Klubbens historie med Virksomhetsplan fra 2019


Stiftet:18. mars 1956
Ant medlemmer:ca. 1200 medlemmer pr. 31.12.2018
Tilsluttet:Den norske Turistforening (DNT)

Norges Skiforbund

Norges Orienteringsforbund

Norges Friidrettsforbund

Halden Idrettsråd
Hytter:Ertehytta

Budalsvika


Tistedalen Friluftslag ble stiftet 18. mars 1956. Intensjonen var å få et eget lag for orientering og friluftslivsaktiviteter.

Det viste seg raskt at det var livsgrunnlag for TFL. Medlemstallet økte raskt og passerte ved årsskiftet 2001/2002 1.000 medlemmer. Pr. 31.12 2018 hadde vi ca. 1.200 personer i vårt medlemsregister. Orienteringsaktiviteten har blitt mindre, men Skigruppas aktivitet har økt.


Laget kan også skryte av utviklingen når det gjelder anlegg. Samme år som laget ble stiftet ble Ertehytta kjøpt. I dag er dette et topp moderne anlegg som tilfredsstiller alle krav. I 1970 var det offisiell åpning av den nye lysløypa, og store deler av norgeseliten i langrenn var på plass. Fra sesongen 2011 overtok TFL kunstsnøanlegget på Ertemoen, og drifter dette sammen med TTIF. I 2014 startet arbeidet med å utvide kunstsnøanlegget. Det blir område for skileik, løypa blir lenger, og det blir bruer/tunnel. Planen er også å asfaltere slik at løypa kan brukes til rulleski i sommerhalvåret.


Siden 1981 har Tistedalen Friluftslag leid en hytte av Statens skoger. Denne ligger i Budalsvika, ti meter fra svenskegrensen øst for Halden i Aremark kommune. Denne fungerer som en ubetjent hytte for Den Norske Turistforening og er et populært mål for mange turinteresserte. Området og hytta ble i 2014 solgt ut fra Statens skoger og har blitt privat, men TFL leier fortsatt hytta slik at den kan benyttes som tidligere.




Fra TFLs 50-årsjubileumsfeiring, lørdag 18. og søndag 19. mars 2006 :

TFLs 50-årsjubileumsfeiring startet med en markering på Ertehytta lørdag formiddag. Av spesielt innbudte kan nevnes: DNTs leder Pernille Rød Larsen, C. J. Sommerfelts sønner Ole og Knut samt elleve av TFLs stiftere.

Disse var: Arne og Berit Kristiansen, Arne Østli, Bjørn og Sonja Larsen, Finn Arnesen, Kjell og Gerd Lager, Eva Fosby og Oddvar Fosby og Ruth Adolfsen. Disse fikk TFLs nye gullnål og diplom. Ole og Knut Sommerfelt avduket et bilde av sin far, C. J, Sommerfelt.

Om kvelden var det bankett på Park Hotell med 104 gjester. Nydelig mat og fin underholdning. Der vanket både mange fine ord og gaver. Toastmaster og moromann var Dag Sæther. Arne Kristiansen ble utnevnt til æresmedlem.


Søndag var det åpen dag på Ertehytta, med knallblå himmel, fint skiføre og ikke langt fra 1.000 besøkende. Det ble en bred presentasjon av TFLs mangfold, via de enkelte grupper som hadde stands. Ute var det gratis servering av ertesuppe, og pølser for grilling og inne på hytta var det som seg hør og bør for et bursdagsbarn, salg av bløtkake i tillegg til de tradisjonelle vaflene m.m.

I alt et flott arrangement som TFL kan være stolt av.

Virksomhetsplan fra 2019:

TFLs virksomhetsplan.pdf







Levert av IdrettenOnline