Klubbens historie med TFLs lover, oversikter og statistikker


Stiftet:18. mars 1956
Ant medlemmer:ca. 1150 medlemmer pr. 31.12.2022
Tilsluttet:Den norske Turistforening (DNT)

Norges Skiforbund

Norges Orienteringsforbund

Norges Friidrettsforbund

Halden Idrettsråd
Hytter:Ertehytta

Budalsvika

Ertekroken (Mer info: Se under Hytter på førstesiden)


Tistedalen Friluftslag ble stiftet 18. mars 1956. Intensjonen var å få et eget lag for orientering og friluftslivsaktiviteter.

Det viste seg raskt at det var livsgrunnlag for TFL. Medlemstallet økte raskt og passerte ved årsskiftet 2001/2002 1.000 medlemmer. Pr. 31.12 2018 hadde vi ca. 1.200 personer i vårt medlemsregister. Orienteringsaktiviteten har blitt mindre, men Skigruppas aktivitet har økt.


Laget kan også skryte av utviklingen når det gjelder anlegg. Samme år som laget ble stiftet ble Ertehytta kjøpt. I dag er dette et topp moderne anlegg som tilfredsstiller alle krav. I 1970 var det offisiell åpning av den nye lysløypa, og store deler av norgeseliten i langrenn var på plass. Fra sesongen 2011 overtok TFL kunstsnøanlegget på Ertemoen, og drifter dette sammen med TTIF. I 2014 startet arbeidet med å utvide kunstsnøanlegget. Det blir område for skileik, løypa blir lenger, og det blir bruer/tunnel. I 2015 ble den asfalterte rulleskiløypa åpnet med internasjonalt rulleskirenn, og i 2016 var servicebygget med garderober kiosk, speakerbu og treninsgrom klart til bruk.


Siden 1981 har Tistedalen Friluftslag leid en hytte av Statens skoger. Denne ligger i Budalsvika, ti meter fra svenskegrensen øst for Halden i Aremark kommune. Denne fungerer som en ubetjent hytte for Den Norske Turistforening og er et populært mål for mange turinteresserte. Området og hytta ble i 2014 solgt ut fra Statens skoger og har blitt privat, men TFL leier fortsatt hytta slik at den kan benyttes som tidligere. I 2022 kom Ertekroken som et nytt overnattingstilbud.
Fra TFLs 50-årsjubileumsfeiring, lørdag 18. og søndag 19. mars 2006 :

TFLs 50-årsjubileumsfeiring startet med en markering på Ertehytta lørdag formiddag. Av spesielt innbudte kan nevnes: DNTs leder Pernille Rød Larsen, C. J. Sommerfelts sønner Ole og Knut samt elleve av TFLs stiftere.

Disse var: Arne og Berit Kristiansen, Arne Østli, Bjørn og Sonja Larsen, Finn Arnesen, Kjell og Gerd Lager, Eva Fosby og Oddvar Fosby og Ruth Adolfsen. Disse fikk TFLs nye gullnål og diplom. Ole og Knut Sommerfelt avduket et bilde av sin far, C. J, Sommerfelt.

Om kvelden var det bankett på Park Hotell med 104 gjester. Nydelig mat og fin underholdning. Der vanket både mange fine ord og gaver. Toastmaster og moromann var Dag Sæther. Arne Kristiansen ble utnevnt til æresmedlem.


Søndag var det åpen dag på Ertehytta, med knallblå himmel, fint skiføre og ikke langt fra 1.000 besøkende. Det ble en bred presentasjon av TFLs mangfold, via de enkelte grupper som hadde stands. Ute var det gratis servering av ertesuppe, og pølser for grilling og inne på hytta var det som seg hør og bør for et bursdagsbarn, salg av bløtkake i tillegg til de tradisjonelle vaflene m.m.

I alt et flott arrangement som TFL kan være stolt av.

Virksomhetsplan fra 2024:

Virksomhetsplan 2024-2026.doc

Hovedmål 2024-2026.docx

Lover for TFL og INSTRUKS FOR STYRE OG GRUPPER I TISTEDALEN FRILUFTSLAG fra 05.mars 2024.docx

TFLs historie i kortversjon.docx

Mesterskap og ærespriser.doc (Her ligger også liste over Gullmerke innehavere og Æresmedlemmer) 

TFLs ledere gjennom historien.doc.doc

Tistedalen Friluftslags styre gjennom 50 år.doc

Medlemskontingenter pr. 25. februar 2020:

Gå inn på Kontakt oss, og send melding derfra!

Medlemskontingenten pr år er kr 400,- (Hovedmedlem), eller kr 300,- (Pensjonist/Honnør, Familiemedlem over 18 år, Ungdom 13-18 år) eller kr 135,- (Barn 0-12 år). Medlemmer i Den norske Turistforening, med bostedsadresse i Halden eller Aremark, er automatisk medlem av Tistedalen Friluftslag. For at vi skal kunne registrere deg som medlem trenger vi følgende opplysninger: navn, adresse, fødselsdato, mobilnr/telefonnr og evt e-postadresse.