29 stk med på Fløtervandringen i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 26. Mai 2019

Fløtervandring i Ertemarķa
 I dag (søndag 26.mai) inviterte TFL til tur langs Hellesåa for å se på restene etter fløtingen fra Holvannet til Store Erte og høre Svein Syversen fortelle om denne virksomheten. 29 tur- og historieinteresserte personer møtte på Ertehytta for få med seg denne nære historien, både i tid og sted. Vi tok av fra Siljedalsveien og vandret oppover langs elva. Det viste seg at ingen i turfølget hadde gått der tidligere. Vi hadde flere stopp underveis og lærte mye om fløtingen og fløterlivet av det Svein fortalte.
Dagens rast tok vi ved Holvannsdammen før vi fortsatte langs vannet til speiderhytta, og derfra nedover til Store Erte. Vi gikk innom tunet på Saksætre der Svein informerte om stedets historie.
Vi fulgte den nymerkede Ertehytta-Budalsvika - stien tilbake til Ertehytta.
TFL takker Svein for interessant historieformidling som ga turdeltakerene godt innblikk i en viktig del av vår lokale arbeiderhistorie, og vi takker dere som ble med på turen!
En engasjert Svein forklarer for en interessert turfølgeVI gikk en tur på stien...Gjengen er framme ved Store ErteFlott langs Hellesåvassdraget


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.