Løypene var meget krevende med mange høydemeter.

Lørdag var det klassisk 7,5 km individuell start.  

Typisk trøndervær bød på utfordrende smøreforhold, noe Sondre fikk kjenne på. 

Med minimalt feste ble det en tung øvelse og han ble nr. 120 over 4 minutter bak. 

Søndag var det 10 km fristil fellesstart.

Sondre fikk startposisjon nr. 81 av 150, noe som han holdt inn til mål hvor han endte som nr. 84, 2,33 min bak. Noe han var fornøyd med. 




Nykjørt løype i kveld, mandag!

Postet av Tistedalen FL den 19. Feb 2024

Morten har mandag kveld kjørt løypemaskin i skianlegget og det er perfekte forhold for begge stilarter. Det blir kanskje også kjørt i morgen kveld, men etter det er alt mer uklart. Det skal bli mange varmegrader fra onsdag, og kommer det også regn i tillegg blir det neppe kjørt opp nytt. Det vil normalt være fullt mulig å gå på ski, selv om løypene da ikke er helt perfekte!