Vi minnes Arne Kristiansen og Edmund Eide som nå har gått bort. Begge med mange år i TFLs tjeneste!

Postet av Tistedalen FL den 17. Jun 2021

Minneord om Arne Kristiansen

Da Arne Kristiansen døde 8. juni 21, 94 år gammel, var det en markant person i TFL sammenheng som gikk bort. Arne ble født 24. november 1926 i Halden. Han var ikke bare en av lagets stiftere, men en særlig viktig person i oppbygningen av Tistedalen Friluftslag. Arne var stadig i forkant av utviklingen og en ledertype som var respektert av alle. Arne var leder i laget i ett år, i 1973. Han var med i gubbegjengen på Ertehytta så lenge helsa tillot. Det tynnes nå i rekken av lagets stiftere, naturlig nok.

Arne tilhørte den generasjonen som var nøysomme og arbeidet hardt. Med sine gode lederegenskaper og innsats tenker vi tilbake på Arne som en  samfunnsbygger og ildsjel. Hans bidrag til Tistedalen Friluftslag og lokalsamfunnet er stort. Det kan trekkes frem arbeidet med å etablere lysløypa i Ertemarka tidlig på 1970 tallet. Uten å fornærme noen, må vi tillegge Arne æren for både Ertemarka rundt og aktivitetsbanen ved Ertehytta. Arne er også mannen bak TFLs flotte klubbmerke. 

Arne var interessert i idrett og spesielt orientering. Han drev i mange år sin egen bedrift, Triana, sammen med en annen TFL kompis, Dagfinn Holm.

Da hans hustru Berit døde for noen år siden, var det et hardt slag for Arne. De senere årene har Arne bodd i Hagegata og på Bergheim.  Nå er dessverre ikke Arne med oss lenger, men minnene vil vi fortsatt ha med oss videre i arbeidet for TFL, det er med slike personer samfunnet går videre i positiv retning. Arne fikk både TFLs gullmerke og ble utnevnt til Æresmedlem for sin innsats for laget.

Vi takker Arne for alt han har gjort for oss, og sammen med oss i alle disse årene i Tistedalen Friluftslag. Vi lyser fred over hans minne. Våre tanker går til familien.


Trond Sydskogen

LederMinneord om Edmund Edgard Eide

 

Da Edmund døde 4. juni 2021, 88 år gammel, var det en markant person i TFL sammenheng som gikk bort. Han var mangeårig medlem i TFL og leder av hovedlaget i perioden 1987 – 1993. Foruten disse sju årene som leder i TFL, satt han i styret i fire år som leder av skigruppa, og to år som leder av Budalsvikagruppa. Edmund har også mottatt TFLs gullmerke for sin innsats for laget. Edmund var sentral i planlegging og gjennomføring av arbeidet med å etablere Tistedalen skianlegg i de første årene av dens eksistens. Særlig med å markedsføre prosjektet overfor sentrale instanser som Østfold Skikrets, de andre klubbene i Halden, Halden Skiklubb, Gimle IF, TTIF og Berg IL.  

Edmund tilhørte den generasjonen som var nøysomme og arbeidet hardt. Med sine gode lederegenskaper og innsats tenker vi tilbake på Edmund som en samfunnsbygger og ildsjel. Hans bidrag til Tistedalen Friluftslag er samlet i miljøet rundt Ertehytta. 

Edmund var født i Kirkenes i 1933 og var 7 år da 2. verdenskrig brøt ut i Norge. Krigen førte til harde kamper i Finnmark og familien måtte som veldig mange andre flytte inn i tunneler for å søke dekning. Der oppholdt de seg til russerne frigjorde Finnmark. Det påvirket Edmund slik at han politisk var på venstresiden som kommunist, ml-er, RV og Rødt. 

Han flyttet sørover, først til Skien og senere til Halden hvor han stiftet familie og fikk etter hvert tre barn. Edmund var innom ulike yrker både som ansatt og selvstendig næringsdrivende. Han var tydelig og klar i sin tale. 

I de siste årene var Edmund redusert som følge av sykdom, som gjorde at han ikke lenger kunne utføre fysisk aktivitet.

Selv elsket han å gå på ski, sykle og løpe. Edmund deltok i Birkebeinerarrangementer, både sommer og vinter. Vasaloppet var en selvfølge, og de fleste store turrenn, som f.eks Holmenkollmarsjen hadde Edmund på deltakerlisten gjennom mange år. 

Nå er dessverre ikke Edmund med oss lenger, men minnene vil vi fortsatt ha med oss videre. Det er med slike personer som Edmund samfunnet går videre i positiv retning.

Vi takker Edmund for alt han har gjort for oss gjennom mange år i Tistedalen Friluftslag. Vi lyser fred over hans minne og våre tanker går til familien.

 

Trond Sydskogen

Leder

                              Vinter med snø og skiløpere i Ertemarka, da var Edmund i sitt ess

Fra Ertemarka rundt i 2007. Det var slik oppslutning Arne drømte om da han i 1973 var med å starte dette arrangementet

Her har vi en stolt Edmund, etter at han hadde klart å få hele herrelandslaget i langrenn til å besøke kunstnøanlegget en varm sommerdag i 2003

        Arne Kristiansen og hans medhjelpere i arbeid med å ferdigstille aktivitetsløypa ved Ertehytta i 2009

                        Edmund som funksjonær under orienteringstafetten Grensekuriren i 1987

                    En bildemomontasje av Arne i forbindelse med åpningen av aktivitetsbanen i 2009

Slik vil nok mange huske Edmund. Midt i snøføyka fra snøkanoner i skianlegget. Her er han sammen med Gudmund Olsen og Henry Moberg

Her er Arne og kona Berit under Ertemarka rundt i 1992. Begge var med og stiftet Tistedalen Friluftslag i 1956

Edmund sammen med klubbkompis Terje Jensen på besiktigelse av Vasaloppsporet ved Mångsboderna, dagen før Vasaloppet i 2003


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.