Tursesongavslutning på Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 2. Okt 2017

Søndag 1.oktober inviterte TFL til den tradisjonelle avslutningen på tursesongen med to turer til Budalsvika. Siden vi er så heldige å ha denne fine hytta inne i Lundsneset naturreservat, er det hyggelig å benytte den som mål for årets siste fottur. Som tidligere år, var den korteste turen fra Råbocken i Tresticklan Nasjonalpark. Atten personer møtte fram på Turistenbrygga for samkjøring opp. Gruppa gikk i samla flokk den fine stien fram til Budalsvika, ledet av Tor-Arild Fosby.

På hytta er det hvert år noen velvillige sjeler som har kommet inn dagen før eller tidlig søndag morgen for å sørge for servering til turfolket. Det var sodd og saft, kaffe og kake å få. Dette setter vi som er ute og går stor pris på. Tusen takk skal dere ha!

En spesiell takk fra gruppa på fem personer som gikk den lengste turen. Vi ble ganske mye forsinket i forhold til planen, men likevel ventet dere med maten til vi til slutt dukket opp.

Den lange turen startet også med frammøte i Tistedal, og etter en reise med bil og i Taxi, kom vi til Gruvmoen i Klevmarken i Tresticklan Nasjonalpark. Etter litt trasking på vei, gikk vi inn i Nasjonalparken, og vi passerte ganske snart en dyp forkastningssprekk hvor Ove, som var vår turleder, fortalte oss litt om denne og andre historier fra området. Vandringen gikk over åpne furumoer, forbi høstfargede myrer og ikke minst flere nydelige tjern. Siden dette er en nasjonalpark, har svenske myndigheter sørget for klopper over alle bløte partier slik at vi kan gå tilnærmelsesvis tørrskodde hele veien. Vi kom også forbi Orre-Bryngels  om som er en grotte med en inngang som ligner åpningen på gamle dagers bakerovner. Her sies det at Bryngel Halvardsson overnattet på sine jakt- og fisketurer. Videre gikk vi over Orshøjden hvor det en gang stod et utsiktstårn. Nå er bare boltene i fjellet igjen. Boplassen Bråtane er også borte, bare noen tufter og et opplysningsskilt forteller at her har det bodd folk fram til 1904.

Som sagt, etter mange, men fine timers vandring, kom vi fram til Budalsvika, der vi fikk komme inn på kjøkkenet og bli servert sodd, kake og kaffe. Den siste etappen gikk også for oss ut til Råbocken der bilen var parkert.

Turgruppa i TFL takker alle som i løpet av sesongen har vært med på en aller flere av våre turer. Vi håper å se både dere og andre turinteressert igjen i 2018!

 Tor-Arild Fosby og Ingrid Solheim

Fine klopper er lagt over alle bløte partier.

Ove sørger for fri ferdsel for gruppa si!

Gro studerer Orre Bryngels om.

I eventyrskogen...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.