Opptur

Postet av Tistedalen FL den 3. Mai 2017

Den Norske Turistforening står hver første onsdag i mai for Opptur. Da blir de lokale DNT-foreningene anmodet om å invitere stedets 8.kassinger på tur. TFL var i dag med for første gang. Siden Risum ungdomsskole er vår nærmeste, valgte vi å invitere elevene og deres lærere med på tur fra Skianlegget på Ertemoen til Skårefjell. Dette passet bra med tanken fra DNT om en tur på ca 10km.

Underveis i løypa måtte elevene svare på 10 quiz-spørsmål om allemannsretten og bærekraftig utvikling, som er FN-sambandets satsingsområde i år. Disse temaene hadde klassene forberedt seg på i løpet av skoleåret, og de svarte godt for seg.

I tillegg til selve gåturen, hadde de aktiviteter i skianlegget/ på Skårefjell. De skulle tippe lengden på et sammenkveilet tau, men det var ikke så enkelt. De fleste var langt fra «fasitsvaret». Den siste øvelsen var å legge fram ting med forbokstaver fra ordet «Topptur». Her ble det vist god fantasi, og «topptur»-ord ble det i flere variasjoner.

Et av høydepunktene var å komme opp i tårnet på Skårefjell. Det var flott klarvær slik at de fikk glede av utsikten derfra. De færreste hadde vært der tidligere, så det ble en ny opplevelse for dem.

TFL takker Risum ungdomsskoles 8.trinns elever og lærere for at de tok imot invitasjonen uten å nøle og dermed ble med på å skape en fin friluftsdag.

Turgruppa takker også de medlemmene fra TFL som stilte opp og fulgte klassene gjennom løypa eller hjalp til i Skianlegget og på Skårefjell!

Hilsen Ingrid.

Flere aktiviteter på Skårefjell. Elevene hadde stor glede av turen opp i utsiktstårnet

En kaffekopp mens vi venter på innrykk av elever og lærere

Kø til utsiktstårnet

TFL stilte med turledere/veivisere

TFL medlemmer og lærere etter turen

Den første klassen av 4 ankommer til Skårefjell


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.